Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Rise of the Argonauts PC – starořecké báje trochu jinak a nudně

Průměrná rubačka se spoustou zbytečně dlouhých rozhovorů a kopou nudy navíc. Chvílemi sice baví, ale už tu byla spousta daleko lepších her podobného žánru.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Gaf

Obracene ovladani

Ahoj lidi, prosim vas poradte mi nekdo. Hraju tuhle hru a libi se mi nejvic na gamepadu, ale na nem znamena leva packa dolu pohyb hrdiny dopredu a packa nahoru pohyb zpatky. Asi by se to i dalo naucit, ale je to neprijemny. Chci to naopak - tudiz normalne, ale ve hre jsem nenasel zadne nastaveni, jak to zmenit - ani u mysi se neda prepnout vertikalni osa, jako u jinych her. A v konfiguracnich souborech je toho hrozne moc, nerozumim tomu a co jsem zatim vyzkousel nefunguje.

0/0
18.2.2009 13:33

zekinth

Rise of the Argonauts

Mně teda dost překvapuje vzhled obrázků v porovnání s hardwarovými nároky. Ti vývojáři to už dneska asi opravdu píšou v Basicu;-D.

0/0
31.1.2009 5:59

smiliar

bw je čoraz horší

úbohá recenzia -podpriemerná ako autorovo hodnotenie. Sám si však myslím že nech už je hra akokoľvek neoriginálna, vývojári na nej pracovali poriadne dlho a tvrdo aby to nejaký amatér ohodnotil ako podpriemer

0/0
30.1.2009 9:32

Buh

Re: bw je čoraz horší

Pracovali na tom dlouho = je to dobrá hra? Co je to za stupidní logiku? Podprůměrnej je pouze tvůj mozek a jeho kapacita.

0/0
30.1.2009 9:46

sim

Re: bw je čoraz horší

Tebe by nenaštvalo když bys na něčem pár let dělal a když to předvedeš ostatním, všichni řeknou že to je hnus??:D:Dproto se hrám nedává třeba hodnocení 10% a podobně, i když o výjimkách se dá polemizovat:D:D ale souhlasim s většinou, tahle recenze se mi nelíbí, spíš na ní by sedlo hodnocení 45%:D:D zázrak tahle hra fakt není, ale her podle mytologie moc neni a to že se tu málo zabíjí.....at si každej udělá obrázek sám:D

0/0
30.1.2009 18:31

Banikovec

lvl 174

V Levelu tahle hra dostala 7/10 jako plusy jsou - Dobrý příběh, slušná prostředí, kreativní monstra ;;;; mínusy- konzolové ovládání (samozřejmě jestli hrajete na PC) krátká herní doba, vydrží tak na jedno zahrání a děti by se z této hry neměli učit řeckou mytologii :-))) Autorovi se zřejmě hry jako Kotor I a II Mass Effect a Zaklínač nelíbí. ovšem nechápu že šéfredaktor nebo kdo to tam vede nechá tohle projít, ¨samo o sobě mluví recenze z jiných webů a časopisů kde to dostává docela nadprůměrná hodnocení ale 45% je opravdu málo.

0/0
29.1.2009 18:45

chiCo

Re: lvl 174

prave proto ctu level a sem chodim jenom do diskusi :)

0/0
29.1.2009 19:55

popo.lord

Re: Re: lvl 174

Ten kdo levelu to rikal ze mu libilo,a my osobne taky ale cestina se hodi.

0/0
29.1.2009 20:01

bwkaras

Re: lvl 174

Autor hry jako Kotor I a II ci Mass Effect recenzoval a podle zaverecneho hodnoceni je poznat, ze se mu libily a ne malo, ale tahle hra do nich ma vazne daleko.

A fakt, ze jinde hra dostala vice, jeji (ne)kvality neomlouva, proste autorovi sedla vice nez mne. Napriklad anglicky herni magazin EDGE dal hre 3/10 :)

0/0
30.1.2009 8:45

Girm

BW

BW se u mne stale vice propada, uz neni co byval! Obektivita i slohova stranka clanku nekdy nic moc a informovanost autoru taky.

0/0
29.1.2009 16:54

xpavel

Re: BW

normalne to nedelam, ale pokud nekdo kritizuje neci slohovou stranku, nemel by delat naprosto strasny pravopisny chyby... a to dvakrat za sebou v jednom slove...takze nejdriv si zamest u sebe a pak se teprve vrhnout do kritiky ano?:-)

0/0
1.2.2009 3:23

chico

:)

opet jsem nebyl zklaman, text jsem docetl az k terminu "safranove pole na pousti", v tu chvili jsem zjistil, ze to bude delsi slatanina, kterou cist je ztrata casu... autori by si meli uvedomit, ze radobyvtipna prirovnani jsou z velke vetsiny klise prezitek a ze v jednoduchosti jazyka je krasa... nejhorsi pak je, kdyz se podobna prirovnani jeste nelogicky spojuji...

jinak k hodnoceni na bonuswebu je toto - prijde mi, ze jsou zde pouze 3 druhy "80" "60" a "45"... osmdesat ale nedostavaji pecky (ano, 80 ci 8/10 je silne nadprumerne hodnoceni, ktere v trochu serioznejsich mediich dostavaji tri kusy za mesic v prumeru) ale jak hry lepsi, tak pruerne, proste kdyz je hra skvela, dostane 80(5), kdyz je hra spatna, ale autorovi se libi, dostane taky 80 :)

jo a pak je tu samo stovka pro wowko :)

0/0
29.1.2009 12:59

Petarda

.

