Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Arcania: A Gothic Tale - podaří se restartovat legendu Gothic?

Může být restart série Gothic po zpackaném třetím díle úspěšný? Autoři nechtějí oslovit jen skalní fandy, ale i příležitostné hráče.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Host

T.O.

tomio okamura je nejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjR^R^R^R^R^VVVVVVVVV[>-][>-][>-];-)

0/0
7.1.2010 16:08

LeMarc

Třeba se povedou obě...

Lidi, já bych je úplně nazatracoval. Počkám si, zapařím a potom se rozhodnu, jestli budu pařit Risen, Arcanii nebo obě - což by bylo úplně super xD

0/0
30.8.2009 16:09

Host

Go Risen Go

niekde som cital rozhovor s niakym hlavnym designerom ci producentom alebo nepamatam si co uz presne bol ale mal velmi vysolu poziciu v studiu co robi gothic4,a z toho rozhovoru som sa o hre nedozvedel skoro nic ale zato som zistil ze to aroganti,namysleny nemecky dementni parkozrut,skoda ze uz neviem kde som to cital ale ten clovek bol taky trapny ze mi bolo zle,gothic 4 som odpisoval aj predtym ale teraz som si isty ze to bude zhovadilost,Go Risen Go

0/0
25.8.2009 18:01

Host

predmet

tak musite to brat tak ze, v jake tezke situaci ted je spellbound... cokoliv si dovoli zmenit nebo udelat jinak, tak je hned kritizovano, jenze maloktery tym by chtel skoncit ve stinu jineho a ani spellbound to nechce, nechteji byt jen nahradnici, chteji ukazat co dovedou

hned to predem neodsuzujte aby jste se nedivili;-)

0/0
24.8.2009 17:58

Host

Re: predmet

lenze podla toho co zatial ukazali proste kazdy fanusilk gothicu nema inu moznost len kritizovat,ved preboha je to uplna hroza,este ze risen nesklamal,teda zatial sa to tak zda

0/0
24.8.2009 19:59

Host

Re: Re: predmet

tak jen proto ze risen uz je vicemene hotov nemusi byt ve stejne fazi vyvoje i arcania... jen proto ze bylo gamescom tak neco museli ukazat

0/0
25.8.2009 14:19

Host

Hmm..

Tak na tehle hre se mi nelibi uz od pohledu dost veci..pribeh,design uz neni takovy ten typicky Gothicovsky,vydavatel a uz jen to ze se ma hra blizit zapadnim hram mne desi...no nic jako nastupce Gothicu povazuji zasadne a pouze Risen..

0/0
11.8.2009 17:23

Host

Malý dotaz na autora...

Mohl by mi nějak osvětlit myšlenkové pochody, které ho vedly k tomu výroku? 

"Konečně se tak objeví minimapa v jednom z rohů obrazovky"

Neber to jako buzeraci, nic takového. Pro mě osobně je třeba minimapa, která bude podle jistých informací z WoG ukazovat cíle úkolů apod. jednou z nejhorších featur (a ohánění se autorů, že to půjde vypnout je imho minimálně směšné...), kterou tam mohli dát. Tak bych jen rád znal jeho názor. :)

0/0
8.8.2009 11:10

Host

G4

nevím ani o jedné hře která by epotřebovala nejaky ten patch. Je fakt ze G3 mel hodne chyb ale jak uz jsem napsal zadna neni bez chyby. Kazdej dil mel neco do sebe vsechny tri byly svym zpusobem jedinecne a verim ze G4 bude taky. Uz se nan tesim a zdravim vsechny

:-)

0/0
14.7.2009 12:58

Host

skwelý článok - jowood sucks

Veeeeľmi sa mi páči názor autora článku na jowood. Ten stupídny jowood. Sú absolútne nepoučiteľní a používajú typický nemecký štýl riadenia, vďaka ktorému nemci prehrali celú druhú svetovú. Borci niako nepriložili ruku k dielu ale z diaľky sa pozerať a rozkazovať vedia na jedničku. To by som takto mohol vydávať hru každý druhý deň iba ja sám! Snažia sa napodobovať ekonomický štýl veľkého borca, mafiána medzi vydavateľmi - mighty EAgames - akoby tí boli o niečo lepší. Fakticky to že nie som sám, kto si myslí, že jowood dokakal gothic3 ma hreje pri srdci. Ale nevravím, že arcania bude zlá - to určite nebude, som si istý, a už sa teším na tie prebdené noci ktoré pri tom strávim, ale už to nebude gothic. A opäť súhlasím s autorom článku - Risen sa zdá byť čoraz viac ako pravý pokračovateľ gothica. Bravúrny článoček!!!!R^R^

0/0
14.7.2009 0:29

Host

Re: skwelý článok - jowood sucks

Tak proc nevydavas?

