Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Týden ve světě ProGamingu #27

  12:00
Co nového na ESWC *** Klanový turnaj reFuse dokazuje, že Quake 3 scéna není mrtvá *** ProGamers on-line ligy *** Úspěšný mlutiklan e-sports.united končí - čtěte proč! *** Smurfing odhalen

LAN turnaje

ESWC
Electronic Sports World Cup - jak jsme vás minulý týden informovali, na tento týden (8. -13. 7. ) je připraven jeden z velkých světových turnajů, kterého se navíc zúčastní i někteří hráči z České republiky. Do Counter-Strike turnaje se probojoval český klan nEophyte, který byl navíc nasazen jako číslo 7, což je ve světové konkurenci jistě příjemné ocenění jejich práce. Uvidíme, jestli nEph dokážou tuto pozici obhájit či ještě vylepšit, v takovém případě by to pro ně znamenalo i zajímavou finanční výhru – vítěz turnaje získá $35.000, ještě osmý tým může počítat s přilepšením ve výši $2.000. Organizátoři však vypsali i exhibiční turnaj v Counter-Striku čistě ženských týmů a jako jeden z pozvaných se zúčastní i dívčí divize českého multiklanu Confessors of Monologue. I když dívky nesoutěží o tak velké peníze, může být jejich turnaj pro většinové mužské publikum zajímavý nejen předvedenou hrou. V turnajích Warcraft III resp. Unreal Tournament 2003 naši hráči z klanu nEophyte (miTh, horac) v konkurenci korejských resp. amerických favoritů na přední místa tipováni nejsou, ale uvidíme, jestli si nepřipíšou skalp někoho z nich.

Nasazení do turnaje
Counter-Strike:
1.Schroet Kommando (Švédsko)
2.Team9.esu (Švédsko)
3.mousesports (Německo)

Warcraft III:
1.Showtime (Jižní Korea)
2.Insomnia (Bulharsko)
3.Dayfly (Jižní Korea)

UT 2003:
1.Fatality (USA)
2.Rox (Nizozemsko)
3.Gittzzz (Německo)

reFuse
LANový turnaj s výše uvedeným jménem, který se konal v Lošticích, pomohl ukázat, že Quake III scéna u nás není ještě zdaleka mrtvá a že má stále co nabídnout ostatním progamingovým komunitám. Turnaj se mohl uskutečnit zejména díky klanu Grim Reapers a sešlo se na něm zhruba 60 lidí, bohužel nepřijeli úplně nejlepší (TA, EnS), ale na náladě to ostatním nijak zvlášť neubralo. Po zajímavém průběhu nakonec zvítězil složený tým s názvem “fellowship of Skill“, na druhém místě se umístil klan blow, třetí místo obsadili NecroRaisers. Neortodoxní reportáž z akce pohledem jednoho z vítězů naleznete zde.
1.fSK
2.blow
3.NR

Online soutěže

ProGamers online ligy
Oproti minulým týdnům opustíme události na evropské a světové scéně a podíváme se hlavně na scénu českou a slovenskou. Jedním z nejdůležitějších měřítek formy jsou zde PG ligy, kterých se účastní špičky naší scény. Zatím máme v probíhající sezóně za sebou základní části lig, nejdůležitější zápasy play-off uvidíme po turnaji AMD PG Challenge, kvůli kterému jsou soutěže přerušeny. Dnes si představíme situaci ve třech z nich, zbývající tři budou doplněny příští týden.

AMD Counter-Strike liga:
V lize CS kraluje obhájce vítězství, klan nEophyte, který své jediné body ztratil kontumační prohrou s klanem StarGate. Na druhém místě se umístil klan BlackTrains, třetí místo si zajistili EnSnare se třemi prohrami. Z první ligy sestupují do druhé klany xG.core a nubleX, naopak do první postupují Confessors of Monologue a trash. Celý průběh první ligy byl velmi vyrovnaný a ještě kolo před koncem byl jasný pouze vítěz základní části. Během dvou týdnů budou rozehrány zápasy nadstavbové části, ve které si první tři klany rozdělí 40.000 Kč věnovaných společností AMD. Tabulku po základní části naleznete zde.

PG Wacraft III liga:
V lize Warcraftu III vyhrál základní část Mistr České republiky v počítačových hrách z loňského Invexu, hráč klanu Confessors of Monologue Lord.Chick, který neztratil ani jednu hru. Za ním se seřadili Dunadan z klanu MeGame a Kostoun, který reprezentuje NecroRaisers. O ligu níže sestupují Undy z NR a cvety z cm, místo nich si elitní soutěž zahrají habaan z klanu xenoGens a Bukvice z MG. Tabulky všech W3 lig po základní části najdete zde.

PG Age of Mythology liga:
V nové hře Age of Mythology vidíme u elitních hráčů stejné klanové tagy jako u ostatních her s jedinou výjimkou, kterou je hráč klanu nubleX Dratek s impozantní bilancí 7 vítězství a žádná prohra při skóre 14:0. Hned za ním však následují členové klanu nEophyte Koty a AN77, kteří skončili na druhém resp. třetím místě. Výsledky všech AoM lig lze vidět zde. U AoM se můžeme těšit na turnaj AMD PG Challenge ještě víc než na ostatní, protože se na něm představí kompletní evropská špička a zřejmě se zúčastní i někteří zástupci ze skutečné Mekky AoM – Koreje.

