Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Události: Survival horror od EA!

  12:01
Halo 3 boduje *** Jack Thompson zase šílí *** Třetí datadisk pro Dawn of War *** Zemřel Colin McRae *** Přihlaste se do bety Hellgate: London *** Hry vládnou online trhu *** EA chystá sci-fi horor

Stranglehold

Aktuální téma je doslova nabité novými informacemi, i když ne všechny jsou tentokrát veselé. Než se však vrhneme na již tradiční nadílku hratelných demoverzí, připomeneme slavnou japonskou akci Tokyo Games Show, na kterou se letos z BonusWebu vypravila dvoučlenná výprava. Můžete se tak těšit na zajímavé články přímo z místa činu, doplněné galeriemi fotografií (slavnostní večírek v centrále Sony). A nyní již k několika zajímavým demům, které se v uplynulých sedmi dnech objevily. Mezi počítačové hráče konečně zavítala demoverze third person akce Stranglehold (demo mělo premiéru na Xbox 360), nechybí komiksová mlátička Spiderman: Friend or Foe, ani aktualizované demo third person akce Lost Planet: Extreme Condition (DX9 i DX10 verze). Zbytek doplňuje anglické demo arkádové vesmírné střílečky Tarr Chronicles a závodní hra European Street Racing. A pokud nedočkavě vyhlížíte chystané akční RPG Hellgate: London od Flagship Studios, o přístup do betatestu můžete žádat na homepage.

Hellgate: London Hellgate: London Hellgate: London

Halo 3 - Amsterdam

Co se děje v trávě...
Tentokrát začneme skutečně smutnou zprávou, která se týká slavného šampióna rallye, který stojí za vynikající závodní sérií od Codemasters. Colin McRae zemřel v sobotu odpoledne v Jeriswoodu ve věku 39 let. Stalo se tak při havárii vrtulníku, který Colin sám pilotoval, a nehodu nepřežil ani jeho pětiletý syn Johnny a další dvě osoby (dospělý člověk a dítě). Colin McRae byl zkušeným pilotem, znal místní terén a podmínky k letu nebyly nijak výrazně špatné. Manželka Alison s devítiletou dcerou Hollie na palubě letadla nebyly.

Vydání Halo 3 je na spadnutí a již příští středu budete moci opět převzít roli Master Chiefa a natrhnout řiť drzým Covenantům. Každý je ovšem zvědavý, jak poslední díl legendární akční série vlastně dopadne a zda neudělá svým předchůdcům ostudu. Patříte-li mezi Halo fanoušky, úsměv na tváři vám vykouzlí hodnocení prestižního japonského magazínu Famitsu, který Halo 3 udělil 37 bodů z celkových 40! Redaktoři chválí mnohem lepší vybalancování obtížnosti, díky čemuž je hra přístupnější začínajícím FPS hráčům. V novém Halo je spousta checkpointů a v případě smrti tak nic nebrání pohodovému opakování bez zbytečné frustrace. Klíčové části jako zvuk, grafika a napínavý příběh jsou údajně na velmi vysoké úrovni a Halo 3 je dle Famitsu nejlepší konzolovou first person akcí na japonském trhu. Doufejme, že Bungie nezklamou ani nás!

Říjnové číslo magazínu Game Informer přinese exkluzivní informace o chystaném sci-fi survival horroru od Electronic Arts. Jmenuje se Dead Space a zavede hráče do vzdálené části vesmíru, kde lidstvo narazí na zapomenutou rasu mimozemšťanů. "Dokáže se jediný člověk prořezat tmou?" Tento a další titulky na obálce říjnového čísla slibují nejhrůznější sci-fi horor a naznačují, co by vás v této novince mohlo čekat. Dead Space by měl oslovit příznivce kultovního filmu Horizont událostí (Event Horizon) a na své si ostatně přijdou i všichni vášniví hráči survival horrorů. Předpokládáme, že podrobnější informace se na internetu objeví až s vydáním říjnového Game Informeru (pokud se nějaký dobrák nerozpovídá dříve).

