Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Dragon Age: Origins - exkluzivní první dojmy

Na prezentaci ve Varšavě jsme si mohli za přítomnosti zakladatelů BioWare zahrát Dragon Age: Origins a pořádně vám o něm poreferovat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Host

těžké zklamání

Vypadá to, že RPG je mrtvé, když i Bioware může vydat takovouhle neuvěřitelnou trapnost.... ;-( Vypisovat co všechno je blbě se mi ani nechce... Jinak třeba NWN2 jsem hrál, dohrál a bylo asi tak 1000x lepší než tahle... o BG už vůbec nemluvě....

0/0
17.11.2009 22:01

Host

Hmm

No, hra to neni zla, ale priliz linearni, to me hodne zklamalo. I kdyz mam odehrano cca 10 hodin

0/0
9.11.2009 18:52

Host

HYPE

Dragon Age: Origins je příliš "hypovaná" záležitost a jedná se opravdu o dobré RPG, ale herní mechanizmy nesednou jistě každému a tak tato celkem dobrá hra na příčky nejvyšší rozhodně nedosáhne. Je to příjemná hra, ale trhák nečekejte. Jasný příklad toho jak dnes funguje reklama u her.

0/0
8.11.2009 11:01

Host

Re: HYPE

přesně tak.

nevím, co čekali, že bude, když udělali hru s takovou reklamou a prohlášeními na pět let starým enginu, použitým už v NWN. ten engine má prostě svá omezení, která se dnes nepromíjí. já to třeba netušil (ano je to moje chyba, ale zas tak moc se o tom nepsalo). já čekal nový moderní engine, který by si tahle hra určitě zasloužila. když si vezmu, že teď budou ještě x let dělat pokračování na tom samým základě, to už ten engine bude dědečkem. nemyslím garfiku, na kterou kde kdo nadává, mě se třeba líbí a je dostatečná. myslím omezení hratelnosti a tím pádem zážitku ze hry.

hra je to slušná, ale v ničem nezáří. souboje, inventář, lokace, atmosféra, nejsou nic zvláštního. "září" jen příběh, a to až moc. hráč je táhnut kupředu, a to i proti své vůli. hodně lidí, co píšou (na fórech venku a tak), že hrají na hard a ještě neumřeli (ti hýkají nadšením, že pětkrát umřou, než udělají bezvýznamný souboj - většinu to ale frustruje - obtížnost easy by měla být easy i pro lamy), by si měli uvědomit, že většina lidí, co podlehla hypu, je zklamaná a pokračování se obloukem vyhne. pokud tedy nějaké bude, kde nejsou zákazníci, není dnes zájem vydávat produkt.

0/0
9.11.2009 10:17

Host

Re: Re: HYPE

co to je za snusku nesmyslu ? Od zacatku se o DA psalo, hypovalo a kdo vi co jeste ve smyslu toho, ze je to navrat do minulosti...a tak to presne je...engine je takovy, jaky hra potrebuje, obtiznost je takova jaka byla kdysi zcela bezna, atmosfera a pribeh je na urovni her BG (pro me osobne lepsi)

bojove taktiky jsou super zpestreni a cele je to dokreslovano povedenymi animackami, hra neni kratka a nedohrajete ji za 5h a diky rozdilnym zacatkum a vubec reakcim postav na tu vasi podle povolani/rasy ma i velkou znovuhratelnost

a jestli nekdo kupuje hru podle toho, jak casto ji vidi v rekalme a nic si o ni predem nezjisti, tak to je jeho pitomost

0/0
9.11.2009 12:17

Host

Re: Re: Re: HYPE

no jo no. je to tak. jedni hru milují, druzí jí nemůžou přijít na jméno. ted jde jen o to, aby ta první skupina byla dost velká a ochotná koupit i x pokračování. já třeba o interaktivní film prokládaný soboji, kde i bezvýznamné náhodné setkání musím hrát 5x, než to se štěstím projdu, nemám zájem. a parťáci? škoda mluvit : jsou nesympatičtí až hrůza. dřív, když drželi hubu, bylo to lepší. tady kušuje jen čokl a golem (jakž takž). nemám rád blbečka z posilovny a polonahý nány.

ale je to jen můj názor.

