Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Risen: nové jméno, stejná zábava

Jen co se ubráníte prvním útokům fauny, už se zapojujete do zdejších mocenských her.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Troy MClure

hw nároky

má cenu hru kupovat a jakých dosáhne grafických kvalit při sestavě

Asus Core2duo 2ghz 3Gb RAM a ati mobility HD 3470 256Mb

díky za odpověd

0/0
4.2.2010 4:30

Troy MClure

hw nároky

0/0
4.2.2010 4:28

Host

Pecka

Tak minulej tejden sem dohral Risen. Po Gothice 2 konecne poradne RPG. Bavil sem se excelentne a kdyz se na obrazovce objevily zaverecne titulky bylo mi to fakt lito. Vsem doporucuju a doufam ze vyjde datadisk ve stilu Noc havrana..  Pro me hra roku a naprosto prevalcovala i konurenci Dragon Age ktera me s porovnanim Risenu vubec nechytla.. Mej te se R^R^

0/0
11.12.2009 14:47

Host

c

[>-]

0/0
6.12.2009 20:45

Host

he he

;-D

0/0
6.12.2009 20:41

Host

BATOH

TED JSEM SI TU HRU KOUPIL A JE SKVELA.JSEM ALE ZACATECNIK TAK ME PROSIM PORADTE JAK MAM VYHAZOVAT VECI Z BATOHU.SNAD SE MI NEVYSMEJETE.DIKY

0/0
19.11.2009 18:01

Host

Re: BATOH

No, 1. bys měl mít návod, a za 2. proč něco vyhazovat? To prodej. Inventář je neomezenej, takže v tomhle směru vůbec nevim, co řešiš;-)

0/0
19.11.2009 18:41

Host

Parada

Už od prvního okamžiku, kdy jsem se probral na pláži, jsem cítil to nádherné mrazení v zádech. Tohle je gamesa, kterou milovník RPG nemůže nemít rád...perfektní příběh, nádherná grafika,uvěřitelné postavy, ani jedno spadnutí za celou hru, dávám za sebe 99%....to, že se občas podívám přes zeď nebo že se zasekne nějaká ta potvora nehraje roli...je to zážitek..dohráno...a náležitě užito.....všechny, kteří se bojí anglického jazyka můžu uklidnit, jazyk hry je naprosto srozumitelný........díky chlapi...R^

0/0
10.11.2009 6:37

Host

Re: Parada

Jo, je to fakt špička. Jen mi vadilo HDR, co nešlo vypnout. Spolu s DOF občas vytvářelo vysloveně papírový kulisy (zdi a především hrady kláštera a roznejch trosek). Jinak dokonalá omluva za Gothic 3R^

0/0
10.11.2009 15:49

Host

Alchymie

Potreboval bych vedet jak se jmenuje mistni obdoba King Sorrel(pokud tedy existuje).

0/0
1.11.2009 0:22

Host

Re: Alchymie

Hero's Crown

0/0
9.11.2009 15:43

Host

super gamesa!!!

dohrane za 38 hodin cisteho casu, hrubeho mozno dvojnasobok kedze som skusal vela variacii atd...level 28, ohniva magia na 10, staff na 10...z vedlajsich skillov som nepouzival jedine pickpoketing ci ako sa to vola, to okradanie jednoducho..skusal som vela modernych rpg ako Fable, Dark Mesiah, NeverWinter Nights 2, aj Homam 5 a nechytilo ma nic, vsetko ma omrzelo do 5 hodin...tato hra mi svojim stylom pripomina stare Fallouty, maly svet ale prepracovany, tie postavy ziju, striedanie dna a noci atd...moje cisto subjektivne hodnotenie 9,2/10...netreba ziadny patch, anglictina je jednoducha...jedine minus by som dal ze najsilnejsie zbrane su dostupne az prilis neskoro, clovek si to potom nestihne dostatocne uzit...inak totalna spokojnost, tato hra vo mne zanechala dojem ako jedno z najlepsich rpg ake som kedy hral...

0/0
31.10.2009 23:01

Host

Příběh

;-OVážený recenzente!Hrál ste tu hru vůbec?protože jestli ano tak mi nezbvá než se ptát jak můžete příběh risenu označit jako "nemastný neslaný".je to hloupost jaká nemá obdoby.příběh v risenu je asi jeho největším kladem a je dokonale propracován.pokud je tohle u vás nemastné neslané, pak jste nad příběhem Oblivionu pravděpodobně zvracel a u příběhu zaklínače jste si trhal vlasy.děkuji

0/0
30.10.2009 9:56

Host

Konzole

Zeptám se jak by dopadl jeden hráč s myší proti hráči s gamepadem ? =)

0/0
25.10.2009 13:28

Host

Re: Konzole

V čem?

