Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Tom Clancy's H.A.W.X. PC - velmi zdařilá letecká arkáda

Jméno slavného spisovatele se protentokrát objevilo u hry, která nás přenese do oblak, do role elitního stíhače.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Host

velmi spatna hra

ocekaval jsem od teto hry o trochu vic, sice me bavi letat za stihacky ne jako ve sturmoviku, kdyby byli i ve sturmoviku stihacky tak sturmovik je nej simulator a to je asi o 5 let starsi (myslim):-):-/

0/0
18.9.2009 21:50

Host

Re: velmi spatna hra

ve sturmoviku snad nejsou stíhačky? všechno, co někoho stíhá (sestřeluje atd...) je stíhačka. Ale pokud myslíš stíhače s proudovým motorem, tak to jo... ale stejně tu máš lock on a Falcon 4.0 kde jsou moderní stroje mnohem realističtější.... a musíme taky přiznat, že HAWX prostě nejsou simulátor a ani být nechtějí

0/0
21.9.2009 14:24

Host

špatná hra

Tato hra je z T.Clancys nejhorší. Naprosto si nepamatuje kontrolní body, takže pokud odejdete ze hry, hrajete misi znovu-to je šílené a po čase frustrující, nudné

0/0
7.7.2009 20:51

Host

Re: špatná hra

to neva mňa to naopak baví, stíhačiek na pc veľa nie je

0/0
23.7.2009 17:29

Host

proste nej.

tahle hra je uplne totalne nejlepsi.na takvou arkadu sem cekal dlouho,simulatory me moc neba.nejlepsi ne te hre je off mod.

0/0
8.6.2009 18:32

petr

citlivost

Budto uz vekem slepnu nebo v nastaveni neni citlivost mysi. Nasel to hejblatko nekdo nekde skovany?

0/0
15.4.2009 12:00

o.cabela

afcEFc

OMG vy jste lamicky

0/0
6.4.2009 11:46

mates

Arkáda

Souhlasím a nechápu ty přítnivce těch tvrdejch simulátorů na co si stěžujou,od začátku je to braný jako arkáda a popravdě já jsem na takovouhle hru na PC čekal strašně dlouho a jsem maximálně spokojen.Vzlet a přistávání mi taky chybí ale prostě nic nemůže bejt úplně skvělý,nemám nic proti těm ultrareáým simulátorům,taky sjem to zkusil ale jsem lempl kterej po tejdnu nedokáže najet ani na vletovou dráhu natož abych se dokázal rozletět nebo snad ještě bojovat... Nemám ani nervy ani čas se měsíce učit funkce ovládání v simulátorech,prostě jsem si od dob skvělýho ACE COMBATU tak nezalítal jako tadymtakže i když to není dokonalý tak já jsem spokojen a těším se na podobný arkády když už vím že to na PC může fungovat.Super odreagování když se můžu zas po letech prolítnout v oblíbené F14 a vůbec,končím a jdu se zas proletět.

0/0
4.4.2009 21:29

Girm

Re: Arkáda

pristavani je v simulatorech obtizne ale slo by to udelat v hawx prece arkadoveji, ale uz jsem si na jeho absenci zvykl...

s hawx mam problemy hlavne s nenastavitelnym hudem... taky nejsem nejaky fanousek simulatoru i kdyz obcas hraju sturmovika... hawx je na me zase arkadovy az moc, proste hra pro amiky kteri vubec nemysli (neberte to doslova)...

holt letadla me na miru asi neexistuji :D pritom stacilo malo a hawx mohla byt dokonala hra

0/0
5.4.2009 9:54

Scorpio

Re: Re: Arkáda

No já si rád zalítám v simulátorech, nepřijdou mi zas tak těžký ale tohle má také své kouzlo. Má to oproti simulátorům pořádný spád a není to zas tak těžké aby se u toho člověk bál otevřít nějaké to pivko ;-). Jsem starší ročník tak to tak nežeru, ale přijde mi to jako jedna z nejlepších leteckých arkád od dob Wings of War. Jinak k té kameře, v normálním módu v jakémklov pohledu stačí přidržet "C" a otáčením myši s ní hejbat, pokud přidržíš déle mezerník tak vidíš dění s pohledu vystřelené rakety ;-D, taky dobrý ale tohle bylo už u LockOnu. 

