Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Útok na baštu zla Dark City

  12:00
Ačkoliv se zástupci Řádu a Chaosu nenávidí a není zvláštností, když se na potkání navzájem zabíjejí, tentokrát byli nuceni na svou zášť zapomenout. Situace si totiž vyžádala, aby se nejlepší bojovníci obou stran spojili a společnou silou zaútočili na doupě zla - město Dark City. Podaří se této křehké alianci uspět?

příběh z Ultimy Online Překrásný svět Dark Paradise se opět probouzel do nového dne, který již zrána sliboval spoustu dobrodružství pro hrdiny, kteří již ani nemohli dospat a pohybovali se v místech Trinsické tržnice, aby vyhledali nějakou výpravu, ke které by se mohli přidat, již velmi brzy, když ještě slunce ani pořádně nestihlo vyjít. Někteří z nich se dokonce vraceli z nočních výprav a jeden kovářský učeň tu za svitu louče a výhně pilně trénoval celou noc. Když slunce již úplně vyšlo, vydala se početná skupina pokořit Shame, jedno z největších doupat zla na Dark Paradise. Ovšem to největší doupě zla - Dark City, ve kterém se ukrývají ti největší vrazi a zabijáci, zatím zůstalo nepokořeno, zatím... Dnes se to mělo změnit. Pouze já a několik vyvolených jsme věděli o plánu Lorda Blackthorna, vévody Britainského, dobýt toto doupě zla a navždy ho srovnat se zemí. Úkol to nebyl nikterak lehký, Dark City je chráněno vrstvou ochran od magických aur přes účinné pasti a nástrahy, až po armádu těch nejhorších vrahů, hrdlořezů, lapků a jiných vyvrhelů společnosti. Ovšem Lord Blackthorn přišel na způsob, jak vyřadit všechny magické ochrany. O tu fyzickou ochranu jsme se měli postarat my. Já a dalších 19 hrdinů a těch nejlepších bojovníků proti zlu jsme byli vybráni, abychom se ujali tohoto přetěžkého úkolu. I přes jeho obtížnost jsme byli odhodláni úkol splnit a zbavit příběh z Ultimy Online tak svět jednou pro vždy do té doby nedobytného úkrytu "té lůzy".

Sraz byl naplánován již několik dní předem, aby se nic nemohlo pokazit, protože jak Lord Blackthorn řekl, druhá šance již nemusí být. Obrana Dark City se totiž dala prolomit pouze při konstelaci hvězd a dalších mystických symbolů a tato konstelace nastala dnes a nebylo jisté, zda se ještě někdy bude opakovat. Nejsilnější bod Lord Blackthorn odhadl na 22:00. V tuto hodinu otevře portál a bude ho svou myslí držet otevřený celou hodinu, po kterou bude nutné Dark City dobýt a udržet, než bude připraven jeho alchymista, který již několik dní připravuje silné armagedon nálože na zničení Dark City. Branou může projít pouze 22 lidí. Není to mnoho, ale pokud to bude elita, měla by zvítězit. Poté, co bude Dark City zničeno, přijdou naši úhlavní nepřátelé o své hlavní útočiště a svět Dark Paradise bude opět mnohem bezpečnější. I přestože kromě 22 (20 bojovníků, Lord Blackthorn a alchymista) lidí o tomto útoku neměl nikdo vědět, byla ve vzduchu cítit zvláštní atmosféra, která houstla hodinu od hodiny, jak se blížila osudná 21. hodina plánovaného srazu. Já stále dělal okruh mezi naším domem v Magincii, Britainským hřbitovem a tržnicí netrpělivě očekávajíc večer.

