Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Resident Evil 5 PC: hrůzu nečekejte, zábavu ano

Počítačová verze pátého dílu slavné série je dobře zpracovaná, fandům značky ale bude vadit málo hororových momentů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Host

Ovládání

Tak si říkám jestli všichni hrajou hru co já. Nainstaloval jsem a těšil se. Pustím hru. Týpek přes čtvrt obrazovky. Hejbe se jak ko*ot. Vždyť se nedá ani pořádně mířit to vám všem vážně vyhovuje? To i Dead Space se ovládalo líp (i když to bylo taky o nervy a letělo to z kompu za 10 minut) .. no tohle vydrželo jen 5 :)

0/0
27.11.2009 11:15

Host

Re: Ovládání

Mozna by nebylo od veci do hry v dobre vire investovat o neco vice casu a dobre vule do ni proniknout a dostat se ji co se ovladani tyce radne pod kuzi, RE5 jsem sice nehral, zato u DS jsem mel Isaakovu postavu do hodiny v ruce a nemel jsem s ni zadne potize

0/0
27.11.2009 12:35

Host

Re: Ovládání

Dead Space se mi ovladalo v pohode a krasne jsem si na nej zvykl. U RE5 sice neni v zasade spatny nebo nedej boze tragicky, k idealu ma ovsem dosti daleko a za sebe mohu rici ze me casto irituje, uz jsem nekde u konce (predpokladam) v polovine paty kapitoly takze hru rozhodne dojedu ale je ho skoda - proste nemoznost strilet a nabijet alespon za chuze, nepresny mireni (proc tou zbrani Chris tak stale hybe a neni stabilni opravdu nechapu - zvlaste strileni na vetsi vzdalenost je "radost") a absence nejakych ingame uhybnych manevru alespon do strany je vazne skoda. Osobne si nemyslim a nesouhlasim s nazorem z diskuze, ze kdyby bylo v tomto vychytane stal by se ze hry half life, proste ovladani je zakladem dobre hratelnosti a i kdyz tady neni vyslovene spatne, ja jej jako "minus" spatruji. I tak hru ale hodnotim na 80 %.

0/0
18.1.2010 0:26

Host

problem

hraju za Shejvu jsem uz na konci a ona prebehne pres lavku ktera se utrhne  a ma vylezt nahoru-i kdyz mazkam F pokazdy spadne do lavy poradi nekdo diky za radu nebo je na to nejaky tri(utikam na lavku az kdyz jde za mnou BOSS) dekuji

0/0
26.11.2009 14:03

Host

havarijni ukonceni aplikace

pls LIDI fakt nevim v cem muze byt problem ja sem skousel uz vsechno mam vsechno aktualizovane a porad stejnej problem pls HELP predem diky

0/0
3.11.2009 19:10

Host

Re: havarijni ukonceni aplikace

A proč nevyužiješ jejich oficiální technický podpory?

For technical support and general queries, please send an email to feedback@capcomeuro.com

A nepiš jim tam prosimtě česky, jestli chceš odpověď;-D

Pokud nemáš hru koupenou, nevidím důvod ti pomáhat...

0/0
3.11.2009 19:55

Host

RE5 havarijni ukonceni aplikace

LIDI prosim pomozte kdyz zapnu RE5 naskoci mi havarijni ukonceni aplikace a pak neco ze nelze spustit soubor shader log.slg prosim tak moc si chci zahrat RE5

0/0
3.11.2009 15:04

Host

nejede

Hm, pučil jsem si to od kámoša s vubec to nerozjedu. Přitom hry od Capcomu mi vždy šli skoro na nejlepší detaily. A to mám P4, 2 Gb ram a radeonku X1650. Ale tahle nic. Prostě to zkončí tabulkou o chybě (v aplikaci došlo k problému a je třeba ji uzavřít). Nevim, čím to může být. Měl někdo takovou chybu a jak ji vyřešil? Na diskuzích sem četl, že radeonky X1... mají nějaky problémy, ale tahle chyba s grafikou nesouvisí. Aktualizoval sem všechny ovladače, directX, a pořád ta samá chyba.

0/0
31.10.2009 23:04

Host

rozjedu to?

Zdravim.

