Týden na PH: konečně Warcraft ve 3D

  12:00
Minulý týden se přemnožili tučňáci, alespoň tedy ve hře Ice Breaker, kde zabrali hned několik ledových ker. Přinesli jsme vám též hru Glest, která uvedla legendární Warcraft do světa 3D. Dobré jsou i hry Soukoban, Osanta a Loopz, které přináší do světa freewaru několik zajímavých zpestření.
Ice Breaker - tučňáci na ledě
Ice Breaker Desítky zmatených tučňáků jen tak někde nepotkáte a tak si autoři této freewarové gamesky dali závazek, že toto napraví. Během několika týdnů tak vznikla hra Ice Breaker, která se inspiruje právě v těchto polárních zvířatech. Samotný princip hry je potom neskonale jednoduchý, vaším cílem je pochytat co nejvíce tučňáků do malé kry, kterou svými pohyby ovládáte. Tato kra je totiž rozčleněna na malé kostičky, mezi kterými zmateně pobíhají zmiňovaní tvorové a vy je pomocí svislých a vodorovných čar musíte postupně odřezávat - kry samozřejmě. Že vám to něco připomíná? Ano, máte pravdu, her na podobném principu existuje celá desítka. V průběhu vašeho zápolení si můžete nastavit obtížnost, která má tři úrovně. Každá je však odlišná pouze rychlostí a chytrostí tučňáků, takže skutečně nic světoborného. Pravidla hry jsou tedy neuvěřitelně jednoduchá, není nad čím dumat. Grafika je velmi decentí, naproti tomu zvuková stránka bohužel chybí. Přesto však doporučujeme stažení, pouhých 600 kB přece nikoho nezabije ...

WRMS - červík vs. červík
Wrms WRMS (ano, skutečně WRMS a ne Worms) je hrou, kde po sobě střílejí dvě malé zelené potvůrky. K dispozici však mají pouze jednu zbraň, za pomoci které musí balistickou křivkou trefit soupeře. Přesně mířený zásah však nepomůže, musíte zničit co nejvíce území kolem červa. Počáteční stav je charakterizován počtem 122 pixelů a jak toto číslo ubývá, vaše šance na výhru se zvětšuje. Nic moc, co říkáte? Přidáme-li k tomu zvuky, které jsou poměrně kvalitní a docela bláznivé, docela podařenou grafiku (mimochodem, ta je uložena v jednom z adresářů hry a můžete si ji tedy libovolně měnit), vychází nám docela obyčejná, na první, druhý i třetí pohled nudná hra. Na samý závěr nesmím zapomenout zmínit, že autorem tohoto freewaru je Aleš Navara, tedy český vývojář. Kdo ví, třeba právě tato informace rozhodne o tom, že přeci jen kliknete na DOWNLOAD a hru si stáhnete do PC.

Glest - konečně Warcraft ve 3D
Glest Přestože to podle názvu nepoznáte, i tato hra si svoji isnpiraci našla v jednom, dnes již legenárním, titulu. Stačí se podívat na obrázky ze hry a nejspíše ihned poznáte, že se jedná o napodobeninu Warcrafta. Z této realtimové strategie však čerpá jen pár prvků, rozhodně se nejedná o dokonalý klon. Tím však nechci říci, že by hra byla jakkoliv špatná, naopak, mile překvapila. Grafické zpracování je velice zdařilé a pochválit musíme integraci třetího rozměru (který v původní verzi chyběl). Naproti tomu je však velkým nedostatkem absence zvuků a hudby, kterého je ve hře opravdu minimálně. Ve výsledku je však Glest velice povedenou hrou, obsahující většinu toho co původní Warcraft. Můžete stavět budovy, cvičit dělníky, vojáky a kouzelníky a těžit základní suroviny potřebné k přežití. Celkově se tak dá konstatovat, že zahrajete-li si tuto hru, neprohloupíte. Spíše budete příjemně překvapeni.

Loopz - logika na tisícerou
Loopz S nikterak zajímavým názvem přichází další logická hra tohoto týdne. To, že Loopz Windows je klasická oddechová záležitost pro zkrácení dlouhých a nudných večerů, se potvrzuje už při prvním spuštění. Žádná světoborná grafika, žádné dokonalé ozvučení, velmi jednoduchý systém hry. V Loopz Windows ovládáte jakési trubky, které musíte správně otáčet a pokládat za sebe, aby vytvořily uzavřený okruh. Pokud se vám to povede, okruh nenávratně zmizí a vám se tak připočtou žádané body. Na rozmýšlení však máte omezen čas a tak je záhodno jednat rychle. Samotných orkuhů připravených k uzavření můžete mít hned několik, zabírají však velkou část hrací plochy a je tak dobré se jich co nejrychleji zbavit. Po uplynutí časového intervalu ztrácíte život (celkem máte tři, takže to zas až taková katastrofa není), dokonce vám sem tam nějaký život přibude. Gameska běží ve windowsovském okně a je tak možné hrát ji na pozadí. Vězte, že vás chytne a strávíte nad ní minimálně celý večer. Nebo nevěříte?