příběh z Ultimy Online Kolem osmé hodiny večerní bylo díky několika vrahům u mostu a chráněného dolu v britu alespoň malé povyražení. Jeden padl mou zatím ještě stále nedokonalou magií a zbytek se rozutekl hnán desítkami bojovníků. Domů do Magincie jsem se vrátil v půl deváté a hned jsem se šel připravovat na útok. Do banky jsem dal spoustu reagentů od každého druhu, shrinknuté rezervní koně, svitky, lahvičky a potion keg plný mana refů, které mi kamarád namíchal. Těsně před devátou hodinou dorazili přátelé vyznavači orderu. Chvilku po nich dorazil další pozvaný bojovník. Byl to mág z řad chaosu. Na tento útok se obě strany, které se jinak k smrti nenávidí a zabíjejí se na potkání, spojily a budou bojovat bok po boku proti společnému nepříteli. K hradu Lorda Blackthorna jsme dorazili právě včas. Zrovna nám šel otevřít hlavní bránu a uvítat nás. V zasedacím sále již čekalo několik dalších bojovníků a další přicházeli. Náš velitel dorazil, i když jsme se obávali, že na tuto důležitou akci zapomněl. Poté, co jsme se všichni sešli, nám Lord Blackthorn vysvětlil, že rezervní věci, které chceme s sebou, si musíme dát ještě před začátkem akce k němu do laboratoře, do níž budeme mít stále přístup. Ukázal nám tajný vchod do této laboratoře a dovolil nám dojít si pro věci, které si do připravených truhliček uložíme pro případ, že banka v Dark City bude příběh z Ultimy Online nedostupná.

V 22:00 nám Lord otevřel bránu a my jsme se posílení protekcemi a lektvary nahrnuli dovnitř, kde nás již čekal první boj! Ten ale netrval příliš dlouho. Poté, co vrazi utrpěli několik ztrát, okamžitě se stáhli pryč. "To bylo snadné," říkali jsme si, ale hlavní útok měl teprve přijít. Stalo se tak asi po půlhodině nudy, kdy jsme hráli kostky, z legrace se mlátili mezi sebou a vyvolávali na sebe různá monstra pro ukrácení času. Nepřátelé se na nás vrhli neočekávaně z druhé strany, ale i druhý útok jsme i přes malé ztráty odrazili vcelku bez potíží. Třetí vlna přišla pár chvil před plánovaným zničením Dark City. Byla to poslední šance pro útok lumpů, aby zachránili své město! Bitva byla opravdu veliká, nepřátel bylo více než při předchozím útoku a boj trval mnohem déle. Dokonce se jim podařilo zranit Lorda Blackthorna, ale nebylo to nic vážného. Jakmile poslední lump padl, ohlásil alchymista, že je připraven. Vzal své nálože a začal ničit Dark City jeden dům po druhém. Ani přisluhovači zla (bankéř a prodavač regů) bez trestu neunikli a zemřeli. Toto byl památný konec Dark City, města vrahů a zlodějů, města, kde se beztrestně a bez možnosti potrestání pohybovali. S tím je teď konec. Od nynějška musí chtě nechtě bydlet ve svých domech, kde mohou být kdykoli napadeni. Už nemají místo, kam by se schovali! TOTO JE VELKÉ VÍTĚZSTVÍ!

Autor:
  • Nejčtenější

Nebýt seriálu o Buffy, jsem bezdomovec, přiznala hvězda The Last of Us

Osmačtyřicetiletý herec Pedro Pascal dnes díky seriálům jako The Last of Us, Mandalorian nebo...

Nový trend na Twitchi: Streamerky promítají hry na svá prsa a pozadí

Streamerka Morgpie objevila nový způsob, jak zaujmout své převážně mužské fanoušky na Twitchi, když...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pozapomenutá hra od mistrů žánru RPG už se dá zase pořídit legálně

Špionážní klasika Alpha Protocol od legendárního studia Obsidian se vrátila do oficiální...

Už hrajeme šestý díl, provokují vývojáři The Elder Scrolls fanoušky

Do vydání dalšího dílu legendární RPG série The Elder Scrolls zbývají ještě dlouhé roky, vývojáři...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Úspěšní vývojáři zepsuli velká vydavatelství. Padla i velmi vulgární slova

V posledním roce obchází herním průmyslem strašidlo masivního propouštění, svou pozicí si nemohou...

Předplatitelé PS Plus dostanou v dubnu nedoceněný herní propadák

Největším tahákem dubnové nabídky pro předplatitele služby PS Plus je loňská fantasy střílečka...

Vývojáři mobilní hříčky utratili za marketing více, než stojí vývoj velké hry

Aktuální mobilní hit Monopoly GO! vydělal během pouhých deseti měsíců od uvedení již dvě miliardy...

Judas nechce být novým Bioshockem, sází na znovuhratelnost

Legendární herní vývojář Ken Levine konečně poodhalil detaily o své dlouhé roky připravované hře...

PRVNÍ DOJMY: Stellar Blade nabízí daleko víc než jen sexy zadek hlavní hrdinky

Po první hodině strávené v nelítostném světě akční hry Stellar Blade můžeme být zatím spokojení....

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...