Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena PC. Dva za cenu jednoho.

Velmi povedená akce se dočkala rozšíření a pěkného remaku. Čtěte, jak rozšíření dopadlo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

vejmelka2

Průměrný

První půlka hry byla nadprůměrná, taková stealth akce. Druhá půlka hry po sestřelení na tý planetě byla podprůměrná, obyčejná nudná střílečka. Celkově průměr, nebylo to špatný, ale Butcher Bay byl neporovnatelně lepší!

0/0
23.6.2009 14:09

klakson23

proč to???

Jinak sem tu četl, jak to mají distributoři těžké.... Dobře jim tak. Já si taky kupuji originálky ale v zahraničí. Je to totiž o polovic (někdy i více) levnější než u nás. Jak to???? Kde udělali soudruzi chybu??? Takže asi to tak nemají u nás těžké. Těžké to budou mít, až bude konkurence, dokud ji nemají, mají to lehké a dále si z nás budou dělat tupce. Kdyby stála novinka do 400,-kč tak by nikdo neřešil cracky, atp. Proč to u nás za ty ceny nejde a jinde ano???? :-/:-/

0/0
16.5.2009 11:05

klakson23

Pecka!!!

Jsou skvělé oba díly... Jedna z mála her, co má "koule" :-) Jen tak dále hoši....

0/0
16.5.2009 10:54

famfulín

slabší ?!? upadli ste z jahody na znak?

sjel jsem to oboje vkuse, Butchers Bay a pak hned Dark Athenu, Butchers bylo celkem krátký a nudný, ale Dark Athena byla o dost promakanější, zábavnější a o mnoho delší, jak teda může nějaký pako z bonuswebu napsat že to je slabší než předchůdce?!? asi trochu blázínek, žádný zvláštní chyby v AI jsem taky nenašel

0/0
13.5.2009 9:11

Bůčkin

Re: slabší ?!? upadli ste z jahody na znak?

Nechápu proč by měl být recenzent tady z Bonuswebu blázínek každý tu hru pojme jinak . Tobě se holt víc líbila Athena recenzentovi spíše Butchers Bay protože ji mohl porovnat s původní hrou a Athenu už není s čím porovnat . Až časem třeba vijde znovu Athena + další díl bude recenzentův názor jiný . Každému se líbí něco jiného .

0/0
14.5.2009 13:27

mondy

Instalace

Rad bych uvedl na pravou miru omyl, ktery se tady hodne rozsiril. Hra nema omezeni na "tri instalace". Je zde omezeni na "aktivaci na trech ruznych pocitacich". A ani to neni konecna - pokud nekdo vycerpa limit (napr. kvuli rozsahlym upgradum, novemu pocitaci apod.), staci kontaktovat technickou podporu CD Projektu a ten zajisti dalsi aktivaci na danem CD klici. Takze hlavne v klidu :)

0/0
5.5.2009 9:36

Phoenix

Re: Instalace

Mondy, zanech trapnych PR kecu. Jako sberatel vlastnici pres 500 her jsem logicky naprosto proti jakekoli "protipiratske" ochrane (nutnosti media v mechanice pocinaje pres instalovani tajnych ovladacu az po omezovani instalaci). "Protipiratske" v prve rade proto, ze pirat ji v klidu obejde a ja jako majitel originalky pak musim hru crackovat, abych docilil stejne kvalitniho  zazitku jako clovek, ktery za nej nedal ani korunu. Notabene kdyz nektere LEGALNE ziskane hry bez cracku kvuli konfliktum s dalsim softem ani nerozjedu (a kdy tento problem resi distributori zahrnovanim cracku do patchu, jak krasne predvedl Ubisoft u Rainbow Six Vegas 2). "Protipiratske" proto, ze se zejmena v posledni dobe jedna o ochranu proti bazarovym prodejum. Proc mam byt distributory jako platici zakaznik neustale sikanovan a neplatici se maji lepe? Nemam se stat radeji take neplaticem se vsemi vyhodami? Proc mam byt rukojmim v boji proti bazarum?

Jako clovek, ktery si za vydelane penize koupi hru, naprosto nehodlam pocitat instalace (kolikrat preinstalovavam system nebo menim HW je opravdu moje vec), nikam volat a ani po zruseni aktivacniho serveru opet shanet crack, abych si hru zahral treba za dva roky. Jak rikaji vyzirky stylu Markety Prchalove "Auto byste taky neukradli". Ja bych k tomu dodal, ze auta nemaji aktivace, nepotrebuji patche a muzeme je kdykoli prodat, komu chceme.

