Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Čím déle jste ve hře, tím více vás baví. Recenze Mass Effect: Andromeda

Restart jedné z nejpopulárnějších značek posledních let se vydařil přesně podle očekávání. Je trochu kýčovitý, místy nedodělaný, ale také po čertech efektní a zábavný.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P88a72v52e93l 12K11a20f58k12a 8274183861265

k případné češtině:

Lidé z týmu RPGčeštiny by velice rádi spolupracovali na překladu dalšího dílu série Mass Effect, ale má to dva dost zásadní problémy. Jednak nemáme nástroje pro vytažení textů, jednak nemáme pro tento překlad vedoucího projektu. A proto nemůžeme oznámit počátek prací na lokalizaci této hry.

Stejně jako u několika našich předchozích projektů technickou stránku řešíme s týmem lokalizace.net, který má aktuálně ty nejlepší programátory v Česku.

Pokud máte zájem o pozici vedoucího projektu, či máte zájem o spolupráci v nějaké formě, napište na email masseffect@rpgcestiny.cz Nabízíme zázemí našeho týmu, pomoc zkušených lidí z řad vedoucích, překladatelů, korektorů a testerů a možnost sebepropagace na zavedených kanálech a stránkách.

http://marek_tvrdy.zing.cz/clanek/3680/preklad-deus-ex-mankind-divided

+1/0
23.3.2017 15:48

P32a45t41r10i70k 87S78p14i32t89z60b68a17r69t 1214696774295

http://www.metacritic.com/game/pc/mass-effect-andromeda ať žije metacritic! Je krásný že ukáže jak to je. Tohle samé má i fallout 4ka. Skvělé recenzentské hodnocení ale uživatelé to zničili

+1/0
22.3.2017 0:19

P87a40v58e68l 68H30o38r84á59k 1149715778457

Aha..a na konci recenze se odhalilo, že to psal "fanboy".. Tím se mnohé vysvětluje... ;-D;-D;-D

0/0
21.3.2017 20:15

M39a38r61t72i38n 72B75e16r20a71n 6429665826901

Tu hru vidim poprvé, ale vypadá dost nudně...

0/0
21.3.2017 7:56

J34i93ř41í 97Z88á34h96o29r56a 5663635752209

Zkoušels hrát Waiting in Line 3D?

0/0
21.3.2017 11:02

M71a85r38t74i42n 53B53e30r40a55n 6959825956111

To vypadá alespoň originálně, ne jak konzolová tuctovka...

0/0
21.3.2017 11:42

Z23d77e68n25ě12k 85S39t13r89n27a15d 1815530486209

85% pro hru, o které sám autor píše, že má spoustu (nikoli několik) nedodělků, je podle mého příliš. Bez těchto nedodělků by to tedy byla dokonalá hra s hodnocením 100%, což znamená nejlepší hru všech dob?

+5/0
21.3.2017 7:25

J81a93k19u61b 62B14o30h81o96n10ě23k 8385696939487

Klasická pokřivenost hodnocení. Všechno pod 60% se bere jako odpad, takže hodnocení všech her se musí vmáčknout mezi 60-100%, pokud to náhodou není vážně totální odpad.

Plus samozřejmě povinný bonus pro AAA tituly

+2/0
21.3.2017 8:51

G45a25b91r32i82e51l 86H51o61r89t80e67n 9941209683594

Dnes je situace taková, že se při psaní recenze předpokládá, že hru autoři v krátké době dokončí, takže pokud je hratelná, berou se v potaz jen chyby záměrné (špatně vymyšlené věci). Čili strhnete body za chaotické menu, ale bug v podobě špatné volby animace chůze (hra chybně přepíná mezi animací na schodech a animací na ploše) neřešíte.

0/0
21.3.2017 8:57

P98e14t20r 58J60a85r30o43š 8967925949

Pěkná recenze R^

0/0
21.3.2017 3:31
Foto

S71a25m88u56e68l 18K50u81p88k89a 9313653684932

Zatial nekupovat. Treba pockat do black friday a potom kupit za 15 eur. Navyse dovtedy budu urcite vytvorene mody a updaty, ktore tu hru dostanu na obstojnu uroven. V dnesnej dobe vydavania nedorobkov je naozaj nerozum kupovat skor ako pol roka po oficialnom vydani.

0/0
20.3.2017 21:55

T52o56m71á80š 45C34h71r37a49s23t34n59ý 2441864581943

No, běží to na Frostbite, je to mod friedly asi jako mafiánská hospoda :/

0/0
20.3.2017 23:22
Foto

S57a34m88u55e25l 35K72u42p21k58a 9533373784682

Pravda, to som si neuvedomil. No tak nic, pockam si na season pass za 15 eur a budem dufat, ze do tej doby to nejako spravia.

