Týden na PH: brutální jatka s Dark War 2

  12:00
V minulém týdnu jsme na Plných hrách představili opět 7 nových freewarových her. Kupříkladu brutální hra Dark War 2 staví na jediném mottu: ""zastřel a nebudeš zastřelen"", a to ji činí úspěšnou. Lidé si, chtě nechtě, žádají boje, rvačky a tahle hra je právě tou, která brutální násilí poskytne v plné míře. Zastřel a nebudeš zastřelen, jen ta krev bude všude kolem!

Golden park II - zachraňte Zeměkouli
Golden Park II Hlavním hrdinou jednoduché freewarovky Golden Park II je všem známý Kenny ze South Parku. Právě on dostal za úkol střežit naši planetu a v případě nebezpečí zabránit zlým ufounům v invazi. Svého úkolu se tento oranžový hrdina chopil takřka doslova a opravdu tak i koná. Protivníkem mu je 24 létajících talířů, které na naši planetu cíleně útočí ve třech řadách po osmi. Přitom se však pohybují zprava doleva a v tu nejméně očekávanou chvíli zaútočí. Samozřejmě chtějí Kennyho co nejdříve zlikvidovat a dokončit svoji invazi. Pokud by vás zajímalo, kolik že levelů tato gameska má, odpovědět nedokážeme. Je možné, že hra pokračuje donekonečna, pouze se zrychluje pohyb a ostražitost vašich nepřátel. Bohužel, všechny levely probíhají ve stejném prostředí a tak jediné co se mění je velmi povedená hudba. A také vaše skóre, které s každým úspěšným zásahem narůstá :-)

The TargeT - Robine Hoode, pomoc!
The TargeT Česká gameska The TargeT je další hrou Petra Vadlejcha, který ve světě Internetu vystupuje pod přezdívkou Apofis. Jedná se o jakousi simulaci střílení šípů z luku, ovšem v poněkud obrácené podobě. Hrací pole sledujete pohledem shora a tak si můžete lehce všimnout, že je rozčleněno na čtyři samostatné zóny. V každé se nachází střelec s lukem a šípy, ovšem terč je jen jeden. Co z toho plyne? Váš úkol spočívá v ovládání tohoto pojízdného terče a ve snaze pochytat co nejvíce šípů letících proti vám. Záleží i na přesnosti zásahu, podle toho získáte body. Když jich nasbíráte 100, postupujete do dalšího levelu. V tom začíná vše od znova, ovšem pohyb šípů a jejich četnost je mnohem větší. Takto pokračujete v celkem deseti levelech. Grafické zpracování této české freewarovky je hodně svérázné. Nedá se sice říci, že by nějak vynikalo, ale naproti tomu, hra má svůj styl a ten si drží i v této oblasti. Celkově se dá The TargeT pochválit.

Tentacle Island - osvoboďte dr. Freda!
Tentacle Island Tentacle Island je kreslená adventura. Doktora Freda unesli podivní tvorové a Vy jej musíte zachránit z jejich spárů. Takže hurá na to a už sbíráte různé předměty, zkoušíte je použít na správných místech a luštíte záhady. Hra je hezky propracovaná, grafika je hezká a nejsou v ní klasické zádrhely kdy musíte použít ve stylu MacGyvera zelený banán na nůžky a vyrobit tak beranidlo; díky tomu se dá dohrát velmi rychle. Na druhou stranu Vás takovýmto "zákysem" neotráví a užijete si ji. Jediné co autorům lze vytknout je absence hudby a zvuků vůbec, což je samozřejmě veliká škoda, takže si musíte pomoci z vlastních zdrojů. Další "chybičkou" je jazyk: hra je totiž v angličtině, takže Vy co tento jazyk neovládáte, máte smůlu; ostatní si alespoň svoji slovní zásobu procvičí. Jistým plusem hry je ping-pong, který autoři přidali do hry a který s ní vůbec nesouvisí...což na druhou stranu může být velká výhoda, jestliže Vás nebaví adventury ale ping-pong ano ;)

Bowling Game - zběsilý bowling
BOwling Game Od hry Bowling Game neočekávejte žádnou super grafiku, 3D rozhraní či stínové efekty. Jejím tvůrcem je totiž Grey Olltwit a ten je znám, že spíše než na oku lahodící momentky se zaměřuje na propracovanost, zábavnost a jistou dávku originality. No a protože už z názvu vám musí být jasné, že hlavním tahounem této hry bude jedna velká koule a několik kuželek, přejdu ke krátkému popisu hry. Nejdůležitější je soustředit se správně na odpal, v pravou chvíli tak musíte zmáčknout myšítko a koule vyrazí vstříc svému osudu - zbořit co nejvíce kuželek. Pokud patříte k začátečníkům, zapněte si okraje dráhy a vámi vystřelená koule tak nikdy neopustí svůj přímý směr. Co se týče pravidel hry, ty sice nejsou nikterak dokonalá a přesná, ale mají svůj ráz a věřím, že je přijmete. Bowling Game mohou hrát maximálně dva hráči, což je trochu nevýhoda. Od hry ale nečekejte reálnou náhražku pravého bowlingu, spíše zábavný pokud udělat bowling přitažlivým i pro lidi, kterým dříve nic neříkal. A to se docela povedlo.

