Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

IL-2 Sturmovik: Birds of Prey nevybírá letištní poplatky

Leteckých akcí není nikdy dost. Obzvlášť, když nás výrobci tvrdošíjně zásobují zběsilými arkádami. Bude IL-2 výjimkou?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Host

il-2sturmovník birds of prey

Dobrej chtěl bych se optat kdy to vide na pc nebo už vyšlo?R^už poněkolil dnu koukam na videa fakt bezva

0/0
12.10.2009 20:37

Host

looooooooooooool

TRAPNE PS3 !!!!! RvRvRvRv

0/0
4.10.2009 13:38

Host

Re: looooooooooooool

nespamuj špíno

0/0
4.10.2009 14:03

Host

Re: looooooooooooool

PS3 je SPICKOVA konzole, nejlepsi na trhu tak se klidni!!

0/0
4.10.2009 19:49

Host

Re: looooooooooooool

PS3 je SPICKOVA konzole, nejlepsi na trhu tak se klidni!!;-O

0/0
4.10.2009 19:50

Host

Lidská hloupost :)

No,pokud uľ kolego někoho nebo něco pomlouváą,nauč se onu "věc" alespon správně sklonovat ;) PlayStation 3 je ONA..tj. TA PlayStation.

Nad běľnou chybou jako TEN PlayStation se uľ nepozastavuju a neřeąím to,ale TO PlayStation,TO je váľně gól :D Takovýho exota,aby pohledal...

Takľe si napią do deníčku "Mylí denýčku,abich ze sebe při svích příątých nesmislných blábolech a útocích na platformu PS nedělal jeątě větąího blbce neľ jsem,tak ubohé PlayStation není ubohé a trapné,ale ubohá a trapná" :)

0/0
10.10.2009 15:37

Host

Arkáda

Hodnotím jenom demo, nevím jak je to u plné hry. První dvě obtížnosti jsou čistokrevná arkáda, na nejvyšší obtížnost je to zase bez joysticku nehratelné. Mašiny sice správně ztrácejí vztlak při prudkých manévrech, jenže plynulé a jemné pilotování na malé analogové páčce je takřka nemožné. Takže provedení i tak základního manévru jako je Immelmann se stává noční můrou. Parádní grafiku zase sráží mizerný AA.

0/0
4.10.2009 0:10

Host

Re: Arkáda

A stáhnul jsi si citlivost páček (ailerons+elevators)??

0/0
4.10.2009 10:57

Host

Re: Re: Arkáda

Přiznávám že ne. Té možnosti jsem si nevšiml. Ale obávám se že ani potom to joystick nenahradí, nebo ano? Tahle hra by každopádně měla mít podporu USB joyů, potom by se o ní dalo uvažovat. Především díky mulťáku, ten musím být určitě zážitek.

0/0
4.10.2009 11:46

Host

Re: Re: Re: Arkáda

Joystick to samozřejmně nenahradí,ale bude to určitě o poznání lepší.

Taky že má podporu USB,skus tenhle:

http://www.saitek.com/uk/prod/av8rxbox.htm

0/0
4.10.2009 15:13

Host

Re: Re: Re: Re: Arkáda

nevite prosim jestli PS3 verze podporuje microsoft sidewinder? hral jsem IL2 kdysi na PC a pokud mi bude fungovat knipl jdu okamzite koupit PS3 verzi. na store neni demo, jenom videa, ne? diky!

0/0
5.10.2009 12:00

Host

Re: Re: Re: Re: Re: Arkáda

na demu (na store je k dispozici) nefunguje, zkoušel jsem to :(

0/0
6.10.2009 14:22

Host

Vyhovuje? ;-)

http://www.thrustmaster.com/product.aspx?ProductID=149&PlatformID=12

0/0
4.10.2009 20:36

Host

Re: Vyhovuje? ;-)

A nač by my to bylo, když to nemohu použít na Xboxi?