Cela situace je tedy kapanek slozitejsi. Po neuveritelnem boomu drivejsich let je trh relativne nasycen, lidi nekoupi kazdou kravinu a vyvoj je (diky nenazrane reklame a podobnym hovadinam okolo) cim dal drazsi. Tam, kde drive stacilo prodat desitky az stovky tisic kusu dnes nestaci milion. To logicky neni udrzitelny stav, protoze neni mozne kazde prumerne strilecky (kterou clovek dohraje za par hodin, aby si dalsi koupil rychleji nez treba pred peti lety) prodat miliony kusu. Distributori holt placou na nespravnem hrobe. Bazarovy prodej tahne lidi k tomu, aby si koupily novinky casteji nez bez nej (protoze pak je prodaji a za usetrene penize si koupi dalsi hru). Vykaslete se na ultrahyperturborealistickou grafiku, uchylne reklamni kampane s tim, jak vsechno bude ubercool (nalesteny prd typu Assassin's Creed toho budiz zarnym prikladem), prestante uplacet redaktory ci je vyhazovat za hodnoceni nizsi nez 10/10 a hlavne se smirte s tim, ze zadny strom neroste do nebe. A prestante mlzit s poctem prodanych (expedovanych kusu), vsechno tohle jenom logicky usti tim, ze PR recem uz nikdo neveri.

0/0
5.5.2009 10:36

mondy

Re: Re: Instalace

Chapu tvuj pohled i to, ze nejsi se soucasnym stavem spokojeny. Ale nechapu, co to ma spolecneho s tim, kdyz tady spousta lidi zamenuje "tri instalace" s "instalaci na tri pocitace s moznosti navyseni limitu". Ja akorat uvadim na pravou miru tenhle omyl.

Nebo myslis, ze uvadet ostatni v omyl je spravne (tim ted nemyslim tebe), ale poskytovat pravdive informace jsou "trapny PR kecy"? :)

0/0
5.5.2009 12:34

Phoenix

Re: Re: Re: Instalace

Ano, nekteri tady zamenuji jedno za druhe. V idealnim pripade muze clovek nainstalovat Riddicka na trech ruznych konfiguracich (pocitaje v to vymenu operacniho systemu, HW a ja nevim ceho jeste) a pak jej dokonce jeste hrat. V mene idealnim pripade jej nainstaluje a nespusti (takove pripady konkretne tady existuji a neni jich malo), pripadne preinstaluje vymeni HW a bude jako platici zakaznik volat a vysvetlovat, coze si dovolil delat s vlastnim pocitacem. Co se stane po ukonceni provozu aktivacniho serveru je ve hvezdach (ale po krachu Atari, ktery neni uplne nemozny, bude opet bit platici zakaznik, ktery se jako vzdy niceho nedovola). Ja se ptam, proc se jako platici zakaznik mam mit hur nez pirat a nechat se buzerovat spolecnosti, ktere ma byt z podstaty veci rada, ze mi muze dany produkt prodat (cimz budeme spokojeni oba dva)?

Za "nedostatecny" vysneny prodej jsou neustale vineni zejmena pirati. Ne ze bych je obhajoval, ale nemaji na cele situaci zdaleka takovy dil viny, jak se tvrdi (a neni pravda, ze kazdy clovek, ktery hraje piratskou verzi by si dany produkt jinak koupil). Platici zakaznici jsou dale odhaneni podobnymi idiotskymi restrikcemi a protoze kupodivu odchazeji, tak jsou zbyli odhaneni jeste idiotstejsimi restrikcemi. To mi ma prijit logicke?

"Trapny PR kecy" byla reakce na prispevek, ktery se sice tvari jako prispevek uvadejici jeden "tragicky omyl" na pravou miru, ve skutecnosti obhajuje neobhajitelnou buzeraci platiciho zakaznika. Nepovazuji za klad, ze misto hodne velke buzerace budu podroben (v idealnim pripade) malicko mensi buzeraci.

Veta "Takze hlavne v klidu" me muze jako platiciho zakaznika rozpalit o bela. Vy si vazne myslite, ze muzete buzerovat nekolik let lidi (diky kterym mate na chleba) nesmyslnymi restrikcemi zakoupenych produktu a pak to odbyt vetou "Takze hlavne v klidu"? Jak dlouho si myslite, ze bude trvat, nez nam dojde trpelivost a distributori pujdou jeden po druhem na buben?

BTW Jestli si myslite, ze si muzete v roli distributoru dovolit uplne cokoli, tak vzpomente na to, jak dopadla v Evrope Starforce (nebo nejen v Evrope Sony rootkit).

0/0
5.5.2009 13:26

Honza

Re: Re: Re: Re: Instalace

No, ono to hlavně v klidu asi nebylo uplně od věci... nemam sice 500 originálek, ale hry si samozřejmě kupuju. Nikdy jsem neměl problém, a všechny tyhle bláboly mi přijdou uplně scestný. Ono tady jde totiž hlavně o to, aby hra vydržela necracknutá a neprodávaná v bazarech aspon prvních pár měsíců (max půlrok). Pak vyjde patch nebo něco podobnýho co tohle omezení odstraní... A jestli 3x během půlroku měníš hw, tak si uchyl a podobnejch lidí je miliontina procenta a nesmíš se divit že na tebe každej sere. To je jako nadávat že si hru nemužou zahrát handicapovaný. Jsou to všechno vaše výmluvy!! ano ochrany jsou buzerace, ano her je dneska moc a jsou to kraviny ale nelži že hra ti nepude spustit!!!!