Wizard Duel 2 - mágové jdou do boje
Wizard Duel 2 Wizard Duel 2 je hrou, která následuje svůj první díl. Ten jsme naneštěstí na Plných hrách neměli, tudíž není s čím srovnávat. Nevadí. Smyslem hry a hlavním úkolem hráče je za použití čtyř rozdílných kouzel zlikvidovat postavičku soupeře. Onou postavičkou je kouzelník a ona čtyři kouzla reprezentují čtyři přírodní živly. Hra je poměrně rychlá, neboť kouzla jsou značně efektní a mají velký účinek. Ke hře můžete zapojit každého, kdo je připojen k vaší síti LAN či WAN. Pak je hra ještě akčnější. Velkou nevýhodou této hry jsou její neúměrně vysoké požadavky - doporučuje 600 MHz a alespoň GeForce s 64 MB paměti. Jinak si nechte zajít chuť. Pakliže ale této konfiguraci vyhovíte, můžete se těšit na nádherné scenérie mysteriózně vypadající prostředí hry. Řada efektů, kterými se Wizard Duel 2 pyšní, vypadá opravdu famózně. Patříte-li tedy k náročnějším fajnšmekrům, mohl by se vám tento kousek zamlouvat.

Dark War 2 - brutální jatka
Dark War 2 Temné chodby, ponurá hudba a spousty zkrvavených nepřátelských bestií, tak to je Dark War 2. Tato akční hra bez jakéhokoliv příběhu s velmi dobrou grafikou, propracovanou hudbou i velkou hratelností patří mezi perličky Plných her. Vše je podřízeno jednomu tématu: zastřel a nebudeš zastřelen. Takže máte k dispozici hodně zbraní, proti Vám je mnoho potvor a Vaše úspěchy jsou jenom na Vašich schopnostech. Máte na výběr dva módy: kampaň, kdy se snažíte projít bludištěm chodeb, sbíráte dolárky a vraždíte protivníky. Za dolárky si kupujete lepší zbraně aby jste mohli pozabíjet další příšerky, sebrat další dolárky a koupit si další zbraně...atd. atd. Pak je zde mód "survive" je o přežití, jak už její název napovídá. Jste v aréně a snažíte se přežít co nejdéle. Hra je velmi dobře zpracovaná, takže stahujte a hrajte do posledního muže.

Fighting Soccer - fotbal bez pravidel
Fighting Soccer Skutečně ojedinělým kouskem ve světe freewaru je akční hra Fighting Soccer. Jak už je poznat z názvu, půjde o bojovně laděný fotbal. Ten sledujete pohledem shůry a místo jedenácti hráčů na každé straně máte k dispozici pouze jednoho fotbalistu. To však nevadí, protože tím hra dostává nový rozměr a stává se akčnější. Samozřejmě, hlavním úkolem zůstává dopravit míč do branky protivníka. Během vaší snahy můžete sbírat nejrůznější bonusy a ty vám mohou pomoci v dobytí soupeřovi brány. Občas je hra dosti legrační a věřím, že se budete bavit. Menší vadou na kráse je mírná složitost ovládání, ale i to se dá zvládnout. Grafické zpracování je průměrné a ke hře se hodí. Naproti tomu zvuky autoři dost odflákli a mohli je zpracovat lépe. Freewarovkou Fighting Soccer určitě zklamáni nebudete.

Autor:
Témata: Banány
  • Nejčtenější

Nebýt seriálu o Buffy, jsem bezdomovec, přiznala hvězda The Last of Us

Osmačtyřicetiletý herec Pedro Pascal dnes díky seriálům jako The Last of Us, Mandalorian nebo...

Nový trend na Twitchi: Streamerky promítají hry na svá prsa a pozadí

Streamerka Morgpie objevila nový způsob, jak zaujmout své převážně mužské fanoušky na Twitchi, když...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pozapomenutá hra od mistrů žánru RPG už se dá zase pořídit legálně

Špionážní klasika Alpha Protocol od legendárního studia Obsidian se vrátila do oficiální...

Už hrajeme šestý díl, provokují vývojáři The Elder Scrolls fanoušky

Do vydání dalšího dílu legendární RPG série The Elder Scrolls zbývají ještě dlouhé roky, vývojáři...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Úspěšní vývojáři zepsuli velká vydavatelství. Padla i velmi vulgární slova

V posledním roce obchází herním průmyslem strašidlo masivního propouštění, svou pozicí si nemohou...

Předplatitelé PS Plus dostanou v dubnu nedoceněný herní propadák

Největším tahákem dubnové nabídky pro předplatitele služby PS Plus je loňská fantasy střílečka...

Vývojáři mobilní hříčky utratili za marketing více, než stojí vývoj velké hry

Aktuální mobilní hit Monopoly GO! vydělal během pouhých deseti měsíců od uvedení již dvě miliardy...

Judas nechce být novým Bioshockem, sází na znovuhratelnost

Legendární herní vývojář Ken Levine konečně poodhalil detaily o své dlouhé roky připravované hře...

PRVNÍ DOJMY: Stellar Blade nabízí daleko víc než jen sexy zadek hlavní hrdinky

Po první hodině strávené v nelítostném světě akční hry Stellar Blade můžeme být zatím spokojení....

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...