0/0
4.10.2009 21:38

Host

PS3 verze

Tak nějak automaticky jsem měl za to,ľe je tady řeč o PlayStation 3 verzi hry IL2 Sturmovik,který je mimochodem celý "článek" věnovaný :-) A to byl důvod.proč jsem sem to info o "leteckým ovladaci" případným PS3 zájemcům vloľil ;-)

0/0
5.10.2009 3:29

Host

Re: PS3 verze

ok

0/0
5.10.2009 13:33

Host

Anděl strážný

Pohled zpoza letadla má být pohledem pilotova anděla strážného? Pcha, to je přeci pohled spokojeného pilotova popravčího...

0/0
2.10.2009 22:08

Host

Soky76

Tak,tak.. Ještě úžasný "papíráky" z 1.světový války a byl bych šťastný jako ta blecha v psím kožichu :-) Ale to bychom asi chtěli po vývojářích a vydávajících společnostech trochu moc..

Musíme se zatím spokojit s IL2 Sturmovik.

Takže nasedat,roztočit vrtuli a vzhůru do oblak - vždyť vzduch je naše moře ;-)

0/0
2.10.2009 19:26

soky76

Re: Soky76

Kámo, tohle je recenze R^

0/0
3.10.2009 9:07

Host

IL2 Sturmovik (1.část)

Taky se se slovy pana recenzenta neztotožňuju,ale to není důležitý. Ať už za jeho názorem stojí cokoliv ( hraní hry v přestávce na WC mezi zápasama v ARMĚ 2, určitá zaujatost vůči jiným platformám než je PC nebo opravdu je hra tak špatná) ,tak je to jeho názor a já mu ho neberu. Nejdůležitější je jak se hra ve skutečnosti jeví v mých očích a můžu říct na rovinu,že víc než dobře. Ještě štěstí,že se dají na PlayStation Store stahovat dema a je tak možnost vyzkoušet si hru před koupí na vlastní kůži,protože řídit se v dnešní době rezenzema,moc bych si nezahrál..

IL 2 Sturmovik: Birds of Prey je v mých očích hratelnostně výborná hra. Po vizuální stránce nemá na konzolích konkurenci a i na PC scéně by se mohla tahle gamesa směle postavit do první linie po bok těm nejpohlednějším leteckým hrám.. Vážně moc pěkný pokoukání :-)Už dlouho mi na tváři nezářil tak široký úsměv jako po zasunutí Blu-ray disku s hrou IL2 do mechaniky. Těšil jsem se na ní hodně,jelikož leteckých her je na konzolích jako šafránu a těch kvalitních ještě méně. Upřímně žádná ;-) Obával jsem se i zklamání,jelikož jsem do IL2 vkládal velký naděje,ale to jsem brzy pustil z hlavy,protože u týhle hry se snad velkýho zklamání dočkat nelze :-)

Zajímám se o letectví už od mládí,ale je fakt,že proudový éra mě nikdy moc nebraly. Mají samozřejmě svůj sex-appeal, úžasný výkony a zvládají x úkolů najednou,ale nemám zrovna v oblibě větu "vystřel a zapomeň". To je snad ta nejnudnější věta co znám ;-D

Ovšem pístový (vrtulový) letadla,to je panečku jiný kafe ;-) Ten pocit,že se člověk musí spolehnout jen na sebe,svý schopnosti a na pár 20ti milimetrových kanonů a čteřici 7mi milimetrových kulometů,to je výzva. To není jako vystřelit "debilní" laserem naváděnou střelu a jít na kafčo s koblihou,souboj vrtulových letadel je hodně osobní záležitost :-) Proto jsem opravdu rád,že jsem se týhle původně kvalitní PC hry dočkal i na

0/0
2.10.2009 18:23

soky76

Re: IL2 Sturmovik (1.část)

Přesně, takhle bych to vyjádřil i já. Ještě bych si přál simulátor letadel z první světové války. Ta hra by mohla být ovládaná Sony wandem + otáčení hlavy se za letadlama pomocí kamery a nebo se rozhlížet po krajině... Určitě by to stálo za to R^

0/0
2.10.2009 18:35

Host

IL2 Sturmovik (2.část)

naší PlayStation 3. A že je hra v po čertech dobrý kondici ;-) Vrtulový letadla miluju a to byl taky jediný žánr,který mě dokázal "donutit" sednout k PC z jinýho důvodu než jen z pracovního.. Teď už nemusím,můžu se totiž královsky bavit i na mojí oblíbený platformě R^

Singl není špatný a pokud pominu (pro mě) nudnější pozemní mise,tak je obstojně zábavný. Ale tuhle hru jsem jen kvůli singlu nekupoval,pořizoval jsem si jí hlavně pro on-line hrátky a v týhle oblasti (až na pár drobností,ke kterým se ještě vrátím) hra exceluje.

