Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Týden na PH - návrat do dětství

  12:00
Závodní Trabíci 2 od týmu PupWorx se vracejí na naše monitory *** Něco pro bojové nadšence - BlockoFighter a Tournament Fighters *** Příznivci adventur si také přijdou na své - výtečná hra Permanent Daylight a neotřelá Out of Order.

Dalo by se říci, že z her, které vyšly na serveru PlneHry.cz, si vybere naprosto každý, neboť zasahují snad do všech žánrů. To ostatně můžete posoudit o něco níže, když si přečtete samotný přehled. Ještě předtím, než tak učiníte, seznámím vás trochu netradičně s jednou potěšující informací z našeho PHŽurnálu - tým PupWorx se u příležitosti svých druhých narozenin rozhodl uvolnit jako freeware svou asi nejznámnější hru Trabi 2. Pokud nevíte, oč se jedná, přečtěte si naši recenzi, hru samotnou můžete stáhnout přímo odsud (~20 MB, BonusWeb.cz). V magazínu jsme vám v rozhovoru přiblížili osobnost Aleše Krátkého alias Shorta a jeho tým SGames. Druhým článkem rozhovor se Silvermanem o připravované vesmírné strategii Stratos. Nyní se vrhněme na samotný popis her.

BlockoFighter - nelítostný boj
BlockofighterAsi úplně každé malé dítě ví, co je to Lego. I já si v minulosti rád hrával s těmito kostičkami a stavěl z nich různé věci, proto jsem byl docela touto hrou uchvácen, neboť je hodně netradiční a připomněla mi mé dětství. O co se v ní jedná? Je to prosté, jak název napovídá, jedná se o bojovou hru, ve které se spolu utkávají právě panáčci z výše zmíněné stavebnice. Možnosti útoku a obrany jsou sice omezené - lze prakticky pouze kopat, boxovat a skákat - ale i přesto to stačí na dobrou zábavu. Hra by byla téměř dokonalá, protože má pěknou grafiku, zvuky a samotný herní koncept a nápad se mi líbí, avšak za hlavní nedostatek považuji samotný fakt, že zde není obsažena hra proti počítači. Z tohoto prostého důvodu musíte vždy při sobě mít nějakého kamaráda nebo rodinného příslušníka, se kterým se utkáte v litém boji.

Out of Order - neradostná budoucnost
Out of OrderAdventurám se asi skutečně blýská na lepší časy. Posledním zářným příkladem tohoto tvrzení budiž adentura jménem Out of Order, kterou ostatně autor článku, Tomus, označil za jednu z nejlepších freeware adventur všech dob a já se jen mohu přidat, protože kvality této hry jsou nesporné. Asi nejlepší je hratelnost, zamotaný příběh a celková atmosféra. To má za následek, že hra se tak trochu podobá výtečné 3D adventuře Normality z roku 1996. Kdo jásá, že tu máme pěkně zpracovanou hru ve 3D, bude asi zklamán, neboť Out of Order je pouze 2D a navíc grafika není nijak moc pěkná a běží v poměrně malém rozlišení, nicméně je osobitá a určitě má něco do sebe. Pokud máte rádi adventury, rozhodně doporučuji vyzkoušet, dovoluji si tvrdit, že nebudete litovat!

GunViper - Raptorův návrat
GunViperMyslíte si, že jste herní pamětníci a že už máte hodně odehráno? Pokud ano, jistě vám nebudou názvy her typu Raptor, Xenon, R-Type a jiné neznámé. V každém z případů se jednalo o skvělou střílečku, která dokázala hráče k sobě připoutat na desítky hodin. Všude samí nepřátelé, kteří neustále usilovali o váš život, vy jste byli sami a na první pohled slabí. Postupně jste se, tedy spíše svou loď, vylepšovali různými bonusy, které vám přinesly lepší a silnější zbraně, pevnější štíty a mnohé jiné věci. No a GunViper je v podstatě o tom samém, jen je doplněn o pěknou moderní akcelerovanou grafiku, jež vás již na první pohled zaujme. K ovládání vám stačí kurzorové klávesy a další dvě až tři tlačítka pro střelbu a štít, tedy jej pochopí opravdu každý. Nebudu vás dlouho zdržovat, neboť tato hra stojí za stažení, takže dlouho nečekejte a pokračujte na samotnou recenzi, kde si můžete hru stáhnout.

