Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Týden na PH: King's Quest 2 se vrací!

  12:00
Ti, kdo si tentokrát v našem krátkém přehledu 7 her ze serveru PlneHry.cz přijdou na své, budou asi milovníci adventur, neboť tento týden jsme vám přinesli výtečný remake známé hry od Sierry - legendární King's Quest 2.

Cubert Badbone, P.I. - případ mrtvého ostrova
Cubert BadboneV úvodu jsem hovořil o tom, že tento týden si nejvíce užijí ti z vás, kteří mají v lásce adventury. Spolu s tím jsem zmínil i druhý díl King's Questu od Sierry, ale na ten si budete muset ještě chvíli počkat (pokud jste netrpěliví, přeskočte o odstavec níže :o), protože neděle patřila jiné, také velmi zajímavé hře jménem Cubert Badbone, Private Investigator. Pokud rozumíte alespoň trošku anglicky, již samotný název vám toho o hře vypoví více než dost - ve hře se vžijete do role soukromého očka, jež má za úkol vyřešit podivný případ mizení lidí z Ekrat, kteří vyzkoušeli místní atrakci s názvem HumanCoaster. Pokud čekáte, že tato adventura bude hrát na vážnou notu, budete zklamáni, protože je tomu spíše naopak a hra srší výtečným humorem a vy se tak skvěle budete bavit. Zajímavou věcí, kterou bych neměl zapomenout zmínit, je zvláštní zpracování, které se v dnešní době jen tak nevidí - vše je provedeno černobíle a nějaké jiné barvy byste tu hledali marně. Z tohoto důvodu má celá hra tajemnou noir atmosféru a působila na mě tak nějak archaicky, jako když sledujete staré filmy, což v tomto případě není vůbec na škodu a je to po dlouhé době příjemná změna. 

King's Quest II+ VGA: Romancing the Stones
King's Quest II: Romancing the StonesTak je to tady, všichni příznivci her od Sierry se dočkali. Bude tomu již bezmála půldruhého roku, kdy jsme vám přinesli první díl této legendární hry, která si získala řadu fanoušků již při svém vydání, a dnes máte tu možnost si stáhnout její pokračování. Nutno podotknout, že stejně jako u předchozího remaku, i za tímto nestála samotná Sierra, ale firmička či spíše seskupení nadšenců říkající si Tierra, ale tento fakt nemá velký význam, neboť obě hry jakoby z oka vypadly svým předchůdcům a dokonce jsou optimalizovanější na dnešní počítače. Nemá smysl tu popisovat příběh hry, protože u klasiky tohoto typu by to bylo i zbytečné a je snad všem notoricky znám. Pokud jste s celou sérií měli málo zkušeností či dokonce, že o ní dnes slyšíte poprvé, pokračujte a v klidu si přečtěte celou Tomusovu recenzi, v níž hru dokonale rozpitval po všech stránkách. Myslím, že netřeba dodávat nějaké další věci, protože být příznivcem adventur a současně nemít tuto hru, to by byl opravdu hřích. 

Červený Trpaslík - pekelně ostrý výlet
Červený trpaslíkMožná si to nějak ani neuvědomujeme, ale v poslední době začínají na naše monitory proudit hry, které si berou za vzor různé televizní seriály, filmy nebo soutěže. Jen třeba během posledních dvou týdnů jsme tu měli minimálně dvě takové hry - Staňte se Pracháčem a Chcete být bankrotářem?, jakési pokusy o převedení známého televizního "Milionáře". Tento týden se dostalo na jeden seriál a film (viz dále). Tímto seriálem je sitcom britské BBC Red Dwarf (u nás vysílaný jako Červený trpaslík). Jak vidno, tento seriál se pro mnohé stal natolik kultovní, že se mu rozhodli věnovat počítačovou hru. Já osobně jsem již před nějakým časem viděl adventuru na podobné téma, ale tato hra českého vývojáře Petra Altmana je akční. Není to sice čistá akce, ale má k ní nejblíže, protože o vašem úspěchu či naopak prohře rozhodují hbité prsty a rychlé ruce. Vaším úkolem bude sbírat toliko oblíbené kari koření, které bylo roztroušeno po celém vesmíru. To, jak se s tím vypořádáte, je jen na vás. Technické zpracování je spíše průměrné a asi vás ničím neosloví. Hratelnost také není na bůhvíjak vysoké úrovni, takže jediným prvkem, proč byste si hru mohli stáhnout, je její známé jméno, které ji docela dobře prodá. Zkuste si ji, možná se vám zalíbí, možná nikoliv. 