Gladius Tourney: Finále

Před dvěma týdny jsem vás informoval o turnaji s názvem Gladius, ve kterém se utkává česká a slovenská Warcraft III špička o finanční odměny ve výši 10,000 Kč věnované portálem Gladius. Během uplynulého týdne se odehrálo kompletní play-off a my už známe vítěze. Bohužel se objevilo větší množství kontumací, když hráči dali přednost užívání si prázdnin před soutěžením. Celkově tedy zvítězil Uno z klanu NecroRaisers, který neprohrál ani jednou. V celkovém finále vyhrál nad Lord.Chickem z Confessors of Monologue na mapě Lost Temple. Celkové pořadí:
1.nrUno (5,000 Kč)
2.cm||Lord.Chick (3,000 Kč)
3.nrHyper-m4n (2,000 Kč)

Zajímavosti

Konec e-sports.united
Jeden z nejúspěšnějších multiklanů světa, německý e-sports.united, za který v dobách jeho největší slávy hrály opravdové špičky světového progamingu, se dostal do potíží. Firma e.Sports United GmbH, která byla sponzorem týmu, oznámila, že se vzhledem k “průměrnému pokroku na poli profesionálního hraní" rozhodla věnovat finance raději na provozování internetového portálu a rádia a rozpustit svůj profesionální herní tým.

Smurfing v ESWC kvalifikaci
Smurfing neboli hraní soutěžních zápasů pod cizí přezdívkou je zřejmě populární nejen u nás, ale i v zahraničí. Vyšlo totiž najevo, že si Bulhaři Insomnia, Didi a Four20 v online kvalifikaci navzájem pomáhali, když zápasy za své dva kolegy odehrál jeden z nejlepších Evropanů Insomnia. Důkladnou analýzou těchto her však na podvod přišli odborníci ze serveru wc3addicts a dotyční hráči se posléze přiznali. Jeden ze dvou zápasů, ve kterém tak neoprávněně Insomnia postoupil, byl opakován a Didi v něm prohrál 1:2 s rS.Wizardem, druhý zápas byl kontumován ve prospěch SK.Hemana, který si opakování utkání nepřál.
Autor:
Témata: Warcraft
  • Nejčtenější

Nová sexy herní hrdinka prý není dostatečně odhalená. Vznikla i petice

Aktuální korejský herní hit Stellar Blade s hrdinkou ve velmi vyzývavých oblecích byl údajně krátce...

Hráči poskytují výkon počítačů na generování AI porna. Dostávají za to cetky

Aby jejich draze zaplacený supervýkonný hardware nezahálel, pronajímají ho někteří hráči ke...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Korektnost kazí naší oblíbenou stolní válečnou hru, stěžuje si komunita

Zpětné upravování zavedených reálií se nevyhnulo ani oblíbené stolní válečné hře s miniaturami,...

Vývojářům Falloutu chodilo tolik výhrůžek, že si museli najmout ochranku

Na třetí díl kultovní série Fallout se dnes vzpomíná převážně v dobrém, v době oznámení však budil...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Sestrojila si vybavení za statisíce, aby během hraní cítila bolest

Streamerka vystupující na internetu pod přezdívkou Gingas si doma postavila zařízení, které...

Další dobrodružství archeoložky Lary by se mohlo odehrávat v Indii

Známá herní archeoložka Lara Croft by se mohla ve svém dalším dobrodružství Tomb Raider podívat do...

Sony ustoupilo. Víkendovou válku o hru Helldivers vyhráli hráči

Provozovatelé vynikající týmové střílečky Helldivers 2 po třech měsících od jejího vydání oznámili...

Měl jim pomoci propagovat hru, místo toho ji v přímém přenosu zepsul

Měla to být historická událost v téměř dvacetileté historii online hry MapleStory, nakonec ostře...

Sestrojila si vybavení za statisíce, aby během hraní cítila bolest

Streamerka vystupující na internetu pod přezdívkou Gingas si doma postavila zařízení, které...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

V 59 letech zemřela herečka Simona Postlerová, ještě v sobotu zkoušela

Zemřela divadelní a filmová herečka Simona Postlerová, bylo jí 59 let. Zprávu o úmrtí potvrdil nadační fond Dvojka...

Dara Rolins je po další plastice. Kritiku fanoušků nechápe, cítí se svěží

Zpěvačka Dara Rolins (51) se na čas stáhla z veřejného života. V tom období prodělala „estetický zákrok“ a na sociální...

Titěrné sukně i míčky na podpatcích. Zendaya vzkřísila trend tenniscore

S nadsázkou bychom mohli říct, že největší tenisovou událostí tohoto roku je premiéra snímku Rivalové. Aspoň co se módy...

Je to šílený, hodnotily firmy práci řemeslníků, kteří opravili střechu

Po zimě se často ukážou mnohé „vady na kráse“ domu, střechy nevyjímaje. Někdy nezbývá nic jiného než kompletní výměna....

Ukradené auto s AirTagem si našel, ale od policie dostal vynadáno

Vyjít ráno před dům a nenajít tam svůj vůz je noční můrou každého majitele. Do takové nezáviděníhodné situace se dostal...