0/0
8.4.2009 18:36

Scorpio

Re: Re: Re: Arkáda

PS: ještě v recenzi je psáno že se nelze odpoutat od cíle v OFF módu, když třeba rychle potřebuješ doletět tak kde situace hoří nejvíce. Tak jde to ale musí se v Options>General Settings>Control type dát volba Expert, pak letadýlko jde ovládat stejně jak v normálním módu ale zas se hůř uniká střelám. 

0/0
8.4.2009 19:00

Dave

Arkada ne simulator omg

Nechapu proč všichni co hrajou simulator se cpou do tejhle diskuze o tejhle slušnej arkádě kde de pouze a jenom o zabavu si zastřílet jednoduše  bohužel na jedno dohrání, sturmovik apod je uplně o něčem jinym a nemužete to srovnavat omg;-€ dohral jsem kampan bavilo me to ale znova bych to už asi nehrál tot vše

0/0
4.4.2009 9:23

Girm

Re: Arkada ne simulator omg

no prave... taky bych to znovu nehral protoze je to moc primitivni a napodruhe nezazvne... ale tak na 1 zahrani OK

0/0
5.4.2009 9:55

.

.

lol podľa príspevkov čo som čítal na diskusii na inom hernom webe je to pekná vtákovina - nedá sa ani pristáť, žiadna fyzika, dokonca vraj strely dokážu urobiť vo vzduchu aj otočku aby zasiahli. S lietadlom sa vraj nedá ani spadnúť ani keby ste naschvál chceli tak to je vrchol nech idú do hajzlu(Y)

0/0
3.4.2009 11:51

wsx

Re: .

Spadnout jde ! Dokonce se toho da velmi dobre vyuzit pri multiplayeru - kdyz ti dochazeji strely tak to flaknes do zeme a obevis se jako nove letadelko s plnou vyzbroji :D :D :D

0/0
3.4.2009 11:57

Girm

Re: Re: .

nezamenuj "flaknout do zeme" a "spadnout". pri primem ovladani letadla se vazne do nekontrolovatelneho padu nelze dostat at clovek dela co chce.

0/0
3.4.2009 14:52

wsx

Re: Re: Re: .

No leda kdyz bojujes nizko nad zemi a v modu bez asistence zpomalis natolik ze se dostanes do padu a uz to nestihnes ukocirovat, v takovem pripade se lze rozmaznout celkem hezky :)

0/0
3.4.2009 15:10

Girm

Re: .

jj je to tak, ja hru skoro dohral... je to docela zabava jelikoz zadna letecka hra dloho nevysla ale cekal jsem vic...

stacilo by aspon prizpusobeni hudu (jde vypnout/zapnout a tim jeho nastaveni konci) - ukazuje opravdu vse (smer kde se nachazi nepritel, kruh oznacujici oblast kam dopadne bomba...) nektere vyci bych desne rad vypnul ale ono to nejde. takhle se clovek v nekterych misich nemusi vubec snazit na nejtezsi obtiznost.

nemoznost pristat/vzletnout ci nouzove vyskocit z padaku mi taky dost chybi. zrovna u tehle hry, ktera se chlubi skvelou grafikou, bych po zasahu mrakodrapu cekal lepsi efekt nez "prehozeni textury na cernou". uz ve starsich hrach se obevovaly na letadlech diry dle toho kam bylo zasazeno, letaly ulomky atd - v tomhle ohledu je hawx proste slabota.

naopak ocenuji realne zpracovane mapy.

hawx je docela dobre politani, ale nic, co bych nekdy chtel hat znova.

0/0
3.4.2009 14:58

Drak3n

ha

hral som Ace Combat 6 na xku a tesil som sa na toto lebo to vyzeralo podobne .

lenze v konecnom dosledku je tato hra oproti Aceovi absolutne onicom . ovladanie je prilis arkadove a to som si myslel ze Ace je arkada ako remen . takisto boje su nemastne neslane .v aceovi na najvyssiej obtiaznosti mi dalo zostrelovanie lietadiel zabrat , tuto je to stale na jedno kopyto . graficky aj zvukovo bol Ace daleko lepsi a to som ho hral na crt bednicke a nie na PC s max detailami ,mal aj pekny pribeh a hlavne , tie boje boli epicke , nie tieto parodicke slamastiky . cize tato hra mi pride ako obycajna prasiva kopia AC6 za co by sa mal ubi hanbit a som aj celkom sklamany .

