Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Čím déle jste ve hře, tím více vás baví. Recenze Mass Effect: Andromeda

Restart jedné z nejpopulárnějších značek posledních let se vydařil přesně podle očekávání. Je trochu kýčovitý, místy nedodělaný, ale také po čertech efektní a zábavný.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P20a21v31e83l 91K64a17f75k53a 8834873801195

k případné češtině:

Lidé z týmu RPGčeštiny by velice rádi spolupracovali na překladu dalšího dílu série Mass Effect, ale má to dva dost zásadní problémy. Jednak nemáme nástroje pro vytažení textů, jednak nemáme pro tento překlad vedoucího projektu. A proto nemůžeme oznámit počátek prací na lokalizaci této hry.

Stejně jako u několika našich předchozích projektů technickou stránku řešíme s týmem lokalizace.net, který má aktuálně ty nejlepší programátory v Česku.

Pokud máte zájem o pozici vedoucího projektu, či máte zájem o spolupráci v nějaké formě, napište na email masseffect@rpgcestiny.cz Nabízíme zázemí našeho týmu, pomoc zkušených lidí z řad vedoucích, překladatelů, korektorů a testerů a možnost sebepropagace na zavedených kanálech a stránkách.

http://marek_tvrdy.zing.cz/clanek/3680/preklad-deus-ex-mankind-divided

+1/0
23.3.2017 15:48

P20a26t79r62i22k 69S54p67i95t23z56b30a52r89t 1814666564495

http://www.metacritic.com/game/pc/mass-effect-andromeda ať žije metacritic! Je krásný že ukáže jak to je. Tohle samé má i fallout 4ka. Skvělé recenzentské hodnocení ale uživatelé to zničili

+1/0
22.3.2017 0:19

P96a85v16e96l 62H84o49r76á74k 1829865338467

Aha..a na konci recenze se odhalilo, že to psal "fanboy".. Tím se mnohé vysvětluje... ;-D;-D;-D

0/0
21.3.2017 20:15

M72a65r51t87i97n 76B33e34r98a97n 6679315496261

Tu hru vidim poprvé, ale vypadá dost nudně...

0/0
21.3.2017 7:56

J45i25ř21í 77Z67á77h90o28r34a 5703485152799

Zkoušels hrát Waiting in Line 3D?

0/0
21.3.2017 11:02

M40a71r67t32i75n 66B56e67r57a80n 6749575696701

To vypadá alespoň originálně, ne jak konzolová tuctovka...

0/0
21.3.2017 11:42

Z81d51e17n81ě98k 83S64t62r62n96a67d 1855260516889

85% pro hru, o které sám autor píše, že má spoustu (nikoli několik) nedodělků, je podle mého příliš. Bez těchto nedodělků by to tedy byla dokonalá hra s hodnocením 100%, což znamená nejlepší hru všech dob?

+5/0
21.3.2017 7:25

J30a25k71u82b 20B37o54h55o25n42ě93k 8735936369817

Klasická pokřivenost hodnocení. Všechno pod 60% se bere jako odpad, takže hodnocení všech her se musí vmáčknout mezi 60-100%, pokud to náhodou není vážně totální odpad.

Plus samozřejmě povinný bonus pro AAA tituly

+2/0
21.3.2017 8:51

G20a65b21r82i47e15l 86H83o91r74t87e44n 9721579463704

Dnes je situace taková, že se při psaní recenze předpokládá, že hru autoři v krátké době dokončí, takže pokud je hratelná, berou se v potaz jen chyby záměrné (špatně vymyšlené věci). Čili strhnete body za chaotické menu, ale bug v podobě špatné volby animace chůze (hra chybně přepíná mezi animací na schodech a animací na ploše) neřešíte.

0/0
21.3.2017 8:57

P53e68t78r 53J47a16r25o42š 8967895969

Pěkná recenze R^

0/0
21.3.2017 3:31
Foto

S32a14m53u34e62l 85K34u70p70k39a 9143573554362

Zatial nekupovat. Treba pockat do black friday a potom kupit za 15 eur. Navyse dovtedy budu urcite vytvorene mody a updaty, ktore tu hru dostanu na obstojnu uroven. V dnesnej dobe vydavania nedorobkov je naozaj nerozum kupovat skor ako pol roka po oficialnom vydani.

0/0
20.3.2017 21:55

T37o19m61á89š 83C11h56r63a50s35t86n20ý 2491904291683

No, běží to na Frostbite, je to mod friedly asi jako mafiánská hospoda :/

0/0
20.3.2017 23:22
Foto

S77a93m80u33e96l 66K14u27p14k67a 9103893434262

Pravda, to som si neuvedomil. No tak nic, pockam si na season pass za 15 eur a budem dufat, ze do tej doby to nejako spravia.