0/0
5.5.2009 13:53

Phoenix

Re: Re: Re: Re: Re: Instalace

Honzo, cholerika nejlepe vydrazdis tim, ze mu reknes, aby byl v klidu. Nikdy to nezkousej na zivo, cholerici se pak tezko kontroluji. BTW Kdyz reknes nekomu neco o klidu a pak bez rozumne argumentace napises neco o blabolech, uchylech, srani a lzich, tak se nediv, ze Te nebudu brat vazne.

Nikdy jsi nemel problem. Vyborne, zkus nainstalovat Daemon Tools (je to freeware a nikomu neni nic do toho, ze to mam nainstalovane na vlastnim pocitaci) nebo Nero a pak zkus rekneme dvacet titulu. Kolik z nich se nespusti driv nez oba produkty odinstalujes? Jedna se o pomerne rozsireny problem, takze kecas Ty. Kolik her vydrzi necracknutych par mesicu? Takhle z fleku me napadaji asi dve (Splinter Cell Chaos Theory a Alone in the Dark). Kolik ze se to proda her? Takze muze byt rec maximalne o dnech a crack je venku, tudiz nezabrani v drtive vetsine pripadu vubec nicemu (Riddick uz taky padl). Zajimave je, ze Demigod bez jakekoli ochrany se prodava v USA velice slusne, o hitovkach Galactic Civilization II nemluve (na ty hodil kdysi warezlink jeden z pacovniku spolecnosti nechvalne proslule vyvojem malwaru jmenem Starforce).

Pises, ze pak vyjde patch, ktery neco podobneho odstrani. Dovol, abych se zasmal, na takove AitD nevydal distributor ani patch, ktery by odstranoval problemy ve hre, ne tak potrebu aktivace. Totez Bioshock, byl vydan pouze revoke tool, ale aktivovat musis porad (co se stane se zanikem aktivacniho serveru je ve hvezdach). HW si muzu menit nastesti zatim kolikrat chci, reci o uchylech a miliontinach procenta si bez patricnych udaju strc vis kam (hlavne je to porad moje vec, kdybych byl treba jediny na svete). Rec o handicapovanych je jednak mimo misu a druhak by ses mozna divil, ale i ti hraji hry (kdybych mel cas a chut, tak sem hodim link na video s paricim postizenym).

Vymluvy by to byly v pripade, kdybych si hry nekupoval. Protoz si je kupuji, tak reci o vymluvach jsou zase dost mimo misu. Ochrany jsou buzerace, vyborne, proc bych se tedy mel nechat buzerovat (notabene pri utraceni vlastnich penez)? Je mi uplne jedno, jestli je jeste nekdo s podobnym nazorem nebo ne. Vetsina lidi je tupe stado, za svym nazorem si budu stat, kdybych byl jediny na svete.

0/0
5.5.2009 14:19

Horrido

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Instalace

Hehe, tady se někdo trošku našňupl se mi zdá. Je nutno zachovat klid ;-) a především si uvědomit že od té doby co "přestal fungovat kapitalismus" už zákazníci nejsou, teď jsou to spotřebitelé a podle toho je nutno se k těm nickám chovat. :-) 

0/0
5.5.2009 15:26

Phoenix

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Instalace

Horrido, prave proto je potreba dat najevo, ze si to holt sem tam nekdo proste nenecha libit. Protoze jediny zpusob, jak muze cely trh fungovat, je krehka rovnovaha poskytovatel - zakaznik. Poskytovatel chce prodavat, zakaznik kupovat. Jeden bez druheho to maji tezke, potazmo nemozne (v pripade zbytnych veci se zakaznik rozhodne, ze si je proste nekoupi, na druhou stranu nejen praci ziv je clovek).

Jo a docela jsem se nastval, jednak jsem sberatel, ktery se o PC scenu zajima aktivne asi 15 let a druhak jsem velmi nerad, kdyz si nekdo mysli, ze se mnou muze zachazet jako s hadrem na podlahu. A to zejmena v pripadech, kdy ve sve aroganci prehledne dulezity fakt, ze na me nema zadne paky.

0/0
5.5.2009 16:17

Petr

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Instalace

Zapomínáš asi na tu nejdůležitější věc a to, že tě NIKDO NENUTÍ si tu hru kupovat. Je to produkt jako všechno ostatní. Nelíbí? Nekupuj.

0/0
5.5.2009 20:53

Honza

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Instalace

Deamon Tools i Nero samozřejmě používam a přesto si stojim za svym... jediný s čim sem měl problémy sou pirátský verze a na to si samozřejmě stěžovat nebudu. Demigod je MP hra kde ptořebuješ mít přístup na ofiko servry a jakmile vydali patch tak už sou piráti v háji a musej kupovat. GC2 je jedna jediná vyjímka - je to tak HC hra pro uzkou komunitu, že se lidi snažej tvurce opravdu podpořit - ne hra pro masy a 15 letý děcka kerý kradou nejvíc.