AirXonix - neposedná helikoptérka
Air XonixTato hra sice není ukázkovým příkladem logické hry, ale rozhodli jsme se ji zařadit právě do této kategorie, neboť má k tomuto žánru asi nejblíže. Co je vaším úkolem v této hře, ptáte se? Na tuto jednoznačnou otázku není jednoduchá odpověď, ale budu se vám to snažit přiblížit. Hra by se dala připodobnit k Erixovi, kterého můžete znát z mobilních telefonů značky Sony Ericsson, ale ani toto přirovnání není úplně správné, neboť se v několika ohledech obě hry od sebe liší, avšak v principu je to o tom samém. Ovládáte tu jakousi helikoptérku, dá-li se to tak nazvat (ona je to spíše koule s vrtulí, nazvěte si to jak chcete...), a spolu s ní musíte létat po vyznačené hrací ploše a uzavírat cestu několika pohybujícím se koulím, za což získáváte body. Čas od času se tu objeví nějaký ten bonus, který vám buď pomůže nebo vám přinese potíže (třeba zpomalovací terčíky). Z grafického hlediska nelze hře moc vytknout - vše je pěkně v 3D. Máte-li rádi trošku netradiční hry, račte stahovat.

Tournament Fighters - želví boj
Tournament Fighters - RemixPamatujete si na slavné želví hrdiny jménem Želvy Ninja, které díky látce zvané mutagen zmutovaly a stal se z nich hybrid mezi člověkem a želvou? Leonardo, Michelangelo, Raffaelo, Donatelo, to jsou oni, vedení starou krysou alias Mistrem Třískou. Pokud jste je měli rádi, vězte, že nyní máte možnost si zahrát výtečnou bojovou hru, v níž najdete všechny tyto hrdiny. Celá hra je podobná bojové klasice Mortal Kombat, což o hře také mnoho napovídá. Máte-li v lásce akční a bojové hry, je tato hra pro vás doslova nutnosí a musíte ji mít. Nejenom že se skvěle u ní pobavíte, ale také si zavzpomínáte na slavné komiksové hrdiny. Grafika na dnešní dobu působí trošku letitě, ale řekl bych, že pokud se do hry zahrajete, nebudete ji ani moc vnímat a nebudete jí věnovat mnoho pozornosti. Takže přeji hodně štěstí a boji třikrát nazdar!

Permanent Daylight - dokonalá parodie
Permanent DaylightDalší poměrně kvalitní adventurou, kterou jsme vám v uplynulých dnech nabídli, byla pátečení hra s názvem Permanent Daylight. Tato hra je hodně osobitá a doslova srší humorem, který je někdy opravdu hodně černý. Všechny humorné situace ve hře spíše vyplývají z chování hlavního hrdiny a jeho inteligence či spíše demence...ano, to je ten správný výraz. Příběh vám tu nebudu vysvětlovat, ostatně je trochu nastíněn v recenzi. Z dalších kvalit vedle osobitého humoru bych mohl jmenovat grafiku, potažmo celé zpracování. To je ručně kreslené a tento výtvárný způsob u hry není vůbec na škodu, právě naopak. Působí velmi dobře a skvěle tak vytváří celkový dojem ze hry. Trošku když přimhouříte oči, styl zpracování vám může připomínat některé adventury od Lucas Arts, třeba Sam & Max aj. Co dodat na závěr? Snad jen: stahujte, určitě se vám to bude líbit.