0/0
21.3.2017 4:35
Foto

M58i26c62h63a15l 68M78e56r64d19a 2210641619142

Bioware/EA season pass nevedou. Budete muset čekat na GOTY edici, kterou taky pokaždé nemají.

0/0
21.3.2017 9:45

J93a96r55o75s88l16a16v 89J51a19k33u50b61o10v 8502845965467

Andromeda mozno maximalne tak FOTY edition (Fail of the Year)

0/0
22.3.2017 8:17

G86a71b81r51i69e44l 64H58o76r22t41e75n 9391109213374

Dobrá recenze, souhlas ve všech bodech. Přidal bych jen podivné krytí, kdy se postava v krytu neumí otočit sama podle směru pohybu a dost mě taky štve zmatený kompas. Uvidíme, něco určitě opraví - včera byl už druhý patch.:-)

0/0
20.3.2017 18:04

M37a97r61t19i48n 33V91i17o63c62h23n29a 6705410691920

Pokud se časem objeví čeština, určitě koupím ;-)

0/0
20.3.2017 16:43

J73a13n 87V60á41c55l65a19v65í81k 3352726711459

BioWare brzy doplati na svuj tragicky marketing, kdy místo aby studio dokazalo prezentovat silne stranky nove hry a navnadit hrace, tak jedine, co se clovek na internetu docte, je nejaka "afera" kolem mimiky par postav.

Je to skoda, od toho studia jsem ještě nehral spatnou hru, ale bez kvalitního marketingu se dnes prodeje delat nedaji a EA si ztratove studio vydrzovat nebude.

+1/−3
20.3.2017 15:36

J22a12r94o59s21l85a23v 23J36a50k47u26b46o47v 8282195365207

Bioware mal uz zopar preslapov, Andromeda je len dalsi z nich..

0/0
20.3.2017 16:35

K28a98r70o74l 54Š75e80f98č97í10k 5964489768838

i spatna reklama je reklama ;-D jinak... mozno je to pruser ted, ale po 6 mesicech nebo roku to bude fajn. Cena bude nizsi, buggy se odstrani. Kdyz mate prachy na rozhadzovani tak chapu, ze vas to nas**e ale ja, jako clovek ktery nema penize na rozhadzovani ani cas na hrani se usmiva a ceka ;-D

0/0
20.3.2017 20:00

J37a17n 82V58á36c30l34a25v68í57k 3662496411329

Minule dily jsem kupoval hned při vydani, nektere dokonce v plechove edici, ale tentokrát me nejak nedokazali navnadit, coz povazuju prave za selhani marketingu - jako fanoušek trilogie ME bych mel mit predobjednavku a tesit se na to mesice.

+1/0
20.3.2017 20:11

J29a55r89o65s21l60a27v 95J64a23k14u93b61o72v 8192395855287

ta hra je uponahlana a nedorobena.. no v podstate Bioware nic ine neostavalo ako vydat ju cim skor... o rok pride Cyberpunk 2077, tak nechceli ist priamo proti nemu..

0/−1
20.3.2017 14:47

D66o87m88i25n23i13k 50C77e52r77n66y 5475543974849

Cyberpunk ještě nemá ofi. release date, takže musíme počkat na potvrzení, doufám, že se povede, ale bude zajímavé vidět jak si CDPR poradí s hrou u které nemají rozsáhlou knižní předlohu, ze které by šlo čerpat scénář.

0/0
20.3.2017 17:49

D90o79m17i55n69i19k 11C51e38r64n13y 5955723254249

Ok, tak to vypadá, že Cyberpunk tu nebude dříve než 2019.

0/0
21.3.2017 1:08

T41o62m89á43š 38C22h30r93a31s92t47n90ý 2411104421763

Ty romance jsou koukám v Andromedě stejně rozbitý jak v Inquisition. Kde jsou časy kdy ty postavy měli i duši, jako Zevran...Fenris...

+1/0
20.3.2017 14:21

J70a29n 81V22á42c10l70a69v17í12k 3332476331209

sarkasmus?

0/0
20.3.2017 15:15

T35o58m69á54š 27C46h31r79a35s53t53n87ý 2751554371413

Okay, Zevrana si možná trochu idealizuji, ale Fenris, jejž, to byl elf...ten hlas, ta ublíženost a zranitelnost...