Skvělá zábava a hromada adrenalínu...jinak nelze on-line souboje popsat :-) Netušil jsem,že dá mýmu Hurricanu nebo Spitfiru tolik zabrat souboj s Messerschmittem 109 E,obzvlášť sedí-li za jeho kniplem solidní "pilot". Honíme se po obloze i 20 minut a končíváme hru nerozhodně,jen s menším nebo větším poškozením a kouřovou stopou za letounem. Prostě NÁDHERNÝ zážitek V Hra téměř na 100% splnila moje přání a očekávání a pro toho kdo miluje letadla,je to na PlayStation 3 a X Boxu 360 naprosto jasná volba..

Hra má hodně plusů,ale abych jen nechválil,několik vad na kráse se přece jen najde. Velký mínus,věc,která mi opravdu vadí,protože samozřejmě lítám z pohledu kabiny (kameru za letadlem,podobně jako za autem,takzvaně "autíčko na vysílačku" přenechám s radostí začátečníkům a PC hráčům) je,že spojenecký letadla mají vymodelovaný kokpity,ale letouny "Osy" nikoliv. Co to má sakra být?!?

Stejně tak mě v on-linu zklamala nemožnost "osedlat" dvoumotorový bombardéry nebo letadla typu Junkers Ju 87 Stuka dvojicí hráčů. Měl jsem za to,že v případě těhle letadel bude jeden hráč pilotovat a hruhý bude ovládat palubní zbraně,protože Al střelec je občas pěkný dřevo :-/ A třetí věc,která mi u on-linu v IL2 Sturmovik docela vadí je,že tam chybí nějaký "blokovací" systém,který by zamezil používání nepatřičných letadel.

0/0
2.10.2009 18:46

Host

IL2 Sturmovik (3.část)

Příklad.. Založíte zápas,týmová bitka, "Bitva o Británii",anglický pobřeží,rok 1940,jasný počasí atd.. Každý trošku znalý člověk ví,co se tehdy pohybovalo na obloze,tj.Supermarine Spitfire, Hawkwr Hurricane, Messerschitt Bf 109 E, Heinkel He 111, Junkers Ju 87 Stuka..

Safra,ale co tam dělá Iljušin IL2, Polikarpov I 16 nebo nedej bože Messerschmitt Me 262 v doprovodu svýho raketovýho bratříčka Me 163 Comet?!? Tohle pochopím u "psích soubojů",kde se samozřejmě každý uvelebí v letadle,který mu vyhovuje,líbí se mu a troufá si s ním na soupeře,ale v týmovým boji a v určitých reáliích,který by měly navodit pocit autentičnosti je tohle do očí bijící :-/ A většina hráčů se prostě sama k používání adekvátní techniky nepřemluví..

zamrzí i to,že vás hra samotná neroztřídí do skupin "spojenci versus osa",ale smíchá vás víceméně náhodně a tak si tak letíte ve svým Spitfiru vstříc nejistýmu osudu a zákeřnýmu nepříteli,po levý straně máte spolubojovníka taktéž ve Spitfiru a po pravoboku se na vás žulí a mává kolega v Messerschmittu..úžasný ;-D Samozřejmě jde i tenhle úkaz eliminovat,stačí jen ručně v menu těsně před zápasem zvolit zda chci být v letce A nebo v letce B,ale většina hráčů na to opět prdí nebo,což je v tomhle případě pravděpodobnější,o týhle možnosti vůbec neví :-) Taky jsem na to přišel až po čase bádání,kdy mi nešlo na rozum to "blbý" rozházení sil.