Mne to taky nezaujalo tak me ukamenujte :-/

0/0
29.1.2009 11:32

Girm

Re: .

Kazdy rad pochopitelne neco jineho. Autor recenze by mel vsak byt alespon trochu obektivni. Hodnoceni ktere udelil tehle hre... to je trochu moc. Tahle hra asi nebude zadny hit ale minimalne 65% si zaslouzi.

Ano, kdo hleda bezhlavou rubacku tak je u rise of the Argonauts na spatne adrese coz neznamena ze je hra spatna. Prijde mi to neco jako dat strategii nizke hodnoceni protoze je strategie a tento herni zanr autor nerad.

0/0
29.1.2009 16:52

jarin

bože kterej "expert"

psal tenhle paskvil, tupě mlátit kolem sebe to je v každý druhý hře, autor je zřejmě skalní fanda Diabla nebo neumí anglicky a nebo neumí číst. Naopak tohle vypadá velice slibně tváří se to tak trochu jako Zaklínač což byla geniální hra a pokud tam těch soubojí není tolik tak to vůbec nevadí...

0/0
29.1.2009 8:48

Dix

Re: bože kterej

Nechapu jak vubec muzes tenhle paskvil srovnavat se Zaklinacem to je jako bych srovnaval ferari a skodu 120

0/0
29.1.2009 12:53

Mildar

Kam se podela redaktorova objektivita?

Normálně do článků nepíšu, ale musím se zde ozvat, protože z článku doslova čiší neobjektivita a trocha té ignorance. Vypadá to, že autor jiné RPG než diablo nehraje a co není jako ono, tak nen dobré (a i tak dostane pod 80, pač to není diablo). Nějak zapomněl že existují taky jiní RPG hráči, které diablo nikdy nebaviloRise of the Argonauts.

Rise of the Argonauts je příběhové RPG. Pokud vás mate pojem příběhové, vzpomeňte si na nejnovější Alone in the Dark, kde jste si sedly ke hře a užívaly si lehce interaktivní filmeček se skvělým dějem. Pokud neseženete čestinu, nemo nemáte zrovna dobrou angličtinu, není to hra pro vás, jelikož dialogů je mnoho. Na druhou stranu skoro nikdy vás nikdo nenutí mluvit o ptákovinách, jako tomu občas bylo i u tak skvělého titulu Baldur's Gate. Samotné mluvení je vlastně taková RPG hra, kdy za odpovědi, které odpovídají přesvedčení příslušného boha dostanete body, které využíváte k vylepšení schopností toho tohoto boha. Největší krása je v jejich orginálním pojetí mitologie (ne zkroucené proboha). Autoři nejspíše záměrně vyhodily všechny představy udělané dnešní společností a legendy postavily čistě na představách ze starořecké mytologie. Krásný příklad je boj s Medůzou, kde bylo vydět že se lidem řeklo: "Máme tu ženu s hady na hlavě, co je potrestána za svou pišnost svou božskou krásou a Persea, který Medusu porazí tím, že se koukne do velice vyleštěného stítu. A ne že mi ukážete film, kterej každej zná od malička, na to koukat nikdo nebude." Výsledný souboj je velice zajímavý a řekl bych že i povedený. 

Výsledné hodnocení? pokud jste člověk kdo má rád příběhové hry typu Lost, nebo Alone in the Dark, 75%. Ostatní to ani nejrajte, protože příběhu je tu trochu více než jde přeskakovat. Cena 1500,- je asi opravdu trochu víc, než si může dovolit, ale to už je problém jejich marketingu a ne hry samotné.

0/0
29.1.2009 8:45

Case

Re: Kam se podela redaktorova objektivita?

Za 1500,- jsem to nikde nevidel. koukal jsem na konzolove verze a ty stoji necelych 1200. Hru jsem chvilku hral - prvni 2 kapitoly a musim rict, ze jsou veci ktere bych ji vytknul. Jedna z nich je opravdu linearnost a nemoznost jit nebo delat cokoliv jineho nez muzete/musite. Naopak na druhou stranu me pomer rozhovoru k soubojum velmi potesil. Rozhovory jsou vyborne napsane a alternativni vyprava za zlatym rounem je nadherna.

Ovsem jak jsem psal, vzhledem k nemoznosti delat cokoliv jineho, bych tuhle hru zaradil spis do skatulky akcni adventura nez akcni rpg.

0/0
29.1.2009 9:12

a

Re: Kam se podela redaktorova objektivita?

proboha, dejte si na psanym textu trosku zalezet, to je strasny:(

jinak po obsahovy strance souhlasim:)

0/0
29.1.2009 9:42

Tom

Re: Re: Kam se podela redaktorova objektivita?

Plně souhlasím. A Vy prosím, přestaňte s tím trapným a hloupým hovorovým dialektem.

0/0
29.1.2009 11:10

k

Re: Re: Re: Kam se podela redaktorova objektivita?

Klid

0/0
29.1.2009 12:46

Honza

hm

45% je výsměch... tohle je aspon na těch 65

0/0
29.1.2009 8:24

Girm

Re: hm

jj, blbsi hry dostavaji vic

0/0
29.1.2009 11:55

Blee

fuj

A za tenhle paskvil chteji 1500,-  nas*at hnus

0/0
29.1.2009 7:33

Case

Re: fuj

Nevim kde za to chtej 1500, a je smutne, ze hra, kde se nemlati od zacatku do konce je automaticky propadak.

0/0
29.1.2009 7:47







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.