Potřebuji poradit. Na jaké detaily rozjedu tuhle hru bez sekání na Pentium 4 3,2 GHz, 2 GB RAM a ati radeon x1650 256 MB v rozlišení 1024*768. Slyšel jsem, že optimalizaca je dobrá, jak je už u Capcomů zvykem. A odpusťte si prosím kecy o mym starym hardwaru. Děkuju za případnou odpověď.

0/0
30.10.2009 2:18

Host

Re: rozjedu to?

Těžko říct, nechci dělat nějaké závěry, ale zkus si stahnout benchmark (500 MB). To ti dá zhruba představu, jak to pošlape

0/0
30.10.2009 7:25

Hip

Re: rozjedu to?

na te grafice ti to nepojede nikdy. vyměnit;-D!

0/0
9.11.2009 15:07

Host

ovládání

Chci se zeptat... rad hraju hry na gamepadu.. vím, že klavesnice a myš  je u téhle hry asi nejlepší řešení, ale..rad si u hry natahnu a udelam pohodly. No kdyz to hodim na gamepade, coz jenom staci na nem neco zmacknout a hra si to sama uvedomi... tak pohyb hrace je tak jak má být ..ale pohyb "myše" na gamepadu  mám proházeny X,Y takže místo koukání nahoru, koukám do leva nebo obráceně..sice se dá asi na to zvyknout,ale je to nepříjmené a v nastavení nemůžu přijít na to kde změnit ovládání gamepadu.. Dík za pomoc 

0/0
20.10.2009 14:30

Host

Chyba???

Zdravim,da se hra rozjet na tomhle vteranu??

Hall 3000,4giga ram,Ati radeon x1950pro 512mb,XP Home??

Mam ji nainstalovanou a pise mi to :RESIDEN EVIL 5:RE5 DX9.EXE-HAVARIJNI UKONCENI APLIKACE

D3DERR_DRIVERINTERNALERROR:PRESENT-RESULT.

Graficky ovkadac jsem aktualizoval a i directy.Tu hlasku s chybou mi to vyhodi az pa intru s titulkama.

0/0
10.10.2009 12:59

Host

Resident evil 5 a GFWL

S potesenim som si kupil RE5 na Steam-e, no ake bolo moje prekvapenie, ked ma po instalacii a spusteni hry system presmeroval na GFWL. Bud sa prihlasim do existujuceho profilu, zaregistrujem si novy, alebo si zahram bez save - uznate, ze je to prakticky nemozne. Ani v Cechach a ani na Slovensku zatial sluzba GFWL aktivna nie je a napriek tomu, ze som na nej zaregistrovany, je mi to na dve veci - server mi po prihlaseni na moj profil oznami, ze sluzba je v mojom regione nedostupna.

Mate niekto podobny problem? Ak ano, ako ste ho riesili? Dik za odpovede

0/0
8.10.2009 15:39

Host

Re: Resident evil 5 a GFWL

ja sem si vytvořil profil ale nikam se nepripojuji hraji to offine a ukladaní funguje bez problémů

0/0
15.10.2009 15:46

Host

Re: Re: Resident evil 5 a GFWL

hraju offline, ale uložit mi to stejně nejde, nevíte co stim? profil mám...

0/0
19.1.2010 21:11

Host

brokárna

Potřebuji radu, kde najdu prosím tříhlavňovou brokovnici? Děkuji

0/0
5.10.2009 9:32

Host

Re: brokárna

vylepsi si tu prvu brokovnicu v hre na maximum a spristupni sa ti ta co chces....je celkom slusna ale nie najlepsia

0/0
18.10.2009 9:36

Host

Supr konverze,běhá to krásně

Nejpovedenější převod hry z konzolí ,na to jak to má nádhernou grafiku tak to běhá jako žadná jiná hra dneška,ovladání naprosto supr jak na klavesnici+myš tak na gamepad.Strašidelný je to dost,to autor recenze trochu blbě pochytil,jen je to trochu jinačí hruza než sme zvyklí.A za pochvalu stojí i čeština.Jen škoda že to změnilo v takovou akci u kerý se dá zapojit mozek maximálně v soubojích z bosem :(

0/0
1.10.2009 8:53

Host

Re: Supr konverze,běhá to krásně

ja som hral vsetky diely a tejto 5ke nemam co vytykat....stvorka ma lepsiu atmosferu ale zase to ovladanie...ani s addonom na mysku to nie je ono...btw podla mojich informacii toto nie je konverzia nakolko PS a PC verzia sa vyvijali naraz....zdrzanie vydania je kvoli nutnosti optimalizovania enginu ( podla mojho subjektivneho hodnotenia na jednotku )

