Týden na PH - jedna pecka vedle druhé

  12:00
Tento týden na Plných Hrách byl opravdu vyjímečný. V rámci Týdne nostalgie jsme vám představili komerční hry, které jejich autoři uveřejnili jako freeware. Zcela zdarma si tak můžete zahrát takové pecky jako: Hidden & Dangerous, Tribes 2, B-17 Flying Fortress, SDI a další.

Na Plných Hrách běží po Týdnu s adventurami další tematicky zaměřený týden. Týden nostalgie je věnován starším komerčním hrám, které jejich vývojáři uvolnili jako freeware. Nemusíte je tak shánět na webech s abandonware a přemýšlet nad jejich legálností. Kéž by si z toho vzali ponaučení i ostatní tvůrci. Uveřejněné tituly patřily ve své době ke špičce, pár titulů však bylo nedoceněno a vy nyní s odstupem času můžete posoudit, zda oprávněně. Mnohé hry jsou považovány za klasiku svých žánrů a vyzvedávat jejich kvality by bylo nošení dříví do lesa. Názvy jako Hidden & Dangerous, Tyrian 2000, SDI, Tribes 2, B-17 Flying Fortress ostatně mluví samy za sebe. Mimo her z týdne nostalgie jsme vám nabídli i další "normální" freewarovky. Za pozornost stojí nové obsáhlé pokračování ježka Sonica v Neosonic 3: Revelations. Vyznavači rychlých kol si smlsnou na třech závodních hrách Light Driver 2, Demolition Dumpout a ETV Racer. Do magazínu Alenka Varkočková připravila souhrnný článek, kde porovnává doposud uveřejněné díly série českých textovek Život není krásný. V rozhovoru sebe i svou připravovanou adventuru představí poměrně nový český tým Impressive Entertainment. Pozor! Pátkem Týden nostalgie nekončí a o víkendu vás teprve čekají ty pravé třešničky na dortu. :-) Těšte se!

Hidden & Dangerous Deluxe – česká hitovka Hidden & Dangerous Deluxe – česká hitovka
Zdá se to poměrně nedávno, ale hra Hidden & Dangerous, první dokončený projekt Illusion Softworks, momentálně vlajkové lodi československé vývojářské školy, už má za sebou pěkných pár let. Let, v nichž nejprve ohromila zahraniční publikum, získala si statisíce fanoušků, prodala takový počet kopií, o kterém se autorům nezdálo ani v nejhezčích snech, a pomohla firmě Petra Vochozky k uzavření lukrativní smlouvy s vydavatelem Gathering of Developers, potažmo Take 2. Od té doby už světlo světa spatřila řada dalších českých her, které snesou označení AAA+, tedy špičkové kategorie titulů prodávaných za nejvyšší ceny. Značka Hidden & Dangerous se ale ve veřejném povědomí udržela – a vliv na to má i velmi vstřícná politika vydavatele, jenž se uvolil nejprve během vývoje pokračování jedničku covermountovat herním časopisem Level – a následně o pár měsíců později vydal její Deluxe verzi úplně jako freeware, takže si ji každý s dostatečně rychlým připojením může stáhnout z internetu.

Tyrian 2000 – takhle mají vypadat střílečky Tyrian 2000 – takhle mají vypadat střílečky
Tyrian 2000 uvede hráče do děje stručně a jasně: hraje se za pilota Trenta Hawkingse, bojovníka za svobodu a všechno lidské, který je jedinou nadějí všech rozumných obyvatel galaxie v boji proti strašlivé korporaci MicroSol, jež uzurpuje moc. Dějová linie je i nadále (na tak krystalickou střílečku až překvapivě komplexně) rozvíjena a Trent tak postupně ztrácí svou rodinu, je zrazován nejbližšími přáteli, až zůstane docela sám proti všem, s krutým úsklebkem muže, jenž nemá co ztratit (protože už o všechno dávno přišel). Jednotlivé epizody jinak nabízejí klasickou hratelnost. V top-down pohledu ovládají hráči svou raketku, na níž jsou navěšeny různorodé zbraně. Ze všech stran se valí nepřátelé, a to jak formou početných srabíků, tak i obřích a obtížně zničitelných bossů, přičemž nezbývá, než se snažit freneticky střílet, uhýbat a sbírat body, bonusy a peníze, za něž lze v mezihrách a přestávkách nakoupit nové vybavení a zase o něco lepší smrtící zařízení.