Ale až na tyhle 3-4 výše zmíněný "nedodélky" je to skvělá hra,která by milovníkům vrtulových ér a her na téma letadla ve 2.světový válce,neměla chybět R^ Na větších LCD televizorech s vysokým rozlišením opravdu nádherná podívaná,kterou můžu s klidným svědomím doporučit všema dvaceti ;-)

0/0
2.10.2009 19:06

Host

Re: IL2 Sturmovik (2.část)

Máš tam chybu a sice, že bys ten pohled alá "autíčko na ovládání" měl přenechat začátečníkům a konzolovým hráčum.

0/0
3.10.2009 21:43

Host

Re: Re: IL2 Sturmovik (2.část)

R^:-)

0/0
4.10.2009 15:18

Host

Chyba? Nikoliv..

Host napsal: "Máą tam chybu a sice, ľe bys ten pohled alá 'autíčko na ovládání' měl přenechat začátečníkům a konzolovým hráčům"..

Věř tomu nebo ne,ale opravdu tam má být "začátečníkům a PC hráčům" ;-) Uľ se za x let u mě vystřídala spousta kamarádů a známých co hrají na PC a stačilo jim pustit třeba Gran Turismo s pohledem "z auta",abych si o jejich hraní udělal určitý obrázek,který mi na tváři vykouzlil hodně pobavený úsměv.

Nikdo z nich nechtěl z "kabiny" hrát a větąinou hned po startu řekli,ľe chtějí přepnout na jiný pohled,nejlíp za autem. Důvod? Chci vidět auto,v tý kabině nemám odhad :-) A díky těmhle zkuąenostem jsem napsal onu mírně rejpavou poznámku,která pár bystrým PC hráčům neunikla ;-)

Samozřejmě záleľí na kaľdým hráči,at uľ hrajícím na PC nebo na konzoli,jak moc tu konkrétní hru bere váľně a nakolik si chce uľít co moľná nejrealističtějąí záľitek,ale moje zkuąemost je taková jak jsem jí popsal o pár řádek výąe.. Z tvýho podobně rejpavýho příspěvku odvozuju,ľe dáváą ve hrách přednost právě tomu reálnějąímu proľitku a to chválím ;-)

Ale at chceą nebo ne,kameru "autíčko na vysílačku" vyuľívají v podobný míře jak lidi holdující hraní na konzolích,tak na PC platformě...

0/0
4.10.2009 20:26

Host

Re: Chyba? Nikoliv..

Tvůj názor beru, ale přesto mi nedá oponovat. Přijde mi, že tento 3rd person pohled je bližší spíše konzolím a na PC se začal vyskytovat v masovější míře až po množství konzolových konverzí.

PC je pohled z vlastních očí mnohem bližší a to zvláště u FPS her (kde má bohatou tradici) tak hlavně u simulátorů. Už v době předchudců simulace alá Red Barona či F-15 Strike Eagle se létalo z pohledu kokpitu. Ono taky hrát hrát simulátor z arkádového pohledu je poněkud paradoxní. Neříkám, že tomu tak činí všichni, ale zároveň pochybuju že ony rozsáhle komunity PC hráčů kolem Il-2, Lock-on či Flankera aj. používají nejvíce externí pohled. Kupříkladu při on-line hraní IL-2 na spoustě serverech ani tyto pohledy používat nelze, páč jsou automaticky blokovány.

Nakonec jen zmíním, že hraji na PC a pohled z vlastních očí, kokpitu či kabiny preferuji nejvíce, v tom si mě odhadl dobře.

0/0
4.10.2009 22:08

Host

Ursus

Nezlobte se na mě, ale nechápu, proč je 3/4 recenze věnována arcade režimu, když ta hra už podle jména by měla být zejména o těch zbylých dvou obtížnostech. To je jako hodnotit NHL 10 podle obtížnosti Beginner a říkat, že protihráči jsou tupí, pomalí a nenabruslují si do šancí. :( Ta recenze se mi nelíbí. A psouhlasím s názem níže, je to druhá recenze pana Svobody z poslední doby, která je odfláknutá.