0/0
9.11.2009 12:39

Host

Re: Re: Re: Re: HYPE

tak si dej nizsi obtiznost a jestli to mas na easy a porad opakujes souboje 5x...tak chyba asi nebude v te hre

0/0
9.11.2009 13:29

Host

Re: Re: Re: HYPE

Jenže do minulosti ať se vrací věci, tkeré tehdy dobré byly - prorpaocvanější soubojový systém, RPG systém, historie světa, apod...

Ale proč vracet do minulsoti věci, které se od té doby vylepšili? Třeba dialogy. Jak krásně ot fungovalo v Mass Effectu? Proč to nemůže jít tady?

0/0
9.11.2009 12:42

Host

Re: Re: Re: Re: HYPE

protoze na DA se zacalo delat davno pred ME ?

0/0
9.11.2009 13:32

Host

Re: Re: Re: Re: HYPE

Dialogy určitě nejsou o nic horší než v Mass Effect. Jsou mnohem spletitější a dokonce i namluvení je dost kvalitní. Jediný rozdíl je v absenci namluvení pro hlavní postavu a to je odůvodněno hlavně tím, že autoři nechtěli vytvořit postavu, kterou si budou hráči pamatovali (jako třeba právě Shepherda v ME). V Dragon Age jde o to, abys hlavní postavou byl ty. Ale ano, kdyby to vyřešili jako v ME, tak by mi to vůbec nevadilo. Namluvili by to jednou pro ženskou a jednou pro chlapa a každý by si pak nastavil třeba výšku hlasu a pod. Nevím, proč by to nešlo. Kdyby to někdo nechtěl, tak by to mohl třeba vypnout....

0/0
9.11.2009 21:55

Host

Re: Re: HYPE

Ten engine je jedním z největších kladů hry, protože si to zahraju i já na notebooku. Navíc je pro tu hru plně dostačující.

0/0
9.11.2009 17:57

Host

Re: Re: Re: HYPE

Na notebooku si zahraju kromě Army 2 cokoliv z dneška, spoustu věcí i na high. A není to žádná herni potvora, jen mám mainstreamovou grafiku, místo nějakýho dementního integrovanýho jádra s 8 shaderama:-/

0/0
17.11.2009 23:33

Host

Já jsem spokojen

Dlouho jsem hledal dobré klasické RPG a Dragon Age:Origins mi tohle splnilo. Optimální "ukecanost" dialogů. Odpovědnost za své chování, solidně vybudovaný růst postavy a příjemně častý drop a hlavně možnost pauzy v bitkách a vymyšlení vhodné strategie. Prvního bosse ve věži asi bez pauzy nedáte. Další výhodou je možnost nabrat do své party více různých postav aktivní můžou být pouze čtyři zároveň (alespoň ze začátku hry), ale není problém partu kdykoliv mimo boj obměnit a tak zkoušet do různých bitek různé kombinace charakterů. Z vlastní zkušenosti vím, že když to nejde v jedné sestavě, může to jít v jiné prakticky s prstem v nose. Taktický mód stojí za zmínku... pro ty co nechtějí kupovat "zajíce v pytli" by to vážně chtělo pořádnou recenzi s popisem herní mechaniky.

Pro mě je hra zábavná a navazuje na pecky jako Planescape Tortment či BaldursGate

0/0
6.11.2009 12:08

Host

Díky Bioware

Děkuju že existují ještě v té záplavě idiotských "her" jako simulátory máchání psím ocasem, strategie stavění kadibudky, či střílení maďarů slováky také hry jako Dragon Age.

Hraju to sice teprve asi 20hodin, ale na každém kroku jsem nadšený, plný emocí a dokonalého herního zážitku.... Tahle hra za ty peníze prostě stojí....

0/0
6.11.2009 11:10

Host

hmmm

Tak kdyz uz bude naka recenze? Uz to vyslo a porad nic..chjoooo

0/0
5.11.2009 11:25

Host

Re: hmmm

Oficiálně to vychází až zítra. :)

0/0
5.11.2009 14:01

Host

Re: Re: hmmm

tak ja mam originalku uz od pondeli a ty co recenzuji,tak urcite i drive, tak at sem nedavaj naky beckovy recenze a sup sem s touhle.