Jinak já se nenavážel do handicapovanejch - vim že hrajou.Ale je to asi takový jako kdyby měli v každý střílečce dělat speciální obtížnost pro jednoruký.Zákazníků bude taková minorita že se to nevyplatí - stejně tak klidně vývojáři oželej těch 5 lidí co si měněj hw častějc než fusekle. Mě se ty ochrany taky nák zvlášt nelíběj ale vim že hru dohraju během měsíce a pak si jí zahraju nejdřív za rok. Nemam problém s tim použít revoke tool.Jestli se ti nelíběj podmínky tak prostě nekupuj... mě když se líbí hra tak si jí prostě koupim a ochranu neřešim... podle mě tady mudrování pár šílenců naprosto nehraje roli. Jde o tak velký prachy že věřim, že to maj velký firmy moc dobře spočítaný.Já problém vidim v lidech - díky nim musíme mít v ulicích policii, na dveřích zámky a ve hrách otravný ochrany.Což jsou celkem všechno vyhozený peníze, pokud by se lidi chvoali slušně - Až se zlepšej tak ochrany nebudou potřeba

0/0
5.5.2009 22:34

Phoenix

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Instalace

Nepru se s tvrzenim nelibi -> nekoupim. Jen tvrdim, ze si pak nikde distributori nemohou stezovat, ze buzerace platiciho zakaznika vede prave k onomu nekupovani. Honzo, s piratskyma verzema problemy prave nejsou a to z toho duvodu, ze cracky obchazi ochrany proti kopirovani. Pokud dela problemy prave tato ochrana (ne ze by se to nikdy nestalo, viz. napr. mnou zminovany Rainbow Six Vegas 2), tak se ma pirat daleko lepe nez kupujici (ktery minimalne soupe disk v mechanice a zaneradi si pocitac bordelem stylu StarForce, Tages, SECUROM atd.).

Demigod muze byt MP i stokrat, byl uvedeny pro negaci tvrzeni, ze pritomnost protipiratske ochrany implikuje vyssi prodejnost. Stejne jako zminovany GC2 (nebo Prince of Persia, ten Ti snad uz jako MP nebo HC pro uzkou skupinu hracu neprijde). Takze resenim neni buzerace platicich, ale podporeni platicich supportem, na ktery pirat nedosahne. Dostaneme se primo u her take tak daleko jen proto, ze mlcici vetsina je chladna k mudrovani par silencu? A nevim, jestli 15lety decka kradou nejvic, ale ty by si hru nekoupili tak jako tak, bo vetsinou nevydelavaji, takze to chce v tomto pripade zapusobit spis na rodice.

Jestli je zakazniku, co si nechavaji libit buzeraci, majorita nebo minorita nehraje roli. Protoze jako zakaznik si fakt buzerovani libit nehodlam. Pokud ano, tak me budou vydavatele tlacit dal a dal a ostatni cleny mlcici vetsiny take. Nechapu, proc bych mel pouzivat nejaky revoke tool (pirat opet nemusi), navic ani pouziti revoke toolu neresi nefunkci aktivacni server, ten resi zase jen crack. Ja si chci hru koupenou za vlastni penize zahrat treba za dvacet let a je mi sumak, ze vydavatel davno zkrachoval.

Mudrovani par silencu nastesti hralo roli treba v pripade StarForce, protoze techto par silencu si tak dlouho nechtelo nechat prasit vypalovacky a instalovat backdoory do komplu, az to Ubisoft vzdal.

Policii mame v ulicich kvuli tomu, aby honila lidi co porusuji zakony. Totez zamky. Situace s ochranama by byla srovnatelna, kdyby policie honila prave lidi, kteri zakony neporusuji. To ma asi stejnou logiku, jako nechat lidi preventivne cipovat nebo chodit v retezech, pak se budou gauneri honit jedna radost. Soucasne s tim se kvalitne skripne mlcici vetsina. Gauner se smeje (protoze na zakony kasle a ocipovat se nenecha, pripadne to zase nejak obejde), mlcici vetsina se nestaci divit.

0/0
6.5.2009 10:45

Phoenix

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Instalace

Mne se kuprikladu vubec nelibi, ze platime z kazde vypalovacky, disku, flashdisku, media nebo papiru vypalne vyderacske organizaci jmenem OSA, ktera pomoci uslechtile myslenky ochrany dusevniho vlastnictvi a mohutneho lobbingu na statni urovni sleduje jen vlastni obohaceni, pricemz o autory opravdu vubec nejde (o tom, ze jejich postup je flagrantnim porusenim presunpce neviny ani nemluve).

