Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Unikátní hra Braid dokazuje, že ještě nebylo vymyšleno vše

Braid je důkazem toho, že v herní branže zdaleka nebylo vymyšleno vše. S omezeným rozpočtem se tu podařil opravdový majstrštyk.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Host

LOL?

Proboha co tou jsou za screenshoty? To tam máte jako schválně půlku screenů z nějaké předpotopní verze?

0/0
9.9.2009 18:46

Host

Super hra...

stahnul jsem si braid nelegalne jestli mne to bude bavit... bavilo a i kdyz jsem to dohral tak jsem si jeste koupil originalku na steamu a dohral jeste jednou :p... takovyhle hry se musi podporovat, je fakt ze ted vychazi nehorazne mnoho sracek a najit neco kvalitniho je tezky takze tech 15 dollaru nelituji... tak jako za Plants vs Zombies. R^R^R^ jen tak dal

0/0
5.9.2009 18:27

Host

KOKOS

kdo rika ze to je stejny jak nejaka jina plosinovka tak je fakt kokos. pravdepodobne to nehral nebo hral jen prvni levely druheho Worldu ( =prvni levely teto hry). je to makacka na palici.

Jinak ttrochu musim souhlasit s tim ze je trosku precenovana tahle hra. samozrejme je genialne vymyslena. ale nesouhlasim ze ma uchvatnou grafiku/hudbu/smrad/atd. Ja bohuzel necetl ty knizky ve kterych byl pribeh tak sem mozna byl ochuzen o nejakou tu atmosferu a alegorii, ale i tak sem si hrani uzil.

Pro milovniky logickych her skvela volba. (PS: nekupovat! herni doba u me byly tak tri odpolka bez sbirani hvezd)

0/0
15.7.2009 9:57

Host

Re: KOKOS

Jasně je to super, ale nekupovat. Za 15 dolarů jsou 3 odpoledne docela fajn. :-P

P.S. A úchvatnou grafiku to má. ;-)

0/0
9.8.2009 15:33

Host

nemozne a nechapu

jak to muze nekdo vyhrat chybi mi 3 puzle, ale ty za boha nedam at se snazim sebevic. Obdivuji ty kteri to dohrali

0/0
8.7.2009 20:37

Host

Re: nemozne a nechapu

Tak a uz mi chybi jen jeden :-)

0/0
16.7.2009 21:08

Host

horor

;-O;-O;-O;-Oděs

0/0
7.7.2009 13:36

Lupulin

omg

co je na Braid tak originalniho?? abyste se z toho nepo..... je to celkem zajímavá hra ale štve mě jak z toho hlavně redaktoři dělají něco mimořádného..NIC mimořádného to není....

0/0
30.6.2009 8:00

jack08

...a hrál jste nikdy Mario?...

to je to samé, akorát v bledě modrém, takže zase nevidím nic, co by ještě nebylo vymyšleno :-(.

0/0
29.6.2009 7:25

Host

Re: ...a hrál jste nikdy Mario?...

Obávám se, že si minimálně jednu z těchto dvou her nehrál. Mario je skákačka, sbíráš penízky, zachraňuješ princeznu, šlapeš po želvičkách. Vždy jdeš přímočaře od bodu A do bodu B. Braid je logická plošinovka, sbíráš dílky puzzlí, ale ne vždy k nim doskočíš, musíš přemýšlet, jak se tam či onam dostat, tím řešíš logické hádanky a problémy. Do toho navíc obohacené o prvek manipulace s časem.

Ty dvě hry mají společného jen to, že jsou obě 2D a ovládají se šipkami (i když to je sporné, Mario oficiálně nikdy nevyšel na PC, takže šipkami nikdy neovládal). Pokud bys za každou cenu chtěl ukázat na neoriginalitu konceptu nebo něco podobného, pak mnohem blíže Braidu jsou i hry jako Lost Vikings, Quadrax, Lemmings. Našly by se i takové, které si zahrávaly s časem, ale jména si teď nevybavím. Nicméně Braid není jen jejich kopie či co. Je to prostě jen podobný žánr. Je to jako říkat, že GT je vlastně jen okopírovaný Lotus nebo NFS1, protože tam jsou auta, nebo Killzone, že je obyčejný plagiát Wolfa3D.