0/0
6.11.2009 7:25

Host

/

tak a je to venku. Já už jsem tak v polovině. je to nářez

0/0
26.10.2009 17:11

Host

-*

mam z teto hry docela obavy, shlidnul jsem nejaky to video coz je asi tak vsechno co je k mani kdyz nepocitam character creator a nemuzu si pomoct, ale je to brutalne cileny na decka v kazdem ohledu, ale nejde jenom o tohle, predevsim nejde o te hre zjistit nic poradnyho, v podstate nexistuji ani poradny screeny, zato hype je mega obrovskej plne odpovidajici praktikam fimy EA. Tak nevim, co na to rikate?

0/0
20.10.2009 20:09

Host

Re: -*

docela by mě zajímalo, kdes přišel na to že je to "brutálně cílený na děcka"?:-)

0/0
20.10.2009 20:13

Host

Re: Re: -*

tady to video neni, to sem videl na tech oficialnich strankach, ale i z tehle je poznat ze to rozhodne neni prezentovany pro dospely, co treba ta hudba, to je vtip? Je to na efekt, prezentuji se predevsim souboje, jsou ve stylu jak Xena + Herkules dohromady, ma to proste vsechny znaky pubertalni zabavy a to zcela neomylne. Podivej se na naky intro k Baldurs Gate apd. a zjistis ze tohle je jinej svet. Ale abych nekrivdil, v tom jednom videu jsou ingame zabery, bohuzel jde z nich poznat docela malo a kdyz uz neco, tak snad ze je to po graficke strance pomerne slaby a nebo to nejde poznat vzhledem ke strasnemu rozliseni videa. Ja nerikam ze to bude spatna hra, ale vsechno ukazuje ze to rozhodne nebude nasledovnik starych klasik ala BG, rad bych se samozrejme pletl...

0/0
20.10.2009 20:24

Host

Re: -*

ani k tomuhle clanku, ktery si rika "prvni dojmy"(coz je zjevny nesmysl a autor tu hru v zivote nevidel a mozna ani ten od koho jsou podklady prevzaty) nejsou zadny puvodni screeny ze hry, neco takovyho dlouho nepamatuju:(, v kazdym pripade predobjednavat nebudu ani nahodou, hype ma ted jediny cil, koupit zajice v pytli bez jakychkoliv informaci, zajimave praktiky....

0/0
20.10.2009 20:15

Host

Re: -*

ja si počkam až co na to reknou znalci rpg a ne nejake decka co budou tvrdit ze je to nejlepsi hra na svete. Kdyz to bude lepší než fallout 2 nebo puvodni stare klasiky tak to mozna zahraju. Jinak kdyz se jim hratelnostne nepodari prekonat 10 let stray standard, tak at jdou s tim nekam

0/0
21.10.2009 1:19

Host

konzolovitost

Jako je pravda ze z konzole jsou předělávky některých her skutečný perly, ale na druhou stranu vznikají úlety v ovládání (viz např. Mass effect vyběr dialogu) . Tak doufejme že to bylo naposled.

0/0
19.10.2009 14:34

Host

Dragon Age

Tak tohle bude podle mě dost dobrá gamesa. Prošel jsem si jejich oficiální stránku a vypadá to dost dobře.:-)

0/0
10.9.2009 19:11

Host

.

bude to blbost kolikrat vam to mam opakovat?

0/0
13.7.2009 23:11

Host

.

Tak už to mám dohraný, ale je to docela krátký. 10 hodin a je vymalováno:)

0/0
10.7.2009 13:18

Host

Re: .

