Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Týden na PH - GTA zadarmo!

  12:00
Událostí číslo jedna v tomto týdnu bylo vydání značně kontroverzní hry GTA, kterou si nyní mohou zdarma stáhnout všichni hráči. Mimo této hry jsme na PH měli spoustu jiných hodně zajímavých her, na které se podíváme v tomto přehledu.

Hru jménem Grand Theft Auto zná asi každý z vás. Od jejího vydání uplynulo již několik let, proto se autoři, Rockstar Games, rozhodli ji uvolnit zdarma pro všechny hráče. Tato hra u nás sice nevyšla, protože autoři zakazují lokální mirrory, ale alespoň jsme jí věnovali několik slov v našem Žurnálu. Kdo má zájem, nechť přejde na následující stránku, kde stačí vyplnit pár údajů a na mail vám příjde odkaz na stažení hry, která má cca. 350 MB.
V magazínu jsme vám představili dva slibné projekty - první byla adventura jménem Broken Sword 2.5 a připravovaná česká gameska Joyworld: The Huge World of Logic. Nyní už přejdeme na popisy jednotlivých her.

Cyklon 2 - zachraňte trosečníky
Cyklon 2Značně "profláknutým" autorem v dobrém slova smyslu na serveru PlneHry.cz je již český vývojář skrývající se přezdívkou Tatko. Můžete ho znát jako autora celé řady volně šiřitelných her, jen pro připomenutí třeba Fantazie pod vodou, Transformer, Strážce brány a další. Minulý týden jsme tu od něj měli novou hru jménem Cyklon 2. Ta, jak ostatně název sám indikuje, navazuje na stejnojmennou hru, kterou jste měli možnost před časem také stáhnout z našeho serveru. A o čemže je její pokračování? V podstatě o tom samém! Celá hra principiálně vychází z mnoho let starší stejnojmenné hry pocházející ze Spectra a pokud vám něco říká název série her Search & Rescue, budete doma a v podstatě víte, o čem tato hra je - vaším úkolem bude létat s vrtulníkem a zachraňovat lidičky z několika ostrovů. Proti vám ovšem hraje řada faktorů, ale nemá smysl je všechny jmenovat, lepší bude, když si přečtete samotnou recenzi.

Opakovač - souboj s vlastní pamětí
OpakovačStejně jako Tatko, i Hippo Games patří k nestorům českých freeware her a na našem serveru se nachází několik desítek jejich her. Valná většina z nich jsou však různé akce (např. Kulič nebo Afgánci) nebo závodní hry (Racer nebo Speed Busters). Avšak jenom těmito žánry nemůže být hráč a ani vývojář živ, proto čas od času vytvoří nějakou logickou hříčku a stejné je to s Opakovačem. Není to vyloženě nějaká skvělá hra, která vám zabere týdny hraní, ale pokud máte v lásce logické hry a rádi trápíte své mozkové buňky, možná by se vám mohla líbit. A navíc, pokud jste hudebně nadaní, neměla by vám tato hra dělat větší potíže. Vaším úkolem tu bude, jednoduše řečeno, opakovat zahranou melodii složenou z několika málo tónů, odtud také pochází název hry - Opakovač. Postupně se zvyšuje obtížnost a úspěch ve hře závisí jen na vašem sluchu a paměti. Hodně štěstí!

Super Transball 2 - přeprava kumulované energie
Super TransballNajít či vytvoři v dnešní době originální hru, která by zaujala desítky či stovky lidí, to je opravdu přetěžký úkol. Navíc když žijeme v době remaků, napodobenin a spousty různých nehorázných kopií (teď nemám na mysli jen oblast her, ale celkově obecně život). Jsem proto rád, když vám mohu představit trošku originální (i když opět i o tom by se dalo spekulovat:o) hru jménem Super Transball 2. Ovládáte zde malou vesmírnou raketku a vaším úkolem bude létat na velké množství planet, kde je změněná gravitace, a tady někde musíte najít kouli plnou energie, kterou musíte z každé planety odvézt do vesmíru. Problém je však v tom, že na vás útočí soupeři, kteří se vás snaží zneškodnit. Druhým zádrhelem je, že se se svou lodí nesmíte dotknout žádného z výčnělků na dané planetě, protože by vaše loď mohla explodovat. Grafika sice působí mírně archaicky, ale to se dá vcelku rychle překousnout, neboť hratelnost této hry je poměrně na úrovni.