0/0
3.4.2009 11:26

wsx

Re: ha

No kdyz jsi nakousnul ten pribeh tak mi to neda nevyjadrit se k prihehu HAWKS. Ten je totiz naprosto k smichu! Tom Clancy bude asi spatne spat az zjisti jaky brak je pod jeho jmenem vydavan! Armady "teroristu" v nejmodernejsich bojovych letadlech me privadely do stavu srovnatelneho s velkou davkou rajskeho plynu. Tato hra je zkratka skutecna automatova letacka, se vsim vsudy. Ten co ji hraje ji musi brat s rezervou, pribeh radeji ani nesledovat, jinak se z toho stane komedie :)))

0/0
3.4.2009 11:36

uzivatel

Re: Re: ha

za ty penize, ktere mu Ubisoft zaplatil, bude mit hromadu prasku na spani

0/0
6.4.2009 9:46

wsx

Simulatory

Pratele poradte mi. Vzdy jsem strasne rad hraval kvalitni, propracovane, slozite a realisticke  simulatory bojovych letounu. Se slzou v oku vzpominam na perly od Jane's nebo jeste driv na staricke, ale naprosto vynikajici kusy ze serie F/A-18 Hornet. Nic pilota nepotesi vic nez uspesne vybombarovani cile az do praveku a nasledne nocni pristani na letadlove lodi. Proto bych rad vedel jestli se vubec jeste takove hry delaji. Uz skutecne dlouhou dobu jsem nevidel poradny letecky simulator - tady takovehle podobne automatove letacky nepocitam. Zkousel jsem po tom trochu zapatrat a posledni co sem nasel byl asi z roku 2005. Nemate nekdo info o tom, ze by se neco takoveho pripravovalo abych se mel na co tesit ? Nebo jeste lepe nemuzete nahodou doporucit nejake schopny simulator ? (predem zavrhuji Lock On ... byl holt "takovy divny") Doufam, ze tomuto typu her jeste neodzvonilo. Sice to neni nic pro masy, ale porad jsou hraci co by velmi radi usedli do virtualniho kokpitu :)

0/0
3.4.2009 10:32

Horrido

Re: Simulatory

Co je na Flaming Cliffs (Lock On) divneho? :-)  Jako novinka teď nedávno vyšel Black Shark. Z druhé světové se stále létá Sturmovik a Battle of Britain 2, coz uz jsou opravdu starší kusy a nic nového zatím není na spadnutí. Z první světové ovšem nedávno vyšlo Over flander fields s bezkonkurenční offline kampaní a začína betatest Rise of Flight...

0/0
3.4.2009 11:01

wsx

Re: Re: Simulatory

Caues, diky za tipy. Osobne mam radeji moderni bojove stroje. WW2 a WW1 me nikdy moc nebavila, ale budiz. Uvazuju o tom, ze tomu Lock Onu dam jeste sanci. Jsem ho hral kdysi jen chvili a uz si presne nevzpominam co, ale neco mi na nem vadilo (proto mi zbyla v pameti jen poznama "nejaky divny" :D). Co se datadisku tyce, tak sem vubec nevedel, ze nejake vysly - ja hral jen puvodni Modern Air Combar. Kazdopadne je to skoda, ze se na tyto hry posledni dobou nejak zapomina.

0/0
3.4.2009 11:10

Kakadu

Re: Re: Simulatory

Sturmovik is best. Over flander fields se u nás neprodavá :(

0/0
3.4.2009 11:34

Horrido

Re: Re: Re: Simulatory

Jde bez problému koupit po netu.

0/0
3.4.2009 13:29

wsx

Re: Re: Simulatory

Ajo uz jsem si vzpomel co sem mel v tim Lock Onem za problemy - mel sem neuveritelne problemy s joystickem. Hrabal sem se v nastaveni joysticku par dni a pak sem to vzdal. Zkratka neslo udrzet letoun v rovine. Neustale, ale naprosto neustale nekam padal nebo naopak letel nepochopitelne porad do vysky a abych to vyrovnal musel jsem pritahnout joystick treba o 20 stupnu. Nebo naopak obcas mel prilis velkou dead zonu, proste prvnich 20 stupnu naklonu letadlo nereagovalo a vesele si letelo kam se mu chtelo a pak naraz prudce vystrelilo smerem sklonu joysticku. Divne bylo, ze joystick jsem mel zkalibrovany spravne a v jinych hrach byl naprosto bez problemu, jen tady to delalo neuveritelne veci ! Bylo to skutecne nehratelne. Jestli ste nekdo meli podobny problem a vite jak to vyresit (treba nejaky opravny patch nebo neco) tak bych byl rad. Kazdopadne nastavenim ve hre to byt nemohlo, to sem skutecne zkousel vsechno mozne, od drobnych korekci nastaveni az po zjevne zcela nelogicke extremni hodnoty, letadlo se proste vzdy chovalo "divne" - jak rikam, bud nereagovalo na prvni ctvrtinu pohybu joysticku nebo naopak letalo samovolne kam se mu zachtelo. Ono je nanic vyrazet na bojovou misi a zapasit s ovladanim vlastniho stroje. Obcas to vypadalo jako by mi selhala hydraulika jak zmatene jsem tam poletoval :) proto jsem to vzdal a cekal na nejakou jinou gamesku.