0/0
18.10.2009 9:38

Host

HW nároky

Hraju to na Athlonu 3200, taktován na 2,6 GHz, 1280 na 1024 a šlape to naprosto plynule, paráda. Pochvala.R^

0/0
27.9.2009 15:16

Host

mám problém

chtěl jsem napsat horších

0/0
26.9.2009 9:40

Host

mám problém

ahojte, mám s hrou problém šíleně se mi trhá i v menu nevím proč, mám sestavu amd x2 6000+ nvidia 9800gtx 3gb ram wondows xp takže dx9.. tady psali, že jim to jede i na lepšíchc sestavach ale mi se to prostě seká už v menu nevim co s tím prosím poradte mi

0/0
26.9.2009 9:33

Host

Re: mám problém

máš nejnovější ovladače na gráfu?

0/0
26.9.2009 12:27

Host

bravo

Takhle nějak to vypadá když diskutují šimpanzi

0/0
25.9.2009 15:22

Host

Re: bravo

Diskutuji ti, kdo diskutuji. Nemuzes chtit aby tech par lidi co sis ty oblibil psalo do diskuze. Pokud se ti zde nelibi diskuze, jdi na jiny server, je to tvoje volba. O ano, manik, ktery neni na bonuswebu ani zaregistrovany prudi do kvalit diskuzi navstevniku serveru a mysli si, ze snad kvuli nemu se vsichni posadi na zadek.

0/0
25.9.2009 16:30

Host

Re: Re: bravo

R^

0/0
25.9.2009 19:59

Host

Re: bravo

Rv

0/0
25.9.2009 19:59

Host

Re: bravo

Nech opicky opickama.

0/0
26.9.2009 2:31

Host

Re: Re: bravo

RvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRvRv

0/0
26.9.2009 7:56

Host

Re: Re: Re: bravo

*middle-finger up*

0/0
26.9.2009 13:29

Host

recenzia

Resident evil je proste pojem. Alebo ináč keď nerozumiete.

Resident evil --- to je jedno veľké DOBRODRUŽSTVO !!!

0/0
25.9.2009 12:03

Host

Re: recenzia

:-)

0/0
26.9.2009 2:25

Host

kvalita recenze

Napsal jsem slusny prispevek o tom, co si myslim o kvalite recenzi a vubec kvalite psani pana Sillmena, a muj prispevek byl smazan.

Ranene ego ?

takze znovu: v redakci mate par lidi, kteri umeji psat, proto prosim, aby recenze psali oni a ne clovek, ktery je evidentne grafoman. NEJMENUJI.

napoveda: v teto recenzi si oblibil slovicko "inscenace" R^

0/0
24.9.2009 23:45

Host

Re: kvalita recenze

Recenzi pise ten, kdo hral hru. Nemuzes chtit aby tech par lidi co sis ty oblibil psalo recenze na vsechno co vyjde. Pokud se ti zde nelibi recenze, jdi na jiny server, je to tvoje volba. O ano, manik, ktery neni na bonuswebu ani zaregistrovany prudi do kvalit recenzi autoru serveru a mysli si, ze snad kvuli nemu se vsichni posadi na zadek.

0/0
25.9.2009 2:30

Host

Re: Re: kvalita recenze

Proč by nemohl kritizovat kvalitu recenzí? Já navíc souhlasím s tou nižší kvalitou.

0/0
25.9.2009 10:28

Host

Re: Re: Re: kvalita recenze

Vsak muze, ale dokud nevyjde petice, tezko s tim neco svede. At zajde do bonuswebu a zacne pro ne psat recenze sam. At mame poradnou kvalitu ke cteni..;)

Ale je preci logicke, ze pokud se ti nekde nelibi, jdes jinam. Kdybych zasel k doktorovi a rekl mu, ze to dela blbe, at to zacne delat takhle a takhle tak nevim.. Radsi si zajdu jinam.

0/0
26.9.2009 2:25

Host

Re: Re: Re: Re: kvalita recenze

Typický český kec. Problémy je třeba řešit ne před nimi utíkat. A obhajovat Sillmenovy recenze už může fakt jen blbec, jsou tragické až to bolí. Nemluvě o jeho univerzálním hodnocení 65% což dává každé druhé hře.