Neo Sonic 3: Revelations - podařená hopsačka Neo Sonic 3: Revelations - podařená hopsačka
Kdo by neznal Sonica, jehož popularitu by mu mohli závidět i mnozí herci a jiné osobnosti. Tento modrý ježek si totiž naprosto získal srdce tisíců hráčů, kteří na něj ani po tolika letech nedají dopustit. O tom svědčí stále nově vznikající klony hopsaček s tímto populárním hrdinou a jeho přáteli v hlavní roli, jež se veskrze setkávají až s nečekaně vřelým přijetím. Jedním ze zajímavějších počinů je také Sonic 3: Revelations. Jde o povedenou hru nebo pouhý nehratelný brak těžící z popularity tohoto modrého zvířátka? Jak dává tušit již příjemné úvodní intro, Sonic 3 vyloženým propadákem rozhodně nebude, i když přesnější soudy můžeme udělat teprve po zahrání několika úvodních levelů. Prvním výrazným kladem je přítomnost všech čtyřech oblíbených postaviček - tedy vedle Sonica je přítomna také silná lištička Knuckles, dále je zde mladičká Tails a růžovoučká Amy.

 Tribes 2 – dáreček od Sierry
Tribes 2 – dáreček od SierryKdo se nadšeně rozjásal nad včera zveřejněným prvním dílem multiplayerové akční série Tribes, určitě vyskočí do ještě větší výše nad titulkem článku dnešního. V rámci týdne nostalgie věnovaného počítačovým hrám, jež původně vyšly jako komerční tituly, ale posléze byly vydány svými firmami znovu jako freeware, totiž Plné hry přinášejí i Tribes 2 v plné, nijak neomezené verzi. Tribes 2 vyprávějí další příběh války mezi znepřátelenými kmeny v možná ne tak úplně daleké budoucnosti. Staví proti sobě početné skupiny lidí na velkých mapách, kde se odehrávají bitvy obřího rozsahu, kladoucí velké nároky na taktické schopnosti vůdců. Stejně jako u Tribes 1 i zde spočívá zábava zejména v procházení rozlehlých krajin, kooperaci mezi jednotlivými pod-týmy s různými úkoly, využívání vozidel a různých objektů, jež se v té které mapě nacházejí, a samozřejmě střelbě z mnoha zbraní (těch oproti jedničce přibylo, objevily se tři nové kousky).

Heart of China – dobrodružství v říši středu Heart of China – dobrodružství v říši středu
Adventury, dnes již v komerční oblasti neperspektivní žánr, kdysi tvořily nejvýznamnější složku celého herního trhu. Není divu, že v počátcích devadesátých let díky tomu vznikla spousta klasik, na něž se vzpomíná (a které se hrají!) i dnes. Mezi nejaktivnější vydavatelské domy se samozřejmě řadila Sierra Online – a byla to právě ona, kdo vydal v roce 1991 PC verzi původně amigovského titulu Heart of China, jehož autory byli neméně známí Dynamix. Nejde o klasiku z těch nejproslulejších (a vlastně je docela pravděpodobné, že dnes už název této gamesy nikomu mnoho neřekne), nicméně jedná se o překvapivě hratelný a ve své době malinko nedoceněný produkt.

Light Driver 2 - pokračování automobilových závodů Light Driver 2 - pokračování automobilových závodů
Light Driver patří mezi hry, které si nechají vyrobit firmy, aby prezentovaly své výrobky. U nás své výrobky propaguje formou soutěže amatérských herních vývojářů známý výrobce likérů. Zde se jedná o výrobce světel do automobilů, takže spojení se simulátorem řízení je vtipná a trefná myšlenka. Navíc se závodí ve tmě, takže při jízdě kvalitní osvětlení hraje důležitou roli. S halogenovými či xenonovými světly vidíte dále a můžete jet rychleji. Light Driver však není čistokrevnou závodní hrou a heslo "čím rychleji pojedu, tím lépe" neplatí. První díl Light Driveru měl omezený čas na jedno kolo. Trať se sice pokaždé nově generovala, ale i tak po sto kolech byla docela monotónní. V tomto pokračování je na trati mnohem víc překážek, na krajnicích leží sníh, který vám jízdu u kraje silnice ztěžuje.