0/0
29.6.2009 9:56

Host

Re: ...a hrál jste nikdy Mario?...

Měl by jsi s itu hru zahrát. To je jako srovnávat NFS a LFS. Vypadá to podobně, jmenuje se to podobně, je to tentýž žánr - ale jsou to zcela jiné hry.

Mario je skákačka.

Braid je logická hra založená na originálníhc principech (nebo já je aspoň ještě nidke neviděl)

0/0
15.7.2009 13:07

Host

:(

Nějak jsem přesně nepobral příběh,mužé mi ho někdo vysvětlit. pochopil jsem jen, že chce najít princeznu, ale ta princezna ho nechcu. Chtěl bych to trošku hlouběji povhopit ;). díky moc

0/0
28.6.2009 1:03

Host

Tomas Re: :(

SPOILER!!!No co jsem vyčetl na forech, i wikipedii tak přiběh pojednává o vědci co se snaži vynalézt atomovou bombu,(ve hře se zmiňují o Projekt Manhattan, což byl skrýtý název pro vývoj atomové bomby). Pozadí na začátku hry, kde stojí hlavní hrdina vypadá jako po výbuchu atomové bomby. Princezna by tedy měla být ta atomová bomby a konce jednotlivých kapitol ukazují na jeho neůspěch v bádání.

0/0
28.6.2009 1:22

Host

Re: Tomas Re: :(

No a na konci už při bádání uspěje a následně si uvědomí co vše tím zbůsobil.

0/0
28.6.2009 3:36

Host

Re: Re: Tomas Re: :(

!!!!!!SPOILER!!!!!!

0/0
28.6.2009 3:55

Host

Re: Tomas Re: :(

nic o tamove bombe tam neni ... teda mozna alternativni konec po posbirani vsech puzzliku (tam nejaky vybuch byl ale pochybuju ze to melo neco spolecneho s atomovkou) ... ale spis to je love story ... vsichni jsme to zazili : mame nekoho radi , udelame nekolik hlouposti a pak se snazime dostat toho clovicka zpatky ... kazdy svet predstavuje jednu zivotni epizodu ... a na konci si vlastne s tech epizod = zivotnich zkusenosti hlavni hrdina postavi svuj vlastni hrad ...

Konec je ale velmi uzasny ... pro ty kteri nedohrali --SPOILER--- Na zacatku levelu se nam zda ze princezna utika pred nekdym kdo ji unsel ... ale projit levelem na konec je jen cast ... pote se cas obrati a zjistujeme ze princezna utika od nas smerem k jinemu princi ktery ji zachranil ... 

kdo nehral nepochopi :)

0/0
4.8.2009 11:30

Cubky

Re: Re: Tomas Re: :(

Ale ano, pribeh opravdu pojednava o fyzikovi, ktery se snazi vynalezt atomovou bombu... V jedne z knizek se napriklad objevuje rozhovor:

"It worked."

"Now we are all sons of bitches."

Coz jsou vety Oppenheimera a Bainbridge po odpaleni prvni atomove bomby v testu Trinity.

0/0
9.8.2009 15:01

Host

Dohrano

Dnes jsem to dohral, dobra hra... vedeli jste, ze ve hre lze jeste ziskat 8 hvezd, ktere jsou pro opravdove fajnsmekry?

http://www.youtube.com/watch?v=3bJYEk-IXa8

0/0
27.6.2009 15:38

malej pipík

Panebože, tohle má bejt jako něco originální a vyjimečný?

