Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Empire: Total War - první dojmy

Nejnovější díl slavné strategické série Total War je před dokončením, a tak jsme se mu podívali na zoubek.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

honza

cheaty

neznáte nekdo cheaty na tuto hru??? kdyby jo pošlete prosím na email [>-][>-][>-][>-]janeduchal@seznam.cz

0/0
17.3.2009 17:25

honza gijkod

hrůza

;-€ jakto že tu neni demo

0/0
12.3.2009 19:01

brona4545

Demo

zdar lidi mám demo, ale když ho spustím tak mi probylkává obrazovka nevíte čím to může být?

0/0
7.3.2009 19:12

mara

rome2

ja mam rome TW a myslim ze 2 by byla super ale jestli se ještě zvihnou požadavky budu si muset noas koupit novej nebo pc

0/0
16.2.2009 14:36

Druid

další díly

Podle mě bude dalším dílem (mimo už oznámeného datadisku z Americké občanské války) buď první světová válka nebo možná Rome 2. Určitě ale podle mě autoři nebudou ani uvažovat nad druhou světovou a dál, už ta první by byla docela oříšek (spousta jednotek mimo bitevní prostor - artilerie např. nebo letectvo) jednoduše už by to nebyl total war.

0/0
12.2.2009 13:55

Vlad

Re: další díly

Podle mě určitě nezapomenou udělat minimálně datadisk, který by se více zabíval obdobím "Napoleonských" válek... alespoň doufám...

0/0
6.3.2009 6:54

mara

Jine dily total war

Čína byla taky velmi vyspěla a mohl by to byt díl jako Rome a čínani by se řezali s peršany nebo japoncama nebo mongoly a myslím že velká  čínská zed nějaké větší zaměření na ni by taky nebylo od věci to by taky nebylo špatne tema .

0/0
9.2.2009 15:14

mára

TOTAL WAR

Ja bych si představil udělat třeba American Total War kde by byli jedině indiani aztekove  a takove kmeny pouze amerika a indiani a čas od času by se tam objevil Cortéz a tak šlo by to až do te doby co se tam šli evropane a každý se tam hrnul pro zlato  .Ale k empire total war k tomu co jsem četl a četl jsem toho hodně si myslím jestli bude tak dobrá jak se píše na webech tak si myslím že má na hru roku ale uvidíme až vyjde 

0/0
9.2.2009 15:09

Jan Žižka z HK

Re: TOTAL WAR

takova hra už dávno je - Medieval II Americas :-)

0/0
12.2.2009 11:17

Riwik

Co dal?

Hmm pokud se budeme posouvat v case dale dalsimi dily tak uz nas cekaji svetove valky ne? a pokud ano doufam ze kazda bude zpracována jako samostatny dil, preci jen kazda mela jinny styl boje

0/0
5.2.2009 1:16

Telca

Re: Co dal?

No období už byly snad vyčerpány všechny kromě světových válek a dál, takže jestli se nechcou autoři vrátit a udělat nějaké pokračování (pravděpodobně ROME) tak by mohla bý světová válka. Mě by se moc líbila první světová, v té se budou dát ještě použít jakš takš principy Empire, druhou světovou už si nechci ani představit, tanky, rakety ... to už není nic pro Total war!

0/0
5.2.2009 11:59

Pierre

Re: Re: Co dal?

hmm este nebyla renesance a 17.stol.... specielne 30tileta valak by byla moc pekna...

0/0
5.2.2009 13:20

Plešoun

Re: Re: Re: Co dal?

Já bych bral závěrečnej megadíl ala Civilizace :-) V propracovanosti Total War serie vzít prostě vývoj napříč celým historickým spektrem :-)

0/0
5.2.2009 14:37

Res

Re: Re: Re: Re: Co dal?

K tomu nikdy nedojde, protoze by to bylo nutne moc brutalni zjednoduseni. Naopak Empire ukazuje, ze spise nez cestou zjednoduseni chce CA jit cestou propracovanosti, a proto voli stale kratsi obdobi. To uz ukazal datadisk Kingdoms k M2TW.

Ohledne svetovych valek nevim, neumim si dost dobre predstavit jak by neco takoveho slo na principu TW serie vubec udelat. Nutne by se musel zcela zmenit koncept strategicke mapy a to driv jeste udelaji osvedceny dil, tedy Rome 2.

