Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Memento Mori je česká odpověď na Šifru mistra Leonarda

Brilantní technické zpracování a napínavý příběh dělají z Mementa Mori zatím nejlepší adventuru letošního roku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Wes_Parmalee

Dohráno

Celkem nanicovatá hra, která se rozjede až ve Finsku, ale to už je hodně pozdě. Znovu-hratelnost = 0. Pro mě za 68%. Zatracenci jsou o pár chlupů lepší!

A s Poslem Smrti nelze srovnávat!

0/0
14.9.2009 21:17

Host

Re: Dohráno

tahle hra se povedla, sice na Posla Smrti 1 nema ale to už asi žadna adventura nikdy mít nebude odemě Memento Mori ma 86% a to hlavně za dobrej příbeh kterej sem hltal až do konce, ale ted se těšim na Alter Ego a Posel Smrti 2

0/0
13.1.2010 0:34

Host

NO A

MĚL SIS SEHNAT GAMEPAD

0/0
4.8.2009 19:47

Host

konce

kolik konců jste zatím objevili? já vím o dvou - buď vypadne z okna nebo ho stačí chytit...jsou nějaké další?

0/0
31.7.2009 0:20

Host

Re: konce

SPOILER ;-(

0/0
31.7.2009 1:19

vtech

Re: Re: konce

Souhlas! Smazte to prosim.

0/0
1.8.2009 7:46

Host

Re: Re: Re: konce

nebrecte,vzdyt se to vsude doctete.....

0/0
2.8.2009 15:15

Host

Re: konce

Udajně jich je 6, ale nikde jsem se nedočetl jakých. Mě to moc dobře nedopadlo, tak mě to trochu vzalo :-/

0/0
10.11.2009 21:55

Host

jj

Na tuhle adventuru čekám dlouho... moc dlouho... snad to rozjedu aspoň na máminém noťasu.

btw. už se těším až tady bude zase ten magazím ,,Nejočekávanější adventura roku 09,, (pařád tady čtu jen stupidní žebříčky jako '' nejvíc židovská hra'' a podobné sra*ce)... chybí mi to tu. Tož co je redaktoři? Nebo máte v redakci opravdu jenom samé puboše, co umí jen bezmyšlenkovitě střílet a řídit autíčka?

jr1099

0/0
29.7.2009 23:25

junior1099

Re: jj

Trochu se opravím:

,,Nejočekávanější adventura roku 09 - 10,,

*pořád tady čtu...''

0/0
29.7.2009 23:26

honzasrp

Re: Re: jj

Tyto články vcelku logicky píšeme vždy na začátku roku... pro rok 2009 ho naleznete tady:

http://bonusweb.idnes.cz/magazin/nejocekavanejsi-dobrodruzne-hry-roku-2009-ffd-/clanek.A090110_160506_bw-clanek_srp.idn

0/0
29.7.2009 23:49

junior1099

Re: Re: Re: jj

Aha,... tož to se omlouvám. To jsem nechutně přehlídl a mlátím si hlavou o stůl.

Dřív jste tomu dávali větší razanci nebo těch adventur se začíná vyvíjet čím dál míň?

0/0
30.7.2009 0:02

honzasrp

Re: Re: Re: Re: jj

vychází jich stále poměrně dost, ale s kvalitou je to mnohem horší. Vypadá to, že na adventury mají monopol Němci a všechny se sobě až nepříjemně podobají.

0/0
30.7.2009 0:19

Host

Re: Re: Re: Re: Re: jj

Nějaké nové info o stavu Alter Ego, Black Mirror 2 nebo hlavně Gray Matter?

0/0
18.8.2009 23:24

Host

recenze

http://www.madukas.estranky.cz/clanky/recenze-/0006251            

trochu jiná recenze od Midnight Knighta                                                    

0/0
29.7.2009 17:52

Host

Re: recenze

kazdy muze mit nazor jaky chce, nicmene by mne zajimalo z jake verze to zminovany hral...

0/0
29.7.2009 18:56

Host

Re: Re: recenze

Mno na tiscali to taky nebyla žádná sláva.

