Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Mass Effect 2: prostřední díl úžasné ságy

Do druhého dílu lze implementovat postavu z prvního. A co více, hlavní hrdina na základě vašich rozhodnutí buď zemře, nebo bude živ i nadále.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Host

ME je parádní

po dlouhé době mě zase nějaká hra naprosto uchvátila. Nemám moc rád střílečky, ale tuhle zbožňuji. Kdepak jen Bioware dokáží vždycky udělat hru, která mě spolehlivě dostane. Už se těším na dvojku a hlavně na Dragon age. Jim peníze za originál dávám rád:-)

0/0
29.7.2009 16:44

Host

.

mali by tam dat silnejsie rpg prvky.lebo mass effect bolo vsetko len nie rpg

0/0
27.7.2009 12:06

Host

Re: .

Ono asi take dost zalezi, co si clovek pod tim pojmem "role-playing" vlastne predstavuje.

0/0
27.7.2009 12:13

Host

Re: Re: .

Asi.. pro mě to byla z nejvíc "role-play" her.

Ale někdo k tomu raději potřebuje pravidla ala Diablo... a to bych fakt děkoval a nechtěl.

0/0
27.7.2009 12:29

Host

Re: Re: Re: .

ak si pod tým predstavuješ "hranie role" tak si trochu mimo, pretože rola a vcítenie sa do postavy hl. hrdinu sa dá prežiť aj v napr. v Crysis.

0/0
27.7.2009 12:47

Host

Re: Re: Re: Re: .

TAkže když si pod pojem "Role-play" představím "Role-play", tak jsem mimo. Ok.

0/0
27.7.2009 16:03

Host

Re: Re: Re: .

Diablo je akcni RPG, takze k tomu clovek od pocatku pristupuje jinak.

Osobne si myslim, ze lepsi priklad by asi byl treba Drakensang, ktere pro RPG system zapomneli na RP.

0/0
27.7.2009 13:09

Host

Re: Re: Re: Re: .

ty seš ale debil a vubec tomu nerozumis, zrejme mas asi problem se v tych tabulkach vyznat s tvym nizkym IQ. Ja jsem nemel s tabulkami v Drakensangu nejmenší problem a zorientoval jsem se v prubehu nekolika sekund a naopak toho roleplay jsem si uzil dost. Proste rpg zanr neni pro blbečky tak si na to zvykni

0/0
27.7.2009 14:41

Host

Re: Re: Re: Re: Re: .

Mozna ti trochu zranim pychu, ale v Drakensang se vyzna snad uplne kazdy, takze v tom problem opravdu neni... :-)

0/0
27.7.2009 15:04

Host

Re: Re: Re: Re: Re: Re: .

tak když se v tom vyznáš a nedela ti to problem, proč píšeš že "pres rpg system zapomeli na roleplay". Rozdelit body je otazka nekolika sekund takze kdyz to nekoho otravuje a chtel by jednodussi system, tak se domnivam ze je proste blby. Drakensang a Vampires Bloodlines jsou jediné solidní rpg-čka poslední doby vše ostatní je odpad, smiř se s tím že jsi debil

0/0
27.7.2009 19:47

Host

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: .

Propracovany a slozity jsou dve ruzne veci, dokonce bych rekl, ze casto jdou proti sobe.

Nicmene u Drakensang je problem, ze je spis nez na RPG systemu postaveno okolo RPG systemu, coz je dost v kontrastu treba prave s Bloodlines, kde je RPG system presunut do pozadi, ale hra diky nemu funguje vyborne.

V poslednich peti letech pochopitelne vylo hodne povedenych RPG (mimo jine treba prave Mass Effect), ze ne kazdemu sednou je zrejme.

0/0
27.7.2009 20:23

Host

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: .

jeste k tomu zaveru: jsi chudak :-)

0/0
27.7.2009 20:24

Host

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: .

Jen chudak rozpoutava hadku na team pocitacova hra;-D

0/0
27.7.2009 22:27

Host

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: .

Souhlas s Drakensangem a Vampires ale zpusob vyjadrovani a pocit bezpecnosti a anonymity na internetu z tebe udelala peknyho kretena. Potkat te na ulici uz bys chytal druhou o zem chudaku . Ze takovy hovada blby muzou hrat moje nejoblibenejsi RPG, to je fakt smutny Rv

0/0
28.7.2009 13:43

Host

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: .