Wild Metal Country – tanková akce od autorů GTA Wild Metal Country – tanková akce od autorů GTA
Kdo by neznal vývojářské studio Rockstar Games a minimálně jednu významnou část jeho portfolia, mohl by být v dnešní době považován právem za analfabeta v oblasti interaktivní zábavy. Sérii Grand Theft Auto se všemi jejími díly, mezidíly a datadisky zná snad každý, členové tohoto týmu však mají pochopitelně za sebou i jiné, leckdy taktéž velmi úspěšné a oblíbené tituly. Jaké? Inu – součástí Rockstar Games (konkrétně týmu, jenž nese název Rockstar North) jsou členové bývalých slavných DMA Design – a na jejich Lemmings lze jen s obtížemi zapomenout. Wild Metal Country, dnes recenzovaný příspěvek do týdne nostalgie, věnovaného slavným titulům minulosti vydaným svými autory jako freeware, patří k méně známým dílům z jejich stáje. Nutno dodat, že je to v podstatě zasloužené, neboť nebyl ani tak převratný, ani tak skvěle hratelný, jako lumíci či první GTA, nicméně své fanoušky si získal a naštvané hodnocení ve velmi podezřelé recenzi Andreje Anastasova v soudobém Score (udělil tehdy známku 4/10) rozhodně nebylo na místě.

 B-17 Flying Fortress – klasický simulátor
B-17 Flying Fortress – klasický simulátorLeteckých simulátorů nebývá ve freeware oblasti mnoho. O to více určitě potěší vydání jednoho z nejklasičtějších, B-17: Flying Fortress, jako freeware. Necháte se unést skvělou atmosférou a náročnou akcí? Element posádky je zde až nečekaně důležitý. B-17: Flying Fortress byla první ve svém žánru, která zdůraznila lidský faktor: starání se o pohodovou atmosféru mezi deseti piloty a střelci zavřenými v jedné obří plechové mašině na instantní smrt je klíčovým elementem úspěchu. Proto ty screenshoty se skupinovými fotkami – posádka musí fungovat jako dobře promazaný stroj… B-17: Flying Fortress Samozřejmě se ale ve stínu věcí "okolo" nezapomnělo ani na samotnou bojovou akci: B-17: Flying Fortress nabízí kvalitní kampaň s rozmanitými misemi, které se odehrávají na nejrůznějších bojištích druhé světové války. Letový model je na svou dobu víceméně realistický, dnes jej pochopitelně překonává druhý díl B-17: Flying Fortress 2 (o novějších simulátorech jiných vzdušných strojů ani nemluvě), přesto se v kontextu volně šířitelné scény jedná o nejvěrnější titul, s nímž může soupeřit leda už zmíněný Red Baron. Je jasné, že původně komerční titul musí mít v této oblasti vyšší kvality, než nadšenecké dílo – a B-17: Flying Fortress to potvrzuje.

 Mr. Putters MiniGolf - jak to umíte s holí?Mr. Putters MiniGolf - jak to umíte s holí?
Golf je hra velmi rozšířená a jedná se zejména o hru lidí z vyšších kruhů. Nebo to spíše dříve platilo, v dnešní době si může jít zahrát golf snad už kdokoliv. Na golfové hřiště je však třeba obrovského pozemku. A kdo jej nemá, má smůlu. A od toho je tu minigolf. Dráhy jsou mnohem menší, ale o to více je na nich překážek. A tak si můžete svoji šikovnost vyzkoušet za mnohem menší peníze. A protože se jedná o hru poměrně jednoduchou, stala se vděčným tématem herních vývojářů. A tak je tu Mr. Putters MiniGolf. Základním principem hry golf (či minigolf) je na co nejméně odpalů dostat míček do důlku. Po obejití všech jamek pak vyhrává ten, jehož celkový součet úderů je nejnižší. Co se týče minigolfu pravidla jsou taková, že pokud se vám nepovede dostat míček do jamky do sedmi odpalů, jdete na další jamku a započítává se vám sedm ran.

 Starsiege: Tribes – akce budoucnosti
Starsiege: Tribes – akce budoucnostiStarsiege: Tribes je dalším příspěvkem do týdne plného nostalgie na Plných hrách. Jedná se taktéž o původem komerční, nedávno však jako freeware znovu vydaný titul, který sice není tak notoricky známý jako jiné, jež se objevily a ještě v následujících dnech objeví, nicméně své (a pořádně vysoké) kvality bezesporu má. Jedná se o hru společnosti Dynamix, jež byla původně brána jako pokračování úspěšné série mechovek (tedy titulů, kde hlavní role hrají obří bitevní roboti) Starsiege, o čemž ostatně svědčí první část názvu, ve skutečnosti se ovšem jednalo o docela jiný žánr. Jeho zaměřením totiž nebylo poskytnou skvělý zážitek osamoceným hráčům, kteří by usedli do kokpitů svých robotů a pokoušeli se plnit napínavé mise, nýbrž spíše v době, kdy ještě hraní po síti a internetu nebylo zdaleka tak obvyklé (psal se konec roku 1998 a slovo counter-strike ještě znamenalo pouhopouhý "protiúder"), chtěli nabídnout kvalitní multiplayerovou zábavu i pro velké počty hráčů v rozlehlých úrovních při zachování hlavních kladů série Starsiege.