Osanta - Santa Usama bin Ladin Claus
Osanta Tato hra je plná zvráceností. Nejenže "trpí" uměle vytvořeným názvem (spojenina Santa Claus a Usama bin Ladin je více než nápadná), ale také prezentuje dobu Vánoc tak trochu jiným způsobem než jsme zvyklí. Po celou dobu jste v zajetí jedné a té samé obrazovky, kde se za stálého povyku zbraní snáší dolů oni Santa Usama bin Ladinové Clausové. Ty samozřejmě musíte co nejrychleji zničit a nedovolit žádnému z nich bezpečné přistání. Nepovede-li se vám toto zajistit, hra končí neúspěchem a žádné další body si již nepřipočítáte. Čas od času se dočkáte příjemného zpestření v podobě zabalené krabičky, která se stejně jako Usámové snáší k zemi. Její sestřelení vždy znamená nějaký dáreček pro vás (povětšinou náboje do jedné ze dvou zbraní). Hra není nijak časově omezena, záleží tak jen na vaší zkušenosti a odhodlání bránit svoje území. Čekali jste více? Pak jste vedle, nic víc už hra nabídnout nedokáže, přesto je možné, že díky svému zpracování si najde místo na mnoha školních počítačích a stane se tak každodenní součástí nudného studentova života.

Soukoban - Sokoban zpět na scéně
Soukoban S hratelností původního Sokobana a ještě něčím navíc se vrací na scénu onen kouzelný skladník, který má za cíl přesunout dané bedničky na určené pozice. Hra si s ničím nezadá s původním originálem, přesto, jak už jsem zmínil, přináší i něco navíc. Především grafická stránka doznala mnohých vylepšení a opravdu se na to dá dívat. Také počet levelů je chválihodný, přeci jen celá stovka bude nejpíše stačit k tomu, aby zabavila i nejzkušenější hráče. Během hry dokonce můžete využít funkce o krok zpět, která mnohdy dokáže zachránit jinak dokonale rozehraný level. Samotná hratelnost je více než nadprůměrná, zvláště pak pro milovníky logických gamesek. Přesto však od tého hry neočekávejte více, než onu zmíněnou logickou zábavu, které je zde ale přehršel. Stačí-li vám toto ke štěstí, není co řešit. Soukoban je tu pro vás.

Wazzal - vesmírným pirátem snadno a rychle!
Určitě si pamatujete na legendární vesmírné obchodní simulace typu Elite, Frontier či Privateer. Něco podobného vám přinášíme v této freewarové hře, kterou má na svědomí Ville Monkkonen. Je až s podivem, jak si Ville se svým výtvorem pohrál... Naleznete v ní jak akcelerovanou grafiku, tak pěkné zpracování, dobrý nápad, částečně nelineární příběh i docela kvalitní zvuk. Ve Wazzalovi je do počítačové podoby kompletně převedena celá sluneční soustava. Wazzal je opravdu pěkná hra, která se na rozdíl ostatních jednoduchých free arkád snaží svým obsahem i délkou hraní spíše konkurovat komerčním titulům, přitom je stále zdarma (a neustále se vyvíjí). Pokud máte rádi vesmírné obchodní simulace, hry typu Stardust nebo jen máte rádi tituly s pěknou grafikou, určitě s Wazzalem nešlápnete vedle.

Autor:
Témata: Warcraft
  • Nejčtenější

Nebýt seriálu o Buffy, jsem bezdomovec, přiznala hvězda The Last of Us

Osmačtyřicetiletý herec Pedro Pascal dnes díky seriálům jako The Last of Us, Mandalorian nebo...

Nový trend na Twitchi: Streamerky promítají hry na svá prsa a pozadí

Streamerka Morgpie objevila nový způsob, jak zaujmout své převážně mužské fanoušky na Twitchi, když...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pozapomenutá hra od mistrů žánru RPG už se dá zase pořídit legálně

Špionážní klasika Alpha Protocol od legendárního studia Obsidian se vrátila do oficiální...

Už hrajeme šestý díl, provokují vývojáři The Elder Scrolls fanoušky

Do vydání dalšího dílu legendární RPG série The Elder Scrolls zbývají ještě dlouhé roky, vývojáři...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Úspěšní vývojáři zepsuli velká vydavatelství. Padla i velmi vulgární slova

V posledním roce obchází herním průmyslem strašidlo masivního propouštění, svou pozicí si nemohou...

Předplatitelé PS Plus dostanou v dubnu nedoceněný herní propadák

Největším tahákem dubnové nabídky pro předplatitele služby PS Plus je loňská fantasy střílečka...

Vývojáři mobilní hříčky utratili za marketing více, než stojí vývoj velké hry

Aktuální mobilní hit Monopoly GO! vydělal během pouhých deseti měsíců od uvedení již dvě miliardy...

Judas nechce být novým Bioshockem, sází na znovuhratelnost

Legendární herní vývojář Ken Levine konečně poodhalil detaily o své dlouhé roky připravované hře...

PRVNÍ DOJMY: Stellar Blade nabízí daleko víc než jen sexy zadek hlavní hrdinky

Po první hodině strávené v nelítostném světě akční hry Stellar Blade můžeme být zatím spokojení....

Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč
Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč

Každý týden můžete získat zajímavé balíčky od značek Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč. Hrajte s námi a získejte hlavní výhru, balíček s...

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...