0/0
2.10.2009 15:36

Host

Recenze 1/10

PS3 verzi jsem nehrál, ale předpokládám, že se od té X360 moc neliší. Kdybych neviděl v nadpisu "Birds of Prey" tak bych řekl, že jste recenzovali nějakou jinou hru. Dle mého názoru hodně špatná recenze ...Rv

0/0
2.10.2009 15:32

Host

Soky76

Pan Svoboda zmršil recenzi Na Uncharted 2 a teď i na Sturmovika. Nevím, ale já se po přečtení jeho recenzí domnívám, že to jsou špatné hry v dobré grafice. Působí to tak na mě. Recenze v níž víc než polovina obsahu je o něčem, co je špatně (a při tom si to stačilo pořádně zahrát) mě odrazuje vůbec takovou hru hrát. Jako by ji psal majitel xboxu a jen tak si odskočil zahrát na PS3. Rv

0/0
2.10.2009 15:09

Host

Re: Soky76

Soky za vším vidí Xbota;-DChlapče paranoidní. Svoboda je více-méně PC-čkář a že fláká recenze je chyba jen a pouze jeho, i když by sis to na Xbox jistě přál svíst;-D

0/0
2.10.2009 21:26

soky76

Re: Re: Soky76

Jsem to uvedl jako příklad ;-) nic ve zlém, kámo..

0/0
3.10.2009 9:08

Host

Re: Re: Re: Soky76

Svoboda je nahodou borec, psat takovyhle sragory a presto se drzet na Bonuswebu zuby nehty, to zaslouzi respekt. Jen tak dal, tesime se na dalsi super clanky. 

0/0
3.10.2009 12:27

Host

recenze

Tahle recenze se opavdu moc nepovedla. Od první věty je vidět, že ten autor hru nenávídí

 a je nasr..., že ji musí napsat. Holt nedaří se každý den v práci. Hra je na konzole v pohodě, se snímkováním nemám problém, grafika nádherná, hratelnost skvělá. Bohudík za takovéhle letadla na konzole.  Jinak proti BW nic nemá, jsem rád za takový weby, jen tomu pánovi bych za ten zmatený článek nic nedával a poslal ho na nervově uklidňující pobyt. :-( 

0/0
2.10.2009 12:06

Host

recenze

0/0
2.10.2009 11:57

Host

Trapná recenze

Nedělej recenze letadel když tě serou! ;-€Takovéhle hře kterých je na konzole zatraceně málo to jen škodí......! Pro mně je to supr hra a s knipl od SAITEKU je to teprve zážitek:-)

0/0
2.10.2009 11:27

Host

PC hra

No mohlo by to vyjít i na PC

0/0
2.10.2009 10:24

ROSES LIVE

Dotaz mimo - co znamena arkada?

casto to ctu u automobilovych her, tedka zase. Co to presne znamena?

0/0
2.10.2009 10:04

Host

Re: Dotaz mimo - co znamena arkada?

Simulace - letadla / auta se chovají jako ve skutečnosti.

Arkáda - přesnej opak - je dám přednost zábavnosti přes realismem = auta drží jak přilepená na silnici a zatáčky vybírají o svodidla. Ledalo se točí přesně jak mačkáte tlačítka - možnost pádu téměř nehrozí. Munice je neumezená. Dráha nábojů je upravená tak aby zasáhla cíl jakmile jej máte v hledáčku... prostě je to taková oddechovka.

0/0
2.10.2009 10:41

Host

špatná recenze

Na BW začínají čim dál víc psát špatný recenze. Je to pár dní co jen proto aby předběhli konkurenci vydali odfláklou a nevyváženou recenzi na Uncharted 2. A teď je to tu zase u této hry. Recenzent po dohrání hry pokud jí tedy hrál ani nezná význam všech tlačítek na gamepadu a že jich tam oproti klávesnici moc neni. Možná by se měl pro inspiraci podívat třeba na Tiscali kde recenze na tuto hru vyšla před asi týdnem. A ta má mnohem větší úroveň než tenhle paskvil vydávaný za recenzi.

