Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Týden na PH - spousta vánočních dárků zdarma

  12:00
Ve vánočním týdnu jsme vám tradičně nabídli nejen nášup her s vánoční tématikou, ale především dárek v podobě počítačové předělávky populární hry Dostihy a sázky. Vydání se dočkala i další očekávaná česká hra - strategie Hrady.

Hra týdneDostihy 3000 Deluxe - stolní hra na PC!Dostihy 3000 Deluxe - stolní hra na PC!
Hodnocení: 9/10

Nějaké to čekání, změna názvu a Dostihy 3000 Deluxe jsou tu. Právě v období, kdy se jejich vydání nejvíce hodí a kdy je lze i považovat za vhodný dárek. Pro někoho v podobě této recenze a pro ostatní třeba v originálním balení, jež je možné zakoupit přes stránky výrobce. A kdo že stojí za tímto očekávaným dílem? Nikdo jiný než tým Nextcorp, který se podepsal už pod několik kvalitních her (namátkou uveďme třeba strategii Sentinels), které lze zařadit mezi to nejlepší z české freeware tvorby. Originalitu nelze autorům nijak přičíst k dobru, neboť Dostihy a sázky již před nimi někdo vymyslel. Jejich PC verze se však doposud nikde neobjevila (a pokud ano, tak jen v děsivě mizerném provedení), takže se logicky dalo očekávat, že o ní bude slušný zájem a ten také je.


Loco Christmas Edition - zachraňte Vánoce!Loco Christmas Edition - zachraňte Vánoce!
Hodnocení: 8/10

I když je náš server věnovaný především hrám zdarma, občas uděláme vyjímku a představíme vám nějakou demo hru. Ovšem osekaná verze Loco Christmas Edition je sama o sobě značně rozsáhlá, bravurně technicky zpracovaná a jedinečně se hodí jako vánoční dárek pod stromeček i pro ty nejmenší, protože je absolutně bez násilí a přesto zábavná. Rok se sešel s rokem a Vánoce jsou opět zde. Děti na celém světě netrpělivě čekají na dárky a je jedno, zda jim je má přinést Santa Claus či Ježíšek. Důležité je, aby byly doručeny všude a včas. Jako dopravní prostředek je v dnešní hře použit kouzelný vláček a vaším úkolem je za pomoci samostřílu roztřídit různobarevné dárky na příslušné vagóny. Musíte to stihnout s maximální přesností a co nejrychleji, aby děti v Africe neplakaly nad prošívaným kabátem a u polárního kruhu nemrzly v plavkách.

Christmas Conquest - z montérek do rudého kabátceChristmas Conquest - z montérek do rudého kabátce
Hodnocení: 4/10
No nevím.. Ale řeknu vám, neměl bych čisté svědomí nepřinést vám alespoň jednu vánoční plošinovku v těchto dnech míru a pokoje.. Přeci jen v Praze sníh pořád nikde, u nás doma se kapr nejí, stromeček neustrojen a to se člověku zasteskne po té vánoční atmosféře... Jistě bych mohl zaskočit do koupelny vylít kus olova, nebo rozříznout jablko, popřípadě ustrojit ten stromek (ačkoliv zrovna do toho se mi teda dvakrát nechce) , ale to bych byl houby freeware recenzent! 
Nakonec koho z vás hráčů by asi zajímal článek týkající se bezpečnosti adventních věnců? No, já myslím, že nikoho! Od toho tu nakonec Plné hry nejsou a už teď se dost rozkecávám mimo téma a za to jsou pokuty a tu já nechci! (vždyť jsou ty Vánoce!) Takže hurá k jádru pudla a to dnešní lehce postštědrovečerní plošinovce Christmas Conquest.