Amju - poprask na farmě
AmjuVšechny hry, které pocházejí z Asie, jsou v mnoha ohledech odlišné od těch evropských a pro nás hráče mají zvláštní specifické kouzlo. Stejný pocit budete mít i u hry jménem Amju. Na první pohled vás na hře asi zaujme zvláštní grafika, z které měl náš recenzent značně rozporuplné pocity, protože je taková..., no posuďte sami podle obrázků. Vaším úkolem ve hře je v každém levelu zahnat několik zvířátek do připravené ohrádky. Problém je v tom, že zvířátka příliš inteligence nepobrala a běhají si takříkajíc jak se jim zachce. Proto musíte jejich cestu usměrňovat několika předměty, které nalézáte různě pohozené na zemi. Celkově vzato, jako nápad to není špatné, ale provedení je poněkud horší. Ovládání vám asi bude dělat trochu problémy, což je škoda a ve výsledku to hru sráží na dno. Avšak netvrdím, že Amju je špatná hra, to vůbec ne, jen by si možná zasloužila, kdyby jí autor věnoval více času. Ostatně zkuste si to sami, neboť její velikost není nijak extrémní.

Smashing Pumpkins - vybijte si vztek
Smashing PumpkisPokud jste milovníci hudby, asi vás zklamu, ale tato hra skutečně nemá nic společného, vyjma jejího názvu, se světoznámou hudební skupinou. Ostatně umíte-li anglicky, určitě si odvodíte, o čem by mohla být tato hra. Ano, vrhneme se na rozbíjení dýní! Nezasvěcený člověk by o této hře řekl, že se jedná o další klon Moorhuhnu, ale to není zas tak velká pravda. Nějaké společné prvky tu možná jsou, ale tato podobnost je vskutku jen hodně vzdálená. Na hru máte 60 sekund, po které musíte ničit ty dýně, které budou svítit. Jakmile hra skončí, vypíše se počet zničených dýní a máte také možnost poslat tuto hru pomocí mailu několika kamarádům. Objektivně hodnotím tuto hru jako podprůměrnou, neboť nemá nijak originální nápad (několikrát tu již s menšími obměnami byl) a zpracování je spíše průměrné. Ale pokud se chcete jen tak odreagovat a vybít si vztek, doporučuji.

Cerebus - boj o holý život
CerberusMáte-li v lásce Star Wars či Star Trek, jistě se vám bude zamlouvat i páteční plná hra jménem Cerberus. Tímto podivným názvem je pojmenována meziplanetární flotila, jejímž úkolem je pronikat hluboko do vesmíru a zde zkoumat nové inteligentní formy života. Jednoho dne se stane něco pozoruhodného - zkoumané vzorky znenadání obživnou a zhmotní se a začnou pomalu terorizovat osazenstvo lodi. Vy, jakožto člen posádky, jste se rozhodl neznámé formě života postavit a vymýtit ji z celé lodi. Po pár minutách hry poznáte, že to nebude vůbec snadný úkol, neboť nepřátelé jsou pořádně dotěrní a nedají vám ani na chvíli pokoj. Avšak nejedná se o pouhou tupou akci, je zde obsažen i jistý logický prvek, kdy například pokud chcete postoupit do nějaké další místnosti, je třeba zmáčknout správnou kombinaci tlačítek a pák, které vám odemknou průchod dále. Z tohoto důvodu bych hru doporučil opravdu všem - ať těm, co mají rádi akční hry, stejně tak i těm, kteří nedají dopustit na různé "logičky", i když ona ta akce vlastně převažuje. Technické zpracování není nejhorší, ale také se nejedná o nějaký technologický strop. Většina lokací je pěkně detailně vykreslena a po celou dobu vám do uší zní pohodová hudba. Navíc ke stažení svádí i relativně malá velikost. Takže máte-li chuť, stahujte!