Colin McRae: DIRT Colin McRae: DIRT Colin McRae: DIRT

Neverwinternights2 Nechvalně známý právník Jack Thompson se opět pouští do boje se společností Take 2 Interactive a tentokrát se naváží do chystaného čtvrtého dílu legendární akční série Grand Theft Auto. Jako správný fanda do her si pořídil zářijové číslo Game Informeru a začetl se do exkluzivního článku o GTA IV. Už se nejspíše nemůže dočkat, až pořádně zapaří, jelikož první dojmy z hraní zhltnul jako malinu. Aby také ne, když redaktoři Game Informer byli na návštěvě v Rockstar Games a vyzkoušeli si začátek hry. Jaké však bylo Jackovo překvapení, když první úkol hlavního hrdiny Nika spočívá v zabití právníka, který se s pistolí u hlavy ohání tím, že lidi nezabíjí zbraně, ale videohry. Nabyl tedy přesvědčení, že jde o virtuální ztvárnění jeho osoby a začal se bát o život. Napsal tedy šéfovi Take 2 (Strauss Zelnick) a dožadoval se rychlého vysvětlení. Navíc trvá na odstranění této části ze hry a vrhá se tak do další bitvy. Silně pochybujeme, že pouhá domněnka a stížnost Jacka Thompsona přiměje Take 2 k tak zásadnímu kroku, každopádně bude zábavné sledovat, jak se tato kauza bude dále vyvíjet.

Hrajte s rozumem! Ač se našim radám jistě mnozí vysmějí, případ třicetiletého muže z čínského Guagnzhou je jasným důkazem toho, že se skutečně nic nemá přehánět. Během vydařené pařby jsou sice běžné potřeby potlačeny na minimum, ale to rozhodně neznamená, že bychom je měli ignorovat. Každý rozumný člověk přece ví, že bez pořádného odpočinku a relaxace se nikam nedostane - tělo potřebuje nabrat síly na další zátěž. Zmiňovaný návštěvník oblíbené internetové kavárny byl však jiného názoru a po třech dnech herního maratónu se odebral do věčných lovišť. Vyčerpaný organizmus zkrátka již další nápor nezvládl a bylo mu úplně jedno, jakou onlinovku jeho majitel zrovna mastí. O zanícení východních hráčů svědčí i fakt, že po tomto nešťastném incidentu opustila kavárnu další stovka zákazníků, kteří už nejspíš také jeli přesčas a dostali strach. Jak dlouho ale potrvá, než se jim vrátí kuráž a v oblíbených herních světech a na internetu začnou trávit čas více, než je zdrávo? A co vy, jak dlouho hrajete v kuse a jak bojujete s únavou (na zajímavé příspěvky se těšíme v diskuzi)?

Fanoušky série Neverwinter Nights (a především hráče aktuálního druhého dílu) potěší zpráva od Obsidian Entertainment, kteří slavnostně ohlásili GOLD verzi chystaného datadisku Neverwinter Nights 2: Mask of the Betrayer. Současně s tím došlo i k posunutí vydání, díky němuž hra v Evropě vyjde o pár dní dříve, než se původně předpokládalo. Místní hráči se nadějného přídavku dočkají do konce září a v Severní Americe se hra objeví 9. října 2007. Dobrou zprávu máme i pro příznivce sportovních her, neboť společnost Konami konečně odhalila datum vydání Pro Evolution Soccer 2008, který se dle posledních informací objeví 26. října 2007 na PlayStation 3, Xbox 360, PlayStation 2, PC a mobilních telefonech. V listopadu budou následovat PSP i DS verze a zkrátka nepřijdou ani majitelé konzole Wii.

