Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Události: Přežijí Lovci duchů?

  0:02
Pekelná pařba v parném létě ** Herní čistka v Activision Blizzard ** Warhammer Online a Spore hlásí hotovo ** Nové RPG Divinity 2

Ghostbusters

Space Siege (PC)Letní vedra vyhánějí i ty nejotrlejší hráče k vodě a udýchané počítače i konzole nabírají síly na pravidelný podzimní nášup.

Pokud vám však okolnosti nedovolují pláchnout do přírody a čeká vás víkend v betonovém pekle, nezbývá než nakoupit zásoby tekutin, objednat pizzu, zavřít okna, stáhnout žaluzie, zatáhnout závěsy a ponořit se do nějaké hutné pařby. I když by samozřejmě bylo mnohem lepší rozvalit se u vody a relaxovat na čerstvém vzduchu, ani tato představa není vůbec špatná.

A protože kvalitních nových her je nyní poskrovnu a z aktuálních demoverzí lze doporučit pouze sci-fi akční RPG Space Siege od vývojářů z Gas Powered Games, co takhle sáhnout po nějakých peckách, které jste kdysi dávno z nedostatku času odložili na neurčito?

Age of ConanNa našich poličkách byste takových klenotů našli skutečně mnoho - času je málo a většinu jej zbaští nikdy nekončící testování nových kousků. Co takhle zavzpomínat třeba na Gothic 3, Oblivion nebo si znovu střihnout Zaklínače?

Takové pecky jsou jako stvořené pro víkendovou herní seanci, kdy v rozsáhlých virtuálních světech hravě zapomenete i na to, že kolem vás chcípají mouchy vedrem. Spolehlivým zabijákem času je též fantasy MMORPG Age of Conan, které má sice stále co dohánět, ale pokud mu dáte šanci, na pár desítek hodin vás zaručeně vytrhne z parné reality. A jaký zaručený recept proti vedru máte vy? Zavíráte se doma ve svém herním doupěti, vyrážíte k vodě nebo okupujete občerstvovací zařízení, kde vám nestačí ani padnout pěna?

GhostbustersŘádění Activision Blizzard
Společnost Activision Blizzard si zvolila poslední červencový týden k výběru titulů, které vezme za své a které naopak hodí přes palubu, a obavy hráčů se naplnily. Spojení tak velkých firem jako Activision a Vivendi zkrátka nepřináší pouze sladké ovoce, ale na řadu přichází i hořká zklamání. Z pondělní tiskové zprávy tak vyšlo najevo, že Activision přebírá od Sierry pouze Crash Bandicoot, Ice Age, Spyro, Prototype a jeden dosud neoznámený projekt.

Očekávané pecky jako Ghostbusters, Brütal Legend nebo World in Conflict: Soviet Assault nepřijdou bohužel novému hernímu gigantovi zajímavé a tudíž s nimi pod hlavičkou Activision Blizzard rozhodně nepočítejte. Krutému osudu se ostatně nevyhnuly ani další kousky - Wet, Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena, 50 Cent: Blood on the Sand, Zombie Wranglers a Leisure Suit Larry: Box Office Bust.

Crash Bandicoot: Mind Over MutantSamotní vývojáři nejsou rozhodně nijak nadšení a výsledky své práce nechtějí jen tak hodit za hlavu. Her jako Ghostbusters nebo Brütal Legend by se mohli ujmout jiní vydavatelé, ale nic zatím není oficiální.

Kolem Activision Blizzard panují zmatky, podobně tomu je nejspíše i v samotné firmě a některé ze zmiňovaných her možná ve výsledné podobě již nespatříme. O to více pak zamrzí, že mezi podporovanými tituly, jež úspěšně prošly nekompromisní čistkou, se objevila i prachobyčejná akční adventura The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor od Activision Publishing a skutečně lákavé kousky jako Ghostbusters nebo Brütal Legend byly označeny jako nevyhovující.

Strategie společnosti Activision Blizzard je tak více než jasná - neriskovat a počítat pouze s takovými hrami, jež mají již předem zaručený úspěch. Vždyť nemusí jít vyloženě o AAA tituly - hlavní je, že vydělají dost peněz. World of WarCraft: Wrath of the Lich KingI proto v nabídce zůstává zmiňovaná multiplatformní Mumie, která se sveze s aktuálním filmovým pokračováním (zklamání). Proto zde nechybí Crash Bandicoot, Ice Age nebo Spyro a štěstí má i akční Prototype, jež se po úspěchu Grand Theft Auto IV a nástupu nadějného Saints Row 2 bezpochyby blýskne jako netradiční městská akce.

Hráčům tak nezbývá nic jiného než čekat, jak to s neschválenými tituly nakonec dopadne, a doufat, že se podobných zásahů vyhnou vývojáři z Blizzardu. Přestože nás vedení společnosti Activision Blizzard již několikrát ujišťovalo, že autorům Starcraftu, Warcraftu, Diabla a World of Warcraft do práce mluvit nebude, trochu se začínáme bát. Jak jste na tom vy?

Grand Theft Auto IVCo se děje v trávě...
Závidíte konzolistům nové "gétéáčko" a už se nemůžete dočkat dne, kdy se Rockstar Games konečně slitují a oficiálně oznámí vývoj Grand Theft Auto IV pro PC?

V tom případě se na vás nejspíše již brzy usměje štěstí, neboť obálka malajského PC Gameru odhaluje GTA4 pro PC a bez připomínek tradičně nezůstává ani organizace ESRB, jež na svých internetových stránkách uvedla počítačovou verzi Grand Theft Auto IV. Nesliboval snad nedávno někdo, že s podobnými odhaleními v podání ESRB je konec?