S cim ovsem prijde CA ve 4. enginu (7. dil) je zatim asi otazka a mozna nas jeste vsechny prekvapi!

0/0
5.2.2009 16:40

Plešoun

Re: Re: Re: Re: Re: Co dal?

Já vím.. bylo to jen takové zbožné přání. Ale co bych opravdu bral jako některý z dalších dílů by bylo LOTR: Total War - protože tahle série je zatím jediná která se zdá že by dokázala předvést bitky o Minash Tirith apod v plné parádě tak jak mají vypadat. Ne ty vtipný parodie co vychází teď "až 15 jednotek na obrazovce" apod...

Myslím že ten svět umožňuje udělat zajímavý jednotky, pustit hodně uzdu fantazii a předvést dechberoucí strategii.

0/0
5.2.2009 19:15

narubi

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co dal?

Nic proti, ale myslim si ze "tema fantasy" by byl pro TW opravdovej konec. To uz raci ty svetovy valky. Proc myslis ze to bavi tolik lidi? Protoze je to na zaklade realnych historickych fakt. A takovych her je malo. Ted me napada ze by bylo mozny este udelat neco jako Farao TW ze starovekeho Egypta, obdobi jeste davno pred RTW, jinak nevim. Proste starovek a stredovek maji svoje kouzlo

0/0
5.2.2009 22:07

anonym

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co dal?

Ehm... ono existuje poměrně dost fantasy modů pro TW....

0/0
7.2.2009 21:44

CACL

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co dal?

Ja sem někde četl že tento díl je poslední!(asi v časopisu Score)

0/0
8.2.2009 21:09

narubi

medieval rules

No nevim, kdyz vidim ty screeny te strategicke mapy...:-© ...a to obdobi. Stredovek je stredovek. Proste "Dark medieval times" ;-€ :-) ale vazne, grafika bojiste vypada pekne, +asi pokrok v AI, ale asi zustanu u M2TW, navic ted zacli vychazet super mody...:-) doufam ze pristi TW bude bud Rome 2 nebo medieval 3 ;-D

0/0
4.2.2009 15:02

n

Re: medieval rules

dalsi by moh bejt zas nakej shogun nebo neco jinyho z asie, chingis chan nebo takovej attila hun tahnouci na evropu by taky nebyl od veci

0/0
7.2.2009 5:16

Riwik

Re: Re: medieval rules

Případně čína řekl bych taky není od věci

0/0
7.2.2009 11:26

kkkk

demo

jak jse někdo domákne dema tak at hned dá odkaz sem !!!!!

0/0
3.2.2009 16:16

Ghandi

recenze

Libi se mi styl recenze. Take obsah hodnotim spis kladne. Pusobi to na me solidnim az profesionalnim dojmem.

0/0
2.2.2009 16:34

Crus

Re: recenze

Neni trochu divne ze nekdo kdo nerozlisi recenzi od dojmu se k clanku vyjadruje jako ze je "solidnim az profesionalni"?

0/0
2.2.2009 17:00

Arenoth

detail

Říct že: "Jste v osmnáctém století a tělo na tělo už se tu bojuje jen zřídka." je nepřesné. I v době palných zbraní se velmi často konali bodákové útoky. Přebít totiž tuto zbraň v bitevní vřavě bylo otázkou dokonalé disciplíny a obratnosti. Vystřelíte, prošťouchnete hlaveň (kvůli zbytkům žhavého střelného prachu který by ten nový mohl zapálit) nasypete prach, nandáte kuli, date ucpávku, zapěchujete, natahnete kohoutek a pokud se vám neuvolnil křesací kamínek tak vystřelíte a proces zopakujete. Přidejte k tomu, že někdo stříli po vás a že se k vám blíží ostatní a máte důvod proč se tak často mlátili pažbou po hlavě a proč v té době bylo jezdecto rozhodující.

