Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Týden na Plných hrách: a byla zábava!

  12:00
Minulý týden jsme na Plných hrách představili hned čtyři hry od KewlBoxu. K tomu jsme přidali jednu logickou (Oktagon) a dvě akční hry (Mort Hammer, Mcky's Breakout) a týden s Plnými hrami byl u konce. A jak už to tak bývá, skoro všechny hry slavily úspěch. Tak si zkuste vybrat i vy svého favorita!
Elf Balls - vánoční lahůdka
T&T Elf Balls je hrou velmi jednoduchou a právě z její jednoduchosti pramení její mocné kouzlo. Není totiž klasickým příkladem hry, která se na první pohled snaží hráče zaujmout všemocnými vychytávkami, možnostmi nastavení a dalšími, veskrze nezajímavými, "featurami". Jediným úkolem, který budete ve hře neustále dokola řešit, je skládání a přeskupování různých symbolů Vánoc do určené podoby. Ta podoba je vlastně jen jedna a k úspěšnému bodovému zisku musíte přeskládat co nejvíce stejných symbolů vedle sebe. Aby se však body započítali, musí být tyto symboly vedle sebe alespoň tři (výhodou je, že jejich uspořádání může být vertikálně i horizontálně). A pakliže si myslíte, že jste se v této hře stali odborníky, není nic lehčího než se připojit na internet a své skóre porovnat s ostatními. Uvidíte, že k dokonalosti vám bude ještě pár desítek tisíc bodů chybět. Každodopádně, hra patří do skupinky velmi dobrých až výjimečných her. Opravdu dokáže zaujmout!

Holiday Endurance - prázdniny s celebritou!
T&T Již jsem si však zvykl na to, že u freewarovek člověk nesmí hledat jakýkoliv složitější smysl hry, že většinou půjde o hru s jednoduchou pointou, jednoduchým nápadem a stejně tak jednoduchým zpracováním. Holiday Endurance se drží právě vyřčeného (budeme-li přesní, tak napsaného) pravidla poměrně přesně. Hra má jednoduchý nápad, je jednoduše zpracována a navíc, jednoduše a lehce se hraje. Vaším úkolem je co nejrychleji plnit přání osoby, která právě usedla za hráčský stolek. Na pomyslné obrazovce se zobrazí černobílý symbol, podle něj identifikujete předmět na stolku, ten chytnete a přesunete nad obrazovku. Čím rychleji tak učiníte, tím lépe. Za to jste odměňováni body a i v tomto případě se můžete zapsat do celosvětového žebříčku na internetu. Hra má příjemný zvukový doprovod, stejně tak jak i grafické zpracování. V tomto případě tedy není co řešit, hledáte-li hru na jedno odpoledne, na chvilkovou zábavu, je Holiday Endurance tou pravou.

Furious George - George Bush v akci!
T&T Americký prezident George Bush hlavním hrdinou počítačové hry? Ano, v případě freewarovky Furious George je tomu opravdu tak. Tato lehce strategická, akční a k tomu i logická hra si získala po celém světě plno fanoušků. Vy osobně se vžijete do role právě zmiňovaného prezidenta a na pseudo 3d hracím poli složeném z krychliček máte za úkol obsadit co největší území. Když se vám to povede k dokonalosti, postoupíte do dalšího levelu. Po celou dobu jste obtěžování konkurencí, která též touží po upevnění moci. Důležitým aspektem hry jsou i jakési bonusy, které se na hrací pole také občas dostanou. Ty můžete buď nechat být nebo je postupně sbírat a využívat jejich schopností. Tu vám bonus pomůže při boji s nepřáteli (zkamení je), tu vám přidá nějaké ty body do skóre, tu ... je toho opravdu hodně. Takže, chcete-li se opravdu bavit, nemáte náladu na předvánoční pořady a netoužíte vyjít ven do zimy, FUrious George by mohl být tou pravou hrou pro vás. Zkuste to!

Mcky’s Breakout - klasika pro fandy
T&T Je velmi težké napsat smysluplnou recenzi na hru, která se na internetu a celkově mezi hráči objevila snad tisíckrát. Mcky’s Breakout je, proč to neříci rovnou, předělávkový vratříček legendy z největších, Arkanoidu. Je tu plošinka, přímo a často pro nás hráče nepřesně padající míček a samozřejmě cihličky. Mcky nabízí dva herní módy, klasický a Quest Mode. V něm plníte různé zábavné úkoly, jako například dosažení určitého počtu bodů, splnění určené hodnoty comba (ano, v Mckym lze dělat i comba, budou vám také slovně ohodnocena) Stačí se jen podívat do levého horního rohu okna hry. Na každý úkol máte časový limit, který se ale bohužel nikde nezobrazuje. V pozdějších levelech se od vás žádá trocha té taktiky a samozřejmě řádná dávka štěstí. Určitě jej vyzkoušejte, na několik desítek minut a možná i několik hodin vás zcela jistě zabaví. Mcky’s Breakout je prostě další povedenou free verzí slavné hry, kterou si oblíbíte zvláště, pokud jste fandy elektronické muziky, trochu střídmější grafiky a dobré hratelnosti. Takže, pinkání zdar!