Santa Hanta - zlomyslný SantaSanta Hanta - zlomyslný Santa    
Hodnocení: 6/10

Německo je často semeništěm provokativních hříček a nejinak je tomu i v případě Santa Hanta. Pokud vám někdo celý život vštěpoval, že Santa Claus je hodný obtloustlý pán v červeném kožíšku, tak mu nevěřte. Ve skutečnosti má skelné oči, proradný úšklebek a špičatou bradku. Je sice pravda, že navštěvuje děti, ale jen proto, aby je buď vyděsil, nebo se nechal vpustit do bytu, ze kterého si odnese veškeré cenné vybavení. Je načase udělat jeho řádění přítrž. Nebude to ovšem jednoduché, protože jeho praktiky převzala spousta lidí, takže místo jednoho Santy se budete muset zbavit celého Santarmády. Santa Hanta je klikací střílečka ve stylu Moorhuhnu. Tedy spíše vrhačka, protože vaší zbraní je metání sněhových koulí. Najednou jich máte k dispozici šest a věřte, že jich během cca tří minutového limitu spotřebujete obrovské množství.

Hrady - povedená česká strategieHrady - povedená česká strategie
Hodnocení: 8/10
SG Software prozatím nejsou na české nezávislé scéně příliš známí a rozhodně se není co divit. Vždyť mají za sebou teprve dva projekty, z nichž ani jeden nepatří do kategorie nějak přehnaně složitých her, ba právě naopak. Jedním z nich je tuctová předělávka arkanoidu, druhou jednoduchý kvíz. Zato Hrady jsou zcela z jiného soudku. V přípravě byly již několik měsíců, během nichž jsme pro vás připravili také tyto první dojmy. Ty však pocházely ze vskutku ranné verze a ve své finální fázi vypadá hra podstatně lépe.Jedno však bylo jasné již od začátku vývoje, a sice že se zde proti sobě postaví dvě znepřátelené a pořádně opevněné strany ve hře, která nepostrádá rychlý spád a spoustu nápadů – vítejte ve světě Hradů, jež by mohli s klidem aspirovat na jednu z nejlepších strategií tohoto roku.

Pure Xmas - logika s vůní VánocPure Xmas - logika s vůní Vánoc
Hodnocení: 7/10
Všude kupa sněhu, vkusně ozdobené stromečky, klid a mír. Tak by měla vypadat jistě nejen podle mě pravá vánoční idylka. Nějaké to klidné posezení s nejbližšími však nelze praktikovat neustále a přijde také chvíle, kdy s klidem zasednete před monitor svého plechového miláčka a zatoužíte, aby se ona hutná a příjemná atmosféra všude kolem přenesla také na monitory počítačů. Jedinou možností pak jsou vánoční hry, jichž se v tento čas většinou vyrojí velká spousta. Pure Xmas je pochopitelně jednou z nich. Sice se zde nesetkáte ani s jedinou postavičkou Santa Clause, Ježíška či Dědy Mráze, zimní atmosféra na vás bude dýchat ze všech koutů. Co se týče žánrového začlenění, jedná se o čistokrevnou logickou hru, která navíc neoplývá nijak neotřelým konceptem, to však rozhodně neznamená, že se u ní nemůžete výtečně bavit. 

Halo Zero - Halo v arkádové verziHalo Zero - Halo v arkádové verzi
Hodnocení: 6/10
Je jen velmi málo původně konzolových her, jež si vydobyly takovou slávu, že si PC fanoušci doslova vydupali konverzi na svou platformu. Halo se to povedlo a nyní se přiřadilo také do klubu stříleček, které mají svou freewarovou minihru. Tu má tentokrát na svědomí jeden fanoušek z francouzské komunity, ale nebojte, hra na vás může mluvit i anglicky. Je to zvláštní, ale stejně jako třeba v případě Codename: Gordon jde i nyní o 2D akční hopsačku, velmi podobnou třeba legendárnímu Abuse. Halo Zero kopíruje příběh prvního dílu a v roli neohroženého mariňáka v něm budete bojovat proti emzáckých návštěvníkům. Možná vás potěší, že je vám dokonce přidělen doprovod, ovšem vašeho společníka budete chtít záhy spíše umlátit. Ne že by se vyhýbal boji, ale kvůli své neschopnosti skákat či překonávat překážky se vaše cesty brzy rozdělí a on začne tvrdnout na Halo Zerohalozeromístě. Level tak dokončíte sami a hezky dorasovaní, aby vám na začátku dalšího vždy přednesl úkoly a zase v průběhu mise někde zamrzl.