0/0
21.3.2017 4:35
Foto

M77i48c50h64a18l 38M58e61r61d68a 2330431759742

Bioware/EA season pass nevedou. Budete muset čekat na GOTY edici, kterou taky pokaždé nemají.

0/0
21.3.2017 9:45

J32a18r73o62s32l93a42v 95J75a22k77u27b83o38v 8692855795437

Andromeda mozno maximalne tak FOTY edition (Fail of the Year)

0/0
22.3.2017 8:17

G57a79b45r84i18e79l 78H30o46r94t72e30n 9321809593964

Dobrá recenze, souhlas ve všech bodech. Přidal bych jen podivné krytí, kdy se postava v krytu neumí otočit sama podle směru pohybu a dost mě taky štve zmatený kompas. Uvidíme, něco určitě opraví - včera byl už druhý patch.:-)

0/0
20.3.2017 18:04

M20a12r84t89i15n 84V36i80o72c38h86n90a 6545290911740

Pokud se časem objeví čeština, určitě koupím ;-)

0/0
20.3.2017 16:43

J87a89n 85V94á39c46l10a92v83í12k 3572466321549

BioWare brzy doplati na svuj tragicky marketing, kdy místo aby studio dokazalo prezentovat silne stranky nove hry a navnadit hrace, tak jedine, co se clovek na internetu docte, je nejaka "afera" kolem mimiky par postav.

Je to skoda, od toho studia jsem ještě nehral spatnou hru, ale bez kvalitního marketingu se dnes prodeje delat nedaji a EA si ztratove studio vydrzovat nebude.

+1/−3
20.3.2017 15:36

J89a95r66o85s28l66a10v 88J37a72k53u63b22o79v 8922875755267

Bioware mal uz zopar preslapov, Andromeda je len dalsi z nich..

0/0
20.3.2017 16:35

K12a97r41o41l 94Š63e67f72č12í91k 5164129368888

i spatna reklama je reklama ;-D jinak... mozno je to pruser ted, ale po 6 mesicech nebo roku to bude fajn. Cena bude nizsi, buggy se odstrani. Kdyz mate prachy na rozhadzovani tak chapu, ze vas to nas**e ale ja, jako clovek ktery nema penize na rozhadzovani ani cas na hrani se usmiva a ceka ;-D

0/0
20.3.2017 20:00

J57a27n 47V89á33c67l10a34v74í98k 3612226511749

Minule dily jsem kupoval hned při vydani, nektere dokonce v plechove edici, ale tentokrát me nejak nedokazali navnadit, coz povazuju prave za selhani marketingu - jako fanoušek trilogie ME bych mel mit predobjednavku a tesit se na to mesice.

+1/0
20.3.2017 20:11

J34a29r98o94s36l40a44v 34J22a57k10u13b28o55v 8642185815357

ta hra je uponahlana a nedorobena.. no v podstate Bioware nic ine neostavalo ako vydat ju cim skor... o rok pride Cyberpunk 2077, tak nechceli ist priamo proti nemu..

0/−1
20.3.2017 14:47

D46o63m15i93n41i12k 64C17e26r76n33y 5425793824219

Cyberpunk ještě nemá ofi. release date, takže musíme počkat na potvrzení, doufám, že se povede, ale bude zajímavé vidět jak si CDPR poradí s hrou u které nemají rozsáhlou knižní předlohu, ze které by šlo čerpat scénář.

0/0
20.3.2017 17:49

D91o48m81i91n20i74k 94C54e33r15n89y 5895293494549

Ok, tak to vypadá, že Cyberpunk tu nebude dříve než 2019.

0/0
21.3.2017 1:08

T69o65m26á36š 75C86h69r39a87s96t40n29ý 2241664111793

Ty romance jsou koukám v Andromedě stejně rozbitý jak v Inquisition. Kde jsou časy kdy ty postavy měli i duši, jako Zevran...Fenris...

+1/0
20.3.2017 14:21

J77a27n 90V35á17c81l25a71v59í50k 3192816881519

sarkasmus?

0/0
20.3.2017 15:15

T22o44m67á70š 16C66h25r52a16s33t32n18ý 2931944781553

Okay, Zevrana si možná trochu idealizuji, ale Fenris, jejž, to byl elf...ten hlas, ta ublíženost a zranitelnost...