jj, tak si jdi zase vybarvovat ty svoje omalovanky

0/0
10.7.2009 16:09

Host

SONG

pls co je ta za song v tom 1 videu ? thx

0/0
9.7.2009 21:30

Host

Nezoufejte

Pro ty, kteří se o hru zajímají více, doporučuji přečíst si oficiální FAQ, kde se např. píše, že hra poběží na new generation Eclipse engine (nikoliv Aurora). Osobně si myslím, že svět je povedený, přečtěte si předknihu Dragon Age, na kterou hra navazuje. Osobně do tohoto projektu vkládám velké naděje a doufám, že neklame. Můžeme se těšit (aslespoň to tak vypadá) na příběhově velmi kvalitní RPG, kvalitní svět (kam se hrabou Gothicové, Obliviony a další novodobé RPG). Systém boje se mi také zamlouvá, můžu ovlivňovat, co která postava dělá (řekl bych, že je to mnohem více taktické než akční). Co se týče postav, jen magií jsou 4 druhy, tudiž budou určitě 4 druhy mágů. (jak to bude s členěním fighter, rogue ještě nebylo potvrzeno) . Tři druhy ras (elfové, lidé, trpaslíci) jsou dostačující. Samozřejmě je tady spousta jiných nehratelných (hlavně evil) ras. Série BG je vysoce nastavena laťka, navíc hra ještě ani nevyšla a vy už v ní vidíte propadák. Pokud by se náhodou nepovedlo BG překonat, není třeba truchlit, protože překonaní BG se možná nikomu nepovede. Pokud máte možnost a o tuto hru se opravdu zajímáte, přečtěte si knihu, ale hrozí, že se budete těšit ještě více ;-)

0/0
9.7.2009 14:12

Host

Re: Nezoufejte

Jen poznámku k negativistickému přístupu hráčů k této hře. Osobně na slušném a pesimistickém náhledu na Dragon Age nevidím nic špatného. Už příliš mnoho legend se ukázalo v pokračováních minimálně rozporuplně. Vzpomenmě na Deus Ex 2, Thief 3, nebo Fallout 3 a spousta dalších. Skoro o všech se hovořilo jako o důstojných nástupcích klasiky a jak to dopadlo, ví každý. Ještě teď si pamatuji, jak vývojáři Thief 3 a Deus Ex přísahali, že obě hry dělají primárně na PC a jaký to bude hardcore. U Dragon Age to zatím vypadá podobně. Před lety se tvrdilo, že jdo o PC only hru (vývojáři to opakovaně hráčům přímo tloukli do hlav), pak se začalo říkat, že verze po konzole vyjde po PC verzi. Dnes je situace taková, že mají vyjít současně. Nedivil bych se, kdyby se za pár měsíců provalilo, že PC verze vyjde až rok po konzolové. Sorry, dneska už prostě hráči moc dobře ví, že ani legendární studio, pokračování legendy a sliby vývojářů, nic neznamenají.

0/0
9.7.2009 15:18

Host

Re: Re: Nezoufejte

No ale Bioware nepřechází z PC only her na konzolovej trh (jako tomu bylo třeba v případě deus Ex, kde to mělo blbej vliv na kvalitu) - Kotor, Jade Empire, Mass Effect - všchno jsou to konzolovky, který byly časem na PC překonvertovaný. A vzhledem k tomu ajký to byly pecky (kvalitnější RPG od tob BG těžko najdeš), tak bych onu konzolovitost nedával jako důvod proč se bát. Už třikrát dokázali že to zase takovej důvod není.

Jo, pokud by všechyn jejich předchozí hry byly PC only a teď se teprve vrhali na prnví konzolovku budu mít strach. Ale protože ji vytvářejí stejně jako předchozí pecky, tak čekám stjenou pecku.

0/0
9.7.2009 17:12

Host

Re: Re: Nezoufejte

No upřímně, Fallout 3 mě zrovna po hodně dlouhý době vtáhlo. Řekl bych dokonce po letech. Ano byl to jiný styl než Fallout, byl to jiný styl než BG, ale pro mě bylo nejdůležitější to, že jsem se z hrůzou díval na hodinky a rozhodoval se, jestli ještě dokončit další quest nebo jít už spát, abych nebyl v práci totálně na šrot. A to se mi hodně dlouh nestalo (Oblivion sem ani nedohrál). Moje osobní TOP hry: BG série komplet, Planescape Torment, Fallout 1,2. Neverwinter Nights nic moc.

0/0
9.7.2009 21:00

Host

Re: Re: Re: Nezoufejte

Kde máš v seznamu Mass Effect :-) U toho jsem si já musel na spaní natahovat budíka. Jinak bch nejen nešel spát, ale zapoměnl bych od toho ráno odejít do práce :-) Vlastně já tehdy natahoval na všechno - i na nákupy abych neporopásl zavíračku obchodu u nás a nemusel skákat do auta a valit až někam d ononstop hypermarketu...