Lidi se chovaji plus minus porad stejne, jak jsem napsal vyse, problem je uplne jinde nez v piratstvi, na ktere se to jen dobre haze. Vydavatele pouzivaji piratstvi jako zaminku k tomu, aby mohli kratit prava zakazniku (coz se mi logicky nelibi). Boj proti bazarum, cim dal kratsi hry (abychom museli kupovat vice a rychleji) atd. Opet jsem psal vyse. A viz vyse, ochrany nejenze nic neresi (prolomeni v radu dnu max tydnu), trestaji kupujici, nikoli piraty a vyssi prodejnost neimplikuji (navic jejich pouziti logicky prodrazuje finalni produkt).

Pokud si ted nechame libit, ze je s nami zametano, situace nebude lepsi. Situace bude logicky jen horsi. Protoze ona rovnovaha poskytovatel - zakaznik byla vychylena a je treba ji vratit zpatky. Slusnost, logika a vecnost na obou stranach nakonec prospeje vsem.

0/0
6.5.2009 10:46

Honza

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Instalace

Nejdřív pár upřesnění: PoP se NEPRODAVAL, proto pokračování bude už jen na konzole.Demigod se prodává dobře proto, že cracklej jednoduše nejde plnohodnotně hrát... ta ochrana je zabudovaná v přístupu na servery a pokud vydavatel zkrachuje, tak si tam stejně taky nezahraješ.

Zásadou předcházení zločinu je prevence - ochrany (stejně jako mříže - nevim co si to vydedukoval) jsou prevence.Hele je to asi stejný jako když máš ted každou ulici sledovanou kamerou, tam si ani nemužeš vybrat jestli chceš nebo ne, prostě tě sledujou. Bejt tebou upřu svý revoluční sklony na tohle.

Ohledně toho jestli si zahraješ až padne vydavatel tak - uvidíme. Zatim se to nestalo, já věřim že to pude, ty že ne, ale dohromady víme prd.Ohledně poplatkům OSE nebo stále kratším hrám - todle už neni téma rozhovoru.Sice souhalsim, ale kdybych někdy vydal hru tak jí rozhodně nepošlu ven bez ochrany.Dle mýho bohatě stačí přítomnost CD v mechanice. A s tim že se odírá jdi s prominutim do háje, médium se roztočí jen když se hra spouští, navíc dvd se muže točit klidně rok v kuse.OK, ten zvuk obtěžuje ale to už mě víc otravujou ty plastový folie na hrách,kuli kerejm musim dycky hledat nužky.A nedělej ze mě tupou masu... já NIKDY s originálkou problém neměl a až ho budu mít tak to budu řešit.Nějaký hypotetický - co budu dělat za dvacet let mě netrápí - stejně už nový windows nebudou kompatibilní :-)

0/0
6.5.2009 12:00

Horrido

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Instalace

Kamerové systémy jsou z hlediska prevence zcela neúčinné a v poměru k možné zneužitelnosti naprosto zločinné a veřejnosti vnucené. Dobrý příklad.

Mříže na okně pomáhají chránit majitele (pronajímatele objektu, to je ve spojení se hrou lepší) před zloději. Ochrana u her chrání přesně koho? Pronajímatele softwaru, toho kdo za používání ZAPLATIL, pouze buzeruje, omezuje a nechrání ho před ničím. Ten kdo ti něco prodává chraní své zájmy na úkor tvých práv.

Jistě, když se ti nelibí barák jehož majitel zabednil všechna okna a povolí vyvětrat jen třikrát, pronajmeš si ten vedle. Ale tohle u softwaru udělat dost dobře nemůžeš.

Nehledě na to, že pak máš ještě vedle nabidku, že někdo to  zabednění odstranil, můžeš větrat jak chceš a ještě dostaneš barak zadarmo. 

Je dnes docela težké kupovat hry a nebýt naštván. To že se tě naštěstí ochrana nijak osobně nedotkne neznamená, že je vše v pořádku. Jde o princip.

0/0
6.5.2009 12:56

Honza

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Instalace

Tak jestli jde jen o princip tak je to v pohodě... mě prostě přijde že her který dělaj nějaký problém je jen pár procent. Když to na svym kompu nespustíš kuli ochraně tak ti vrátěj prachy. Podle mě je ztráta řádově stovek zákazníků (kerejm to nejde) trápí mín než ztráta desítek tisíc kerý si hru jednoduše vypálej... pálit umí každej, ale spousta lidí se bojí si stahovat cracky z netu třeba - ty strányk bejvaj hodně neduvěryhodný. Ne každej v tom umí chodit. Nevidim jedinej důvod nadávat lidem, co mi vyroběj oblíbenou hru že jsou kreteni co si mě nevážej.