0/0
2.2.2009 11:36

Ne321

Re: detail

Tohle neni pravda. Ve skutecnosti v osmnactem stoleti rozhodovala pouze palebna sila, ktera uz tehdy nebyla mala. Bohuzel historie v tomto ohledu ponekud podleha naladam tehdejsi doby, ktere vzdy jizdu ci alespon pechotu bijici se "chladnou oceli" povazovali vzdy za nadrazenou, vznesenejsi oproti lomozicim, spinavym strelnym zbranim, ktere proste nebyly tak sexy.

Ve skutecnosti opravdu rozhodujici bylo delostrelectvo, uspech ci neuspech zavisel na tom jak jste dobre vyuzil sve vlastni delostrelectvo a zabranil protivnikovi vyuzit to jeho. Ne nadarmo nejvetsi vojensky genius te doby Napoleon byl puvodne delostrelecky dustojnik a svym bezkonkurencnim schopnostem jak vyuzivat tuto zbran vdecil za vetsinu svych vitezstvi.

Pechota rovnez bojovala primarne strelnymi zbranemi, uvedomime-li si jakou palebnou silu mel tehdejsi regiment pri soustredene palbe, tak na zlomeni moralky protivnika stacila jedna dobre mirena salva, coz na tu vzdalenost nebyl az takovy problem. Bajonet byla ciste doplnkova zbran a ac statecnost pri bajonetovem utoku byla vyzdvihovana tehdejsimi romantickymi predstavami, tak realne bitvy rozhodnute na bodak jsou velmi, velmi vyjimecne.

Jezdectvo melo vyznam pri utoku na oslabeneho protivnika, pro vytvareni paniky, ale realne proti pripravenemu a odhodlanemu pesimu protivnikovi nemelo sanci. Viz znamy citat z "A New System of Military Discipline for a Battalion of Foot on Action; With the Most Essential Exercise of the Cavalry by the late Richard Kane, Governor of Minorca and a Brigadier-General": "...if a body of foot have but resolution to keep their order, there is no body of horse dare venture within their fire.".

0/0
2.2.2009 13:38

VRB

Re: Re: detail

Chci pokračování:)

0/0
2.2.2009 14:39

cxt7

Re: Re: detail

Pravda je uprostred. Iuútok na bodaky byl sem tam videt, u něho rozhodovala disciplina a odvaha. Určitě vice než vyjimecne.

0/0
2.2.2009 14:47

Flusatko

Re: Re: detail

tak pouze palebna sila bitvy rozhodne nerozhodovala, a dela take nemela takove zasadni postaveni jak pisete. Ve skutecnosti pravo vetsinou boj telo na telo a pouziti bodaku rozhodovalo o taktickych vitezstvich v bitve. Ona ta paleban sila byla sice velika, ale rozhodne nebyla presna. Pri bitve u Auerstadtu, kdyz uz je zmineny ten Napoleon a jeho doba, bylo napriklad vypalenych pres ctvrt milionu kulek a ztraty cinili as 20 tisic muzu. To nam dava rychlym vypoctem ze jen asi kazda 12 kulka trefila cil. A vezmeme li v potaz, ze vojaci vetsinou dostavali techto kulek nanejvys do deseti na jednu bitvu, tak rozhodujicim faktorem byl utok na bodak a spravne zvolena taktika behem bitvy.Neni to teda jen snaha zromantizovat bitvy a vetsina bitev te doby koncila bodakovym utokem.

0/0
2.2.2009 15:46

Ne321

Re: Re: Re: detail

Na zaklade rozboru ostatku zbylych po ruznych bitvach te doby se vetsinou historici shoduji, ze az 70% obeti v typicke bitve te doby bylo zpusobeno delostrelbou a zbytek az na vyjimky ostatnimi strelnymi zbranemi. Ona ta Balaclava byla i ve sve dobe povazovana za hodne atypickou. ;-D A koneckoncu i tam legendarni The Thin Red Line udrzela linie proti pocetne silnejsi jizde.

Utok na bodak byla sice tehdejsi romanticka predstava valek, ale historicky pruzkum ukazal, ze realne pouziti teto taktiky bylo znacne neobvykle. Koneckoncu i proto velmi zahy zmizely z bojiste regimenty kopiniku, ktere mely maximalni predpoklady k vitezstvi pri tomto zpusobu boje, ale nemely sanci proti mnohem hure na boj zblizka vybavenych, ale palebne efektivnich streleckych regimentu.

