Tyden PH: v hlavní roli Homer Simpson

  12:00
Hrou s Homerem Simpsonem v hlavní holi začal další z březnových týdnů. Poté se k hráčům dostaly dvě hry arkády a sice Billario a MicroMan. Následovaly tři logické (Picture Lines, Laser Factory a Uncle Martins Laser Factory), závodní hra ala Death Rally (Trophy) a konečně v neděli lov na slípky v podobě hry Chicken Invaders.
Simpsons Nuclear Family - Homer v akci
Simpsons Nuclear Family Seriál Simpsonovi zná snad každý a tak není divu, že téma kouzelné americké rodinky si vzali k srdci němečtí vývojáři a vytvořili tak poměrně jednoduchou, ale přesto docela zábavnou arkádu - plošinovku. Hru začínáte jako Homer Simpson, tedy jako onen známý a všemi oblíbený milovník piva. Celá hra má dvě části vždy po pěti kolech, přičemž na konci každé bojujete s hlavním bossem. Poprvé se proti vám postaví pan Burns, podruhé jeden známý německý politik. Ale abyste se k těmto závěrečným "příšerkám" dostali, musíte se probojovat přes poměrně širokou plejádu nepřátel a vrahounů. Stejně tak musíte dávat pozor kam šlapete, neboť na každém rohu na vás číhá nebezpečí v podobě bodců a propadlin. V průběhu hry můžete využít služeb obchodu a nakoupit si dodatečně zbraně, střelivo a další bojový arzenál. Vybrat si můžete opravdu z velké nabídky. Menší nevýhodou celé hry je její ovládání, které je mírně nestandadrní, ale dá se na ně zvyknout. Hře také chybí jakýkoliv hudební doprovod, což je v dnešní době velké mínus. Přesto hra není špatná, pro fanoušky seriálu je určitě povinností, pro ostatní příjemným spestřením.

Billario - Mario, jak ho ještě neznáte!
Billario Další hrou inspirovanou kouzelným Mariem je Billario od vývojářů SK Smoked Software. Také zde se vžijete do role jakéhosi panďuláka s kterým máte za úkol zachránit svět. Ne, pardon, tak žhavé to zase není, ale každopádně jste tu opět od toho, abyste prošli velkým dobrodružstvím plném nečekaných zvratů a zážitků. Hra je vyvedana v poměrně příjemné grafice a také hudební stránka je vcelku kvalitní. Přidáme-li k tomu celkem tři velké světy, kterými hra disponuje, není o čem dále přemýšlet. Každý samostatný svět přitom obsahuje spoustu kvalitních a propracovaných levelů, pokaždé v jiné grafice a v jiném zpracování. V Billariu opravdu zažijete kouzelné chvíle radosti i zla, potkáte nesčetné příšerky mající za úkol zhatit vaše plány, sesbíráte tisíce zlatých dukátků, prostě se budete bavit. Bez debat, Billario je jedna z nejkvalitnějších a nejpropracovanějších arkád poslední doby, určitě si ji vyzkoušejte!

Trophy - opravdu nebezpečná jízda
Trophy Nejspíše se mnou budete souhlasit, když řeknu, že udělat hru tak, aby se nepodobala žádné předchozí, je v dnešní době téměř nemožné. Toho si byli autoři freewarovky Trophy moc dobře vědomi a tak naproti tomu udělali hru, která by jako z oka vypadla dnes již legendárnímu Death Rally. Skutečně, stejně jako původní DR má i tato hra poměrně solidní grafiku (i když na originál to nemá), vcelku kvalitní zvuk, stejné rozložení prvků na obrazovce, téměř stejný systém hry a vše ostatní, na co se jen dá přijít. Bohužel, autoři hru nedotáhli k naprosté dokonalosti a tak se nejspíše nebude těšit takové oblibě, jako DR. Chybí kupříkladu jakýkoliv systém vylepšování vozidla, vše probíhá automaticky. Ve skutečnosti tak sbíráte peníze do šuplíku, který se z ničeho nic vyprázdní. Jakmile totiž dosáhnete jisté částky (pokaždé jiná), dostanete vůz nový, rychlejší, bytelnější, atd. Nemáte téměř žádnou možnost volby. Na druhou stranu, s přihlédnutím k tomu, že se jedná o freeware, musíme konstatovat, že jde o velmi vydařený nepřímý remake, který určitě zaujme alespoň tu část hráčů, kteří milovali hru původní.

Picture Lines - kulička sem, kulička tam
Picture Lines Hrou ne nepodobnou jisté části televizní soutěže Kufr se týden přehoupl do své druhé poloviny a tak konstatováním, že se jedná o poměrně zajímavě zpracovaný logický titul doufám nikoho nepřekvapím. Skutečně, kvalitních logických her není v poslední době přehršel a tak logici musejí dát za vděk i titulům poněkud slabším. To se však nedá řiti o hře Picture Lines, která si své příznivce určitě najde. Na první pohled by se mohlo zdát, že se jedná o titul stylu Tetris, ale vše je jinak. Celá hra je o kuličkách, které jsou v různém sledu rozesety po hrací ploše. Váš úkol je proto zcela prostý. Vybrat si vždy jednu kuličku a přiřadit ji k druhé se stejnou barvou. Až budete mít vedle sebe určitý počet, který jste si nastavili před spuštěním hry, všechny kuličky zmizí, s nimi také stejný počet políček a na jejich místo nastoupí část konečného obrázku, který musíte celý odkrýt. Co vy na to, neVypadá to jako byste hráli televizní hru Kufr? V podstatě jde o to samé. Hra je skinovatelná, takže si můžete vybrat z mnoha desítek nastavení. Stejně tak zvuky se s vybraným skinem mění. To hru dělá ještě příjemnější a není tedy pochyb o tom, že se při hraní nebudete nudit.

