Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Still Life 2 je brutální detektivka, která si nebere servítky

Příliš podobností s předchůdcem nehledejte, přesto je to povedená detektivka. Varování: pouze pro silné žaludky!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Host

cestina

prodava se u nas vubec hra still life 2?asi pod nejakym jinym nazvem,protoze ji nemuzu nikde na prodej najit

0/0
12.12.2009 11:46

Host

pane skurvenej boze hral´ste to vubec ? recenze je vrchol idiocie ...

0/0
31.10.2009 13:19

Host

sekne se to

ahoj,ono to sem asi moc nepatří,ale potřebovala bych poradit co mám dělat.Mám Still Life 1 a hned na začátku,když jde ona do budovy,má si pokecat s chlapem(policajtem)a v tom se mi to sekne a ani se nehne..poraďte co s tim.Pište na Asurikova@seznam.cz

0/0
29.10.2009 19:13

Host

zklamani

tahle hra still life 2 uz bohuzel ne ma tak mysteriozní atmosferu jako still life 1.

a to je ten problem.still life 1 měla vsecko co si od adventury muzu přát skvělý příběh, VÝBORNOU atmosféru,A skvělé ovládání.still life 2 nemá stohodle všeho skoro nic snad jen ten příběh a to fakt málo.už z traileru to vypadalo strasne staci se podivat na trailer still life 1 a uvidite ten rozdil trailer v 1 krásne sestrihany fakt cool muzika od mozarta a ten vrah stou maskou brrr az mi nahanel husi kuzi.ale trailer ze 2 hruuzaa vrah v kozene bundě a plynové masce ach prísera.v 1 mi bylo vazne lito Idy skalnickové-pritelkyne Guse.jak ji vrah pobodal nozem ale ve 2 mi bylo jedno co se stane s pamelou.a odmaskovani vraha ve dvojce bylo primo ubohé.na tohle jsem cekal tolik let ? jednim slovem HRŮZA HRUZOUCÍ.prosim vyvojaře aby udelali still life 3 a ten by navazoval primo na 1 aby se udalosti ze 2 nikdy nestaly. asi mnozi zvás se mnou nebudou sohlasit ale kazdy má svů názor ne. A proty kteri zvazuji jestli to maji koupit tak to nekupte a penize investujte do neceho jineho.

0/0
19.7.2009 15:03

Host

still life 2

kde se dá ta hra koupit ?:-/

0/0
1.7.2009 20:09

Host

??

Mám si to vůbec zahrát?

Hodně sem se těšila, protože jednička mě bavila, ale po recenzi váham, jestli nebudu příliš zklamaná...

0/0
24.6.2009 18:48

Host

Re: ??

Zkus demo...

0/0
24.6.2009 19:10

Host

Re: ??

Mě u hry držela jen zvědavost, jak dopadne příběh prvního dílu (protože ten byl úžasnej)...bohužel i to se dozvíš skoro až na konci a 90 procent stejně strávíš v ,,přítomnosti''...a doporučuju si vzít k ruce rovnou návod (nepamatuju kdy jsem to naposledy u adventury udělal) a obrnit se trpělivostí s bugama. 

0/0
25.6.2009 9:33

Host

flash

Obrovský zklamání, ale grafika mi nevadila. A postava vraha na toho z jedničky zdaleka nemá...nejvíc jsem se bavil při flashbagách, zbytek bylo spíš utrpení.

0/0
23.6.2009 13:16

Host

CRYSIS FOREVER!!!!!!!!!!!!!!!!

Na hodnocení této hry je ukázkově vidět, jak se dnes upřesdnostňuje grafické zpracování. Například Crysis, který má sice hezkou grafiku, ale příběhově není nijak silný, hratelnost pokulhává a jediné, čím skutečně vybočoval je pouze a jen grafické zpracování, získá hodnocení přes 90. A mnohem kvalitnější hry na základě špatného vzhledu získávají méně.

CRYSIS = TRAPÁRNA

0/0
22.6.2009 14:04

Host

Re: CRYSIS FOREVER!!!!!!!!!!!!!!!!

Vidíš to moc čiernobielo. Grafika je síce len jedno z kritérií kvality, ale nesmie sa dostať pod únosnú hranicu súčasných požiadavkov. Reťaz je tak silný ako silný je jeho najslabší článok. A možeš si to vylepšovať akokoľvek. Mne zatiaľ zrak slúži dobre a ak sa mám pozerať hodiny na obraz, ktorý mi neustále hovorí ako je na tom mizerne, proste to dojem z hry zhadzuje neuveriteľne. Ani adventúry sa nedajú hrať so zavretými očami. Keby bola tá grafika aspoň nejako komiksove štylizovaná, lenže ona si hrá na realitu a to je pri jej úrovni to najhoršie.:-/

0/0
22.6.2009 14:53

Host

Re: CRYSIS FOREVER!!!!!!!!!!!!!!!!