0/0
6.5.2009 13:11

Phoenix

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Instalace

Ad kamerovy system: Ano, neucinna vec (z hlediska prevence) diky ktere je ovsem nesmirne jednoduche buzerovat i lidi, kteri se nijak neprovinili. At jsou policiste v ulicich, ale v prve rade ma mit kazdy pravo branit se ucinne sam (a pripadny utocnik musi nest vsechna rizika). To uz ovsem hodne odbocujeme, nicmene se jedna o dobry primer (z kamer jsem byl puvodne take nadsen, casem jsem zmenil nazor, tudy cesta ke snizeni zlocinnosti nevede). A analogie s mrizi v okne: Ochrana proti piratum narozdil od mrizi v oknech nechrani proti piratum, ale buzeruje poctive zakazniky.

Ano, v prve rade jde o princip (ne ze bych nemel konkretni problemy, rozvedu dale). Jde take o to, ze cim vice si nechame libit, tim dale budeme tlaceni.

"Tak jestli jde jen o princip tak je to v pohodě... mě prostě přijde že her který dělaj nějaký problém je jen pár procent. Když to na svym kompu nespustíš kuli ochraně tak ti vrátěj prachy."

Tak to vraceni prachu jsi videl kde? Zapomen. Nehlede na to, ze nechci za pet let starou hru vracet prachy (SW konfliktni s novym HW - napr. Heavy Gear 1,2 nebo O.D.T), ja jsem si ji koupil a chci si ji zahrat. Bishock jsem diky uzasnym aktivacim nehral asi pul dne (koupil jsem ho hned jak vysel, protoze jsem se proste tesil) Detaily viz. http://sarcasticgamer.com/forums/showthread.php?t=2612 Takovy Last Remnant nesel hrat, protoze se cekalo na Steam. Na puvodni verzi Armed Assault bylo vydano poradi asi deseti kroku (v jakech ja treba instalovat/odinstalovat ruzny SW), bez jejichz dodrzeni hra nesla spustit. Vestavena ochrana Gothica 3 zpomalovala hru natolik, ze se nedala hrat a autori ji byli nuceni pomoci patche sami odstranit (ne ze by pirati vesele nehrali s crackem). Chaos Legion v prvni verzi nebyla schopna rozpoznat originalni medium. Tady nejde o to, ze tech her je procento, protoze az jich bude vetsina, bude pozde protestovat.

"Podle mě je ztráta řádově stovek zákazníků (kerejm to nejde) trápí mín než ztráta desítek tisíc kerý si hru jednoduše vypálej... pálit umí každej, ale spousta lidí se bojí si stahovat cracky z netu třeba - ty strányk bejvaj hodně neduvěryhodný."

0/0
6.5.2009 18:32

Phoenix

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Instalace

To je dobra otazka. Klasicka demagogie spociva v tom, ze kazdy, kdo hru vypali, by si ji jinak koupil (coz je logicky nesmysl krom toho, ze je to prakticky dost nedokazatelne). Dalsi problme spociva v tom, ze ne kazdy, kdo si hru stahne, si ji pote nekoupi (zejmena v dobe, kdy se nenosi vyrabet demo a na recenze v casakach a na netu dost neni spoleh).

Spousta lidi se boji stahovat cracky z netu, tak rekne zkusenejsim kamaradum nebo stahne image rovnou s crackem. Nebudme naivni.

"Ne každej v tom umí chodit. Nevidim jedinej důvod nadávat lidem, co mi vyroběj oblíbenou hru že jsou kreteni co si mě nevážej."

Stezejni problem spociva v tom, ze tady nikdo nenadaval vyrobcum, kteri maji (podobne jako treba interpreti) z prodanych kusu velke kulove v porovnani s distributory (o kterych je tady celou dobu rec).

0/0
6.5.2009 18:32

Phoenix

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Instalace

http://360.kombo.com/article.php?artid=15677 Coze se to neprodavalo? http://torrentfreak.com/top-10-most-pirated-games-of-2008-081204/ A co z tech nejvice piratenych her melo DRM? Ze by Spore?

Pokud vydavatel zkrachuje u offline hry, tak bych si s dovolenim zahral rad, cemuz presne online aktivace zabranuje.

Ty veris, ze to pude. Jak, kdyz hra vyzaduje aktivaci? Kdy konkretne doslo k tomu, ze byla nutnost aktivace zrusena (nepocitam revoke tool, to neni zruseni nutnosti aktivace). Kolik procent her s nutnosti aktivace se uz aktivovat nemusi?

Medium se roztoci kdyz se hra spousti, coz je presne technicky zbytecne, protoze data jsou uz vsechna na disku. DVD se dost tezko muze tocit rok v kuse, jestli ano, hod link. Ten zvuk obtezuje, pomaly start obtezuje a hledani origo media s nainstalovanymi deseti ruznymi hrami take obtezuje. O malwaru nemluve, ten obtezuje nejvic.

Novy Windows kompatibilni mozna nebudou, v DosBoxu hraju pomerne rad a casto. Totez bude platit pro rekneme XP only veci treba za deset let.