Oktagon - dva krát dvě strany na druhou
T&T Možná si ještě matně vzpomínáte na kdysi před časem recenzovanou hru Kvadragon českého tvůrce Marka Mojzíka, o níž jsme tehdy mluvili jako o velice zajímavé logické freewarovce perfektně kombinující klasické pojetí a moderní zpracování. A věřte nebo ne - tentýž tvůrce teď přišel všechny milovníky logických rychlíků potešit svou další hříčkou na velice podobné téma - tentokrát si ovšem troufl na pojetí osmistěnné místo zavedeného šestistěnného. Rozdíly mezi Kvadragonem a novým Oktagonem ovšem nejsou jen kosmetické a neomezují se pouze na postupné uhlazování hranatých rohů hracích kamenů. Mezi klasické osmiúhelníky, které tentokrát sousedí pouze se třemi dalšími totožnými kolegy, se totiž podařilo umístit malé čtverce, jenž plní naprosto stejné funkce jako jejich dvojnásobně větší protějšky, nicméně ve viditelně menším měřítku. Oktagon je prostě jednou z nejpodařenějších logických her, které kdy tady v Česku přišly na svět. Bohužel je ale opět v kontrastu s až přehnaně velkým instalačním souborem, za jehož velikost by si tvůrce zasloužil minimálně měsíc bez připojení k Internetu nepodmíněně :).

Morth Hammera - nenechte vstát z hrobu dědu
T&T Princip hry Mort Hammer je velmi jednoduchý a můžete jej znát i z jiných her. Vaším úkolem je strážit celkem padesát hrobek a to po dobu jednoho týdne. Utéct vám mohou maximálně dva umrlci, ve chvíli kdy neuhlídáte třetího, hra pro vás skončila. Grafika hry je pravda trošku dělaná na koleně, nicméně svůj účel - přehledně zobrazovat dění na hřbitově plní a protože je i dostatečně temná, do hry krásně zapadne. Zvuková stránka hry je udělána velice dobře, jako podmaz hraje strašidelná hudba a musíme uznat, že to dost pomáhá atmosféře hry. Protože hlavně zpočátku čekáte kde vlastně ten umrlec vyleze, hudba krásně brnká na nervy (v dobrém smyslu) a zaručuji vám, že se v místnosti kde budete hru hrát, sníží teplota minimálně o 3-4 stupně Celsia. Nakonec, nám ezbývá nic jiného, než hru doporučit všem morbidním osobám, které už mají díky blížícím se Vánocům pocuchané nervy, aby se trochu uklidnili a spravili si náladu pohledem na padesát hrobek a jedno kladivo, kterým budete mrtvé vracet tam, kam patří

Trouble Bubbles - tetris s kolečky
T&T Her od KewlBoxu jsme tu měli tento týden již několik. Přesto můžeme konstatovat, že všechny si našly své hráče a proto není důvod nepokračovat. Začátek hry Bubble je stejný jako u většiny her KewlBox. Spustíte jediný soubor kterým hra disponuje, vyberete tlačítko "PLAY" pro hru, chvilinku počkáte a hra může začít. Nejspíše už na první pohled vám bude jasné, o čem že to dnešní hra bude - ano, opět o tetrisu. Nebudu zde rozvíjet teorii o tom, zda je to dobře či špatně, hlavní je, že milovníci této věčné ságy si opět přijdou na své. Půlka obrazovky je vyhrazena samotnému dominantnímu prvku hry, skládání kostiček a obrazců do jednotlivých řad a skupenství. Pakliže tetris neznáte (a myslím, že těchto lidí je již opravdu velmi pomálu), musím konstatovat, že hra se ovládá jako každý jiný tetris. Trouble Bubbles je tou pravou hrou pro neklidné dny předvánočního shonu. Nic víc, nic míň.

Autor:
Témata: George Bush, hřbitov
  • Nejčtenější

Odešla z Twitche, přesto je Amouranth stále nejsledovanější streamerkou světa

Kaitlyn Michelle Siragusa, vystupující na internetu pod přezdívkou Amouranth, se stále sluní na...

Nejlepší česká hra dekády se vrací. Kingdom Come 2 vyjde ještě letos

Dlouhých šest let museli fanoušci ohromného českého hitu Kingdom Come: Deliverance čekat na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Populární stránka pro sdílení modifikací nevydržela nápor fanoušků Falloutu

Stránka Nexus Mods, která je hlavním uzlem pro sdílení modifikací počítačových her, zaznamenala...

KVÍZ: Jak dobře znáte českou historickou hru Kingdom Come: Deliverance?

Čerstvě oznámené pokračování české hry na hrdiny Kingdom Come: Deliverance bude přímo navazovat na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Udělali nám z postaviček ošklivce, stěžují si hráči mobilních Pokémonů

Nová aktualizace populární mobilní hry Pokémon GO je podle hráčů naprostá katastrofa. Ve hře se...

BlizzCon 2024 nebude

Letošní ročník akce BlizzCon, na níž fanoušci oslavují hry studia Blizzard, tedy značky jako...

Jsou na vás hry moc těžké? V budoucnu vám možná pomůže umělá inteligence

Nový patent Sony věští budoucnost hraní, kdy může vzniknout nový nejnižší stupeň obtížnosti. Hru za...

Simulátor offroadového ježdění MudRunner vyjde i pro virtuální realitu

V MudRunnerovi se sice jezdí daleko pomaleji, než ve většině ostatních automobilových simulátorů,...

OBRAZEM: Paper Mario: The Thousand-Year Door je další příkladný remake

Paper Mario: The Thousand-Year Door je remake akčního RPG s tahovými souboji, které původně vyšlo v...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před pěti lety opravdu...

Největší mýty o zubní hygieně, kvůli kterým si můžete zničit chrup

Možná si myslíte, že se v péči o zuby orientujete dost dobře, přesto v této oblasti stále ještě existuje spousta...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...

Za vytlačení z linky do Brna musí Student Agency zaplatit náhradu 21 milionů

Společnost Student Agency provozující autobusy a vlaky pod označením RegioJet musí zaplatit bývalému konkurentovi 21...