0/0
2.2.2009 17:28

Valbřuch

Re: Re: Re: Re: detail

Problém je v tom, že tohle opravdu platí, jenže spíše až pro cca třetí třetinu 18. století a zejména dobu Napoleona. E:TW začíná již 1700 a tak souboje zblízka stále mají svou roli.

K těm kopiníkům - podstatnou součástí bojišť byli na 200 let, to bych za 'zmizet velmi záhy' právě nepovažoval. :-)

0/0
2.2.2009 20:08

Ne321

Re: Re: Re: Re: Re: detail

Zahy jsem myslel v kontextu teto hry respektive jejiho obdobi. Jakmile nastoupila kresadlova puska, tak meli kopinici velmi rychle odkecano. Predpokladam, ze obdobi kresadlovych pusek bude prave zakladnim pro tuto hru.

0/0
4.2.2009 19:55

Pierre

Re: Re: Re: detail

zrovna Auerstadt bych za priklad klasicke bitvy napoleonske doby nedaval. On totiz moc typicky neni prave tou svou na tuto dobu dlouho tvrvajicim palebnym kontaktem....

co se zasoby streliva tyka pak frantici nosili tusim 30-40ran. Prusaci nevim ocekaval bych vic...

k tomu co je napsano vyse k nabijeni kresadlove pusky asi tolik: po rane se puska nijak necisti. muze se palcem vycistit panvicka a eventualne zatravka (jehlou k tomu urcenou v praxi se to ale dela az v prapade selhace) ale to je vse. proste jen vemete dalsi pripravenou papirovou patronu, kterou na konci ukousnete velmi malou cast prachu (asi 1gram), nasypete na panvicku. potom se i s puskou "otocite" vlevo oprete ji o zem a nasypete zbytek prachu z patrony do hlavne a zastrcite strelu vytahnete nabijak utemujete, vratite nabijak. date kver na rameno a nebo strilite podle toho co velici zrovna chce... zhruba po jednodenim treningu bude te stihat 1ranu za 20 sec

0/0
2.2.2009 18:15

Arenoth

Re: Re: Re: Re: detail

Ano nabijeí je rozdílné téměř u každé armády a za 100let co se tato hra má ovládat se to jistě mění. Nebudu se s vámi hádat, s křesadlové pušky jsem střílel jen párkrát a je to již nějaká doba takže vám budu věřit. Jenom si pamatuju poučku o tom prachu v hlavni kdy mě říkalii, že přece nechci aby mě to "pufflo" do obličeje.

0/0
2.2.2009 23:51

Pierre

Re: Re: Re: Re: Re: detail

no ono jsou defakto dva druhy nabije civilni - to probiha viceme tak jak jste vyse popsal a potom nabijeni vojenske to od nejakych 10-20let 18.stol probiha s malymi obmenami tak jak jsem psal ... vytreni laufu se dela hlavne u kanonu tam ta sance ze to "pufne" je a neni mala:)

p.s tu je odkaz na francouzsky pechotni reglemet z roku 1791

http://www.austerlitz2005.com/download/reglement/Atlas.pdf

0/0
3.2.2009 1:24

Ondra

Re: Re: detail

Taky není zcela pravda. Třeba Genrál Suvorv stavěl svou strategii na přímem utoku bodaky a italii dobyl z takovou rychostí o jaké by se nezdálo ani Napoleonovi. Nebo také při dobývání pevnosti Izmail. Jeho ztráty byly vysoké ale vždy byly o mnoho menší než ztráty nepřítele. Po jeho smrti se ale catská armáda vrátila k pruskému způsobu boje.

0/0
2.2.2009 17:38

Ne321

Re: Re: Re: detail

Izmail neni uplne ten nejlepsi pripad, protoze dobyti teto pevnosti se pozustavalo z masivni delostrelecke podpory (ejhle zase dela) a pak poulicniho boje, ktery neni uplne typicky a pri kterem jeste dneska dojde obcas i na ten bajonet, protoze protivnici maji k sobe mnohem blize nez na valecnem poli.

0/0
2.2.2009 18:51

Ondra

Re: Re: Re: Re: detail

Ja chtěl jen podotknout že právě v této situaci se dril s bodáky a boj muže proti muži vyplatil docela dost. Suvorov si právě na tomto drilu potrpěl a to se mu právě vyplatilo v mnoha jeho taženích. Ale samozřejmě uplně souhlasím že dělostřelectvo a palné zbraně hráli už prim.