0/0
6.5.2009 18:46

Marty

Re: Re: Instalace

Nechcete napsat knížku ? Ale jinak zajímavý

0/0
12.5.2009 1:12

Dhatz

3x hnůj

Aspoň už je na to funkční rack.

0/0
4.5.2009 21:35

Dzardajs

trochu mimo chapani ne xD

Za ty prachy bych do toho nepich ani klackem kdyz to ma pouze 3 instaly (Y) si trochu atari ulitly ne ;-D;-D;-D to je jak kdybych si neco pronajal na 3 pouziti ;-D;-D;-D

0/0
4.5.2009 19:47

drake

Re: trochu mimo chapani ne xD

Ahoj, souhlasím. Já už v životě hrál hodně her a musím přiznat že nad 90% her jsem cracknul. Byly ale hry, které byly pro mě tak Skvělé a Úžasné (např. Baldur's Gate I a II od Biowaru, Albion od BlueBytu, Realms of Arkania od Schwarz Auge nebo Stonekeep od Interplay a samozřejmě ještě i další) že jsem neváhal a koupil si originál protože jsem chtěl tím dát svoji spokojenost a podpořit vývoj těchto - alespoň pro mě - naprosto převratných her.

Abych se přiznal Riddick a Butcher Bay mě pobavila, ale nijak zvlášť... tady bych ani neuvažoval o koupi... Není pro mě problém koupit si DragonAge (na který se už rok nemůžu dočkat - prostě když se na něj podívám ... vzpomenu si na dny a týdny strávené v pohádkovém světě cca Baldur's Gate 10 let zpátky který jsem miloval a DragonAge vypadá jako starý poctivý Baldur's Gate přepracovaný do moderní podoby - grafika, hudba i novodobý důraz Biowaru na ještě silnější příběh). Koupím si ho v momentě kdy vyjde i když cena bude kolem tisíc i možná o něco více korun - ale pouze v případě že instalace nebude obtížná a že tam nebudou takové hlouposti jako je toto 3x a dost... V tom momentu na nic nečekám a žhavím Torrent. Bohužel.

Upřímně mi takovéto jednání připomíná komunismus. Omezíme možnosti aby byl pořádek. A přitom žádný pořádek nebyl - jen větší bordel.

0/0
4.5.2009 20:03

simsalabim

Re: Re: trochu mimo chapani ne xD

ee, nie komunizmus ale absolútne úchylný a zúfalý ťah podporujúci nelegálne kopírovanie hier, a inak DRAGON AGE BUDE šUPAAAAA, to je jasná kúpa, dúfam že to vyjde aj v nejakej zberateľskej edídii, howgh

0/0
4.5.2009 21:14

Dhatz

Re: Re: trochu mimo chapani ne xD

hrál jsi vůbec něco z jiného žánru než vyjmenované hry kromě riddicka?

a bohužel o pirátství se častěji mluví jako o komunizmu.

0/0
4.5.2009 21:41

simsalabim

Re: Re: Re: trochu mimo chapani ne xD

to prvé som nepochopil, ale hral som všetky hry od výmyslu sveta, a mám ich buď požičane od kamarata alebo kupene.

a to druhé, jasné že pirátstvo je zlé, neni nič lepšie keď si donesieš domo napríklad také dobručké GTAčko, v novučkom obale. Predsa sa tie hry nevyrobia samy, na torrentoch sú príživníci, a v komunizme bolo príživníctvo najbežnejšia forma zločinu, ale 3x a dosť je extrém.

0/0
4.5.2009 23:30

fuch

Re: Re: Re: Re: trochu mimo chapani ne xD

jj 3x a dosť je extrém raného socializmu;-D;-D

0/0
4.5.2009 23:33

Phoenix

Re: Re: Re: trochu mimo chapani ne xD

Ja bych sice s pisatelem nesouhlasil co se hodnoceni Riddicka tyce (pro me jedna ze dvou nejlepsich FPS spolu s genialnim Far Cry), zato souhlasim s namitkou, ze omezovani instalaci je prasarna. Chtel jsem si jako sberatel koupit hru hned potom co vyjde, ale kaslu na to. Koupim, az bude funkcni crack (nebo az autori ci Atari se sypanim popele na hlavu tuhle blbost zrusi). Crackuju kazdou originalku, u spousty starsich her je to dokonce nutnost kvuli problemum s rozpoznanim ORIGINALNIHO media.

BTW Crack  pokud vim stale neni, udajne kvuli dohode Atari s Reloaded ci Razorem.

0/0
5.5.2009 8:58

Phoenix

Re: Re: Re: Re: trochu mimo chapani ne xD

Aha, tak uz asi je, jeste jsem ho nezkousel, tak nevim, jestli fcni.