Grim´s Challenge - a to prase na teraseGrim´s Challenge - a to prase na terase
Hodnocení: 7/10
Příběh dnešního titulu bych si troufnul označit jako neotřelý. Smrtka a hlavně gamemaster Chester vyšoupne opomíjený sprit prasátka z grafické knihovny a uzavře s ním dohodu. Když vepřík projde celou hrou a porazí Chestra ve finálním souboji, bude se moci stát součástí nějaké skutečné hry, když ne, Chester si z něj udělá své jízdní prase. Vepř na dohodu jak jinak než přistupuje, nakonec ve hře má k dispozici nekonečné množství životů, a tak se jej ujímáte vy a vrháte se s ním do samotného epicentra dění všech vnitroherních událostí. Vaše finální vítězství ovšem nebude nijak jednoduché a to i přes fakt, že vlastně nemůžete umřít. Jestli jsou totiž plošinovky od Neonairu něčím charakteristické, pak je to neskutečný easing (chcete-li klouzání) hlavního hrdiny. Se spritem prasete, jehož se na samotném počátku této hry ujímáte, není problém přeskočit celou obrazovku jedním hopem a tak jej ukočírovat dá celkem zabrat. Spolu s dobrým načasováním je právě perfektní osvojení pohybů prasete tou nutností, kterou budete k dohrání Grims Challenge potřebovat.

The Swarm - krvelačný rojThe Swarm - krvelačný roj
Hodnocení: 8/10
The Swarm pochází z dílny Experimental Gameplay a patří k nejpovedenějším kouskům tohoto týmu. Ostatně téměř všechny jejich hry oplývají originalitou a neotřelým zpracováním, což slibuje slušnou zábavu. Přesně tak je tomu i v případě The Swarm. Ovládáte roj čehosi (pravděpodobně čehosi opravdu nepěkného), kterým poletujete nad městem. Ve městě se procházejí lidé, kteří nic netuší a hlavně se nemají jak proti roji bránit. Stačí tedy s rojem zaletět do chumlu lidí a vystřelit je co nejvýše to jde. Počítá se totiž, jak moc se vystřelení lidé rozprsknout poté, co se znovu setkají se zemí. Proto bych doporučoval soustředit se na jedince a zbytečně nevystřelovat větší počet lidí najednou. Když se The Swarm soustředíte na jedince, většinou jej vystřelíte do daleko větší výšky, než pokud zaletíte do všech lidí na jednou.

Star Wars epizoda VII - Poslední JediStar Wars epizoda VII - Poslední Jedi
Hodnocení: 6/10
Star Wars, Harry Potter, Pán Prstenů. To je jen slabý výčet některých z fenoménů současné doby. Prakticky každý jmenovaný je doslova masovou záležitostí a na nový snímek do kina či knihu v obchodě se doslova stojí fronty a i přesto se na všechny nedostane. Vytvořit hru na podobné téma pak je takřka sázkou na jistotu. Ať se jedná o sebevětší blbost, skalní fanoušci bez pohledu na screenshoty nevědomky klikají na tlačítko download. Toho si byl vědom také Jazzuo, jeden z nejkontroverznějších českých autorů vůbec. Jeho dílka totiž vznikají doslova jako na běžícím pásu, zpravidla se nevyznačují nikterak přehnanou kvalitou. Navíc se nebojí zabrousit do skupiny poněkud lechtivějších her. Nápady rozhodně má, jestli se vám líbí, to je již zcela na vašem osobním posouzení.