 Gateway – adventura podle Feredericka Pohla
Gateway – adventura podle Feredericka PohlaOdpovědí na otázku, jaká že byla vůbec první realtimová strategie, většinou bývá: to je jasné, přece Duna 2. Pečlivější historikové nicméně v dobách ještě před touto klasikou od Westwood Studios najdou příklady prakticky čistého naplnění pravidel tohoto dnes tolik oblíbeného žánru. Vůbec nejstarší je podle všeho vynikající hra z osmibitového počítače ZX Spectrum, Nether Earth, v níž se střetávají hráčem a počítačem vytváření roboti. A protože novodobí nostalgičtí vývojáři se už chopili předělání mnohem slabších a méně oblíbených titulů, není divu, že se svého remaku ve zbrusu novém enginu a audiovizuálním kabátku dočkala i právě Nether Earth. Na svědomí jej mají zkušení autoři – a podle toho výsledek i vypadá. Precizní, zachovávající kouzlo originálu a unikátní prvky jeho herního systému, ale přitom důstojný kvalitativně dnešní volně šířitelné scény. Robotičtí bojovníci se po mnoha letech vracejí na monitory hráčů a jejich zbraně jsou zatraceně průrazné…

Fushigina Mori no Pokora - roztomilá japonská hříčka Fushigina Mori no Pokora - roztomilá japonská hříčka
Hry pocházející z dalekého Japonska většinou disponují perfektním technickým zpracováním obohaceným o spoustu působivým efektů, ovšem jejich hlavním záporem je fakt, že jazyk, jež používají, je pro nás nesrozumitelný, tudíž bývá u hry problém s orientací a celkovým pochopením principu. I přes to je však mnoho z nich recenzováno a to zejména díky nezaměnitelnému kouzlu, kterým se mohou tyto tituly pyšnit. Proč o tom mluvím? Neboť Fushigina Mori no Pokora právě do této skupiny spadá, ovšem její námět a zpracování je natolik okouzlující, že si svou recenzi zde na Plných Hrách rozhodně zaslouží.

Defender of the Crown - hrdinská strategie Defender of the Crown - hrdinská strategie
Defender of the Crown zavádí hráče do období vrcholného středověku v Anglii. Právě byl zavražděn král Richard Lví srdce a zem se ponořila do krvavé občanské války. Boj o moc je neúprosný a tvrdý. Zorientovat se v něm a získat trůn pro sebe bude úkol takřka až nadlidský. Defender Právě hráče si ale Sasové vyvolili, aby od koryt vystrnadil neoblíbené Normany. Prostředků k tomu je celá řada. Hráč se musí starat o globální strategii, zároveň si ale užije celou řadu akčních a arcade meziher – dobývání hradů, záchranu své milé z vězení, či třeba rytířské turnaje, kde se proti sobě staví oplátovaná monstra s turnajovými dřevci. Neustále se něco děje a změny stylu prospívají tomu, že se hráč ani minutu nenudí. Cinemaware se podařilo vytvořit skvělý mix – jednotlivé části hry jsou sice podstatně odlišné, zároveň ale tvoří celistvý zážitek.

