Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Týden na Plných hrách: splněná přání!

  12:00
Poslední předvánoční týden na Plných hrách byl bezpochyby týdnem ve znamení splněných přání. Mohli jste se během něj stát nekompromisním monarchou, zachráncem lidstva, teenagerským koloběžkoidním kasanovou, obyčejným pošťákem, ambiciózním velitelem rozlehlého křižníku a konečně i zlatou rybkou!
AstroriX - příběhy tisíce a jednoho arkanoidu
T&T Protože mutací legendárních a klasických arkád není nikdy dost, přinesli jsme vám v pondělí jednu z dalších variací na téma Arkanoidu, moderně-fantastickou hru AstroriX. V graficky povedeném prostředí na vás opět čeká do jisté míry ovladatelná pálka (či chcete-li odpinkávací plošina) a mnoho zlatých cihliček čekajících na sestřelení. Z pravověrné Arkanoidí linie vystupují snad jen zvláštní bonusy, které se tu a tam objevují na různých místech hrací plochy a které po jistou dobu čekají na sestřelení. Naneštěstí pro tvůrce a koneckonců i pro hráče je AstroriX takřka posetý nejrůznějšími bugy a dalšími, více či méně vyznamnými nedostatky. Velice dobře provedená zvuková složka hry ale do značné míry její technický deficit dorovnává. Něco AstroriXu ale přeci jen k dokonalosti chybí.

Alien Apocalypse 2 - zachraňte galaxii!
T&T Futuristická arkáda na značně otřepané téma boje elitního příslišníka lidstva proti stovkám, tisícům a milionům (no dobře, to už trochu přeháním) dotěrných emzáků, Alien Apocalypse 2, kupodivu není tak propadákovým produktem bezohledné repetitivnosti neschopných autorů, jak by se mohlo zpočátku nezávislému pozorovateli zdát. Oproti svým předchůcům jí byl dokonce do vínku dán jakýs takýs příběh (znáte to - pár století do budoucnosti, boj s mimozemšťany, prohra, pár desetiletí, boj s mimozemšťany, vy, výhra :-) a ku prospěchu tvůrců také velice pěkné technické zpracování. Ondra Doubrava ostatně právě grafickou stránku hry a to především co se efektních výbuchů týče vyzdvihl ve své úterní recenzi. Na kvalitě tak Alien Apocalypse 2 ubitá už jen a jen opravdu nemalá velikost instalace, jež čítá přes 11MB.

Lord Monarch - hrrr na ně!
T&T Strategie Lord Monarch je pravděpodobně nejzajímavější a nejoriginálnější freewarovkou, kterou jsme měli tu čest vám milý týden naservírovat. Není totiž tak úplně typickou strategií - neexistuje v ní nějaké fixní prostředí, v němž by se odehrávaly líté boje, nenajdete v ní velkou základnu se spoustou okolních budov, v nichž by pilní dělníci neustále produkovali permanentně nedostatkové vojenské jednotky. Ono je to vlastně úplně naopak - to, co hra ztratila na zjednodušení samotného principu boje a vývoje vlastních řad, to zase získala formou několika značně rozdílných a skutečně unikátních grafických prostředí. Jako správný monarcha tak budete náležitě absolutisticky vládnout království stejně jako pohádkové říši, vesmírné galaxii i síti rychlého občerstvení McDonald's, tedy pardon W burger, a pod svou kontrolou mít vojáky, hranolky, hamburgery a podobnou plebejskou havěť.

Kickboard Challenge - koloběžkařův ráj!
T&T Jste-li milovníky pouličního ježdění na koloběžce, skateboardu, bruslích či čemkoli jiném (krom aut, jejichž přítomnost na chodníku je zatím záležitostí nepříliš vítanou) a vaše oblíbená činnost je vám z jakéhokoli důvodu dočasně či napořád zapovězena, jistě vás zaujme její virtuální alternativa nazvaná Kickboard Challenge. V roli mladého frajerského koloběžkaře v ní musíte během velice krátkého časového limitu nejen dojet úspěšně do kýženého cíle, ale po cestě také překonat mnoho zákeřných překážek - například poodjíždějící basketbalové balóny, nestabilní houpací tyče, lavičky, belhající důchodce (ehm...) a tak dále. A ještě jedna rada pro všechny koloběžkařské zelenáče - nebude-li se vám virtuální ježdění moc dařit a časový limit ubíhat rychleji, než by měl, zkuste podržet klávesu Ctrl, která vás dokáže na čas vcelku solidním způsobem zrychlit. Bohužel jen na čas.

Braving the Elements - pošťákem?!
T&T Nezáviděníhodnou úlohu poštovního doručovatele si můžete zkusit v další "minulotýdenní" hře, Braving the Elements. Aby ovšem nedošlo k mýlce a vy se nedomnívali, že dostanete za úkol jako roznašeč důchodů čelit útokům pouličních zlodějíčků či jako chrabrý zaměstnanec brněnské hlavní pošty rozebírat balíčky obsahující různé části usmrceného humanoida, vězte, že v tomto případě nepůjde o nic snazšího než předání drahocenného psaní vzdálené poštovní schránce. Vaši pouť tedy krom jiného budou lemovat nejen dotěrní nepřátelé, snažící se bojkotovat vaši bohulibou činnost, ale také poštovní známky, jejichž adekvátní počet musíte před vhozením dopisu do schránky posbírat - jinak by vám totiž Česká pošta vaši zásilku leda tak omlátila o hlavu. Větší pozor než na zaměstnance tuzemské doručovatelské společnosti si ovšem v Braving the Elements dejte na pády z velkých výšek, které, jak jinak, končí vždy vaší smrtí (tedy přesněji řečeno - smrtí vaší postavičky).