Warhammer OnlineOdkládané fantasy MMORPG Warhammer Online: Age of Reckoning se nezadržitelně blíží a vše nasvědčuje tomu, že se letošní podzim nejspíše přeci jen předvede v celé své kráse. Na singapurských stránkách společnosti Electronic Arts se na pár dní objevilo datum vydání 23. září 2008, aby poté bylo nahrazeno pouze zářijovým měsícem.

Paul Barnett z týmu Mythic Entertainment nicméně redaktorům VG247 odhalil, že vývoj Warhammer Online je u konce a hra by tak mohla vyjít klidně hned. Po mírném rozčarování z Age of Conan: Hyborian Adventures se tak již těšíme na září, až si první MMORPG z nabídky společnosti Electronic Arts pěkně proklepneme.

SporeNaší zvýšené pozornosti se bezpochyby dočká i očekávaná strategie/simulace Spore, jež se na začátku školního roku rovněž vyklube v líhni EA. Designér Thomas Vu v rozhovoru pro CNET prozradil, že hra bude příští týden GOLD a termín vydání je stanoven na 7. září 2008.

Radost nám však trochu zkazilo prohlášení šéfa EA, Johna Riccitiella, který stále zvažuje možnost zavedení mikroplateb za rozmanitý herní obsah. Dalo by se říci, že Spore je k podobnému způsobu plateb jako stvořená a Electronic Arts se tak otevírá zlatý důl. Jak se však placení za nákup nových příšerek, lodí a dalšího obsahu zamlouvá vám?

Fable 2Vývoj očekávaného pohádkového RPG Fable 2 pro Xbox 360 je u konce a Lionhead Studios mohou začít oslavovat. Jejich práce však nekončí, jelikož Peter Molyneux v rozhovoru pro GameTrailers prozradil, že počítají s dalšími pokračováními - konkrétně třetím, čtvrtým a pátým dílem. Ty mají být součástí jednoho velkého celku a s ohledem na úspěch prvního dílu a reakce novinářů po zhlédnutí Fable 2 se rozhodně nemusíte obávat, že by Microsoft sérii Fable odpískal.

Otázkou spíše zůstává, zda se aktuální druhý díl dostane i mezi počítačové hráče. Xboxová verze vezme RPG fanoušky útokem letos v říjnu a Molyneux PC verzi zatím úspěšně popírá. V době před vydáním té xboxové však od něj nemůžeme čekat nic jiného a nic bychom za to nedali, kdyby se Fable 2, stejně jako Mass Effect, vrhlo i na PC.

Star Trek OnlineVývojáři z Cryptic Studios převzali od Perpetual Entertainment štafetu v podobě MMO Star Trek Online a hru chystají nejen pro PC, ale rovněž i na herní konzole. Novou onlinovku oficiálně představili na internetových stránkách a první předváděčku chystají na lasvegaskou akci Star Trek Convention, jež proběhne 10. srpna 2008.

RPG fandové pozor! Společnost dtp Entertainment chystá na lipskou herní výstavu Games Convention nové RPG pro PC a Xbox 360. Jmenuje se Divinity 2: Ego Draconis a něco nám říká, že bude rozhodně stát za hřích. Pokračování Divine Divinity od Larian Studios si určitě nenecháme ujít.

Autor:
  • Nejčtenější

Odešla z Twitche, přesto je Amouranth stále nejsledovanější streamerkou světa

Kaitlyn Michelle Siragusa, vystupující na internetu pod přezdívkou Amouranth, se stále sluní na...

Nejlepší česká hra dekády se vrací. Kingdom Come 2 vyjde ještě letos

Dlouhých šest let museli fanoušci ohromného českého hitu Kingdom Come: Deliverance čekat na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Populární stránka pro sdílení modifikací nevydržela nápor fanoušků Falloutu

Stránka Nexus Mods, která je hlavním uzlem pro sdílení modifikací počítačových her, zaznamenala...

KVÍZ: Jak dobře znáte českou historickou hru Kingdom Come: Deliverance?

Čerstvě oznámené pokračování české hry na hrdiny Kingdom Come: Deliverance bude přímo navazovat na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Nezneužíváme děti, ale těm chudým dáváme možnost výdělku, tvrdí šéf Robloxu

Ředitel společnosti Roblox Stefano Corazza se v nedávném rozhovoru pro magazín Eurogamer pustil na...

Ještě devět let po vydání objevují fanoušci Zaklínače skryté vtípky

I když od vydání kultovního Zaklínače 3 utekla skoro celá dekáda a hráči ho mají prochozený skrz...

Fortnite umožňuje vypínat oslavné animace, aby se poražení hráči neurazili

Provozovatelé hry Fortnite nyní umožňují všem hráčům vypnout zobrazování oslavných animací, jež prý...

World of Warcraft: Dragonflight se rozloučí remixem Mists of Pandaria

Zatímco separátní battle royale režim Plunderstorm se pomalu blíží ke konci, tvůrci během května...

V nové hře podle Pána prstenů se nebude bojovat, ale stavět Hobitín

Chystaná hra Tales of the Shire nás zavede do světa Pána prstenů, tentokrát však nebudeme bojovat...

Manželé Babišovi se rozcházejí, přejí si zachovat rodinnou harmonii

Podnikatel, předseda ANO a bývalý premiér Andrej Babiš (69) s manželkou Monikou (49) v pátek oznámili, že se...

Sexy Sandra Nováková pózovala pro Playboy. Focení schválil manžel

Herečka Sandra Nováková už několikrát při natáčení dokázala, že s odhalováním nemá problém. V minulosti přitom tvrdila,...

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před pěti lety opravdu...

Největší mýty o zubní hygieně, kvůli kterým si můžete zničit chrup

Možná si myslíte, že se v péči o zuby orientujete dost dobře, přesto v této oblasti stále ještě existuje spousta...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...