0/0
3.4.2009 12:26

Horrido

Re: Re: Re: Simulatory

No ono docela trvalo než byl Lock On opatchován k použítí a lecos mu nevonělo. Flaming Cliffs jsou použitelne.

0/0
3.4.2009 13:28

remi

Re: Re: Re: Re: Simulatory

Lock On: Flaming Cliffs je nebojim se rict nejlepsi simulator, co se da letat v dnesni dobe. I kdyz uz ma par let za sebou porad je na HW narocny a i nektere dnesni stroje maji s nem problem. Osobne letam ze slovenskou letkou a proste si stojim za tvrzenim, ze na Lock On: FC nema zadny dnesni simulator.

Jinak Hawx je pekne udelan, bohuzel nepritomnost vzletu a pristani dela z neho jen dalsi arkadu, ktera staci opravdu jen na odreagovani a zaletani jen tak bez nutnosti znat avioniku stroje. :-/

0/0
4.4.2009 14:07

bral

Re: Simulatory

jako dlouholety priznivec FALCONa 4.0 ti muzu doporucit tento :) . myslim, ze relaistictejsi simulator bojoveho letounu budes hleda asi hodne tezko.

vse potrebne zde:

http://pandora.idnes.cz/conference/falcon4/

0/0
3.4.2009 12:19

Horrido

Re: Re: Simulatory

Ano, klasika klasik. Stále žije a stále se zlepšuje. 

0/0
3.4.2009 13:26

Dhatz

furt to tamé

je to jenom flightění, nic navíc, prostě dneska se udělá hra která má gemeplay, ale fakt nic jiného, tady se ani nepřistává ani nevzlítá, a bez toho mě to fakt neba. zkuste si střílet stovky cílů a pak chtít jít dál a vědět že vás čeká přesně to samé s jinou stihačkou a v jiném množství.

určitě to buď dohrajete na jeden posaz nebo si to znova nezapnete.

0/0
3.4.2009 9:04

Alrin

HAWX

Nemohu si pomoci, ale když jsem hru viděl poprvé u svého bratra, tak mě hned napadla poměrně vysoká podobnost s Ace Combat serií. Můžete někdo říci, do jaké míry jsou si tyto dvě hry podobné?

0/0
3.4.2009 8:59

jarda

Re: HAWX

Zdaleka ne . Ace Combat je je proti tomuhle

SHITu daleko daleko lepsi . Recenzent mi pripada , ze nehral jakoukoliv jinou hru z tohoto zanru. Arkada to ma byt , ale ne tady tahle nuda.

0/0
3.4.2009 9:02

TonDach

Re: HAWX

Hrál jsem Ace combat 4 a 5 a přijde mi to s HAWX skoro stejný...

0/0
3.4.2009 14:03

Aurius

hra

Velmi se mi hra líbila. Mohu jen doporučit. Ovládání na klávesnici naprostoi bez potíží...

0/0
3.4.2009 8:46

James

Re: hra

Naprosto souhlasím :-) Teď ji hraju podruhé s xbox360 gamepadem a ještě luxusnější ;-)

0/0
3.4.2009 10:20

Archee

HAWX

Hra docela sla. Co me trochu zarazilo nebyla ta asistence ale AI mych wingmanu. To se proste nedalo. Na druhou stranu pro ty co maji dobry mikrofon tak zase ovladani hlasem je super. Usetri to spoustu prace.  Na Youtube delal kamos Stanbony popis pouzivani Saiteku joystiku prave pro tuto hru (tehdy jeste jako demo) ja to hral na klavesnici a nebyl problem.  Engage, shoot, double atd. Super. Skoda ze letecky simulatory jsou vzdy tak kratky.  Posledni mise me pripadala jako kdyby si spletli poradi a dali cislo jedna na konec. Strasne lehka a jen brnkacka. nebudu to prozrazovat.  Hra se da bouhuzel zahrat i jako elite za jeden vecer coz je skoda ale jinak ok.

0/0
3.4.2009 5:53







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.