SDI: Strategic Defense Initiative SDI: Strategic Defense Initiative
Motosport je v dnešní době velmi rozšířený. Počínaje formulemi, přes DTM, NASCAR, WRC či rallye kategorie konče až pouličními závody tuningových fanatiků. Zkrátka a jednoduše automobily na všechny možné variace stále lákají obrovské množství svých fanoušků, sponzorů a jezdců. Nezkrotný řev motorů dostává do varu tisíce lidí na tribunách a nadupané káry okouzlí nejednu krásnou slečnu. Není proto divu, že se tento žánr promítl i do počítačových her. Na českém trhu najde každý nepřeberné množství auto-moto závodů, ale ne každý chce za hry platit. A od toho jsme tu my, a právě dnes vám nabízíme jednu pěkně zpracovanou variaci na rallye. Renault Mégane Navigator je pochopitelně reklamním počinem na objednávku této firmy za účelem propagace daného vozidla. To se v mnoha směrech promítne i ve hře. Renault Mégane Navigator A tak není divu, že jinak obyčejný Mégane ve verzi kombi se ve hře stává silně nadupanou károu, schopnou sportovních výkonů, ačkoliv na první pohled vypadá jako sériový vůz. Zkrátka a jednoduše automobil je dokonalý a to je to, co chtějí autoři hry říci trhu. Bohužel si žádné jiné auto vybrat nemůžete a tak se musíte spokojit s tímto kouskem.

Robotector aneb robot kam se podíváte Robotector aneb robot kam se podíváte
Robotector defacto nemá žádný děj. Jde jen o prostou střílečku, ve které je vaším úkolem pobít vše, co se objeví (jak originální a neotřelé). Rozhodně mohu pochválit dynamičnost celé hry. I přes poměrně velké množství efektů a početné armády se i na slabších počítačích vše hýbe celkem plynule, za což ale na druhou stranu pěkně doplácíme. Modely nepřátel jsou složeny z několika polygonů, čili žádné impy (na které v Doom 3 narazíte téměř za každým rohem) nečekejte. Sem tam tu máme hromadné bitky ala Serious Sam 2 se stovkami nepřátel, ale to je zhruba vše, co se dá alespoň trochu pochválit. Omluvit můžeme celkem průměrnou grafiku, kterou však zachraňuje pár efektů, které ve hře zahlédnete. Stačí našít trochu olova do některého z „aut“ (nebudu daleko od pravdy, když ta rádoby auta označím spíše za hranaté popelnice), která parkují podél silnice, a uvidíte poměrně věrohodný výbuch. 

ETV Racer - závod na baterky ETV Racer - závod na baterky
Ti nejlepší mimozemští jezdci se opět sešli na našem prestižím závodě, kde budou měřit své řidičské schopnosti v několika drobných vozítkách poháněných energií z obyčejných baterií. Dávejte však bedlivý pozor, vyhrát totiž může pouze jediný! Stejná soutěž, podobný nápad, takřka totožné provedení – tak lze ve stručnosti charakterizovat ETV Racer v porovnání s nedávno publikovaným Roswell Racer, který, ač nedosahoval nijak závratných kvalit, sklidil vcelku ucházející úspěch. Dostane se také ETV Racer takové obliby mezi hráčským publikem? Oba projekty jsou mimochodem vytvořeny za pomocí DarkBasicu a oba tituly se rovněž umístily na předních příčkách letošního ročníku soutěže v programování právě za pomocí tohoto jazyka orientovaného především na tvorbu počítačových her.

Ve stínu Suma! - pomsta za Čínskou zeď Ve stínu Suma! - pomsta za Čínskou zeď
Textovek existuje mnoho. Vznikají po celém světě a jsou jakýmsi prapředkem grafických adventur z dob, kdy nebylo možno používat bez problémů kvanta grafiky. Důvodů k omezení grafického vyjádření autorů bylo několik, ale nejdůležitějšími byla zřejmě malokapacitní média a výkon tehdejších počítačů. Tyto gamesy lze rozdělit do dvou kategorií - na profesionální a amatérské. Dnešní hra spadá do druhé skupiny a kloubí mezi sebou právě prvky klasické adventury a gamebookové textovky. Vžijete se v ní do role človíčka - superhrdiny, který je od vlády pověřen úkolem zabít sumo zápasníka Jokozunu. Zápasník se totiž jednoho krásného dne rozběhl proti čínské zdi a zboural ji.

Everyone’s a Wally – rodinka gangsterů Everyone’s a Wally – rodinka gangsterů
Wally je zedník. Má krásnou ženu, malé dítě a pár přátel. Hippíka jménem Harry, kterému přátelé říkají Harry Krishna, pankáče Toma a Dicka Bricka, pravděpodobně ilegálního přistěhovalce. Everyone’s a Wally je netradiční právě tím, že hrajete za každou z těchto postav. Jen dítě je trochu neovladatelné. Každá z postav umí něco, čím přispěje k zdárnému dosažení cíle. Tím je nalezení, sebrání a donesení písmen B, R, E, A a K do banky. Hra začíná na náměstí. Ovládáte Wallyho a zbytek postav se okamžitě rozuteče po okolí. Pokud je zrovna neovládáte, dělají si ostatní členové vašeho týmu co se jim zlíbí. Procházejí se po okolí a sbírají předměty. A protože každá z postav může nést jen dvě věci najednou, nadělají vám často potíže.