0/0
2.10.2009 9:54

Host

Strašná recenze

Strašný text...

Mimochodem, jak chce autor aby čtenáři brali vážně jeho výtky k realističnosti když pak popisuje nouzové přistání slovy "zadním kolečkem napřed?" :-)

0/0
2.10.2009 8:03

BWEmanuel

Příběh

Jo a ještě k tomu příběhu. Nestěžuju si, že tu příběh není, ale že tu příběh je - nějaký divný. Když bojujete o Anglii, vypravěč vám sděluje své osobní vzpomínky na to, jak bránil Albion. No a když bojujete nad Stalingradem, tak všichni kolem mluví rusky a ten samý vypravěč vzpomíná anglicky, jak bránil Stalingrad - no tak to mi připadá divné.

0/0
2.10.2009 0:55

Host

Trapná recenze

Stěžovat si, že v režimu Simulation není z kabiny nic vidět je pitomost, od čeho je asi slovo simulace? Pilot neviděl o nic líp. A stěžovat si u simulátoru na absenci příběhu, to je jak chtít příběh po fotbalové hře nebo tetrisu. Nechci rozjíždět flamewar konzole vs PC, ale pan Svoboda konzolistům nedělá moc dobrou reklamu...

0/0
2.10.2009 0:26

BWEmanuel

Re: Trapná recenze

No můžu vám říct, že jsem o tom dost přemýšlel, když jsem to psal, a podle mě právě reálný pilot vidí z kabiny asi tak o tisíc procent lépe - protože může ve své skleněné kukani kroutit hlavou, jak chce. Ale možná, kdyby mu zafixovali hlavu šrouby, tak by si teprve užil realistického boje á la Sturmovik.

0/0
2.10.2009 0:37

Host

Re: Re: Trapná recenze

a nielenže môže hlavu otočiť ale aj nakloniť, nehovoriac o tom, že v realite je rozlišovacia schopnosť oka rádovo vyššia ako to čo vidíme aj na 24 a viac palcovom monitore, takže nepriateľské lietadlo ktoré by pilot v reali videl už z dialky by monitor ani nezobrazil. Ako hra na simuláciu je dobrá vec ale často to končí presne naopak.

0/0
2.10.2009 1:25

Host

Re: Re: Trapná recenze

mozna jste si toho nevsimli ale i tady muzete jako spravni piloti kroutit hlavou. staci podrzet R3(ps3 verze) a otacet tim samim analogem. myslim ze znamka neodpovida hra je na konzole ve svem zanru absolutni spicka a zaslouzila by si tak 8-8,5

0/0
2.10.2009 3:03

Host

Re: Re: Re: Trapná recenze

Tak to je silné kafe, aby na konzolích s pár tlačítkama měl někdo problém s ovládáním jsem ještě neviděl, jó to kdyby se na kompu otáčelo hlavou po stisnkutí Alt+Shift+F a pak směrovýma šipkama, to bych se nedivil, že bez prostudování manuálu na to jen tak někdo nepříjde, ale na konzolích... :-) ostuda !!

0/0
2.10.2009 5:14

Wes_Parmalee

Re: Re: Re: Re: Trapná recenze

Ono se rozhlíží jedním tlačítkem! R3 je pravý analog, ten stačí stisknout a otáčet jim...

0/0
2.10.2009 6:28

BWEmanuel

Re: Re: Re: Re: Re: Trapná recenze

Nojo, máte pravdu. To je tak, když je hra zapůjčena bez manuálu a z přehledu ovládání přímo v ní se to nevyčte. Rozhlížení ovšem úplně rozhodí horizontální synchronizaci obrazu a po praktické stránce to taky pořád ještě není ono. Ale rozlížet se dá, má chyba.

0/0
2.10.2009 8:20

Host

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Trapná recenze

Ježiš marja recenzent napíše blbou recenzi a pak se v diskuzích omlouvá. Tak to nedělej a bude líp, protože ty plky nikdo nebude muset číst. Do blogu špatný postřehy hraní todle neni recenze, co změna zaměření kámo?EU

0/0
2.10.2009 9:12







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.