0/0
26.9.2009 9:23

Host

Re: Re: Re: Re: Re: kvalita recenze

Ano, problemy je treba resit, ale tohle zrovna neni ten pripad. Pokud mas problem na uradech, ve skole, v praci, tak ten je potreba vyresit, ale kvalitu recenzi Silmena jen tezko vyresis. To by si mel vyresit autor osobne. A pokud mu to admini serveru zerou a jeho nezpytuje svedomi, bude dal pohodlne srat na ctenare a smolit svoje kopirky.

0/0
26.9.2009 13:27

Host

Re: Re: kvalita recenze

no ona kvalita recenzí onoho jmenovaného je všeobecně známá, univerzální obrázky z "hrané" hry okopírované odjinud, nejlépe s neanglickými popisky svědčí o tom že recenzent hru hrál (nemyslim přímo RE5, ale obecně) a at mi někdo nevykládá pohádku o všeználkovi, který ovládá němčinu, ruštinu a jiné další zajímavé jazyky

stačí se dokonce podívat kdo všechno "recenzoval" poslední hry, klidně i pár měsíců zpátky, a zjistíte že onen člověk msí být herní superman

popíše hru tak že to vypadá jakoby jen sedl, spustil, zkusil, napsal a odstranil, ono se to dá velmi jednoduše popsat jak moc recenzenthru hrál, neboť pokud si najdete info odjinud, tak zde uvidíte, že hráč třeba v recnzi napíše co ho během hraní překvapilo, nadchlo, zklamalo když se dostal až do njaké fáze hry

0/0
25.9.2009 12:19

Host

Re: Re: Re: kvalita recenze

Je to tak, naprosto souhlasim s hostem z (25.9.2009 12:19:49) :-) podle poctu publikovanych clanku je David Sillmen novinarsky nadclovek, bohuzel ale bez vlastniho nazoru.

0/0
25.9.2009 16:28

Host

Re: Re: Re: Re: kvalita recenze

A co to je ta inscenace ?

0/0
25.9.2009 16:39

Host

vylepšení

Ahoj všem, chtěl bych se zeptat, četl jsem tu o nějakém vylepšení pro neomezenou munici do zbraní, kde toto vylepšení koupím a co k němu potřebuji? Právě jsem se vydal do bažin a stále ho nemohu najít nebo zjistit kde jde koupit. Děkuji

0/0
24.9.2009 21:49

Host

Re: vylepšení

neomezenou minici muzes ziskat az po dohrani pribehove linie  tudiz pri rekapitulaci cele hry...plus k tomu dostanes dalsi bonus...jako je treba hra za sheevu a nebo nove oblecky ktere jsou spise komicke...ikdyz  sheva jako sekretarka  ..hmmmmmmmmmmmm :D:D:D kazdopadne pro ty co nehrali  RE4  tak je RE5 jasnou volbou  jinak  nic noveho pod sluncem...a zda se mi ze v RE4 byla i lepsi atmosfera.....

0/0
24.9.2009 21:55

Host

Re: vylepšení

tak to jsem  zase ja :)  zase je ale  daleko lepší to  ze v RE5 je hned čestina a spon porozumet cele serii...protoze je to provazane (pokud  ctete knihovnu a dokumenty)  ale jinak čekal sem více inovaci....ktera v podstate krome grafiky od 4 neni zadna....ale jak sem rekl od te lodi se to pěkně rozjede....jen snad na 6-2 šetřit trošku munice :)

0/0
24.9.2009 23:22

Host

Re: Re: vylepšení

munice mi dochazela jen na zacatku a pak pri souboji s weskerem.:-)

0/0
25.9.2009 2:14

Host

Re: vylepšení

no tak musíš si vylepšit danou zbraň na maximum a pak si to odemkneš za pts body v extra, nebo bonus features, či jak se tp jmenuje...

0/0
25.9.2009 1:06

Host

pohled

tento pohled "cez rameno" je totalne debilny pristup

ked uz 3rd person tak zo stredu a nie zo strany, to vymyslel fakt nejaky kkt

0/0
24.9.2009 15:57

Host

Re: pohled

V Dead Space byl taky stranou a bylo to do pohody.

0/0
24.9.2009 16:13

Host

Re: Re: pohled

prave ze Dead Space jsem nainstaloval a po pul hodine odinstaloval, protoze se to diky tomu pohledu proste nedalo hrat :-/

0/0
24.9.2009 16:17







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.