0/0
29.7.2009 21:32

Host

Re: Re: recenze

Onu recenzi jsem psal z německý verze hry-i když nemyslím,že by to na můj verdikt mělo nějaký vliv.V něčem se prostě s Honzou shodnem,v něčem ne.:-)

M_K

0/0
31.7.2009 10:42

Midnight_Knight

Re: Re: Re: recenze

Tedy,abych byl přesný(pročetl jsem si svou recenzi),v tom podstatném se s Honzou shodnu-na jedné straně hra,u které nemusíte většinu času přemýšlet,na straně druhé silný příběh-já ale tvrdím,že příběh už nezachrání to všechno ostatní,co mi na hře vadilo..:-))

M_K

0/0
31.7.2009 11:46

Host

jinej názor

0/0
29.7.2009 17:50

Host

OMG

Mám dojem že autor psal recenzi pod vlivem drog nebo úplatku.

0/0
29.7.2009 12:26

Host

Lucky Luck

Jééééé, moc pěkný, tohle je jedinej žánr kterej mi vysloveně chybí na konzolích, naposled jsem dohrál Posla Smrti a tohle se tomu dost podobá, profi namluvení, krásná grafika a tajemná atmosféra...:-)

0/0
29.7.2009 12:22

Host

Re: Lucky Luck

Souhlasím, podobně tajemná hra. U adventur je podle mě nejdůležitější příběh a celková atmosféra hry, což tahle určitě má. Osobně mě bavila za posledních pár roků ze všech adventur nejvíc. Osobně doporučuju.

0/0
29.7.2009 16:54

Host

Nelineárnost

"Autoři se dokonce pokusili i o částečnou nelineárnost, což je v tomto žánru opravdu nevídané". No nevim. Indiana Jones: Fate of Atlantis? A to už je nějakýho času...

0/0
29.7.2009 9:38

Host

Re: Nelineárnost

Nelineárnosti byly, ale těch her je tak málo, že ta věta je v pořádku.

0/0
29.7.2009 12:41

Host

No

hra technicky vypadá velmi dobře, ale ten dabing, teda nic moc. Jak dabing Larisy i Maxima je dost monotónní a dost strojenej bez známek nějakejch emocí nebo procítění. Taky mě iritujou ty pohyby Larisy při mluvení. Ale jinak je to moc pěkně udělaný a ani nenudí. I když pro mě je zatím #1 Fahrenheit :D

0/0
29.7.2009 8:54

Host

NO, stejně...

Já to spustil, začal hrát a nechápal, proč ta ženská řeší takové pitomosti, nebo proč mě zdržuje komentáři, které postrádají patu... Vážně, to co autor recenze chválí, mě pořádně nasralo tak, že jsem to po hodince vypnul a uvažuju, jestli to vůbec budu hrát dál :-P A co se tech.zpracování týká, je to fajn, celé to tech. pozlátko, ale stejně, není to ono, není v tom adventura. A jestli je tohle interaktivní film, tak to jsme snad už zapomněli i na Fahrenhaita? Ten byl interaktivní! Tohleto je jen přetechnizovaná kaše a tečka ;-O Jestli to zkusím dohrát, určitě připíšu, jestli se můj názor změnil :-/ HODNOTÍM RvRvRv

0/0
29.7.2009 7:50

Host

Re: NO, stejně...

fahrenheit mal katastrofalne ovladanie

0/0
1.8.2009 10:15

Host

silná slova

"máme tady patrně nejlépe technicky zvládnutou českou hru všech dob"

to si říká o vyzkoušní, doufám že nebudu zklamán.

0/0
29.7.2009 7:48

Host

Re: silná slova

To jsou ostatni cesky hry na tom technicky tak spatne? Autor se asi nechal unest momentalnim nadsenim. 8-o

Mno pokud to myslel tak ze hra je bez jedinyho bugu tak v poradku to beru to se asi jeste nikomu u nas nepodarilo. Nebo zeby nakej Tetris? ;-D

Jenomze pod pojmem "brilantni technicke zpracovani" a "nejlepe technicky zvladnuta hra" bych si predstavoval neco jinyho nez nej vychytany brouky. A fakt sorry ale na tech screenshotech to vypada absolutne prumerne.:-)

A prijde mi dost divny srovnavat brilanci technickeho provedeni "sekacka na travu versus autobus", ze?;-)

0/0
29.7.2009 8:49

Host

Re: Re: silná slova

problém je,když autoři nedovedou postavit sekačku na trávu a chtěj rovnou dělat autobus... ano mluvím o ARMA 2