Jasný, Garrus je Garrus, ale to jsem musel hrát za slečnu a to nebylo ono ;-D

0/0
20.3.2017 23:28

J40a31n 56V52á70c94l12a54v16í38k 3392516191279

emo elf? tak sto lidi, sto chuti :-)

0/0
21.3.2017 0:12

J86a71k33u75b 75B11o69h61o74n87ě33k 8815536369847

Kdepak, Zevran byl náhodou super. Hlavně když hrál člověk za chlapa a zkoušel romanci s ním. To bylo tak neskutečně rozpačité a opatrné, že to vypadalo reálně :-)

+1/0
21.3.2017 8:48

P10a68t48r23i64k 41S37p45i77t14z95b28a28r44t 1104586594555

Hru kterou vytvářel otevřený rasista vůči bílým (naštěstí ho poté vyhodili), animace obličejů měla nastarosti cosplayerka bez předchozích zkušeností a snaha aby tým byl co nejvíc rasově a genderově vyvážen na úkor kvality hry.

Hrozná animace obličejů, průměrný béčkový příběh (snad to další díl zlepší), hrozný systém krytí a volby/nevolby. Ale hlavně že je vše genderově a rasově vyvážené. Ještě chybí nějací transexuálové tam

+7/0
20.3.2017 13:44

J58a77n52a 28L23a79n48z18o58v77á 6294673696357

Transexuál by v posledním Dragon Age a tak moc se jim "povedl", že je trangederové poslali do háje

+5/0
20.3.2017 14:00

P62a41t51r95i12k 15S41p22i90t52z14b41a75r51t 1194156254205

Ještě takovej dodatek: Přijde mi to stejná situace jako Fallout 4 - vyhypovat podprůměrnou hru do neuvěřitelných úrovní, prodat v prvních dnech naivním lidem a pak se jim vysmát do obličeje.

A Upřímně, napsat lepší postavu než Garruse Vakariana snad ani nejde :D Pro mě ultimátní bromance na úrovni JD a Turk ze Scrubs

+4/−2
20.3.2017 14:42

T80o62m39á55š 45C91h20r69a92s95t71n11ý 2811464611983

No, přiznejme si to, takový Fenris či Garrus by byli poloviční bez jejich naprosto vynikajícího voice actingu...

+1/0
20.3.2017 14:50

G26a22b13r86i67e17l 50H26o11r10t19e18n 9631389373944

Bohužel si nejsem vůbec jistý, že byl vyhozen. V době jeho největší "slávy" za ním stáli dva nejvlivnější lidé z BW, čili bych spíš hádal, že dokončil svoji práci a šel zakládat svoje vlastní studio.

0/0
20.3.2017 18:07
Foto

M48i73c31h77a25l 92M47e54r34d10a 2330931609902

Všichni píšou, že v recenzi není nic o příběhu. Chcete spoilery nebo co? Bude to klasická Sci-Fi zápletka, kterou budou zachraňovat dobře napsané vedlejší postavy. Takhle fungují Bioware příběhy prakticky od KotOR.

+1/0
20.3.2017 11:42

M35i91r38o88s83l11a63v 98S18t79a53s30t90n17y 7634243316291

Kvalita příběhu se dá samozřejmě zhodnotit i bez spoilerů. A příběhy v KOTORech mají dost podstatně větší hloubku a jsou to čistokrevná RPG bez "akčních" soubojů.

+3/0
20.3.2017 11:49

J74a92k84u88b 97B17o74h26o88n18ě36k 8755816589877

Upřímně řečeno KOTOR1 nebyl zase až tak zářný příběh. Klasická formulka SW s jedním dějovým zvratem. Neříkám, že je špatný, ale zkuste si v hlavě přebrat, že ho máte někomu převyprávět a najednou už to nezní tak super.

KOTOR2 má mnohem větší hloubku, ale zase se podle mě až moc snaží být pravý opak klasické SW formulky. Taková až moc říše za zrcadlem, jestli to dává smysl, a občas to působí až moc křečovitě. Nemluvě o tom, že tam všechno tak nějak vlaje ve vzduchu a spousta linek není nějak dobře dokončená nebo začleněná do celkového obrazu.

+1/−3
20.3.2017 12:07

M22i26r17o53s64l29a56v 51S27t82a24s23t11n71y 7284793406241

V rámci SW to má mnohem větší hloubku než cokoliv jiného.

Dvojku doporučuju projít s restoration projectem, výsledný dojem ze hry je pak výrazně lepší, protože ty nedokončené dějové linie jaksi vymizí.

0/0
20.3.2017 12:39

J44a94k52u26b 18B13o29h62o17n29ě15k 8205956629457

Prošel jsem a i když to bylo lepší, tak to pořád nebylo úplně ono. Když si znova vybírám, který z nich bych si zahrál, tak jednička je mnohem "čistější zážitek."