Vy jste mne opravdu rozesmál!!!! Nedodělek Vampire Bloodlines jediné solidní RPG poslední doby?! No to bychom na tom byli hodně zle! Vzhledem k vydání hry si dovolím kontrovat, že máme citelně lepší RPG a to jmenovitě TES III. Krom toho Vampire Bloodlines nejsou ani tak RPG jako spíše akční hrou s RPG příchutí. Jak kdysi pravili v recenzi Gamestaru: "...toho pravého RPG jsme tam viděli jaksi poskrovnu." Poté co jsem tuto hru hrál a dohrál více jak 12 krát, jsem nucen s nimi plně souhlasit a nebýt komunity a jejich opravných patchů, tak tato hra upadla dosti rychle v zapomění. No ale je to rarita, jediné hra co otevřeně propaguje Komunismus, to se opravdu nevidí! Bohudík! Dobře že ti Bolševici (autoři hry, ne licence!) skončili!!!

0/0
11.8.2009 15:47

Host

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: .

No ještěže není víc takových "RPG" hráčů, jako ty....

RPG = Role Playing Game = hra na hraní role(postavy, názorů, pocitů, představ, přesvědčení,...). Kolik za poslední dobu vydaných "RPG" mohlo toto nabídnout? .... 4 ... Mass Effect, The Witcher, Baldurs Gate(1&2), Fallout (1&2).V ostatních "RPG" pouze zabíjíte nepřátele pro XP/items/gold, plníte questy typu zabij nepřítele a dostaneš XP/items/*gold.

Kolikrát jsem dohrál BG za postavu thief(chaos evil) s tím, že okradu každýho, na koho narazím, za mage/warrior (=dual class) (lawfull good) s tím, že pomůžu kdejakýmu žebrákovi... Fallout s tím, že se budu specializovat na armed weapons & science...

kolik z "nových" her může tohle nabídnout? odpověď... 0. Nemáš přesvědčení, vůli, cíl, nevíš, co chceš dělat, čím chceš být.... prostě zabíjíš, plníš úkoly všeho druhu (dobré/zlé), abys nastřádal XP pro další level...Je to o tom, že chceš vžít do role, kterou tvoje postava představuje, ne o tom, za každou cenu dosáhnout úplně všeho.

A V:tB je plný intrik, rozhovorů, důležitých rozhodnutí.... záleží jen na tobě, jak se v dané situaci rozhodneš a kam se přidáš, ikdyž jak uvádíš, bez patchů byt to balo zlý (ale o tom je na Internetu plno jiných článků), a díky jejich snaze, i po ukončení kontraktu s investorem, tahle SKVĚlá hra vyšla (se spoustou bugů, které spravili fanoušci).Takže za mě... Long Life For RPG!Fikar Ondřej

0/0
15.8.2009 1:05

Host

Re: .

pre mňa to bola dosť kvalitná akčná hra a "rpg feeling" som mal v pasážach na lodi alebo v hlavnom meste (tusím sa volalo citadela?), kde sa dalo volne prechádzat, kecat atd. Privítal by som keby sa zbrane a brnenia od seba viac vizuálne líšili a keby bolo atraktívnejšie na pohľad.

0/0
27.7.2009 12:45

Host

Re: .

Nekdo rika ze to je RPG, nekdo ze neni, ze jen akcni hra. Ono kluci asi ne naschval to spada do zanru "akcni RPG" ;-D

0/0
27.7.2009 16:42

Host

Re: Re: .

Presne souhlasim,jenom proto,ze to dela Biower tak hned to musi bejt RPG.A nikdo neni ochotnej akceptovat,ze si pani vyvojari taky jednou strihli trochu jinou hru.Akcni RPG presne to ktomu sedne.

0/0
27.7.2009 17:16

Host

Re: Re: .

vascina takychto ''akcnych rpg'' ma taky problem ze akcia nedosahuje takeho spracovania ako napr gears of war a pod a rpg prvky nedosahuju kvalitu normalnych rpg,takze taketo hry su zaseknute niekde uprostred vacsinou,preto mam radsej bud akciu alebo len rpg

0/0
27.7.2009 19:20

Host

Re: Re: Re: .

To jo no, pointa byla jen ze Mass Effect je proste "akcni rpg" jak remen.

0/0
27.7.2009 19:45

Host

Re: Re: Re: .

"vascina takychto ''akcnych rpg'' ma taky problem ze akcia nedosahuje takeho spracovania ako napr gears of war a pod a rpg prvky nedosahuju kvalitu normalnych rpg,takze taketo hry su zaseknute niekde uprostred"

Jenomže Gears of War není akční RPG. V akčním RPG je jiný gameplay, který nelze moc srovnávat. Akční RPG není kombinace RPG a Gears of War. Je to samostatný žánr. Mě třeba nebaví RPG, kde jen kecáš a nebojueš, musí tam být obojí. Na druhou stranu RPG, kde jen bojuješ, mě baví.

