Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Týden na PH – Turrican se vrací

  12:00
Kdo z vás by neznal legendární střílečku Turrican od týmu Factor 5? Tento týden jsme vám přinesli perfektní remake nazvaný T2002. Ale vedle této hry jsme tu měli spoustu dalších freewarovek, které by vám neměly uniknout.

Kdo z vás by neznal legendární střílečku Turrican od týmu Factor 5? Tento týden jsme vám přinesli perfektní remake nazvaný T2002. Ale vedle této hry jsme tu měli spoustu dalších freewarovek, které by vám neměly uniknout.

International Gnome Hurling – jízda na ledu
International Gnome HurlingBungee jumping není adrenalinový sport. Alespoň k takovému závěru jsme došel po tom, co jsem si zahrál tuto hru, která mě o tom zcela jistě přesvědčila. Zde se totiž v roli malého a velice odvážného skřítka můžete pokoušet dosáhnout světového rekordu ve skocích či spíše letu ve vzduchu, pomocí vystřelení z katapultu! Na naše poměry vskutku nezvyklé, ale i přesto se to velmi dobře hraje. Ruku v ruce s hratelností jde i pěkné zpracování – pěkná 3D grafika a poměrně bohatá škála zvukových efektů s trochou hudby. Zajímavostí je, že hru lze zahrát i ve více lidech, avšak pouze u jednoho počítače.

The Way of Exploding Stick
The Way of the Exploding StickPokud se domníváte, že dobrá a skvěle hratelná hra musí mít několik desítek MB, určitě budete příjemně překvapeni, pokud si stáhnete tuto hru. Něco málo přes 200 kB stačilo autorovi této hry, aby nám připravil kopec zábavy na dlouhou dobu. Je sice pravda, že hra má jednodušší zpracování – všechny postavy jsou složeny pouze ze základních geometrických útvarů – ale nelze mu upřít osobitost. Ovládáte zde postavičku, jejímž úkolem je probojovat se skrze hordy nepřátel až na samotný závěr hry. Postavička se umí pořádně ohánět, jelikož umí kung-fu a zná velké množství úderů a pokud se budete snažit, vaši nepřátelé to nebudou mít lehké. Co dodat? Je to malé, perfektně hratelné a hodně zábavné, rozhodně doporučuji vyzkoušet!

Crack Attack – seřaďte cihličky
Omrzel vás Arkanoid, Tetris nebo jiné hry tohoto typu? Pokud je tomu tak, máme pro vás tip na hru, která by se vám mohla líbit. Je jí Crack Attack a stejně jako dvě výše zmíněné hry, i on je hodně hratelný a zábavný a rozhodně se u něj nebudete nudit. Vaším úkolem tu bude seřazovat různě barevné cihličky tak, abyste dostali k sobě horizontálně nebo vertikálně co nejvíce cihliček stejné barvy k sobě. Jakmile tak učiníte, ony zmizí a na vaše konto se připíší body. Hra patří do kategorie tzv. logických rychlíků, protože jedním z předpokladů pro dosažení výborných výsledků je umění rychle uvažovat a předvídat věci, které mohou ve hře nastat. Cihličky totiž postupně přibývají a času je tak zoufale málo. Snažte se, chvíli to dá zabrat, ale po troše cviku si na hru zvyknete a můžete dosáhnout nějakého zajímavého výsledku.

T2002 – Turrican se vrací!
T2002Asi netřeba nijak dlouze komentovat tuto hru, neboť opravdoví pamětníci jistě vědí o co se jedná. Všem ostatním doporučím přečíst celý článek o této vynikající hře. Máte-li totiž rádi akčněji zaměřené hry arkádového typu, T2002 je jistě tou správnou volbou pro vás. Se svým hrdinou se budete muset probít skrze sedm levelů plných rozličných nepřátel a utkat se s nimi v litých bojích. Jistě vám v tom pomůže vaše zbraň, kterou lze několikrát za sebou upgradovat a dosáhnout tak lepších bojových výsledků. Grafické ztvárnění i zvuky jsou původní, jako tomu bylo u originálu, který jste si mohli zahrát na svých Amigách nebo Commodorech 64. Jak říkám, T2002 je bonbónek, jenž zaujme všechny hráče akčních her bez rozdílu věku.

Karting Race – závody motokár
Karting RacePovedených automobilových simulátorů je na freeware scéně jako šafránu, proto my, hráči, jsme vděční za každou hru, která by byla schopna alespoň trošku věrně simulovat závody vozítek se čtyřmi koly. Karting Race není automobilovým simulátorem v pravém slova smysl, neboť, jak název sám napovídá, jedná se spíše o simulaci jízdy na motokárách, které mají o nějaké ty koně méně, než nadupaná závodní auta. I přes své svébytné ovládání, které je třeba si trochu více natrénovat, než se pustíte do závodění, nás tato hra opravdu zaujala a my při ní strávili hodně dlouhou dobu. Velkou zásluhu na tom má pěkná 3D grafika, jež se u dnešních her zdarma moc nevidí. No však si to zkuste sami, třeba se vám hra také bude líbit jako nám.