Demolition Dumpout – dravější vyhrává Demolition Dumpout – dravější vyhrává
Rally CrossPo předlouhé době opět máme tu čest vám na Plných Hrách představit hru od zkušeného vývojáře Greye Olltwita. Ten má na svém kontě několik desítek jednodušších her, přičemž velké množství z nich se těší mezi hráči obrovské obliby. Pro připomenutí stačí jmenovat třeba Tom & Jarry, Rally Cross, Go Karts nebo Steeplechase. Demolition Dumpout není sice Olltwitova nejnovější hra, avšak to vůbec nevadí, protože spoustu z vás dozajista zaujme svým destruktivním námětem. Dokážete-li trošku předvídat, asi již tušíte, co bude náplní dnešní plné hry. Pokud tipujete na zběsilou hru ve stylu starší Destruction Derby, máte pravdu. Rally CrossProto zapomeňte na praktiky fair-play, tento duel totiž bude především o podlosti!

Červená Karkulka - zvítězí dobro nad zlem? Červená Karkulka - zvítězí dobro nad zlem?
Karkulka není vysoká, ale není ani malá, je to prostě taková holka, která padne přesně do náručí a nepřekáží u televize, když se chcete dívat na fotbal. Má dlouhé nohy a její zadeček je přesně takový, jaký má být - roztomilý. A právě za tuto nádhernou holku hrajete ve stejnojmenné textové hře, nazvané Červená Karkulka. Tato gamesa, vytvořená v roce 1998, by mohla patřit téměř do zlatého fondu české textovkářské scény a to i přesto, že rok 1998 nelze řadit mezi nějak příliš vzdálenou historii. Ale tak už to někdy bývá, legendou se může stát i poměrně nová věc a naopak věci staré desítky let se leckdy klenotem pro další generace stát nemohou. U nehmotných statků, zejména pak v oblasti počítačových her, tomu tak často bývá, že věc čtyři roky stará se může stát klasikou. Červená Karkulka Je to dáno například i neuvěřitelnou rychlostí, kterou se svět počítačů řítí. Všeobecně je známo, že dnes si koupíte nový stroj a zítra už je zastaralý. Tímto komentářem nechci tvrdit, že textová gamesa Červená Karkulka patří mezi zářící klenoty ve světě textovek.

Autor:
  • Nejčtenější

Nebýt seriálu o Buffy, jsem bezdomovec, přiznala hvězda The Last of Us

Osmačtyřicetiletý herec Pedro Pascal dnes díky seriálům jako The Last of Us, Mandalorian nebo...

Nový trend na Twitchi: Streamerky promítají hry na svá prsa a pozadí

Streamerka Morgpie objevila nový způsob, jak zaujmout své převážně mužské fanoušky na Twitchi, když...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pozapomenutá hra od mistrů žánru RPG už se dá zase pořídit legálně

Špionážní klasika Alpha Protocol od legendárního studia Obsidian se vrátila do oficiální...

Už hrajeme šestý díl, provokují vývojáři The Elder Scrolls fanoušky

Do vydání dalšího dílu legendární RPG série The Elder Scrolls zbývají ještě dlouhé roky, vývojáři...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Úspěšní vývojáři zepsuli velká vydavatelství. Padla i velmi vulgární slova

V posledním roce obchází herním průmyslem strašidlo masivního propouštění, svou pozicí si nemohou...

Předplatitelé PS Plus dostanou v dubnu nedoceněný herní propadák

Největším tahákem dubnové nabídky pro předplatitele služby PS Plus je loňská fantasy střílečka...

Vývojáři mobilní hříčky utratili za marketing více, než stojí vývoj velké hry

Aktuální mobilní hit Monopoly GO! vydělal během pouhých deseti měsíců od uvedení již dvě miliardy...

Judas nechce být novým Bioshockem, sází na znovuhratelnost

Legendární herní vývojář Ken Levine konečně poodhalil detaily o své dlouhé roky připravované hře...

PRVNÍ DOJMY: Stellar Blade nabízí daleko víc než jen sexy zadek hlavní hrdinky

Po první hodině strávené v nelítostném světě akční hry Stellar Blade můžeme být zatím spokojení....

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...