Catapults - extrémní souboj
CatapultsKlasické piškvorky budou znát asi všichni, neboť každý z nás je někdy hrál. Ať už to bylo doma se sourozencem či ve škole se spolužáky při tak nudné hodině matematiky nebo fyziky. Catapults nejsou ale piškvorkami v pravém slova smyslu, neboť jde o zcela něco nového, ale princip hry toho s nimi má mnoho společného. Jak lze z názvu odvodit, ve hře se zhostíte ovládání středověkého katapultu, v jehož pozadí se nachází starobylý hrad. On se vlastně katapult nachází ve vzduchu a levituje, ale je to přece jenom zábavná počítačová hra a nějaké nesrovnalosti lze autorům odpustit ;o). Hrát mohou současně až čtyři hráči najednou, takže máte-li ve svém okolí nějaké kamarády či rodinné příslušníky, hned je zavolejte a můžete je zapojit. Vaším úkolem bude vystřelovat barevné koule na čtvercovou hrací plochu, kde musíte vertikálně nebo horizontálně vytvořit souvislou řadu čítající nejméně čtyři koule. Nejzajímavější je, že se hra odehrává v reálném čase a nikoli na tahy, jak jsme zvyklí z papírové předlohy. To hře dává nový rozměr a tato originalita je navíc podpořena další neobvyklým prvkem - ovcemi přebíhajícími po hrací ploše. Ty sice můžete zasáhnout, ale naprosto nic vám to nepřinese a pouze se zpomalíte. Chce to tedy dobře přemýšlet a ne jen bezhlavě střílet, kam vás napadne. Je to poměrně originální, výborně hratelné a navíc velikost není nijak extrémní.

Flash Bowling - povedené kuželky
CatapultsHer na téma bowling nebo kuželky jsme měli na Plných Hrách nespočet. Schválně si zkuste do vyhledávání zadat jeden z možných ekvivalentů tohoto sportu a pravděpodobně budete mile překvapeni, kolik takových her existuje. Dá se říci, že hra Flash Bowling není až tak ničím moc zajímavá a lze ji označit jako průměrnou. Ovšem pokud máte kuželky rádi, jistě se při ní skvěle pobavíte. Co vám nabídne? V podstatě "reálnou" simulaci kuželek. Jistě, uvozovky jsou na místě, protože se domnívám, že nikdy to nebude natolik reálné jako ve skutečnosti, ale autoři šli poměrně daleko a vy tak vedle směru hodu můžete určovat jeho sílu. Pravidla se, tuším, striktně drží reality, takže všem nadšeným bowlingistům (to je výraz, co? :o) či hezky česky kuželkářům můžeme popřát pouze přesnou mušku, silnou ruku a hodně štěstí při jejich hodech.

Captain Pork's World of Violence
Captain Pork's World of ViolenceJedněmi z hodně proslulých hrdinů počítačového nebe jsou i Wormsíci od Teamu 17. Tyto červy zná snad úplně každý. Jsou malí, roztomilí a působí navenek humorně, ale na svou povahou jsou hodně výbušní a s každým by hned nejraději bojovali. To sem píšu z toho důvodu, že na naše monitory právě přichází další hra s podobným motivem. Nutno podotknout, že v minulosti jsme tu již měli několik volně šiřitelných titulů, které ve všech případech víceméně známé Worms věrně napodobovaly - vzpomeňme třeba na jednu z úplně prvních freeware her tohoto typu jménem Liero nebo na české a hodně oblíbené Worms Realtime či JAWC, kteří původně 2D hře přidali i třetí rozměr. Captain Pork's World of Violence si na nic nehraje a jde svou vlastní cestou. Nesnaží se vás ohromit nějakou skvělou akcelerovanou grafikou a prostorovým zvukem, ale spíše se vás snaží pohltit svou hratelností a bojovnou atmosférou. Jelikož hra není nijak moc velká a její stažení je otázkou několika málo minut, s čistým svědomím mohu tuto hru doporučit naprosto všem hráčům bez rozdílu věku a pohlaví, protože absolutní zábava je zaručena.