Rettet Die Kühe – UFOni v akci
Rettet Die KüheHry od německé společnosti Phenomedia AG jsou hráčské obci dostatečně známy. Pokud vám jméno firmy hry nic neříká, vězte, že se jedná o autory dnes již legendární slepičí střílečky Moorhuhn a všech jejich pokračování. Dá se říci, že každá jejich hra je skvostem, který si bez debat ihned po svém vydání získá srdce mnoha hráčů a o kvalitách každé jejich hry netřeba dlouze hovořit, protože se vždy nacházejí na velké úrovni. Nejinak tomu bude s touto hrou. V ní se totiž vžíváte do role zemědělce, jemuž krade UFO kravičky, což nesmíte dopustit a budete se bránit všemožnými metodami, jako například vrháním vidlí. Myslíte si, že se vám podaří uchránit celé stádo, než jej UFOoni unesou?

Zahrádka – virtuální pěstitel zeleniny
ZahrádkaNedělní plná hra tak trochu nepřímo navazuje na sobotní, protože zůstaneme u hospodářského námětu. Dnes se však nebudeme starat o krávy ani jiná zvířata, ale vaším úkolem bude pěstovat zeleninu! To možná nezní jako dobrý námět na počítačovou hru, ale jakmile se Zahrádku, novou strategii od českého týmu BlueA Software, zahrajete, jistě změníte názor. Zjistíte, že je třeba se hodně ohánět, než vypěstujete třeba takovou obyčejnou mrkev nebo květák, kolik to stojí námahy, času a peněz. To by jeden neřekl, ale je tomu skutečně tak a dnešní naši zemědělci to skutečně nemají lehké, ale o tom se ostatně můžete přesvědčit sami.

Autor:
  • Nejčtenější

Co dělají simíci, když se nikdo nedívá? Pořádají sexuální orgie i fetují

Kdo nikdy v prvních simících neodstranil žebřík z bazénu, nechť první hodí kuličkou z myši. Moc...

Slavný streamer byl šokován, když zjistil, kolik utratil za hry na Steamu

Populární streamer Felix Lengyel, známý fanouškům pod přezdívkou xQc, prozradil, kolik už utratil...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Hraní přeruší reklama na hamburger. Hráči si utahují z nenasytnosti EA

Zvýšení ceny velkých her je pořád málo. Vydavatelství Electronic Arts nyní zkouší přijít na to, jak...

Černoch samuraj budí vášně

Ubisoft oficiálně potvrdil nový díl ze série Assassin’s Creed, který se bude odehrávat v Japonsku....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Shrot je česká kopírka Duny 2, ve které bojujeme o chmel. K dispozici je demo

Autor povedené retro střílečky Hrot ukázal svůj další projekt. Shrot bude real-time strategie ze...

Příznivce Half-Lifu to nepotěší. Unikly informace o nové hře od Valve

Čerstvý únik informací nám dává jasnější představu ohledně nové hry od legendy mezi herními studii...

Streamer 24 hodin zabíjel jediného bosse, úspěch pořádně oslavil

Buldočí vytrvalost předvedl populární streamer Kai Cenat při zabíjení nechvalně proslulé záporačky...

Samurajská Ghost of Tsushima odstartovala na PC fantasticky

V Sony mohou být spokojení. Čtvrteční vydání samurajské akce Ghost of Tsushima na PC totiž v počtu...

Stahujte zdarma vynikající „fantasy Civilizaci“, čas máte jen do středy

Na Steamu je aktuálně zdarma vynikající tahová strategie Endless Legend. Hráči v ní mají za úkol...

Zkraťte si čas v kuchyni: Vyhrajte kořenící pasty od Podravky
Zkraťte si čas v kuchyni: Vyhrajte kořenící pasty od Podravky

Zrychlete vaření s kořenícími pastami Podravka Natur. Usnadní a zjednoduší přípravu pokrmů, protože zeleninu nemusíte čistit ani krájet, ale...

Nejhorší noční můra, řekla žena, která v botě syna objevila cizí AirTag

Mého syna někdo sleduje. S takovým pocitem několik týdnů žila žena z Floridy poté, co na svůj iPhone začala dostávat...

Zemřel Vlastimil Harapes. Baletní mistr Národního divadla i českých filmů

Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. Dlouhá léta byl sólistou baletu Národního divadla. Zahrál si...

Anální sex je výzva. Nejvíc tabu je však v Česku jiná praktika, říká průzkum

Erotické hračky nepředstavují podezřelou exotiku, v ložnicích jsou jako doma. Ostatně jako masturbace. I orální sex....

Svěrák se na mě nedíval jen jako na hezkou buchtu, říká Radka Pavlovčinová

Jan Svěrák ji vidí jako robotku. Radka Pavlovčinová v nové hře filmového a teď už i divadelního režiséra hraje umělou...

Zásnubní šaty elegantní princezny. Spustily Kate efekt, návrhářku zničily

Seriál Když si jeho šaty oblékne některá z členek královské rodiny, obvykle to každý návrhář oslavuje jako životní úspěch....