0/0
28.7.2009 4:15

Host

Re: Re: .

Ono je třeba hlavně úplně jedno jestli je to žánr "RPG", "Akce" nebo "Akční RPG". Podle mě je hlavní jestli hra spadá do žánru "zábavné hry". Úplně mě fascinuje, jak jsou mnozí ochotni vytýkat žánrové zařazení hry jako zápor. To jde nějak mimo moji logiku.

0/0
28.7.2009 11:42

mysh.82

Čeština

 "...v telefonní knize..." a "...při jejích běžících slovech..." - kdo to proboha psal ? ;-D

0/0
27.7.2009 9:52

Host

Chybna informace

Neni pravda, ze se do dvojky prenese postava i se vsemi vlastnostmi a predmety. Samotni autori nekolikrat opakovali, ze tohle bohuzel nejde, protoze jak vlastnosti charakteru tak itemy byly prepracovany a import by nebyl mozny. Ze savu se nactou pouze nejdulezitejsi informace, jako ktere postavy zemrely a ktere maji zit a urcite spousta dalsich zasadnich rozhodnuti, ale nic vic.

0/0
27.7.2009 9:50

Host

Re: Chybna informace

Souhlasím. Člověk si musí z článku sám vytáhnout pravdivé informace :)

0/0
27.7.2009 10:03

Host

Re: Chybna informace

Jo a jeste jedna. Asari, se kterou se bavite cestou k Thaneovi nejspis neni Liara. Postavy v ME2 maji podle vseho stejne dabery, Liara je jasne slyset v jedne z prvnich scen - behem evakuace Normandy vola Shepardovo jmeno. NPC se kterou se Shepard bavi o kus dal ma uplne jiny hlas.

0/0
27.7.2009 10:05

Host

joo

Tak na tuhle hru se těším. Nejlepší hra, co jsem kdy hrál. Jedničku jsem hrál několikrát. Je to jak skvělý film co můžete vidět několikrát!

0/0
27.7.2009 9:03

tazmanskycert

Navázání...

Mě by zajímalo, jestli navážou na oba konce, kdy a) Radu zachráníte a obětujete Alianční flotilu, anebo b) Radu obětujete a nastolíte vládu lidstvo >:) protože osobně přece nemohu jinak než vyhoupnout domácí druh do vedení....

0/0
27.7.2009 7:07

Host

Re: Navázání...

Ale poslední save je PŘED tímto rozhodnutím...

0/0
27.7.2009 7:49

Host

Re: Re: Navázání...

To přece není tak úplně pravda (nebo aspoň ne na konzoli). Tam se dělá save až na úplným závěru.

0/0
27.7.2009 12:27

Host

Re: Navázání...

Díky za spoil pro ty, co jedničku ještě nedohráli :-/ Fakt super.

0/0
27.7.2009 8:49

Host

Re: Re: Navázání...

Pokud si chceš nějakou hru zahrát, nejlepší je si o ní vůbec nic nečíst, recenze, diskuze, preview, nic. Spoilery jsou všude.

0/0
27.7.2009 9:04

Host

Re: Re: Navázání...

pod clankem o dvojce se to da celkem cekat...

0/0
27.7.2009 9:23

Host

Re: Re: Navázání...

Neboj, už zajtra si to ani nebudeš pamätať (samozrejme, ak o tom nebudeš celý deň rozmýšlať :)

BTW už sa teším na 3 po Shepardovej smrti, určite tam dajú zas nejakého nováčika a ten sa s celou situáciou bude musieť vyrovnať a nebude ani vedieť čo sa vlastne deje (niečo ako Wolwerine v X-men 1)

0/0
27.7.2009 10:14

Host

Re: Re: Re: Navázání...

Podle mě ten „nový“ bude někdo z jeho party.To,kdo to bude,ovlivní zase činy Sheparda v 1. a v 2. díle,to si teda myslím.Třeba to nějak ovlivní Shepardova poslední vůle ;-D

0/0
27.7.2009 14:39

Host

Re: Re: Re: Re: Navázání...

No bude to syn (dcera) Sheparda a Liary...

0/0
29.7.2009 19:08

Host

Re: Re: Navázání...

A on se někdo takový tady ještě najde?!8-o Proč by potom šeštl informace o 2, když nehrál ani 1, to mi bysvětli!;-D

0/0
11.8.2009 15:52

Host

Re: Navázání...

No někde se psalo, že Jacob (To je ten černej v traileru) prý zachránil radu.... buť to byla jiná etapa, nebo je tohle ono...

0/0
27.7.2009 18:53







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.