MicroMan - návštěva temné budoucnosti
MicroMan MicroMan je na od první chvíle opravdu zajímavá počítačová hra.V nepřeplácaném prostředí s mnoha různými záludnostmi a s mnoha akčními prvky nabízí zábavu, kterou byste v podobné hříčce nejspíše nečekali. Ve hře ovládáte jakého "MicroManíka", na kterého všude všechno útočí. Naštěstí se však můžete bránit a po nepřátelích opětovně střílet. Po cestě do cíle sbíráte různá bonusová písmena a prémie, přičemž ale se svým pěkně animovaným hrdinou musíte taktizovat, skrývat se a bránit se. Někdy pomůže pouhý poklek, jindy je třeba chytře promyslet skok z několikametrové výšky. Hra zaujme jednoduchou, ale neodfláknutou grafikou, a rozmanitými levely. Nepřátelé jsou různí, ale většinou se musíte bránit robotům, jsou to prostě mrchy, s nimiž se není radno se přátelit, a kteří se především nechtějí kamarádit s vámi. Co ještě dodat? Myslím, že není dobré o hře prozrazovat všechny informace, protože pak by ji nikdo nemusel hrát. A to by bylo dneska skutečně škoda!

Uncle Martins Laser Factory
Uncle Martins Laser Factory Za názvem této hry (Uncle Martins Laser Factory) by nejspíše málokdo hledal logickou hríčku, která dá "provětrat" i starým a dnes již ostříleným, logikům. Za pomoci laserů a buldozeru musíte zničti všechny balónky, které jsou po konkrétním levelu rozmístěny. Samozřejmě, směr laseru můžete nejrůzněji měnit a usměrňovat, takže výsledek vašeho snažení bude opět jen a jen na vás. Ve hře je také několik objektů, které vám mají zabránit v úspěšném dokončení vašich plánů, i s němi tedy musíte počítat. Nedejte se však odradit, je několik různých cest jak si pomoci a nežádoucí překážku odstranit. Hra má poměrně solidní zvukovou a hudební stránku, stejně tak grafický vzhled je propracován celkem k dokonalosti. Výhodou je vlastnit 3d kartu, neboť hra je plně trojrozměrná a na pomalejších PC bez pořádné grafiky by nemusela příliš fungovat. Každopádně, jak se zdá, z Uncle Martins Laser Factory se nám i tak vyklubala velice zábavná hra, která sice má nějaké ty mušky, nicméně její hratelnost dá lehce zapomenout na všechny případné kazy na kráse.

Chicken Invaders - skutečné slepičí nálety
Chicken Invaders Nelítostmým útokem slepic končí další březnový týden na Plných hrách. Ano, je tomu tak, Chicken Invaders je hrou, která si se slepičím národem opravdu nebere žádné servítky a bez jakýchkoliv překážek je posílá obsadit planetu Zemi. A právě tomu musíte vy, jakožto hlavní hrdina a pilot jedné kosmické lodi, zabránit. Chicken Invaders je klasickou ukázkou hry alá Space Invaders, která se u nás objevila nedávno a získala si poměrně na popularitě. Podobný je i systém hry, neboť i zde na vás nepřátelé (slepice) útočí ze všech možných stran, zatímco vy se můžete pohybovat jen doleva a doprava (pohyb vpřed je automatický). Těmto náletům nebezpečných slípek se musíte bránit a nedovolit jim tak pokračovat v cíli a ovládnout planetu Zemi. Grafika hry je výborná, ohnivé meteory jsou pastvou pro oči. Slepice jsou v komiksovém stylu, takže se dobře pobavíte. Perfektní jsou také zvuky a efekty výbuchů. Celé zpracování je na vysoké úrovni a Chicken Invaders se mohou směle poměřovat s nejlepšími vesmírnými střílečkami. Vřele doporučujeme!

Autor:
  • Nejčtenější

Nebýt seriálu o Buffy, jsem bezdomovec, přiznala hvězda The Last of Us

Osmačtyřicetiletý herec Pedro Pascal dnes díky seriálům jako The Last of Us, Mandalorian nebo...

Nový trend na Twitchi: Streamerky promítají hry na svá prsa a pozadí

Streamerka Morgpie objevila nový způsob, jak zaujmout své převážně mužské fanoušky na Twitchi, když...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pozapomenutá hra od mistrů žánru RPG už se dá zase pořídit legálně

Špionážní klasika Alpha Protocol od legendárního studia Obsidian se vrátila do oficiální...

Už hrajeme šestý díl, provokují vývojáři The Elder Scrolls fanoušky

Do vydání dalšího dílu legendární RPG série The Elder Scrolls zbývají ještě dlouhé roky, vývojáři...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Úspěšní vývojáři zepsuli velká vydavatelství. Padla i velmi vulgární slova

V posledním roce obchází herním průmyslem strašidlo masivního propouštění, svou pozicí si nemohou...

Předplatitelé PS Plus dostanou v dubnu nedoceněný herní propadák

Největším tahákem dubnové nabídky pro předplatitele služby PS Plus je loňská fantasy střílečka...

Vývojáři mobilní hříčky utratili za marketing více, než stojí vývoj velké hry

Aktuální mobilní hit Monopoly GO! vydělal během pouhých deseti měsíců od uvedení již dvě miliardy...

Judas nechce být novým Bioshockem, sází na znovuhratelnost

Legendární herní vývojář Ken Levine konečně poodhalil detaily o své dlouhé roky připravované hře...

PRVNÍ DOJMY: Stellar Blade nabízí daleko víc než jen sexy zadek hlavní hrdinky

Po první hodině strávené v nelítostném světě akční hry Stellar Blade můžeme být zatím spokojení....

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...