Sublive - hon na ponorku
T&T Zvláštím podáním námořního konfliktu mezi podmořskými silami reprezentovanými nepřátelskými ponorkami a námořním křižníkem, jakožto vámi, jsme tento týden okořenili zlatou sobotu. Česká, nicméně anglicky otitulkovaná hra Sublive je čistě racionálně vzato obyčejnou 2d arkádou s jistými téměř nepatrnými prvky hry válečné. V roli kapitána a de facto i kompletní posádky nevelkého křižníku tentokrát povedete boj proti několika druhům různobarevných ponorek, které naopak budou opětovat vaši palbu svými značně účinnými torpédy. Přestože tedy Sublive umožňuje pouze nepříliš efektivní kroužení po okrajích obrazovky, dává jistý prostor pro vytváření osobité strategie a unikátního postupu každého individuálního hráče. A pokud vám nakonec i přesto takřka "poteče do bot", vzpomeňte si na klik na pravé tlačítko myši, které funguje jen a pouze jako příkaz k povolání destruktivní letecké podpory.

Goldfish - a je tu zlatá rybka!
T&T Pakliže jsme tu tento týden měli simulaci snad skoro všeho, jedna přeci jen scházela. Není to však zlaté prasátko, které se nám v předštědrovečerní den dostalo do hlavní role, ale kouzelná zlatá rybka. Právě ona se totiž vydala na velké a dlouhé dobrodružné cesty, během kterých potkává nesčetně zajímavých postav (rybiček), poznává okolí a prožívá si takříkajíc svůj život na plný "kotel". Během hry máte za úkol sesbírat co nejvíce dostupných předmětů (v tomto případě povětšinou ovoce) a tím přidávat bodové klady do celkového skóre. Nic není jednoduché a i v této hře najdete záporné hrdiny. Těmi jsou všechny možné druhy ryb, které už svým pohybem v okolí značně otravují. Pouhopouhý kontakt s nimi totiž znamená okamžitou ztrátu života. Hra však přesto není těžká a dohrát by ji měl i začátečník. Jednoduchý a přesto kouzelný vhled ji předurčuje k dětskému hráči. Tak příjemnou plavbu!

Autor:
  • Nejčtenější

Generuje obrázky do hry pomocí AI, za 10 hodin práce vydělá 350 tisíc

Tvůrci virtuálních kartiček Champions of Otherworldly Magic přiznávají, že vizuální podobu jejich...

Je Fallout nejlepší videoherní seriál? Recenzenti mají jasno

Sci-fi seriál natočený podle populární série her Fallout sbírá v zahraničí skvělá hodnocení. Vypadá...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Nejlepší česká hra dekády se vrací. Kingdom Come 2 vyjde ještě letos

Dlouhých šest let museli fanoušci ohromného českého hitu Kingdom Come: Deliverance čekat na...

Nezneužíváme děti, ale těm chudým dáváme možnost výdělku, tvrdí šéf Robloxu

Ředitel společnosti Roblox Stefano Corazza se v nedávném rozhovoru pro magazín Eurogamer pustil na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Čeští Warhorse slibují brzké oznámení nové hry. Co by to tak asi mohlo být?

Více než šest let od vydání nejvýznamnější české hry posledních let Kingdom Come: Deliverance...

Nejlepší česká hra dekády se vrací. Kingdom Come 2 vyjde ještě letos

Dlouhých šest let museli fanoušci ohromného českého hitu Kingdom Come: Deliverance čekat na...

Nezneužíváme děti, ale těm chudým dáváme možnost výdělku, tvrdí šéf Robloxu

Ředitel společnosti Roblox Stefano Corazza se v nedávném rozhovoru pro magazín Eurogamer pustil na...

Digitální láska. Kdo jsou nejzajímavější videoherní milenci

Premium Láska je prý něco, po čem touží spousta z nás. A očividně není řeč jen o reálných osobách, ale...

Vrací se Rayman, ale zase ne tak, jak bychom si přáli

Série Rayman patří k těm nejlepším hopsačkám vůbec, nový díl je ovšem v nedohlednu. Letos se chystá...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Náhle zemřel zpěvák Maxim Turbulenc Daniel Vali, bylo mu 53 let

Ve věku 53 let zemřel zpěvák skupiny Maxim Turbulenc Daniel Vali. Letos by se svou kapelou oslavil 30 let na scéně....

Sexy Sandra Nováková pózovala pro Playboy. Focení schválil manžel

Herečka Sandra Nováková už několikrát při natáčení dokázala, že s odhalováním nemá problém. V minulosti přitom tvrdila,...

Charlotte spí na Hlaváku mezi feťáky, dluží spoustě lidí, říká matka Štikové

Charlotte Štiková (27) před rokem oznámila, že zhubla šedesát kilo. Na aktuálních fotkách, které sdílela na Instagramu...

Vykrojené trikoty budí emoce. Olympijská kolekce Nike je prý sexistická

Velkou kritiku vyvolala kolekce, kterou pro olympijský tým amerických atletek navrhla značka Nike. Pozornost vzbudily...

Rohlík pro dítě, nákup do kočárku. Co v obchodě projde a kdy už hrozí právník?

V obchodech platí pravidla, která občas zákazník nedodržuje. Někdy se navoní parfémem, aniž by použil tester, nebo...