0/0
14.7.2009 8:30

Host

Re: Re: skwelý článok - jowood sucks

No tak asi preto že nemám toľko peňazí ako jowood, ktorý si peniaze nahrabal za tie svoje rychlokvasky. Looool

0/0
14.7.2009 16:53

Host

Re: Re: Re: skwelý článok - jowood sucks

no to asi preto ze Risen je pravy pokracovatel gothica,to mas to iste ako crysis a FC2 alebo arma a OF

0/0
14.7.2009 17:40

Host

Re: Re: skwelý článok - jowood sucks

0/0
7.1.2010 16:06

Host

Re: skwelý článok - jowood sucks

Nechapu proc nadavate na německý styl vedení a programovaní her když samotné piraně (program team) co delal gothic 1-3 byly a jsou pravě němci a i risen je německá gameska tak nějak nevím na co tedy naražíte...a budme rádi že není vydavatel např. EA to by pak dopadlo ještě větší katastrofou... uvidime jaké to bude, zatím hraji pirani risen a je to celkem pecka. Gothic 4 vyjde az na začatku přistiho roku ale co zatim koukam na videa kdom velmi povedene grafiky se mi nelibi ten HUD, taky ze nepratele vidite označené z dálky jak v WOW atd.... no uvidime maji jeste čtvrt roku;-)

0/0
13.10.2009 12:06

Host

Divne

Proc ti goblini na screenech vypadaji jako Yoda a ten hrdina jako Micheal Jackson? :)

0/0
13.7.2009 23:06

Host

Hrdina

Jasně..a z hrdiny se stal padouch..už jen kvůli tomu tuhle slátaninu nebudu hrát. Už tak mě Jowood nasral tim jak tlačil na PW. Potom rozpuštění spolupráce s nima, pak neskutečně pokažený Forsaken Gods a těď ještě vyšperkujou hru tím, že z hlavního klaďase udělaj záporáka...nestíhám tuhle logiku..Těšim se na Risen a téhle hře se vyhnu obloukem..

0/0
13.7.2009 21:30

Host

Re: Hrdina

Touché

0/0
13.7.2009 21:39

Revan9

gothic

ty co nadavate na gothic 3 asi pravdepodobne netusite ze existje nieco ako community patch ktory dotahuje hru skoro k dokonolasti a pracovali na nom okrem ineho aj ludia zo spellboundu.A gothic4,myslim ze kazdy fanusik gothicu urcite viac caka na risen.teda ja urcite

0/0
13.7.2009 15:36

Host

Re: gothic

ovšem doladit hru až 2 (nebo už 3?) roky po jejím vydání (patch 1,7) je přecejen trochu dlouho

0/0
13.7.2009 20:34

Host

Re: gothic

A co? Ja Gothica 1 povazuji za vybornou hru,druhy dil taky. Ale 3. dil jsem proste nedohral. Neslo to. Nejaky community patch me opravdu nezajima. Nic to nevypovida o kvalitach samotne hry(i kdyby ten patch byl bozsky). Nebo  mam po kazde hre co si koupim cekat x mesicu az let na nejaky community patch,aby se to vubec dalo hrat?

0/0
13.7.2009 20:38

Host

Re: Re: gothic

Moje řeč.

0/0
13.7.2009 21:22

Host

Re: Re: gothic

No jo no, Jowood..

0/0
13.7.2009 21:38

Host

Re: Re: Re: gothic

Gothic 3 je propadak s community patchem, minimalne s 1.6 ;-O

protoze:

1. Hra nema skoro zadny pribeh, napr. kdyz se Vam v polovine hry podari dostat za Xardasem, tak Vam rekne asi 3 vety a posle Vas hledat Adanosovy artefakty. Tot vse, nic co by vysvetlovalo jeho ciny. To same Robar. Zadne dema, co by vtahovaly do hry nebo ji dodavaly dynamicnost.