0/0
9.7.2009 22:56

Host

Re: Re: Nezoufejte

No ale rozdíl oproti třeba takovému Falloutu 3 je ten, že v případě Falloutu 3 jej dělali lidé, kteří s předchozími díly neměli VŮBEC nic společného a tak bylo logicky jasné, že 3.díl bude jiný než předchozí 2 a že si pouze vypůjčí svět, reálie a atmosféru..což se jim nesporně podařilo a hra rozhodně není špatná (nelituju koupě, ale 1. a 2. díl mám radši)

No a u Dragon Age: Origins je to tak, že většina týmu jsou lidé, kteří dělali na Baldur´s Gate 2 a Neverwinter Nights 1 + ještě několik lidí, kteří dělali i na Baldur´s Gate 1 .. vývoj trvá už takových 6 let a hra nemá nic společného s hrami BioWare, které vyšly po NWN, protože všechny tyto hry dělali jiní lidé (týmy) .. liší se od nich i tím, že (narozdíl od většiny BioWare titulů po NWN1) není portem z konzolí, ale "čistokrevnou" PC hrou, která byla po většinu svého vývoje zamýšlená jako PC-only titul a až před koncem vývoje bylo rozhodnuto, že výjde i na konzolích..což nijak vývoj DA:O neovlinilo (ani už nemohlo) a ke štěstí konzolistů nepůjde o pouhý port, ale komplet se pro ně předělává interface, ovládání a další blbosti, které jim usnadní hraní hry, která byla od počátku tvořena čistě pro PC. PC verze už je dodělaná a pouze se testuje pro případné bugy apod., nyní se pracuje intenzivněji pouze na konzolové verzi

http://www.dragonage-cz.cz

0/0
10.7.2009 7:50

Host

DAO

už se na to moc těším navíc to výjde v češtině :-)

0/0
9.7.2009 13:27

Host

good

ja si hru urcite poridim doufam ze bude v cestine....

0/0
9.7.2009 11:20

Host

Dospělá hra

Ty vole! Kozy vod krve... 

0/0
8.7.2009 20:28

Host

Re: Dospělá hra

Máš výron?8-o

0/0
8.7.2009 22:36

Host

Re: Re: Dospělá hra

v kotniku

0/0
8.7.2009 23:08

Host

Re: Dospělá hra

Když chceš dám ti pár linku na kvalitní porno ale proč dávat kozy do hry to nechápu.

0/0
9.7.2009 9:18

Host

Re: Re: Dospělá hra

A proc je tam nedavat, je to normalni, naturalni, prirozene .... naopak nevim proc by se toho hry meli stranit .... si snad nikdy kozy nevidel ze z toho mas takove trauma ? ( chapu jista omezeni u her s nizsi vekovou hranici ... ale myslim ze na prsou neni nic pohorsujiciho aby se nemohly vyskytovat ve hrach s Teen a Mature ratingem .... filmy s pristupnosti teen se casto hemzi sprostarnama daleko vic a to je realna nahota, ne renderovana)

0/0
9.7.2009 11:48

Host

Re: Re: Re: Dospělá hra

Takže podle tebe když je to normální a přirozené tak muzem venku chodit nazí? Nechápu k čemu ti to ve hre je, opakuju jestli to potrebujes existují stránky s pornem. P.S. Jo skutecne jsem nevidel kozy tvoji mamy ani tve zeny ale kdyz je to tak prirozeny dam ti adresu a mohou me prijit navstivit.

0/0
9.7.2009 12:10

Host

Re: Re: Re: Re: Dospělá hra

Co je to za argument. Může chodit venku a řezat lidi motorvkou? Ne. vadí to to ve hrách ne. A s erotikou to máš totéž. Nevím co ti na eortice tak vadí? To už jsou dnešní hráči fakt tak zdegenerovaní, že je krev táhne víc než kozy?

Btw - mezi erotikou a pornem je dost propastnej rozíl. Pokud by se z Dragon Age měla stát dementní porno hra ala klikací flashovky "uspokoj japonskou školakču", tka budu nadávat taky - to by šla kvalita do kytek. Ale pokud je to normální součást příběhu a rozvoje postav (naprosto krásnej příklad Mass Effect), tak proč ne? Je to součátí reálnýho života (i když jak vidno, ne všech - někteří se toho štítí a ženy od sebe odstrukují ostrým hořícím klackem) tak proč byto nemohlo bejt v příběhu? S pornem to nemá nic společnýho.