Máš recht, že crysis je po vypuštění grafiky slabota a vydržet u ní dokonce chce asi trošku sebezapření, ale zase bych netvrdil, že tahle hra dostala špatné hodnocení výhradně kvůli grafice. U crysisu je ale naopak jasné, že ten vysoké hodnocení díky grafice dostalRv

0/0
22.6.2009 16:37

Host

Re: Re: CRYSIS FOREVER!!!!!!!!!!!!!!!!

preboha daj si facku kretén. Crysis bola dobrá hra

0/0
24.6.2009 14:58

Host

Re: CRYSIS FOREVER!!!!!!!!!!!!!!!!

roman

Ano, to je pravda, i když zrovna adventury nejsou hry kde se něják hodně hraje, tam hlavně sleduješ příběh a přemýšlíš. (tím myslím to že by se neměla srovnát s fps) Ale jinak crysis je propadák který po stránce čehokoliv jiného než grafiky nepřínáší absolutně nic

0/0
23.6.2009 19:02

Host

Re: CRYSIS FOREVER!!!!!!!!!!!!!!!!

ty si pako

0/0
24.6.2009 14:58

Host

Still Fife

Moc se na dvojku i po ne moc pozitivni recenzi tesim. Jednicku radim mezi TOP adventury co jsem prosel (je me mrzelo, ze jsem ji hral dost pozde po vydani a zaverecny "filmecek" uz jsem na netu nestihl = nevi nekdo nejaky funkcni link?).

Hodnotit u adventury obtiznost je dost tezke, zalezi na hraci, kolik toho ma za sebou, s cim uz se musel "poprat". Uvidim jak dvojka bude fungovat, na tom, ze pobezi na starem engine bych nestavel, dulezitejsi bude kontinuita pribehu a prave logicke reseni dalsi cesty.

Pekne hrani vsem R2

0/0
22.6.2009 10:10

dr_dlaha

Technicke zpracovani...

....me odradilo od hrani teto hry. Nejenze je grafika eklhaft (coz by se dalo u dobre story prehlednout) ale cele ovladani a kamera je des. Snazil jsem se to hrat kvuli pribehu ale po chvili jsem to smaznul....takhle zpackat pokracovani dobre hry je velka skoda

0/0
22.6.2009 10:03

Mik8

Re: Technicke zpracovani...

Taky se mi to vůbec nelíbí, první díl byl nesrovnatelně lepší co se grafiky týče. Je to o to větší škoda, že nešlo jen o pouhé pokračování, ale mělo jít o dokončení a uzavření první části.

0/0
22.6.2009 11:47

Host

Technicke spracovanie

V tomto pripade veru technicke spracovania JE na skodu. Ja som sa nad to nedokazal preniest ani po hodinach hrania. Maximalne podporovane rozlisenie 1024x768 - a to je prosim na 22" LCD hnus, hnus a este raz hnus. Still Life 2 som zacal hrat po Secret Files 2 a mozno to bola chyba - graficky skvost, ovladanie na jednotku, obtiaznost tak akurat - to je to co mi v Still Life 2 velmi chybalo. U mna 5/10.

0/0
22.6.2009 7:51

Host

Re: Technicke spracovanie

Na mem 19" CRT je to pekna hra. Vubec nechapu co by jste chteli.

0/0
24.6.2009 14:28

Host

Dostupnost v CZ

Co je to za rozpory v textu o obtížnosti jedničky.... "Na jednu stranu brilantně spletený příběh odehrávající se ve dvou zcela odlišných dobách, nádherná grafika a temná atmosféra historické Prahy, na stranu druhou pekelná obtížnost"

"Still Life je hra, na kterou spousta z nás dlouho čekala, a pokud budu mluvit za sebe, čekání se vyplatilo. Velkou škodou je, že hra je příliš krátká a pro znalce adventur nepřinese skoro žádný zádrhel. Vždy budete vědět co a jak máte udělat, ovšem to hru nesráží k žádnému průměru."

"Co se od minula nezměnilo ani o píď, je opravdu vysoká obtížnost."

Že by byla Katka Kalinová o tolik bystřejší než Honza Srp? ;-)

Jinak na warforech už tato hra nějaký pátek je, ale mě zajímá dostupnost lokalizované verze a kdo bude jejím českým distributorem, pokud vůbec někdo a nepřeloží ji nějaký amatérský překladatel.

0/0
22.6.2009 7:41

Host

Re: Dostupnost v CZ

vypadá že jo a Katka byla asi geniální... :-) tohle praví v recenzi Midnight Knight, o jehože inteligenci a zkušenostech asi netřeba pochybovat... (o prvnim díl): "tím,jak se střídaly dějové linie minulost/přítomnost,jsem občas ztrácel přehled,co a proč vlastně dělám.K tomu připočtěme extrémní obtížnost některých puzzlů a nikdo se nemůže divit,že při vyslovení Still Life se mi vždy okamžitě vybavilo téměř neřešitelné zacházení se šperhákem..."

0/0
22.6.2009 8:51

Host

Re: Re: Dostupnost v CZ

Proč to nepřiznat, šperhák i pečení koláčků jsem vzdal.... :-/

0/0
22.6.2009 12:19

Host

Re: Re: Dostupnost v CZ

Ja sem se do dneška nedostala přes tu scénu kdy se musim tim malym robotem dostat přes místnost plnou laserů :-/ .Ani podle toho návodu sem to nějak nezvládla. Vám se to povedlo?

0/0
31.7.2009 12:51

Dru Zeree

super

Tak konečně jsem se dočkal pokračování:-):-)

0/0
22.6.2009 0:36







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.