2. Ukoly se neustale opakuji a nepodkresluji pribeh - je to stale stejne - najdi 5 artefaktu, 12 ohnivych poharu, jdi tam a zabij nekoho, prines neco a odnes neco. Tech originalnich je opravdu poskrovnu.

3. Dialogy s postavami pripominaji spise rozhovory s mentalne postizenymi lidmi. Vetsinou se daji prohodit 3-4 vety a skonci. Nic co by nejak rozvijelo pointu hry. Nelze se jich zeptat ani na smer, kde by slo nekoho nebo neco hledat.

0/0
17.7.2009 20:37

Host

Re: Re: gothic

Nuže jeden příklad za všechny, Jsou vývojáři a "vývojáři", kupříkladu zaslouženě zkrachovalí Troika Games, když dělali Bloodlines ji poškodili natolik, že byla z velké části nehratelná a nebýt fanoušků a u nás ctěných překladatelů (tímto jim vzdávám hold!), tak se hra nedala hrát ani dnes! Další příklad hovoříci za všechny (dodnes!, t.j od r. 2003) nebyla dokončena SW.KotOR II a existuje jen torzo hry, pravda hratelné, ale pořád torzo. Za rok se snad dočkáme anglického dokončení a Bůh ví zdali vůbec někdy jeho českého překladu. Tím se snažím říci, že některé hry mají tu smůlu (viz Gothic 3), že se na ně moc spěchá a nebo jsou vývojáři nýmandi (jako Obsidian!), no a pak nejsou hratelné. Takže ano, tam má smysl čekat x měsíců na to, až se najde tým a dá věci do pořádku. 

0/0
23.7.2009 14:07

Host

Re: gothic

Revane, lidé ze Spellboundu pracovali jen na CP. 1.60.  Nicméně fakt, že hru musí dodělávat komunita, aby se vůbec dala hrát, je skandální. Doufám, že JoWood Arcanií utře a už nešáhne na žádný áčkový titul. Ale Spellboundu je mi upřímně líto, ti by k tomu přišli jak slepí k houslím.

Nicméně G3 s poslední Community patchem (1.72) není špatný. Nepřátelé se kryjí, vývoj postavy má už konečně trochu nějaký smysl. Jen příběh je stejně plitký jako předtím.:-)

0/0
8.8.2009 10:54

Host

Gothic 1,2

Největší nářez byl Gothic 1 a 2 kdo má trochu vkus a má rád kvalitní hry to ví .. Gthic 4 bude zcela jistě pěkná sra*ka pro konzumní hráče který na hře nehledaj žádnou hloubku........  Míla

0/0
13.7.2009 14:36

Host

Re: Gothic 1,2

Naprosto souhlasím a nejsem si jistej jestli jejich strategie zaútočit na další hráče, ač tím budou muset hru zjednodušit je ta správná. Gothic si právě díky trošku jinému přístupu a atmosféře získat srdce fanoušků o které přijde pokud se jí bude snažit předělat. U mě to rozhodně platí.

0/0
21.7.2009 20:38

Host

Co tady plácá, že Gothic 3 byl propadák

Trojka je z celé řady nejlepší. Můžete mít výhrady k detailům, ale hra je prostě neuvěřitelná a to jsem hrál všechny díly a všechny konkurečního Elder scrols. Ten člověk vážně neví o čem píše a nebo je to prostý doomovkář.;-O

0/0
13.7.2009 11:27

Host

Re: Co tady plácá, že Gothic 3 byl propadák

Dohrat vsechny dili konkurencni serie Elder scrolls by dokazala i slepice kdyby jste kolem klavesnice nayspali zrni. Nejdiv si zahraj prvni 2 Gothicu, a pak mozna mozna pochopis proc se na Gothic 3 tolik nadavalo.

0/0
13.7.2009 11:53

Host

Re: Re: Co tady plácá, že Gothic 3 byl propadák

ROFL. Pochybuju, že ty jsi dohrál Daggerfall a Arenu, jinak by jsi nemlel takovéto nesmysly.