A na co bude mít vlastně odpověď vliv?

0/0
25.10.2009 22:16

Host

návod

Hraju za bandity sem v přístavním městě kde jsem trochu uvíznul. Zjištuju kdo tam vykrádá domy plus nějaké další questy z města ale najednou se se mnou všichni přestali bavit jak ve městě tak i daleko nahoře v bandit campu. Mám tam i ty tři bratry čekající na to až je vyvedu z města mají se semnou potkat v bordelu kde je tajný východa ale oni furt stojí v přístavu a nic. Omylem sem zabil vasilieje ale to snad nevadí nebo jo???? Jestli jo tak je to chujovina na ntou. Kvůli jedný vraždě konec celý hry.

0/0
25.10.2009 0:57

Host

Re: návod

za bandity sem nehral, ale vasilij by vadit nemel, opravdu dulezite postavy nejde vubec zabit...

0/0
25.10.2009 12:20

Host

Re: Re: návod

Za bandity jsem to dohrál a tohle se mi vůbec nestalo. Je pravda, že jsem nezabíjel nikoho bezdůvodně, ale co už. Radši si zkontroluj, jak jsi na tom s plněním questů. Takovej Don Etaban s tebou promluví za celou hru tak 5x. Vždycky, když ti zrovna nemá co říct, řekne něco ve smyslu "Why are you bodhering me?" apod. Co Patty, už jsi jí pomoh z města? A co Captain Rosenbeard, nebo jak se to jmenuje? Hledání pirátskýho pokladu je jedna celkem slušná kapitola;-)

0/0
25.10.2009 13:05

Host

Re: Re: Re: návod

hele ted hledám ty diksy pro toho inkvizitora a don esteban mi řek že disk má být ve východní temple ale já to tam ted prolhledávám a žádnej disk nikde nic nevíte kde ty disky hledat tři už mám. díky R^R^

0/0
25.10.2009 20:00

Host

Re: Re: Re: Re: návod

disky myslím : )

0/0
25.10.2009 20:01

Host

Re: Re: Re: Re: Re: návod

Náhodou vím. Adekvátní postup je dorazit do Eastern tepmle v bažinách (ne v táboře banditů, tam je jinej disk), vejít dovnitř a pokecat. Uprostřed tý místnosti je past, podlaha, kterou propadneš. Dole je uvězněnej zlatokop, pokud mu chceš pomoc, udělej to. Jsou tam myslím 2 ghůlové, takže pokud nemáš dostatek skillů, bacha. Pak opět zpátky hlavním vchodem, tentokrát se pastí vyhnout a jít hloubějc dovnitř. Tam dostaneš quest najít bratry jednoho z horníků. Půjdeš dál do systému, dál dál a dál přes ghůly, až dojdeš k jedný kobce za mříží. Tu otvřeš a najdeš tam uvězněnýho posledního z bratří. Z něj disk vymámíš. Nejdřív přijde s návrhem 500 zlatejch, ale při pohrůžce, že ho tam necháš rychle vychladne a dá ti ho;-)

0/0
25.10.2009 20:36

Host

Re: Re: Re: Re: Re: Re: návod

aha tak to ho už asi mám díky moc a kde jsou ostatní víš???

0/0
25.10.2009 21:03

Host

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: návod

ted zase řeším ukol s patty nejhorší je že ta paty v tý hospodě prostě není : (( takže ani ten ukolk nemůžu začít

0/0
25.10.2009 21:54

Host

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: návod

Tak teď nevim, jestli jste 2 nebo jeden ;-D Pokud jsi mluvil v táobře banditů s kumpánem piráta rosenbearda, a řekl, že mu s jeho záležitostí pomůžeš, tak by na tebe měla čekat... sakra, už si nevzpomenu. A stejně, hledej!;-DPřipravuješ se o zábavu, a pokud by to pro tebe byla fakt tak frustrující situace, na netu budou už videonávody. Ve hře je jedno fakt hodně ošklivý místo (střílet do naviáku by mě fakt nenapadlo, pač je to blbost), tak jsem hledal a našel. V tý době to bylo asi tak do půlky, teď už by to mohlo bejt celý. Ale nejlepší způsob je se tím prokousat sám, člověk má pak mnohem lepší pocit:-)

