Týden na PH: do boje proti kuřákům!

  12:00
Minulý týden jsme na Plných hrách vytáhli do boje proti kuřákům a sice s hrou Smoke Attack od vývojářů z Phenomedia AG. Ve zbytku týdne jsme přidali hry Paintball Party, Skull-man, Hard Way, Salameander a konečně povedený fotbalový simulátor Super Soccer World Club League.

Hard Way - cestou, necestou
Hard Way Grafické rozhraní hry Hard Way je poněkud jednodušší, ostatně stejně jako hra samotná. A to i přes to, že se snaží tvářit jako ideální simulátor jízdy automobilem. Příliš se jí to však nedaří. Spuštěním hry samotné poznáte, o čem mluvím, neboť nic jednoduššího asi ani vymyslet nejde. Ovládáte jakési vozidlo a zatímco se obrazovka plynule posouvá zprava doleva, potkáváte nejrůznější překážky. V ideálním případě se jim všem vyhýbejte, neboť ať sebemenší kontakt s nimi znamená ztrátu cenného života. Aby hra byla zajímavější, autoři přidali zbraň, kterou můžete (v případě, že ji vlastníte) zlikvidovat překážku právě před vámi. Na druhou stranu ani toto není cesta, díky které by se freewarovka Hard Way stala populárnější. Buďme však za podobné hry vděční, aspoň poznáme, čeho si pro příště máme vážit a které hry jsou dělány s nadšením. Tahle to totiž určitě není.

Paintball Party - masová zábava
Paintball Party Podstata hry nazývané "paintball" je jasná, stejně tak jako smysl této gamesky. Zbrusu nová freewarovka Paitball Party se totiž právě touto hrou inspirovala a tak by vás, paintballu znalé, nejspíše neměla ničím překvapit. Na výběr máte mezi několika odlišnými módy - od klasické hry hráče proti hráči, přes capture the flag, až po speciální módy pro profesionály. Výhodou je, že můžete vyzvat své kamarády na hru multiplayer, přičemž právě v tom dostává hra úplně jiný rozměr - je rychlejší, akčnější a také mnohem zábavnější. Grafické zpracování nepatří k těm nejlepším, ale nejspíše nikoho neurazí. S čistým svědomím vám můžeme slíbit, že dříve než za pár hodin vás Paitball Party nepustí.

Skull-man - konečně pacman s kulometem!
Skull-man Další remake pacmana v podobě freewarovky Skull-man by vás mohl zaujmout a to nejen proto, že jde o hru poměrně povedenou. Hra sice neoplývá dokonalou grafickou vizáží, stejně tak ani zvuky nejsou nikterak skvělé, ale své příznivce si určitě najde. V celých deseti levelech budete kolo od kola plnit jeden a ten samý úkol - posbírat, sníst, sežrat, prostě "zrušit" všechny kuličky, které jsou po hracím poli roztroušeny. V tom se vám však snaží zabránit "všežrouti", kteří nenechají ani jeden váš pohyb bez pozoru. V posledním levelu na váš čeká závěrečný boss, který je mnohem nebezpečnější nejen pro svou obří velikost, ale také proto, že umí střílet. Stejně tak ale i vy se můžete střelecky bránit. Na rozdíl od ostatních Pacmanů je tento poměrně obtížný a jeho dohrání není otázkou pár minut. Určitě se pořádně zapotíte.

Smoke Attack - tvrdý boj proti cigaretám!
Smoke Attack Patříte-li mezi odpůrce cigaret a doutníků, nejspíše vám freewarovka Smoke Attack nebude proti srsti. Stejně jako mnoho podobných her, i tato je rozdělena do menších levelů. Každý level je vlastně jedno patro, kde se pohybujete a plníte úkoly. Ten první, primární, spočívá ve snaze dostat se co možná nejrychleji k východu, resp. vchodu do levelu dalšího. V tom vám brání jakési hromádky popela, které po vás vystřelují cigaretové špačky, samozřejmě, ve snaze co nejvíce vám ublížit. Grafické zpracování patří k tomu nejlepšímu, co lze na freeware scéně nalézt. Také zvukové schéma je zvoleno celkem dobře a hudba příjemně dobarvuje atmosféru hry. Opět se tak potvrzuje, že Phenomedia AG. (tvůrci Moorhuhnu) hry dělat umí a Smoke Attack je jen dalším potvrzením faktu.