Super Bubble Blob - hopsající kapička
Super Bubble BlobTi herní vývojáři musejí být šílení! Jak jinak si vysvětlit, když se rozhodnou do hlavní postavy počítačové hry obsadit jakousi podivně nazelenaou kapku? Kam ty hry spějí? :o) Pominete-li tuto "úchylnost", dá-li se to tak nazvat, v jádru vás čeká poměrně příjemná arkáda, která, když se trošku překonáte, vás dokáže obstojně na prá chvilek zabavit. Není to opravdu na nějaké dlouhé hraní, ale hledáte-li oddechovou hru na pár minut, při níž byste se mohli odreagovat, bude Super Bubble Blob plně dostačovat. Vaším úkolem je, stručně řečeno, v každém z levelů doskákat s kapičkou z určitého místa A na nedaleké místo B. To na první pohled vypadá možná snadně a řeknete si, že na tom nemůže být nic složitého, ale zdání klame. Do cesty se vám totiž připlete velké množství nepřátel, jejichž počet s přibývajícím číslem levelu přímo úměrně stoupá a vy se tudíž musíte hodně otáčet, abyste jim vůbec odolali a nemuseli danou úroveň opakovat.

Autor:
Témata: Humor
  • Nejčtenější

Korektnost kazí naší oblíbenou stolní válečnou hru, stěžuje si komunita

Zpětné upravování zavedených reálií se nevyhnulo ani oblíbené stolní válečné hře s miniaturami,...

Vývojářům Falloutu chodilo tolik výhrůžek, že si museli najmout ochranku

Na třetí díl kultovní série Fallout se dnes vzpomíná převážně v dobrém, v době oznámení však budil...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Herní průmysl má další megahit, Manor Lords vytvořil jediný člověk

Už během prvního víkendu od vydání se historické budovatelské strategii Manor Lords podařilo zcela...

Z Tomb Raidera byly odstraněny lechtivé plakáty, hráči se bouří

Dva měsíce od vydání remasterované trilogie klasických Tomb Raiderů se hráči dočkali nového patche....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Šest nejočekávanějších her, které vycházejí v květnu

V květnu nás čeká skvělé dobrodružství z papíru, boj samurajů s Mongoly, utkáme se s Drákulovými...

Hráči poskytují výkon počítačů na generování AI porna. Dostávají za to cetky

Aby jejich draze zaplacený supervýkonný hardware nezahálel, pronajímají ho někteří hráči ke...

Šest nejočekávanějších her, které vycházejí v květnu

V květnu nás čeká skvělé dobrodružství z papíru, boj samurajů s Mongoly, utkáme se s Drákulovými...

Sedm letošních komiksových filmů a seriálů, které by měly stát za to

Premium Videoherní a komiksový svět jsou svým způsobem bratranci a není výjimečné, že lidé, kteří milují...

Nový herní seriál od tvůrců Life is Strange nás vrátí do devadesátek

Tvůrci milované série Life is Strange se ve své příští hře Lost Records: Bloom & Rage vrátí k...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Natáčení Přátel bylo otřesné, vzpomíná herečka Olivia Williamsová

Britská herečka Olivia Williamsová (53) si ve čtvrté sérii sitcomu Přátelé zahrála epizodní roli jedné z družiček na...

Byli vedle ní samí ztroskotanci, vzpomíná Basiková na muže Bartošové

Byly každá z jiného těsta, ale hlavně se pohybovaly na opačných pólech hudebního spektra. Iveta Bartošová byla...

Autofotka: Sen z plakátů v kotrmelcích. Mladíček v tunelu rozbil Ferrari F40

Symbol italské nenažranosti se již skoro čtyři dekády pokouší zabít své řidiče. Jízda s Ferrari F40 bez posilovače...

Ukaž kozy, řvali na ni. Potřebovala jsem se obouchat, vzpomíná komička Macháčková

Rozstřel Pravidelně vystupuje v pořadu Comedy Club se svými stand-upy, za knihu Svatební historky aneb jak jsem se nevdala se...

Do Bolívie jsem odešla kvůli smrti rodičů, přiznala sestra Romana Vojtka

Mladší sestra herce Romana Vojtka (52) Edita Vojtková (49) je módní návrhářkou a žije v Bolívii. Do zahraničí odešla...