0/0
20.3.2017 13:35

M76i35r86o16s71l13a45v 59S79t83a26s79t36n43y 7124543236821

Jo a každý super příběh se dá převyprávět tak, že už to pak nezní až tak super. Namátkově všechny Fallouty :)

0/0
20.3.2017 12:42

J59a72k55u67b 58B19o87h48o53n33ě93k 8165506569377

To ano, ale dobrý příběh se taky dá převyprávět tak, že zní super. A to mi nějak s KOTOR1 nejde :-)

0/0
20.3.2017 13:36
Foto

M16i38c68h81a29l 60M39e27r25d26a 2820161589162

Tak tu hloubku jsem tam fakt neviděl. Klasika Star Wars. Kdyby tam nebyl ten plot twist u konce, tak se o tom tolik nemluví.

V recenzi je napsáno, že příběhové mise jsou propracovaní do detailu, tak to snad znamená i příběh.

0/−1
20.3.2017 12:19

M79i56r55o59s52l46a53v 56S38t80a62s22t65n61y 7884323726551

V jádru to SW klasika je (což je snad dobře), ale hloubku to má teda mnohem větší, než prakticky všechno ostatní z SW universa.

0/0
20.3.2017 12:41

J57a96k17u81b 71B36o97h66o76n65ě95k 8615786619417

Já měl třeba rád příběhy z SW:Old Republic. Ne všechny, ale bylo jich tam pár, které byly podle mě lepší než KOTOR. Jenom schované za hromadou grindování

0/0
20.3.2017 13:37

A87n11t85o49n58í22n 74H73o92l72í16k 8927963864830

Proste pockat. Vydavani nedodelku za plnou cenu nesmi fungovat ..

+6/0
20.3.2017 11:32

J68a27n18a 10L44a31n18z22o79v88á 6624893666907

Zajímavé je, že žádná recenze se nezmiňuje o příběhu. Všichni mluví o tom, že soubojový systém je super, a že fetch questy nejsou tak hrozné a semtam zmínka o animacích a špatně napsaných postavách. Takže je to hromada vaty s odfláknutým příběhem? To je za mě na nejlepší sci-fi RPG značku dost tristní,

+1/−1
20.3.2017 11:00

M25i49r78o75s71l16a49v 23S57t79a81s51t14n19y 7944863676791

No, nejlepší sci-fi RPG je ale takový dost zužující pojem. Kolik dalších sci-fi RPG máme?

0/0
20.3.2017 11:42

M57i75r31o74s53l65a81v 51S35t21a28s58t43n72y 7944973306651

Jo, pán nahoře napověděl KOTORy, no tak to jsou mnohem lepší hry.

0/0
20.3.2017 11:49

J66a78n49a 17L12a27n23z98o15v57á 6624373646137

Já jsem chtěla původně napsat RPG jako celkově, ale pak mi došlo, že by mě lidi umlátili Zaklínačem :) Řekněme, že přesnější termín by byl jedno z nejlepších RPG vůbec.

0/0
20.3.2017 11:50

V67i86t 46O11t19a72h24a67l 5565230729754

Na tu bídu co ve Sci-Fi RPG žánru v poslední době vychází, je ME opravdu ještě relativně slušná serie. Bohužel se v herních mechanismech nevyhla od vcelku slušné 1 postupného zjednodušování herních mechanismů a opět až dětsky snadné obtížností :-(. Nejsem si jistý, zda ME4 v tomto bude pokračovat v nastaveném trendu. Hluboký rozvětvený příběh s řadou zásadních rozhodnutí u Bioware opravdu neočekávám. Spíše klasickou lineární adventuru s pár RPG prvky, hromadou vaty a klasických holywoodských klišé. A semtam si můžete zvolit odpověď která ale stejně na výsledek má jen kosmetický vliv.

Snad se vyhnou aspoň tolik populární politické a multikulti korektnosti typu, že v každém týmu musí být aspoň jeden černoch, asiat a arab, jinak je tým rasistický.

Koupil jsem předprodej manželce, té lehká obtížnost nevadí. Já budu reagovat až podle toho, jak jí to bude bavit. Zatím předběžně si ale spíše počkám na nějakou vánoční edici, kde už budou ty první jedno dvě příběhové DLC.

Možná je daleko víc tristní ale to, že ME série je považována za nejlepší současnou Sci-Fi RPG značku - tedy hlavně na tom, že je to pravda a že konkurence v tomhle žánru, který by zvedla laťku, je fakticky nulová.

Něco, co se povedlo CDP s Witcherem 3 u fantasy.

0/0
20.3.2017 12:05







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.