0/0
25.10.2009 22:49

Host

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: návod

tyvoe už jsem jí našel je na západě ve zříceníně zavřená ale nejlepěí na tom je že když s ní mluvím tak si myslí že je v hospodě v přístavním městě hUUSTEJ BUG a chce abych jí dostal z města a přitom je kilometry od města no to je mazec;-D

0/0
26.10.2009 20:12

Host

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: návod

Ani bych neřek, že bug. Najít ji totiž máš až potom, co najdeš poklad po setkání s Rosenbeardem před tou jeskyní. Je nutný vyřešit, ve který truhle je. Potom s tebou bude mluvit, jak má. Prostě jsi ji našel čirou náhodou dřív, než jsi měl;-D

0/0
26.10.2009 21:38

super61

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: návod

no ale já ten ukol ještě nedělal. měla by být ve městě přece takle je na  konci ukolu který jsem ani nezačal a kdybys věděl jak já dlouho sem jí hledal co sem toho nachodil ;-D

0/0
27.10.2009 14:00

Host

Re: návod

ako mozes omylom zabit NPC??????? fakt nechapem....ja som pri hre na ziadny bug nenarazil, ked som daco nevedel tak som cez google nasiel vsetky veci co som potreboval...tie questy ako take su velmi lahke, samotne NPC odkazuju kam treba ist a kde hladat, dokonca mas aj quest mapu ktora vacsinou ukaze vsetko co treba...si myslim ze na to ze je to RPG obsahuje to minimum chyb..

tri bratia cakaju lebo si ziadny tajny vychod ocividne neobjavil...a davaj si pozor aby ta nevideli kradnut, to ti moze sposobit problemy ze s tebou nebudu hovorit NPC to je hadam logicke nie? mimochodom vasili dost pomaha pri hladani jednej hrobky, s jeho pomocou to tam vycistit bola hracka..

0/0
28.10.2009 15:02

Host

Re: návod

Kamo.. je celkem logicky, ze kdyz ve meste pred strazena a vsema lidma nekoho zabijes, tak te nebudou mit radi.. nech me hadat, honili te straze, ty jsi jim nejak utek a ted na tebe vsichni serou? tak gg, posral jsi to, loadni starsi save.

0/0
15.11.2009 20:21

Host

PC/X360

jak je na tom grafika? Mne to prijde slabsi..;-(

0/0
22.10.2009 0:23

Host

Re: PC/X360

tak to nehraj dement

0/0
22.10.2009 14:00

Host

Re: Re: PC/X360

Podivej se na exkluzivni hry pro PS3 at vis co je to grafika! a pak tu neco rozpravuj ty bote:-/

http://www.youtube.com/watch?v=YiRxRkt3HJE8-o;-)R^!!

0/0
23.10.2009 9:11

Host

Re: Re: Re: PC/X360

Ptal se na grafiku Risen a ne na grafiku PS3 ty kretene

0/0
24.10.2009 19:55

Host

Re: PC/X360

Grafika na PC je moc hezká. Engine je sice starší, v podstatě je to Gothic 3 s větším dohledem a pár módními efekty typu godrays, ale celkový dojem je vynikající - příroda jako živá. Animace jsou poněkud prkenné (jako Gothic), ale nijak to neruší. Výtvarná stránka, design atd. je vynikající. Když to srovnám s grafickou a výtvarnou hrůzou jménem Dragon Age (podle toho, co je zatím k dispozici), má Risen náskok několik světelných let.

0/0
23.10.2009 10:49

Host

Re: Re: PC/X360

Nevim, co řešíte. Spousta her má v dnešní době grafiku ošklivější i než G3 z roku 2006. Když to postavím vedle konzolí, tak i textury jsou ostrý dost. A Risen sice pracuje na stejnym enginu, ale grafickejch vylepšení je tam dost, a jsou patrný. Lepší DOF, vyšší dohlednost, bohatší vegetace, detailnější textury a spousta svěžích vychytávek, jako vítr zvedající prach ze země. Nasvícení naprosto špičkový, někdy i lepší než ve Far Cry 2, a co se týče světla, tak na tuhle hru si nesáhne prakticky nic.