Lizard - hladová ještěrka
LizardTato hra sice přímo nepochází od týmu Hippo Games, ale její autor je pravděpodobně s tímto týmem spřízněn, neboť je tato hra nabídnuta ke stažení právě na webu zmiňovaného týmu. Tato hra je určena spíše mladším hráčům, proto máte-li již nějakou ratolest nebo mladšího sourozence, jistě ocení, pokud jim hru stáhnete. Hlavní postavou či spíše zvířetem hry je jakási ještěrka, která je v jednom kuse hladová a neustále musí požírat různé nepřátele typu mravenci nebo mouchy. Ti se ale jen tak nedají a snaží se před vámi uniknout, protože kdo z vás by se nechal jen tak sežrat o nějaké zelené potvůrky, že?:o). Je to skutečně jednoduché, takže nic pro ty odrostlejší, ale pokud se chcete jen tak trošku odreagovat, možná vůbec nebude vadit, když budete trošku starší. Vypadá to, že hra je trošku staršího data, neboť ji lze spustit i pod DOSem, takže od ní nečekejte zázraky, alespoň po stránce zpracování.

Autor:
  • Nejčtenější

Udělali nám z postaviček ošklivce, stěžují si hráči mobilních Pokémonů

Nová aktualizace populární mobilní hry Pokémon GO je podle hráčů naprostá katastrofa. Ve hře se...

Vývojářům Falloutu chodilo tolik výhrůžek, že si museli najmout ochranku

Na třetí díl kultovní série Fallout se dnes vzpomíná převážně v dobrém, v době oznámení však budil...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

V nové hře podle Pána prstenů se nebude bojovat, ale stavět Hobitín

Chystaná hra Tales of the Shire nás zavede do světa Pána prstenů, tentokrát však nebudeme bojovat...

Herní průmysl má další megahit, Manor Lords vytvořil jediný člověk

Už během prvního víkendu od vydání se historické budovatelské strategii Manor Lords podařilo zcela...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ještě devět let po vydání objevují fanoušci Zaklínače skryté vtípky

I když od vydání kultovního Zaklínače 3 utekla skoro celá dekáda a hráči ho mají prochozený skrz...

Nový herní seriál od tvůrců Life is Strange nás vrátí do devadesátek

Tvůrci milované série Life is Strange se ve své příští hře Lost Records: Bloom & Rage vrátí k...

80 %

RECENZE: Endless Ocean Luminous je chytlavá podmořská meditace

V Endless Ocean Luminous se stanete potápěčem, na jehož bedrech leží záchrana jednoho velmi...

Vychází taktická střílečka Gray Zone Warfare. Stane se dalším českým hitem?

Více než rok od svého oznámení vychází v režimu předběžného přístupu military simulace Gray Zone...

Korektnost kazí naší oblíbenou stolní válečnou hru, stěžuje si komunita

Zpětné upravování zavedených reálií se nevyhnulo ani oblíbené stolní válečné hře s miniaturami,...

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení

Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií. Největší pozornosti se...

Hello Kitty slaví padesátiny. Celý svět si myslí, že je to kočička, jenže není

Kulatý obličej se dvěma trojúhelníkovýma ušima, drobný čumáček, vousky a červená mašle na uchu. Taková je Hello Kitty,...

KOMENTÁŘ: Z Davida Černého se stal parazit. O umění už dávno nejde

Premium Když se David Černý v televizi pohádal s kurátorkou Marií Foltýnovou, spory o jeho plastiku na obchodním domě Máj...

Muž má recept na dlouhověkost, v jednašedesáti je ve skvělé formě

Dave Pascoe chce dokázat světu, že i v důchodu můžete vypadat jako za mlada a také se tak cítit. Stačí dodržovat pár...