To jak říkat že se z her musí odstanit všechno násilí a jako alternativu ti dávat orgish dot kom

0/0
9.7.2009 12:36

Host

Re: Re: Re: Re: Re: Dospělá hra

Nevím jak muze byt soucasti pribehu ta holka která ma zakryte jenom bradavky a jak je to soucasti vyvoje postav. To je tam jenom pro nadrzene teenagery. Jo me se to taky líbí protoze jsem normalni chlap a je hezka ale pohorsuje me kdyz je mi to takhle lacině podsouvano a to taky ve filmech. Jaky je rozdil medzi pornem a erotikou když použiju tvuj argument? Vzdyt to co se ukazuje v pornu je taky normalni a prirozene ne? A proc bych nemohl uspokojit japonskou skolacku nechapu? je to soucasti realneho zivota, tak bych tam chtel mit minihru jak uspokojuju to holku z obrazku.

Nasili mi taky vadi ale kdyz je vojna tak je to normalni a kdyz se zabijeji skřeti o nic nejde.

0/0
9.7.2009 13:25

Host

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dospělá hra

Ježišmarja..je to prostě démonka pokušení, kterou potkáš akorát na začátku hry za mága, když budeš procházet finálními testy ve Fade. Proč by démonka pokušení nemohla pokoušet tělem? Je to snad logické, ne? Nejde o hru pro děcka, tak by odhalená bradavka nikomu trauma způsobit nemělo.

Normální ženy ve hře nepotkáš promenádující se nahoře bez..prostě jen určité potvory typu tahle démonka a nebo třeba vůdkyně vlkodlaků, která logicky když se promění z vlkodlaka do člověka, tak nebude oblečená :-/

Všude je teď spousta lidí, kteří hru kritizují a to ji ještě ani nedrželi v rukou Rv .. zahraj a pak kritizuj .. z několika videí vyjmutých z kontextu prostě NEMŮŽEŠ posoudit kvalitu hry.

0/0
9.7.2009 14:00

Host

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dospělá hra

omg. Fakt sm nepoznáš rozdíl mezi třeba porno filmem a erotickým filmem? Rozdíly jsou docela podstatný.

Na flashový hry jsem narážel proto, že tam o nic jinýho než sex nejde a je tomu kompletně přizpůsobená hratelsnost = ve výsledku je hra totální brak. Ne proto že ukazuje sex. Ale protože je naprosto nudná a stereotypní.

Pokud je erotika vložená do normální hry, která na ní vůbec nestaví (viz Mass Effect) tak to kvalitu nijak nedegraduje. Jo pokud by clem Mass Efectu bylo jenom běhat od ufonky k ufonce a button-mashingem vyhánět nějaký orgasm-bary, tak by to bylo blbý. Ale myslím, že takovej Dragon Age bejt nemá ne?

No a pokud ti vadí i násilí, tak nevím jeslti jsou pro tebe zrovna Rpg vhodným žánrem :-) A pokud ti brutální násilí nevadí protože je to běžná součást války. Tak pak nechápu v čem je pro tebe horší zobrazení nahoty, když je to součást života? (a poměrně hezčí než válka)

0/0
9.7.2009 17:05

Host

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dospělá hra

NASILI JE NORMALNI? TO JSME TO TEDA Y JESKYNI DOPRACOVALI DALEKO / POKUD JE STALE NASILI NORMALNI... omg nektery lidi jsou furt kkti... ach jo. valka je ok, ze jo?

houno / yadnz nasili nejni v rozumny spolecnosti normalni!!!!!!!;-O

0/0
20.10.2009 19:49

Host

Re: Re: Dospělá hra

Třeba protože vztahy jednotliých postav budou součástí příběhu? To chceš hru cenzurovanou?

btw - násilí a zabíjení ti vadí míň než pohled na ňadra? Kam ten spět spěje...

0/0
9.7.2009 12:38

Host

Re: Re: Re: Dospělá hra

ničemu nerozumíš

0/0
9.7.2009 13:13







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.