0/0
13.7.2009 13:18

Host

Re: Re: Re: Co tady plácá, že Gothic 3 byl propadák

Si oponuj cim chces, ja se nebudu hadat. Tvuj argument ze trojka je "nejlepsi z cele serie" mluvi za vse.:-P

0/0
13.7.2009 13:37

Host

Re: Re: Re: Re: Co tady plácá, že Gothic 3 byl propadák

To ale není můj argument, protože jsem první post jednoduše nepsal ťulíku.

0/0
13.7.2009 13:42

Host

Re: Re: Re: Co tady plácá, že Gothic 3 byl propadák

ale no tak, Morrowind je klasika, Oblivion uz min, ale temi nahodne generovanymi trapnostmi bych tu opravdu neargumentoval...

0/0
13.7.2009 17:41

Host

Re: Re: Re: Re: Co tady plácá, že Gothic 3 byl propadák

"ale temi nahodne generovanymi trapnostmi"

ROFL. Jen dokazuješ, jaký si idiot, který neví, o čem mluví.

0/0
13.7.2009 21:15

Host

Re: Re: Re: Re: Re: Co tady plácá, že Gothic 3 byl propadák

ne, opravdu nejsem idiot. prvni 2 dily jsou neuveritelne precenovane hry a s MW a O se nedaji srovnavat (logicky, ale nejde jen o technologii). Byly sice rozsahle, ale nebylo na nich nic - tuny lidi, kteri vsichni kecali to same, tuny mest, kam nikdo nemel duvod chodit, protoze vypadala stejne, spousta dungeonu, ktere nemely hlavu a patu co se designu tyce, protoze opet byly nahodne generovane. hlavni linie pribehu bylo neco jineho, uznavam, ale jednoduse to hlavni, co je na Elder Scrolls skvele - ta svoboda a nelinearnost tady nemela smysl, protoze to bloumani cloveka cloveka prestalo bavit tak za 2 hodiny...

0/0
17.7.2009 9:00

Host

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co tady plácá, že Gothic 3 byl propadák

mimochodem je zajimave, ze na zapade nejsou starsi dily Elderu vubec tak v kurzu jako u nas (a to myslim i mezi fandy klasickych RPG). mam pocit, ze tady trosku funguje manipulace pres opevovani ve Score a podobne, diky nemuz se spousta hracu stalo mene kritickymi a chyby jakoby prehlizi. Pokud se to da srovnavat, rekl bych treba, ze rozhodne lepsi hra je Ultima Underworld 2 (rok 1992), ktera ukazuje hlavne rozdil mezi nahodne generovanymi levely a kvalitnim promyslenym designem, poradnou interakci s NPC apod. Zase ji chybela ta svoboda, protoze byl clovek porad v podzemi i kdyz v ruznych dimenzich.

0/0
17.7.2009 9:08

Host

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co tady plácá, že Gothic 3 byl propadák

Inu ve Score se opěvuje kdeco, stačí se podívat do historie na hodnocení GTA:SA a otázat se na duševní zdraví recenzenta. Ostatně pamatuji co mi napsal pan Tuček, alias Tukan na mé námitky k slovenskému Kultu. Je - li hra populární jinde, je nutno body přidat a je přímo povinnost body přidat (jmenovitě 10!), jde - li o hru "domácí", no nevím, pan  Tuček  je asi Slovák, já totiž žiju v ČR! A zajimavější část je o údajné malé popularitě ES! Hm, proto má tato hra jednu z největších modderských základen, že?! On už stačí obyčejný pohled na GB či PL a člověk nemusí dále pokračovat! Že by za to mohlo Score???? Ostatně Score nečtu od dob, co jsem si dovolil tu nehoráznost odmítnout placenou spolupráci!! To si přece nemůže nikdo dovolit, tak z něho uděláme veřejně arcigrázla na entou ;-€. Z osobní soukromé pošty se toho dá sestříhat!!!! Že je to všechno jinak, koho to ještě zajímá. Hlavně že Score to řádně natřelo tomu lumpovi co (z důvodu časové tísně musel) odmítnul. Vím moc dobře jako modder co je ES zač a Score na to ale opravdu nepotřebuji!