Salameander - opravdová válka s mloky
Salameander Pakliže máte rádi zvířátko s příznačným jménem mlok, nejspíše se vám zalíbí i do zelena zbarvená arkáda Salameander. Hlavním hrdinou je mlok, který se vypravil na cestu z jedné strany džungle na druhou. Cestou čelí mnohým nebezpečím, která, když překoná, uspěje. Hra je rozdělena na pět obtížností, přičemž v každé z nich je přítomno padesát hratelných levelů. Samotné zpracování však nepatří k tomu nejlepšímu, co lze na freeware scéně nalézt. Hra je sice určena pro Windows, ale vypadá jak ze stařičkého Dosu. Zvuková stránka se také nikterak nepovedla. Na druhou stranu, hratelnost tím příliš netrpí. Gameska mě překvapila nejen svou poměrně velkou obtížností, ale především počtem levelů, které jsou dostupné. A to nepočítám skutečnost, že si můžete bez větších problémů vytvořit mnohé další v přiloženém editoru.

Astral Arrows - šipky se stěhují
Astral Arrows Abyste si nemysleli, že v poslední době přehlížíme logické hry, Astral Arrows snad budou důkazem toho, že tomu tak není. Hra se drží jednoduchého nápadu - uprostřed obrazovky najdete hrací pole, na němž je umístěna řada barevných kamenů různé barvy. Na každém kamenu najdete také jisté šipky, které určují směr, kterým můžete kámen posunout. Pravidla jsou samozřejmě složitější, ale ta jsou až obsahem samotné recenze. Musím též zmínit, že Astral Arrows jsou hrou s povedeným grafickým kabátkem a s pěknými animačkami. Pro milovníky logických freewarovek je hra nutností, v poslední době nenajdete lepší. Pro ostatní se Astral Arrows může stát hrou, ve které objeví kouzlo logiky.

Super Soccer World Club League - fotbal to je hra!
Super Soccer World Club League Povedenou gameskou z fotbalového prostředí se zdá býti hra Super Soccer World Cup League. SSWCL vám dá možnost zúčastnit se utkání mezi A.C. Milan a Inter F.C., včetně možnosti ovládat dané hráče. Hra je připravena plně ve 3D, díky čemuž si můžete měnit pohled kamery. Grafické zpracování, přestože není dokonalé, se dá označit za poměrně povedené. Kamera automaticky vybírá nejlepší pohled na hru, díky čemuž máte vždy dokonalý přehled o situaci na hřišti. Také zvukový doprovod je vcelku povedený. Hra má i své stinné stránky, ale těm se věnujeme v samotné recenzi. Přesto vám hru mohu vřele doporučit, určitě se pobavíte.

Autor:
Témata: simulátor
  • Nejčtenější

Nebýt seriálu o Buffy, jsem bezdomovec, přiznala hvězda The Last of Us

Osmačtyřicetiletý herec Pedro Pascal dnes díky seriálům jako The Last of Us, Mandalorian nebo...

Nový trend na Twitchi: Streamerky promítají hry na svá prsa a pozadí

Streamerka Morgpie objevila nový způsob, jak zaujmout své převážně mužské fanoušky na Twitchi, když...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pozapomenutá hra od mistrů žánru RPG už se dá zase pořídit legálně

Špionážní klasika Alpha Protocol od legendárního studia Obsidian se vrátila do oficiální...

Už hrajeme šestý díl, provokují vývojáři The Elder Scrolls fanoušky

Do vydání dalšího dílu legendární RPG série The Elder Scrolls zbývají ještě dlouhé roky, vývojáři...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Úspěšní vývojáři zepsuli velká vydavatelství. Padla i velmi vulgární slova

V posledním roce obchází herním průmyslem strašidlo masivního propouštění, svou pozicí si nemohou...

Vypadají zajímavě, datum je nejasné. Stihne těchto 20 her letošní vydání?

Máme za sebou teprve první čtvrtletí letošního roku, takže u spousty her pořád není jasné přesné...

Předplatitelé PS Plus dostanou v dubnu nedoceněný herní propadák

Největším tahákem dubnové nabídky pro předplatitele služby PS Plus je loňská fantasy střílečka...

Vývojáři mobilní hříčky utratili za marketing více, než stojí vývoj velké hry

Aktuální mobilní hit Monopoly GO! vydělal během pouhých deseti měsíců od uvedení již dvě miliardy...

Judas nechce být novým Bioshockem, sází na znovuhratelnost

Legendární herní vývojář Ken Levine konečně poodhalil detaily o své dlouhé roky připravované hře...

2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč

Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...