Alien Becher Attack - emzáci chtějí BecherovkuAlien Becher Attack - emzáci chtějí Becherovku
Hodnocení: 7/10
Rok 2005 pomalu končí a na jeho díl Becher Game už nikdo příliš nevzpomíná. Připomeňme si dnes tzv. bramborou příčku, o níž je dobře známo, že jde o to nejsmolnější umístění, která kupříkladu ve sportech není hodnoceno medailí, což každého nejméně potěší. Nejsme však v žádném sportovník klání, nýbrž v BG 2005, kde se mimo jiné i tento rok sešla spousta kvalitních a konkurence schopných her, díky nimž si Megabyte Softworks neužijí lepší příčky. Každým rokem je třeba v BG věnovat dostatek času příběhu hry, v němž musí svou roli pochopitelně sehrát Becherovka. Rok od roku jsou však tyto příběhy tuctovější a vesměs jde vždy o to samé. Jasným příkladem je bohužel i Alien Becher Attack. Ten vypráví o nekalých úmyslech vetřelců z jiné planety, kteří se rozhodli zneužít úspěchu Becherovky a získat její Alien Becher Attack recept (no prostě maximálně tuctové). S ním pak vyrábět ten samý nápoj, ale označit ho jiným názvem a šířit po galaxii.

Autor:
  • Nejčtenější

Generuje obrázky do hry pomocí AI, za 10 hodin práce vydělá 350 tisíc

Tvůrci virtuálních kartiček Champions of Otherworldly Magic přiznávají, že vizuální podobu jejich...

Je Fallout nejlepší videoherní seriál? Recenzenti mají jasno

Sci-fi seriál natočený podle populární série her Fallout sbírá v zahraničí skvělá hodnocení. Vypadá...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

KVÍZ: Zavzpomínejte si na magická devadesátá léta ve hrách

Devadesátá léta patří v oblasti počítačových her mezi zlatou éru. V době rychlého rozmachu...

Snad každý je někdy hrál. Připomeňte si staré legendy mobilních her

Hry jsou s mobily spjaté už od jejich samotných počátků. Pojďme si připomenout největší herní ikony...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Sedm her Fallout se prodává v akci za zhruba 650 korun

Uvedení postapokalyptického televizního seriálu Fallout, který vzniká na motivy stejnojmenné herní...

Ze strojů krev neteče. Roboti jsou oblíbenými nepřáteli i z důvodu ratingu

Zatímco zabíjení nepřátel z masa a kostí ve videohrách vzbuzuje ve společnosti kontroverze a debaty...

85 %

RECENZE: Planet Zoo přináší stavitelskou nirvánu i na konzole

Není žádným tajemstvím, že zlatá éra tycoonů už dávno skončila. Zatímco před dvaceti lety...

Blíží se beta World of Warcraft: The War Within, vstup zajistí epická edice

Populární MMORPG World of Warcraft se ještě během letošního roku dočká rozšiřující expanze The War...

Fanoušci oživují prokleté LawBreakers, střílečku, kterou skoro nikdo nehrál

Po pěti letech od vypnutí oficiálních serverů je opět možné zahrát si online střílečku LawBreakers...

Náhle zemřel zpěvák Maxim Turbulenc Daniel Vali, bylo mu 53 let

Ve věku 53 let zemřel zpěvák skupiny Maxim Turbulenc Daniel Vali. Letos by se svou kapelou oslavil 30 let na scéně....

Rohlík pro dítě, nákup do kočárku. Co v obchodě projde a kdy už hrozí právník?

V obchodech platí pravidla, která občas zákazník nedodržuje. Někdy se navoní parfémem, aniž by použil tester, nebo...

Vykrojené trikoty budí emoce. Olympijská kolekce Nike je prý sexistická

Velkou kritiku vyvolala kolekce, kterou pro olympijský tým amerických atletek navrhla značka Nike. Pozornost vzbudily...

Ve StarDance zatančí Vondráčková, Paulová, hvězda Kukaček i mistryně světa

Tuzemská verze celosvětově mimořádně úspěšné soutěže StarDance britské veřejnoprávní televizní společnosti BBC se už na...

Největší hřbitov lodí západní polokoule vznikl kvůli kardinálnímu průšvihu

Válka je o ničení a zabíjení. O újmě na životním prostředí. Snad právě proto tolik fascinuje osud Flotily duchů, která...