Jasný, Garrus je Garrus, ale to jsem musel hrát za slečnu a to nebylo ono ;-D

0/0
20.3.2017 23:28

J79a87n 31V34á21c71l37a23v47í87k 3492546751359

emo elf? tak sto lidi, sto chuti :-)

0/0
21.3.2017 0:12

J77a87k50u46b 83B95o60h53o59n44ě63k 8355216669137

Kdepak, Zevran byl náhodou super. Hlavně když hrál člověk za chlapa a zkoušel romanci s ním. To bylo tak neskutečně rozpačité a opatrné, že to vypadalo reálně :-)

+1/0
21.3.2017 8:48

P97a87t30r91i13k 69S31p59i63t39z49b16a53r33t 1284266704755

Hru kterou vytvářel otevřený rasista vůči bílým (naštěstí ho poté vyhodili), animace obličejů měla nastarosti cosplayerka bez předchozích zkušeností a snaha aby tým byl co nejvíc rasově a genderově vyvážen na úkor kvality hry.

Hrozná animace obličejů, průměrný béčkový příběh (snad to další díl zlepší), hrozný systém krytí a volby/nevolby. Ale hlavně že je vše genderově a rasově vyvážené. Ještě chybí nějací transexuálové tam

+7/0
20.3.2017 13:44

J80a55n44a 66L56a20n82z93o36v37á 6864693856607

Transexuál by v posledním Dragon Age a tak moc se jim "povedl", že je trangederové poslali do háje

+5/0
20.3.2017 14:00

P70a20t48r98i29k 61S72p64i56t37z85b16a43r88t 1174296404275

Ještě takovej dodatek: Přijde mi to stejná situace jako Fallout 4 - vyhypovat podprůměrnou hru do neuvěřitelných úrovní, prodat v prvních dnech naivním lidem a pak se jim vysmát do obličeje.

A Upřímně, napsat lepší postavu než Garruse Vakariana snad ani nejde :D Pro mě ultimátní bromance na úrovni JD a Turk ze Scrubs

+4/−2
20.3.2017 14:42

T92o58m39á21š 68C40h40r20a18s18t42n92ý 2721924531883

No, přiznejme si to, takový Fenris či Garrus by byli poloviční bez jejich naprosto vynikajícího voice actingu...

+1/0
20.3.2017 14:50

G45a43b83r28i96e18l 13H25o98r16t80e50n 9751939863174

Bohužel si nejsem vůbec jistý, že byl vyhozen. V době jeho největší "slávy" za ním stáli dva nejvlivnější lidé z BW, čili bych spíš hádal, že dokončil svoji práci a šel zakládat svoje vlastní studio.

0/0
20.3.2017 18:07
Foto

M96i68c76h37a30l 59M50e17r68d18a 2530631329622

Všichni píšou, že v recenzi není nic o příběhu. Chcete spoilery nebo co? Bude to klasická Sci-Fi zápletka, kterou budou zachraňovat dobře napsané vedlejší postavy. Takhle fungují Bioware příběhy prakticky od KotOR.

+1/0
20.3.2017 11:42

M63i91r62o54s53l73a45v 21S30t83a55s24t22n61y 7594893436241

Kvalita příběhu se dá samozřejmě zhodnotit i bez spoilerů. A příběhy v KOTORech mají dost podstatně větší hloubku a jsou to čistokrevná RPG bez "akčních" soubojů.

+3/0
20.3.2017 11:49

J31a35k95u14b 26B26o67h85o91n75ě59k 8875646489927

Upřímně řečeno KOTOR1 nebyl zase až tak zářný příběh. Klasická formulka SW s jedním dějovým zvratem. Neříkám, že je špatný, ale zkuste si v hlavě přebrat, že ho máte někomu převyprávět a najednou už to nezní tak super.

KOTOR2 má mnohem větší hloubku, ale zase se podle mě až moc snaží být pravý opak klasické SW formulky. Taková až moc říše za zrcadlem, jestli to dává smysl, a občas to působí až moc křečovitě. Nemluvě o tom, že tam všechno tak nějak vlaje ve vzduchu a spousta linek není nějak dobře dokončená nebo začleněná do celkového obrazu.

+1/−3
20.3.2017 12:07

M45i51r88o86s31l49a23v 70S84t47a92s81t16n46y 7884573786741

V rámci SW to má mnohem větší hloubku než cokoliv jiného.

Dvojku doporučuju projít s restoration projectem, výsledný dojem ze hry je pak výrazně lepší, protože ty nedokončené dějové linie jaksi vymizí.

0/0
20.3.2017 12:39

J38a42k95u66b 59B75o46h86o66n81ě69k 8615426299167

Prošel jsem a i když to bylo lepší, tak to pořád nebylo úplně ono. Když si znova vybírám, který z nich bych si zahrál, tak jednička je mnohem "čistější zážitek."