Graficky silně nadprůměrná hra, která za žádnou cenu nemůže urazit. A stejně je to o něčem jiným, než o grafice, vůbec nechápu, co řešíteRv

0/0
27.10.2009 14:57

Host

-*

dohrano za 31h cisteho casu, vyborna hra a po dlouhe dobe konecne parici tyden, trosku jsem si to natahnul bo moje anglictina neni zrovna dobra, kazdopadne pro fanouska RPG povinnost, vylepseni jsou minimalni  pokud nepocitam odladeny engine, ale vzhledem k tomu ze ostatni developeri nevydavaji vubec nic natoz nejakou revoluci, tak je i standardni kvalita uspech.

0/0
18.10.2009 15:08

Host

Re: -*

1 den 14 hodin a 6 minut. Suma sumárum, 36 hodin a 6 minut čistýho herního času - čistý zábavy. Naprosto špičková hra, leč s neuspokojivym koncem. Už aby tady bylo to pokračování;-( Zatim neva, jdu vyzkoušet mága. Naštvalo mě akorát, že toho titána sem musel sejmout kladivem. Můj oblíbenej meč na něj nefungoval, na parchanta jednoho;-D

0/0
19.10.2009 21:01

Host

Re: Re: -*

no ani nemluv, fnální bos mě maximálně znechutil, celou hru jsem piloval magii a pak mi dali do ruky kladivo , jsem nevěřil vlastním očím.

0/0
26.10.2009 23:01

Host

Re: Re: Re: -*

Souhlasím, finální boss je asi jediným podstatným šrámem na kvalitě hry. Já sem zase celou dobu piloval meče, takže jsem na tom ve výsledku téměř stejně. Kladivo level 6, protože to kladivo ti šouplo na šestou zkušenost ovládání kladiv;-DAle aspoň jsem byl zvyklej klikat do rytmu, to ty asi ne.

0/0
1.11.2009 9:50

Host

luke

Na DH má hra velmi slušné hodnocení, 88% v porůměru je výborný výsledek na novou hru. http://www.databaze-her.cz/hry/risen/

0/0
15.10.2009 17:17

Host

gps mapa

"Jednoznačně to je hra určená pro dobrodruhy, kteří nepotřebují vodit za ručičku, stačí jim spartánská mapa bez označení a nezblázní se, když se na chvíli ztratí nebo se nějaký čas motají jen ve vedlejších úkolech,"

ve hre se u vetsiny questu na mape ukazuje kam presne se ma jit

0/0
15.10.2009 11:32

Host

Re: gps mapa

Uz to hram nejaky cas a to som si ani nevsimol. V tejto hre je mapa aj dost zbytocna.

0/0
15.10.2009 23:42

Host

Re: Re: gps mapa

:) tak nevim. Mapa celkove zeme je asi zbytecna a skoro ji nepouzivam. Ale questovni mapu pouzivam neustale.

0/0
17.10.2009 18:56

Host

Re: Re: Re: gps mapa

za to ja ju pouzivam skoro stale, lahsie sa mi orientuje kde som bol a kde nie, kde som uz zvieratka pobil a kde nie..

0/0
28.10.2009 15:05

Host

lolrisen

ja jsem vedel ze tohle je lolengin z jedničky, ubohost. Doufam že dodelali aspon textury. Jinak je jasný že vzali Gothic 3, stromy vymenili za palmy a v editoru dodelali questy a vydavaji to za novou hru. Bravo, doufam že to alespon trochu poladili

0/0
15.10.2009 10:58

Host

Re: --

Není nad intelignetní objektivní názor;-DPán je koukám študovanej, mně to taky připadá jako barák. Snad to na tebe nebylo moc šložitý..

0/0
15.10.2009 10:24

Host

Re: Re: --

Á, na BW se mažou vulgarity, výborně:-)Můj příspěvek navazoval na jedno ošklivé slovo, pro vysvětlenou;-)

0/0
15.10.2009 10:25

Host

oblivion

Oblivion - hm.. Sice je hezký, že je tam obří svět, ale kde nic tu nic, většina věcí je dělána přes kopírák, to Gothic 1, 2 a Risen jsou malé světy, ale zato menší nuda, všude možně vás něco nového překvapí

0/0
13.10.2009 20:34

Host

Re: oblivion

Taky jsem uz na tohle zmenil nazor ze vetsi neznamena vzdy lepsi, spise naopak - vzpomenme Zaklinace, jak rikas, jde o obsah.

0/0
13.10.2009 23:29

Host

Re: Re: oblivion

Ukažte mi RPG, která má víc obsahu, než Oblivion. Zaklínač? Risen? Ani náhodou. I když jsou to všechno super hry.

0/0
15.10.2009 9:29







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.