Star Wars - Proti císaři
Star Wars - Proti císařiUž výše jsem anoncoval, že tento týden jsme tu měli dva tituly, které svůj námět čerpají z televizního seriálu nebo filmu. Červený trpaslík byl první z nich, druhá je hra Star Wars - Proti Císaři od Petra Vašíčka, který je všem příznivcům fotbalových manažerů znám jako autor asi bezkonkurenčně nejlepší hry tohoto typu u nás - Czech Soccer Manageru 2002. Příběh této hry vám nemá smysl vyprávět, protože je značně zašmodrchaný a pro normální jedince nesrozumitelný (ostatně tak to chodí u všech her či filmů o Star Wars či Star Trek, jsem rád, že nejsem syndromem "trekkies" ani "warries" zasažen :o). Ale pokud vás zajímá, přečtěte se vlastní recenzi, v němž vám jej Iva Urbánková osvětlí. Já o hře mohu říci jen tolik, že se jedná o tahovou strategii, kdy se svou lodí létáte vesmírem, kolonizujete nové planety a bojujete proti nepřátelům. Zpracování hry je trošku jednodušší, ale dá se na něj rychle zvyknout, takže pokud tento problém překousnete, zjistíte, že se jedná o docela chytlavou hru s atraktivním námětem. Co víc si přát?

Autor:
  • Nejčtenější

Odešla z Twitche, přesto je Amouranth stále nejsledovanější streamerkou světa

Kaitlyn Michelle Siragusa, vystupující na internetu pod přezdívkou Amouranth, se stále sluní na...

Populární stránka pro sdílení modifikací nevydržela nápor fanoušků Falloutu

Stránka Nexus Mods, která je hlavním uzlem pro sdílení modifikací počítačových her, zaznamenala...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

KVÍZ: Jak dobře znáte českou historickou hru Kingdom Come: Deliverance?

Čerstvě oznámené pokračování české hry na hrdiny Kingdom Come: Deliverance bude přímo navazovat na...

Udělali nám z postaviček ošklivce, stěžují si hráči mobilních Pokémonů

Nová aktualizace populární mobilní hry Pokémon GO je podle hráčů naprostá katastrofa. Ve hře se...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

V nové hře podle Pána prstenů se nebude bojovat, ale stavět Hobitín

Chystaná hra Tales of the Shire nás zavede do světa Pána prstenů, tentokrát však nebudeme bojovat...

ANKETA: Jaké je vaše nejoblíbenější videoherní auto?

Máte nějaké oblíbené videoherní vozítko či auto? Napište nám do diskuze pod článkem, které a proč.

Z Tomb Raidera byly odstraněny lechtivé plakáty, hráči se bouří

Dva měsíce od vydání remasterované trilogie klasických Tomb Raiderů se hráči dočkali nového patche....

BlizzCon 2024 nebude

Letošní ročník akce BlizzCon, na níž fanoušci oslavují hry studia Blizzard, tedy značky jako...

Jsou na vás hry moc těžké? V budoucnu vám možná pomůže umělá inteligence

Nový patent Sony věští budoucnost hraní, kdy může vzniknout nový nejnižší stupeň obtížnosti. Hru za...

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před pěti lety opravdu...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...

Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení

Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií. Největší pozornosti se...

Za vytlačení z linky do Brna musí Student Agency zaplatit náhradu 21 milionů

Společnost Student Agency provozující autobusy a vlaky pod označením RegioJet musí zaplatit bývalému konkurentovi 21...