Grand Theft Auto IV Grand Theft Auto IV Grand Theft Auto IV

WoW: Wrath of Lich King

Redaktoři The Inquirer přihazují další polínko do ohně spekulací ohledně utajovaného projektu pod taktovkou Blizzard Entertainment. Tito chlapíci se nikdy ničím předčasně nechlubili, a tak v současné době s určitostí víme pouze o dvou připravovaných hrách - sci-fi realtimové strategii StarCraft II a datadisku Wrath of the Lich King pro World of Warcraft. Není však žádným tajemstvím, že po úspěchu s onlinovým Azerothem si Blizzardi brousí zuby na další MMORPG. Nabízí se tedy otázka, zda bude novou onlinovkou projekt s kódovým označením Hydra, o kterém spekuluje právě The Inquirer. Nejmenovaný zdroj na Austin Game Developers Conference prý zaslechl dva zaměstnance Blizzard Entertainment, jak se baví o současné práci. Jeden z nich zmiňoval StarCraft II a druhý projekt Hydra, který by mohl být zbrusu novou onlinovkou (ale ani nemusel). Nutno podotknout, že druhý díl StarCraftu byl v začátcích vývoje označován jako Medusa. S tím ostatně částečně souvisí i zpráva od Strategy Analytics, kteří si posvítili na oblast digitální zábavy a zjistili, že tržby z měsíčních poplatků za onlinové hraní a digitální distribuce her přesáhly online prodej filmů i hudby. Zatímco v roce 2006 se vyšplhaly na částku 3,8 miliard USD, v roce 2011 by měly dosáhnout hodnoty 11,8 miliard USD. Jednou z příčin takového nárůstu je rovněž boom MMO titulů, který mají na svědomí i Blizzard Entertainment s rekordním počtem obyvatel virtuálního Azerothu.

Hráči úspěšné realtimové strategie Warhammer 40,000: Dawn of War se dočkají dalšího datadisku. Po Winter Assault a Dark Crusade tak přijde na řadu i zbrusu nový Soulstorm, který uvede další hratelnou rasu - Dark Eldar. Podrobnější informace najdete v říjnovém čísle magazínu Games for Windows, které vychází 11. října 2007. V té době se jistě dozvíme i plánovaný termín vydání. Dalším nově oznámeným datadiskem je The Fate of Hellas pro realtimovou strategii Ancient Wars: Sparta, který přinese vylepšený grafický engine, dvě nové kampaně po sedmi misích a novou hratelnou frakci - Makedonce.

Warhammer 40K: Dawn of War - Dark Crusade Warhammer 40K: Dawn of War - Dark Crusade Warhammer 40K: Dawn of War - Dark Crusade

Autor:
  • Nejčtenější

Odešla z Twitche, přesto je Amouranth stále nejsledovanější streamerkou světa

Kaitlyn Michelle Siragusa, vystupující na internetu pod přezdívkou Amouranth, se stále sluní na...

Nejlepší česká hra dekády se vrací. Kingdom Come 2 vyjde ještě letos

Dlouhých šest let museli fanoušci ohromného českého hitu Kingdom Come: Deliverance čekat na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Populární stránka pro sdílení modifikací nevydržela nápor fanoušků Falloutu

Stránka Nexus Mods, která je hlavním uzlem pro sdílení modifikací počítačových her, zaznamenala...

KVÍZ: Jak dobře znáte českou historickou hru Kingdom Come: Deliverance?

Čerstvě oznámené pokračování české hry na hrdiny Kingdom Come: Deliverance bude přímo navazovat na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Udělali nám z postaviček ošklivce, stěžují si hráči mobilních Pokémonů

Nová aktualizace populární mobilní hry Pokémon GO je podle hráčů naprostá katastrofa. Ve hře se...

BlizzCon 2024 nebude

Letošní ročník akce BlizzCon, na níž fanoušci oslavují hry studia Blizzard, tedy značky jako...

Jsou na vás hry moc těžké? V budoucnu vám možná pomůže umělá inteligence

Nový patent Sony věští budoucnost hraní, kdy může vzniknout nový nejnižší stupeň obtížnosti. Hru za...

Simulátor offroadového ježdění MudRunner vyjde i pro virtuální realitu

V MudRunnerovi se sice jezdí daleko pomaleji, než ve většině ostatních automobilových simulátorů,...

OBRAZEM: Paper Mario: The Thousand-Year Door je další příkladný remake

Paper Mario: The Thousand-Year Door je remake akčního RPG s tahovými souboji, které původně vyšlo v...

Prodej bytu 2+kk 61 m, Benátky nad Jizerou
Prodej bytu 2+kk 61 m, Benátky nad Jizerou

Marie Krupičkové, Benátky nad Jizerou - Benátky nad Jizerou II, okres Mladá Boleslav
4 390 000 Kč

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před pěti lety opravdu...

Největší mýty o zubní hygieně, kvůli kterým si můžete zničit chrup

Možná si myslíte, že se v péči o zuby orientujete dost dobře, přesto v této oblasti stále ještě existuje spousta...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...

Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení

Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií. Největší pozornosti se...