R^Dyk to je jako The Lost Vikings jenom v lepším grafickým hávu, ale 100 krát horší. Lost Vikings pojedou i na 286-ce. To byla gamesa a ne tyhle nový nenažraný srágory...Rv:-Q Dyk říkám, že tihle mlíčnáci již ani nevědí, co jsou to pořádný gamesy...Rv

0/0
27.6.2009 15:19

Host

Re: Panebože, tohle má bejt jako něco originální a vyjimečný?

Hm, to bys ale musel říct, že Lost Vikinga ti připomíná každá plošinovka, která je jen trochu logická. Myslím, že jsi si spletl hru. Kdybys řekl, že jako Lost Vikings je nový Trine, tak ani neceknu, ale Braid? Sorry, ale tu podobnost tam moc nevidím, byť Vikingy znám dobře.

0/0
27.6.2009 17:48

Host

Re: Panebože, tohle má bejt jako něco originální a vyjimečný?

To je vidět, že jsi to nehrál, protože bys nemohl říct takovou blbost, že jde o Lot Vikings

0/0
28.6.2009 16:20

Host

...

Je tam málo zbraní

0/0
27.6.2009 11:11

Host

Re: ...

a jestli tam nejsou goblini a draci tak to vůbec ani nebudu zkoušet

0/0
27.6.2009 12:47

_Thorus_

Chyba v recenzi!!!

Proč je tam několik obrázků z Konzolové verze??

Ta vyšla už dáávno, a vyznačuje se tím, že má hlavního hrdinu s černými vlasy, a i všechny ostatní modely jsou jiné...

Toto má být recenze na PC verzi

0/0
27.6.2009 9:26

Host

Dokonalost koukam BW nepozna .)

Baj: Uz se mi dlouho nestalo, abych koupil hru. Tady jednoznacne pro podporu to udelam. A co se tyce recenze - sry, ale jdete s krizkem po funuse a ten pribeh je vypravenej naprosto skvele. Je to hlavne logicka hra (brilantni), ne, tak co cekate? Kvuli takovymto hram jsem se ucil jako capart anglictinu:))

Na bonuswebu se vseobecne opravdu spolehnout na bodovani neda.

0/0
27.6.2009 0:39

Host

SPOILER

SPOILER Kdo z  vás co hru dohrál pochopil, žě se děj SPOILER..!!netýká živé osoby ?  !!

0/0
26.6.2009 19:24

Wes Parmalee

Re: SPOILER

Takže se to týká Majkla?! 8-o

0/0
26.6.2009 19:40

Host

Re: SPOILER

Baj: Jeste jsem to nedohral, tak neprozrazuj;-D Ale myslim, ze jsem na to prisel hned za zacatku 8-o UvidimeR^R^R^

0/0
27.6.2009 0:42

Host

braid

Je to úplne super hra, jedna z najlepších, čo som za posledných pár rokov hral. A prešiel som ju celú :-) ale na niektorých úsekoch mi fakt dala zabrať.

0/0
26.6.2009 18:52

Host

Konečně

Konečně normální hra namísto těch 3D krávovin, které vypadají jedna jako druhá bez nějakého originálního nápadu.

0/0
26.6.2009 18:15

Vit I.

slušný

Docela dobrá hra. Grafika má styl, provedení solidní, i když to je retro styl.

Hrál jsem to jen chvilku, ale pár levlů jsem nevymyslel :-/

0/0
26.6.2009 17:52

Host

Úpadek PC

Jak hluboko už PC kleslo, když nezbývá než na něm hrát takovéhle infantilní kraviny;-D

0/0
26.6.2009 16:09

Host

Re: Úpadek PC

nic nepochopil, článek nečetl...:-)

možná má Xbox 360, pro který vyšla hra už vloni...;-)

0/0
26.6.2009 16:38

Host

Re: Úpadek PC

roman

Nejhorší je že ostatní hry typu ARMA či Crysis jsou proti tomuto odpad

0/0
26.6.2009 18:27

Host

Re: Re: Úpadek PC

Baj: Presne. Crysis jsem dohral a jen zvedal oci nad tou plytkosti a neoriginalitou. Kdy Vas dokonala logicka hra nadchne i pribehem? 100% R^

0/0
27.6.2009 0:28

mindwarp.cz

hmm

No, podle me prilis nizke hodnoceni. A co se tyce kvality konverze, tak ja hru dohral bez nejmensich technickych problemu, vse fungovalo presne, jak melo, takze kvalitu hodnotim jako vybornou.