0/0
3.2.2009 21:51

Vedros

Re: detail

Určitě souhlasím s tím, že se bitvy rozhodovaly palbou děl a pušek. Útok na bodáky byl nejenom vzácný, ale také velmi riskantní. Samozřejmě najde se výjmka. Takový Fridrich Veliký (také Bedřich), který je považován za jednoho z největších vojevůdců oné doby vyhrával bitvy díky chytré taktice, nečekaných přesunů jednotek a díky svým pěšákům vyzbrojenými puškami. Pokud se zaměřme na Napoleona, tak taková bitvy u Waterloo skončila jeho porážku a jeden z hlavních důvodů byl střeštěný útok jeho vojska.

0/0
2.2.2009 22:05

calimero

Re: Re: detail

no to je omyl s tym Waterloo, ten stresteny utok bol len dosledok toho, ze musel utocit ak chcel mat aspon minimalnu sancu na uspech, cas hral proti nemu, keby sa branil stala by proti nemu coskoro obrovska spojenecka armada, okrem toho anglicania uz boli v koncoch nebyt prichodu prusov dopadlo by to uplne inak ... prave preto sa bojovalo v belgicku lebo napoleon vyrazil proti spojencom aby ich znicil po jednom, keby uvazoval inak tak by ostal vo francuzsku a tam by sa na neho dovalila presila zo vsetkych stran, okrem toho pokial si ja pamatam tak sa vzdy hovorilo, ze hlavny problem tam bolo prave to ze prsalo a to sposobilo problemy delostrelectvu i puskam

0/0
5.2.2009 17:56

Lerak

Re: detail

dobrá diskuze, aspoň jsem se něco dozvěděl..  R^

0/0
3.2.2009 16:32

Frank

Re: detail

Úryvek z fikce (anglicky předpokládám umíte):

You don't see a battle. You *hear* it. Black powder blasting by the ton on all sides. Black smoke blinding you and choking you and making you vomit. Then the French come out of the smoke - not in a line, but in a column. And they march towards our thin line, kettledrums hammering like hell and a golden eagle blazing overhead. They march slowly, and it takes them a long time to reach you, and you can't see them in smoke. But you can hear the drums. They march out of the smoke, and you fire a volley. And the front rank of the column falls, and the next rank steps over them, with drums hammering, and the column smashes your line like a hammer breaking glass...and Napoleon has won another battle. But if you don't run - if you stand until you can smell the garlic, and

fire volley after volley, three rounds a minute - then they slow down. They stop. And then they run away. All you've got to do is stand, and fire three rounds a minute.

0/0
13.2.2009 15:43

Frank

Re: Re: detail

Aneb jak palba rozhoduje bitvy:-)

0/0
13.2.2009 15:44

GAT

njn

Podle mne je stejne lepsi stredovek tudiz MTW2R^ 1700-1800 stoleti moc nemusim. nema to tu stavuRv:-/

0/0
2.2.2009 11:05

VRB

...

Popravdě, žádný nový info, jen ta hw náročnost a tupost nepřátel. Ale stejnak nějak nevěřim v úspěch po MTW2. Současná doba velí mainstream a to je pro tuhle hru škoda, RTR styl by jí udělal mnohem líp.

0/0
2.2.2009 0:35

radeon 3870

pojede?

Co myslíte? Jak tahle hra pojede na radeonu MSI 3870 OC 512MB DDR4? K tomu C2D E4500 a 2GB DDR2 paměť. Vypadá to na parádní strategii!

0/0
2.2.2009 0:33

VRB

Re: pojede?

Teď někdy bude demo, takže si to ověříš realtime.

0/0
2.2.2009 0:36

:)

kedy

bude demo? Tuto hru si chcem kupit ale rad by som si ju skor vyskusal.

0/0
2.2.2009 16:24

CACL

Re: pojede?

To se da zjistit třeba přes tuhle stranku: http://www.systemrequirementslab.com/referrer/srtestR^ ale musis pockat az bude hra v seznamu

0/0
8.2.2009 21:13







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.