0/0
5.5.2009 9:19

yuri337

Hajzlové

Assault on Dark Athena jsem si chtěl koupit, ale 3x install a dost?! To je pěkná odrbávačka.. Když si koupím auto, taky chci aby nastartovalo víc než 3x.. Se*u na ně - torrent ;-€;-€;-€

0/0
4.5.2009 17:37

Jan

Grafika - rozdil

Mohl bych od nekoho vyzvedet v cem je lepsi grafika v remaku oproti puvodnimu Riddickovi? Sice jsem remake nehral, ale ze screenu ani videa nevidim zadny rozdil, vzdyt jiz v EFBB byla vynikajici na max.

0/0
4.5.2009 16:41

Lumirel

Re: Grafika - rozdil

V čem..? No, asi bude nejlepší mrknout na officiální stránky obou titulů, mrknout na www.youtube.com a kouknout se na videa z obou (starší i nové) etc. Předpokládám, že nový Riddick využívá líp shadery, hdr etc.. Nepamatuji si, co všechno stará hra využívala.

0/0
4.5.2009 16:50

Nokiaman

Re: Grafika - rozdil

Starej Riddick na tohle nemá

0/0
4.5.2009 17:00

legend

Re: Re: Grafika - rozdil

na to jsou i videa kdy je rozdělená obrazovka a na jedné straně je starý a na druhé straně nový riddick

0/0
4.5.2009 18:24

juris99

ochrana..hahaha

Tohle se jim moc nepovedlo..dalši důvod proč být "pirat"

0/0
4.5.2009 15:48

Nokiaman

...

Skvělá hraR^

0/0
4.5.2009 13:41

Shodar87

...

Jak je to s pritomnosti commentary modu. Recenzent si asi nevsiml bonusu ktery dostali PC hraci v EscapeFromButcherBay.:-/

0/0
4.5.2009 12:18

ladah

NEKUPOVAT - instalace jen 3 x a dost !!!!

jo dva za cenu jednoho ???  :-/

dyk je tam jen 3 x instalace a dost a muzu to zahodit - to neni koupeni hry ale jen kratky pronajem hry !!! a za tu ce ?? to koupi jen blazen! 

A to samozrejme v uplaceny recenzi nepisou..

FUJ ATARI a jejich hnusny jednobitovy hraci pocitace....  ;-€

0/0
4.5.2009 11:12

sal

Re: NEKUPOVAT - instalace jen 3 x a dost !!!!

jo, tak tohle je pěkná prasárna8-o:-©

0/0
4.5.2009 11:43

km

Re: NEKUPOVAT - instalace jen 3 x a dost !!!!

Díky za uzpozornění (hlavně by to měl uvést recenzent). To je pěkný svinstvo. ;-€

0/0
4.5.2009 12:22

Lumirel

Re: NEKUPOVAT - instalace jen 3 x a dost !!!!

Informaci potvrzuji, psalo se o tom na dost místech i na zahraničních serverech. O tento titul jsem měl zájem, ale...

Vzhledme k tomu, že mám teď Vista 64 OS a plánuji Windows 7, tak v ideálním případě by mi zůstrala 1 instalace do budoucna, kdybych si to chtěl někdy zahrát. Ano, v ideálním případě..

Doopravdy chápu i hry, které je nutno registrovat na Steam (nejdou pak dále prodat, pokud pro každou hru nevytvoříte Steam účet zvlášť), ale.. alespoň to má člověk navždycky. (v relativním slova smyslu, pořád můžete dostat na Steamu BAN a všechny hry budou tatam...)

Systém ochran je v poslední době trapný. Každopádně Ubisoft u H.AW.X. a Prince of Persia dokázal, že ochrana být nemusí a prodaných kusů je i tak dost. Mě jako člověka, který si hry kupuje dost odradí jakýkoliv limitovaný počet instalací.

0/0
4.5.2009 12:43

km

Re: Re: NEKUPOVAT - instalace jen 3 x a dost !!!!

Taky myslím, že systém ochran překračuje všechny meze. Mají smůlu, nemám ve zvyku házet peníze do kanálu nebo s nima dokonce podporovat takovéto (podle mne přímo zločinné) praktiky.

0/0
4.5.2009 13:44

Lumirel

Re: Re: Re: NEKUPOVAT - instalace jen 3 x a dost !!!!

Ano, je dost divné, že jim toto projde. Stejně tim nic nevyřeší... Ti, co ochranu obejdou to budou mít vpohodě a nikdy se jim nestane, že by si to nenainstalovali... Ale poctivý hráči, co si to koupí si to nainstalují pouze třikrát.. Trapas.

0/0
4.5.2009 16:47

Spaghett

Re: NEKUPOVAT - instalace jen 3 x a dost !!!!

No na tento fakt bylo upozorňováno dříve v novince a autor se tenkrát rozhodně nestavil na stranu Atari. Takže ty řeči o uplácení jsou asi trochu mimo.

0/0
4.5.2009 20:18

gabor

2 altr

no dyt je to bejvalej vrah, ne? lol

0/0
4.5.2009 7:58

ALTR

Offtopic..

Filmový "ANTIHRDINA" ?? WTF!!!!!;-O

0/0
4.5.2009 7:42







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.