0/0
29.7.2009 8:54

Host

Re: Re: Re: silná slova

Hoho tak to si ale prestrelil. Tohle bych fakt nesrovnaval. Technicka narocnost teto adventurky se neda porovnat ani s narocnosti nahodne generovaneho ukolu ve zbrojnici Arma2.;-D;-D;-D

0/0
29.7.2009 9:09

Host

Re: Re: Re: Re: silná slova

no a k čemu to je? snad ti nemusim vyjmenovávat ty biliony chyb, který arma 2 má... zvolili si těžce náročnou věc na kterou prostě nemaj a proto to lidi štve a proto je to docela průser. Memento Mori je technicky výborně zvládnutá adventura, s krásnou grafikou, namluvenim a bez chyb. Jestli tě adventury nebavěj, tvuj problem. V rámci žánru jde o absolutní špičku... jak se řiká lepší vrabec v hrsti nežli holub na střeše

0/0
29.7.2009 9:20

Host

Re: Re: Re: Re: Re: silná slova

Adventury mě moc neberou, ale pokud je toto v rámci žánru "krásná" grafika.... No nevim, třeba je tento žánr na tom skutečně blbě. Jenomže občas se juknu na ňákou recenzi, screeny, video i u adventur a fakticky nemám dojem že todlencto je něco výjimečné. Připadám si tady jako v klubu "vzbudivších se po 10-ti letech". No dobrá, nebudu prudit. Hru si hezky užívejte.;-)

0/0
29.7.2009 9:49

Host

Re: Re: Re: silná slova

Rozdíl mezi sekačkou a autobusem není moc velkej (hlavně když má ta sekačka pojezd), v podstatě hlavně ve velikosti.

Nicméně, sám jsem dělal několik lokací v Mementu (ano, chtěl jsem se tím pochlubit :-)) a dneska už mi to nepřijde zas tak dobré, přeci jen se ta grafika dělala skoro před třema rokama. Tehdy to byla špička, dneska by se to udělalo mnohem líp.

0/0
29.7.2009 9:56

Host

Re: silná slova

Jaksi tomu nerozumím8-o8-o8-o.

Pokud hra u nás vyšla s 9měsíčním zpožděním oproti prvnímu release, dá se to skutečně brát vážně když recenzent vyzdvihuje že je bez bugů??? Vychytat bugy na adventuře za třičtvrtě roku je skutečně tak úctyhodný výkon???

Mrknul jsem na to ingame videjko a bylo to hooodně dlouhých pět minut. Zaznamenal jsem mizernou mimiku, nehybný prsty, průměrnou grafiku, rozvláčné vykecávání a plnění úkolů na úrovni dítěte, nebo mírného retarda. Škoda že v tom videu zrovna na potvoru není zachycená ta brilance.:-)

0/0
29.7.2009 9:17

Host

Re: Re: silná slova

Teda hodnotit grafiku hry na základě nějakého mizerného streamovaného videa o rozlišení 300x200, to chce hodně odvahy

0/0
17.8.2009 12:38

Host

Re: silná slova

Mafia?!

0/0
29.7.2009 21:26

Host

Adventury...

téměř vůbec nehraju, tato mě ale hned od začátku opravdu chytla a jedním dechem jsem ji dohrál. Ihned po dohrání jsem začal shánět hry podobné a asi jsem adventurám konečně přišel na chuť :) Hraju teď Posla Smrti a NiBiRu, které jsem právě kvůli své nechuti k adventurám úplně prošvihnul :)

0/0
29.7.2009 2:30

Host

Re: Adventury...

Hraš dve adventúri naraz ? Mne to robi problem, dokazem sa naplno vžiť len do jednej, dve zaroven by som nemohol hrať, je tu ešte niekto taký ? :-)

0/0
29.7.2009 2:37

Host

Re: Re: Adventury...

Mám často rozehraných více her najednou. I více různých žánrů. Holt občas je chuť si zastřílet, někdy se bát (hraju teď třeba Silent Hill:Homecoming) atp. Příběhy mi většinou problém nedělají. Je ale pravda, že pokud mě hra chytí naplno, tak nehraju nic jiného - povětšinou kvalitní RPG.

0/0
29.7.2009 9:19

Host

hmm

to "bez zakysov" by som z toho hodnotenia teda na vasom mieste odstranil pretoze v tej hre je par iracionalnych zakysov, ale navod to poriesi hned; inak je hra celkovo zabavna a to adventury vobec nehravam ;-)

0/0
29.7.2009 0:59







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.