0/0
20.3.2017 13:35

M31i75r19o70s12l22a73v 18S64t20a65s33t43n60y 7484123276801

Jo a každý super příběh se dá převyprávět tak, že už to pak nezní až tak super. Namátkově všechny Fallouty :)

0/0
20.3.2017 12:42

J22a35k16u95b 77B91o22h50o43n81ě40k 8115336159727

To ano, ale dobrý příběh se taky dá převyprávět tak, že zní super. A to mi nějak s KOTOR1 nejde :-)

0/0
20.3.2017 13:36
Foto

M74i84c69h78a86l 75M62e64r33d41a 2550921529122

Tak tu hloubku jsem tam fakt neviděl. Klasika Star Wars. Kdyby tam nebyl ten plot twist u konce, tak se o tom tolik nemluví.

V recenzi je napsáno, že příběhové mise jsou propracovaní do detailu, tak to snad znamená i příběh.

0/−1
20.3.2017 12:19

M36i28r78o51s79l29a93v 98S34t96a26s57t60n77y 7904763626861

V jádru to SW klasika je (což je snad dobře), ale hloubku to má teda mnohem větší, než prakticky všechno ostatní z SW universa.

0/0
20.3.2017 12:41

J60a59k68u75b 77B32o40h14o59n70ě81k 8635326989697

Já měl třeba rád příběhy z SW:Old Republic. Ne všechny, ale bylo jich tam pár, které byly podle mě lepší než KOTOR. Jenom schované za hromadou grindování

0/0
20.3.2017 13:37

A48n17t63o61n59í53n 85H78o74l59í72k 8617393244830

Proste pockat. Vydavani nedodelku za plnou cenu nesmi fungovat ..

+6/0
20.3.2017 11:32

J72a56n77a 68L42a91n43z59o50v55á 6204743696337

Zajímavé je, že žádná recenze se nezmiňuje o příběhu. Všichni mluví o tom, že soubojový systém je super, a že fetch questy nejsou tak hrozné a semtam zmínka o animacích a špatně napsaných postavách. Takže je to hromada vaty s odfláknutým příběhem? To je za mě na nejlepší sci-fi RPG značku dost tristní,

+1/−1
20.3.2017 11:00

M27i70r74o27s86l22a70v 37S24t13a43s74t79n92y 7264153706101

No, nejlepší sci-fi RPG je ale takový dost zužující pojem. Kolik dalších sci-fi RPG máme?

0/0
20.3.2017 11:42

M89i74r96o35s84l63a65v 77S14t56a23s16t48n77y 7254553576881

Jo, pán nahoře napověděl KOTORy, no tak to jsou mnohem lepší hry.

0/0
20.3.2017 11:49

J96a44n52a 12L23a45n41z74o34v66á 6214503436447

Já jsem chtěla původně napsat RPG jako celkově, ale pak mi došlo, že by mě lidi umlátili Zaklínačem :) Řekněme, že přesnější termín by byl jedno z nejlepších RPG vůbec.

0/0
20.3.2017 11:50

V84i19t 84O94t35a90h84a21l 5605190179234

Na tu bídu co ve Sci-Fi RPG žánru v poslední době vychází, je ME opravdu ještě relativně slušná serie. Bohužel se v herních mechanismech nevyhla od vcelku slušné 1 postupného zjednodušování herních mechanismů a opět až dětsky snadné obtížností :-(. Nejsem si jistý, zda ME4 v tomto bude pokračovat v nastaveném trendu. Hluboký rozvětvený příběh s řadou zásadních rozhodnutí u Bioware opravdu neočekávám. Spíše klasickou lineární adventuru s pár RPG prvky, hromadou vaty a klasických holywoodských klišé. A semtam si můžete zvolit odpověď která ale stejně na výsledek má jen kosmetický vliv.

Snad se vyhnou aspoň tolik populární politické a multikulti korektnosti typu, že v každém týmu musí být aspoň jeden černoch, asiat a arab, jinak je tým rasistický.

Koupil jsem předprodej manželce, té lehká obtížnost nevadí. Já budu reagovat až podle toho, jak jí to bude bavit. Zatím předběžně si ale spíše počkám na nějakou vánoční edici, kde už budou ty první jedno dvě příběhové DLC.

Možná je daleko víc tristní ale to, že ME série je považována za nejlepší současnou Sci-Fi RPG značku - tedy hlavně na tom, že je to pravda a že konkurence v tomhle žánru, který by zvedla laťku, je fakticky nulová.

Něco, co se povedlo CDP s Witcherem 3 u fantasy.

0/0
20.3.2017 12:05







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.