0/0
23.7.2009 14:44

Host

Re: Re: Co tady plácá, že Gothic 3 byl propadák

LOL, myslíš, že by slepice dohrála Daggerfall, jednu z nejobtížnějších her všech dob?;-D Jsi fakt vtipálek:-) Vždyť Daggerfall nedohráli ani leckteří recenzenti, kteří ho hodnotili, viz. článek tady na Bonuswebu. Jak tě tak poslouchám (resp. čtu), ty bys v Daggefallu neprošel ani Privateer's Hold, startovní dungeon:-)

0/0
13.7.2009 18:16

Host

Re: Re: Re: Co tady plácá, že Gothic 3 byl propadák

Trochu offtopic ale budiz, sorry asi jsem se dotkl. Stary eldery jsem vazne nehral a ani po tom netouzim, jen jsem logicky usoudil ze kdyz je oblivion stejny jak morrowind, tak budou asi vsecky dily, protoze malokdy studio meni u svych her od zakladu koncept, hlavne pani oblivionaci. Jinak nikde jsem sa fakt nedocetl o te tve nejobtiznejsi hre vsech dob ze by byla nejobtiznejsi hra vsechn dob, krom toho ze byla rozlohou sveta 2x vetsi nez Britanie a mela nespocet bugu.

0/0
13.7.2009 19:01

Host

Re: Re: Re: Re: Co tady plácá, že Gothic 3 byl propadák

..A vubec me to nezajima takze to neresim.

0/0
13.7.2009 19:02

Host

Re: Re: Re: Re: Co tady plácá, že Gothic 3 byl propadák

Bugy byly celkem vychytaný a obtížnost je celkem vysoká, takže příště se nevyjadřuj k něčemu, o čem víš ho*no.

0/0
13.7.2009 21:17

Host

Re: Re: Re: Re: Re: Co tady plácá, že Gothic 3 byl propadák

A ty ses zas neohanej necim co neni pravda brouku Pytlíku !

0/0
13.7.2009 21:33

Host

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co tady plácá, že Gothic 3 byl propadák

Co z výše napsaného konkrétně není pravda? Pokud jsi Daggerfall hrál, nemohl bys takto někoho obvinit ze lži.

0/0
13.7.2009 21:46

Host

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co tady plácá, že Gothic 3 byl propadák

Jenomže on ho nehrál, jen prdí na diskuzích jak malý smrádek.

0/0
13.7.2009 22:38

Host

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co tady plácá, že Gothic 3 byl propadák

Hele ja koncim, psal jsem ze jsem myslel spise morrowind oblivion a fallout, vsechny maj stejnej koncept, vsechny jsou jednoduche az az, logicky jsem usoudil ze takove byli i starsi dily. Nikde jsem se nedocetl ze by nejakej dil patril mezi nejtezsi hry vsech dob cim ses tak ohanel, jinak to ze se to doktlo nejakeho fandy, dobre, psal jsem sorry. Aspon do dokazu priznat. Aspon neurazim. Dal uz me to nezajima, nazdar.

0/0
14.7.2009 0:17

Host

Re: Re: Re: Re: Co tady plácá, že Gothic 3 byl propadák

Bugů bylo v Daggerfallu rozhodně míň než v Gothicu 3, dal se narozdíl od něj zpustit i bez patchů:-)

0/0
13.7.2009 21:20

Host

Re: Re: Re: Re: Re: Co tady plácá, že Gothic 3 byl propadák

Gothic sel spustit bez patchu, alespon me, nesel jen prej udajne dohrat kvuli bugum. Ikdyz tak jak u koho.

0/0
13.7.2009 21:37

Host

Re: Re: Re: Re: Re: Co tady plácá, že Gothic 3 byl propadák

Daggerfall šel spustit bez patchů. Bez pathců nešel dohrát. Pokračuj ve své neznalosti idiote..

0/0
13.7.2009 22:39

Host

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co tady plácá, že Gothic 3 byl propadák

Neznalý idiot jsi leda tak ty - ano, v Daggerfallu bez patche byl zásadní problém, který spočíval v tom, že když jsi cestoval ze Scourg Barrow do Wayrestu fast travelem, zmizel ti z inventáře dopis od Mannimarca pro princeznu, což ale ještě nutně neznemožňovalo dohrát hlavní linii. Ono si stačilo jen ke hře na pár hodin sednout a cestovat tam po svých, pak tenhle bug neměl na hru nejmenší vliv. Samozřejme, v pozdějších patchích byl opraven. Zato Gothic 3 bez patchů ani nezpustíš, tomu opravdu říkám hra hodná roku 2006, 10 let po Daggerfallu:-)

0/0
13.7.2009 23:36







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.