0/0
26.6.2009 14:40

Nate_Logan

Re: hmm

A co třeba uzamčení hry do jednoho širokoúhlého rozlišení (což bych tedy ještě pochopil, je to přeci 2D plošinovka), ale hlavně nemožnost změnit obnovovací frekvenci monitoru při hraní a 60Hz rozhodně není příjemná hodnota. Navíc hra nesmyslně využívá shadery pro zpracování některých textur (zdroj 3/4 problémů), což přiznal i sám autor a slíbil časem jejich přepracování.

0/0
26.6.2009 15:09

Wes Parmalee

Re: Re: hmm

Přesně tak... R^

0/0
26.6.2009 16:59

Host

Re: Re: hmm

pořiď si LCD

0/0
26.6.2009 21:06

Nate_Logan

Re: Re: Re: hmm

Profi 21'' CRT monitor s minimální odezvou, nastavitelným rozlišením, perfektními barvami a svítivostí za něco málo přes 1000kč, nebo 21'' LCD s obdobnými vlastnostmi za 5-6 tisíc kč? Hmmm, ne děkuji.

0/0
27.6.2009 12:11

Host

Re: Re: hmm

Kup si LCD a nekafrej.

0/0
27.6.2009 20:18

mindwarp.cz

Re: Re: hmm

No hele, to pro mě nejsou žádné problémy, u 2D her byly vždycky problémy s rozlišením a tahle to moc nemá. Obnovovací frekvence...no, máš smůlu s CRT, já na LCD už tohle vůbec neřešim. Předtim jsem pořád štěloval aby mi hra blikala co nejmíň, s CRT se už do budoucna masově na hraní prostě nepočítá, říkej si o kvalitě pořád to samé.. Rozhodně nejsou ty technické "problémy" konverze nic tak velkého, abych to zminoval jako mínus. Do mínusů bych dal tak akorát možná zbytečnou těžkost (ale to je subjektivní, někomu se to spíš líbí, že to déle vydrží) a že to prostě nesedne úplně každému. Nemám nic proti autorovi této recenze, ale já tomu prostě v té mojí dal 9/10 a za tím si stojím, do mínusů nikdy nepočítám malichernosti, malé chyby - to jen, kdyby jich bylo nebezpečně hodně a toto není ten případ. Je to jedna z her, na které se bude vzpomínat ještě dlouho a je skoro dokonalá. Když to člověk srovná s tím odpadem co vychází dnes a denně a jeho vývoj stál desítky milionů, chce se snad dát i totální hodnocení, ale to žádný magazín dneska už moc nepovolí.

0/0
15.8.2009 14:26

Host

...

looooooooooooool to co je omg som to vimazal hned sak to co je jaka hovadina sak tam som nejake kktiny mal zbierat a any sa tam viskocit nedalo omg totalne nedorobena kktina ;-O;-O

0/0
26.6.2009 12:42

Host

Re: ...

dementi jsou vsude X

0/0
26.6.2009 13:59

Host

Re: ...

Ty si přece kus ... ;-D

0/0
26.6.2009 14:16

Host

Re: ...

lol ;-D

0/0
3.8.2009 13:30

Host

Ursus

Skvělá hra, která grafickým zpracováním ukazuje, že to prostě není o počtu polygonů. ;)

0/0
26.6.2009 12:23

Host

.

nehrávám hnusný 2d plošinovky!!!!

0/0
26.6.2009 9:50

Host

Re: .

to tady ale vubec nikoho nezajima

0/0
26.6.2009 11:33

Glock každopádně bez -e

Re: .

chudáčku, co ti ty plošinovky udělaly? 8-o8-o;-D

0/0
26.6.2009 11:57







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.