Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

FIFA 10 se od minule příliš nezměnila

Na konzolích si hráči užívají kvalitní sportovní hry a my PCčkáři živoříme. Bohužel, ani letošní FIFA nepřináší zlepšení.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Tomáš22

přestup

čau lidi, hraju mód Be a Pro, ale chtěl bych, aby můj hráč přestoupil do

jiného týmu, jak to mám udělat? Dohrál jsem sezónu a žádná nabídka na

přestup mi nevyjela.8-o

0/0
15.3.2010 9:38

Host

FIFA 98?? :D

Náky old desing ne??;-O;-O;-O

0/0
8.1.2010 13:16

Host

odehrál jsem 2 sezony

s Chelsea a oproti loňské verzi padají mnohem hezčí góly, ruky, hráči jsou pohyblivější a dá se lépe kombinovat. Celkově realističtější, hráči i chybují.

0/0
30.10.2009 8:27

Clar

rok co rok to samý

teď nemyslím fotbal... Ale štěkot PSŮ, dětský hádky konzolářů a hemzy, že je fotbal stejnej jako loni... že vás to furt baví...

0/0
19.10.2009 0:30

Ak-trax

Re: rok co rok to samý

Tak když někdo paří fotbálky na pc od sezony 97, kdy mu bylo 13, tak věř, že nebaví. Rv Btw. Fifa 99 nej. Fifa, co kdy vyšla, když se to tak vezme i v porovnání se změnami z předchozích ročníků, hratelnost, intro, soundtrack, atd. Nepařil jsem ročníky 2002 a 2004, jinak vše...první FIFA 94 byla taky zajímavá až na ten bug se střelami z půlky. :)

0/0
7.11.2009 12:01

Host

lol

Kdyz sem si pustil to herni video, tak bych nepoznal rozdil od fifa 09. Mimochodem, uz ve fifa07 se hraci pohybovali uplne stejne i komentar byl vicemene stejnej. To fakt myslej vazne, ze se kazdej rok pokousej prodat tu samou hru jako novinku? Akorat s aktualizovanejma sestavama a par kosmetickejma upravama co se tyce ovladani. To je fakt vysmech :D

0/0
17.10.2009 18:07

Host

Re: lol

Kdyby jsi měl tu možnost, takhle jednoduše vydělávat miliony dolarů, tak do toho také půjdeš. Navíc když ta firma ví, že kdo to v pořádném provedení, tak to hraje na konzole. A komu stačí to co je na PC, tak s tím musí počítat. je to jenom o číslech a o penězích.

0/0
18.10.2009 1:26

don.diablo

Re: Re: lol

Přesně tak, FPS střílečky, strategie i závodní simulátory by si na PC nikdo ojebávat nedovolil, nemyslím teď béčkové vývojáře. Příklad CoD, CS, série Empire, Diablo apod. Bohužel fotbal patří na konzole Rv

0/0
18.10.2009 18:06

Host

stále stejný nedostatky

V manager modu. Jako vyhrajete s kterymkoliv klubem LM a nevidite za to ani ecko, neschopnost prostridat vice hracu v pripravnych zapasech, uplne deravi brankari. Dekuji ale za ty prachy bych si original nikdy nekoupil.

0/0
16.10.2009 15:19

Host

Re: stále stejný nedostatky

Mě spíše štve že si za 15 000 000 vylepší o dva stupňe stadion a mám za to 30 000 eur na zápas navíc. To semi to vrátí tak za 28 let. Bohužel manager má jen  15 sezon....

0/0
17.10.2009 2:58

Host

Autor

Autor je zřejmě kvalitní znalec fotbalu :-) Již minule se ocitly screeny s Tottenhamem, což jako fanda Spurs oceňuji, teď navíc i screen s Bohemkou, na kterou mám permici! Bravo!! :-):-)

0/0
14.10.2009 20:49

Host

fifa=sračka

že fifa sa od minula moc nezmenila ?? :D veď je 100 krát horšia :( ,grafika ako z fifa96 ,hratelnosť nikde,už aj dabing pokazili,a aj ikonka je hrozná,vždy som sa tešil aspoň na ikonku :),ale hudba je nová! - to je asi jediné čo sa zmenilo

ja by som dal tejto "hre" hodnotenie 10% ;-O

0/0
14.10.2009 20:11

Host

Re: fifa=sračka

10%? Rekl bych, ze je to stale vysoke hodnoceni :) Opravdu je usmevne, co soudruzi z EA predvadeji. Tento pantvar, ktery mohl zaujmout mozna pred 5 lety bude tezko hledat zajemce.

0/0
15.10.2009 11:55

Host

zastarale zpracovani?

asi upadli ne?to neni zastarale zpracovani,ale to je tak stare,az archaicke, ze by po tom mohli chodit dynosauri...

0/0
14.10.2009 14:05

Host

Re: zastarale zpracovani?

dinosauri si chtel asi rict

0/0
14.10.2009 14:56

Host

Re: Re: zastarale zpracovani?

on byl tak rozcilenej, ze uplne zapomnel, ze mu to budes znamkovat :)

0/0
14.10.2009 18:23

Host

Re: Re: Re: zastarale zpracovani?

Věta se začíná velkým písmenem, je slušnost používat diakritiku, souvětí se ukončuje interpunkčním znaménkem (např. tečkou), není stylisticky vhodné používat dvě stejné spojky za sebou.

0/0
14.10.2009 20:55

Host

Re: Re: Re: Re: zastarale zpracovani?

Jak dlouho ti trvalo seskrabat tenhle blivajz?

0/0
14.10.2009 22:09

Host

Re: Re: Re: Re: zastarale zpracovani?

jezis sorrac, ja se nechal taky unest. myslel jsem, ze jsem na debilnim inet foru, kde si jen anonymove mezi sebou nadavaji a o nic nejde. a ono jejda, ja pisu diktat z cestiny... a jak to tak vypada, mam to za pet :)

mam donest zakajdu, nebo ma rovnou maminka zitra prijit na koberecek?

0/0
15.10.2009 1:36

Host

Re: Re: Re: Re: Re: zastarale zpracovani?

To je ale drzost... zapíši si tě hezky do třídní knihy 8)

0/0
15.10.2009 8:52

Sharky

NHL

ještě že žádná NHL nevyjde. Teď jsem koukal na video z NHL2k a to je fakt šílenost. Za ty pohyby který hráčům dali by zasloužili vývojáři zastřelit, tohle s hokejem nemá nic společného. Takhle hráči nebruslí, ani nestojí a nečekají ve středním pásmu, při nájezdu tam dělal pohyb jako by skákal ze strany na stranu, přitom brusle měl na zemi... atd. Nejlepší v tomhle směru byla NHL 99, tam takovýhle věci aspoň vypadaly trochu reálně.

0/0
14.10.2009 12:39

samr

Dotaz k PES

Ahoj, nevite nekdo jak prenastavit rozhodciho v pes 09? Nektre pisknai ofsajdu mi fakt leze krkem, stahnul jsem nekolik patchu, ale ty ofsjdy to piska porad stejne. Jo a dal, kdy ma vyjit PES 10 na PC?:) Diky

0/0
14.10.2009 12:34

Host

PEs je taky shit

Mno nevim, zdejsi PES fans tu hazej spinu na FIFU, ale pritom si neuvedomujou, ze stejne jak se kopirujou EA od Konami (opravdu do smichu mi bylo pri uvedeni FIFY 06, kdy zrusili analogovou packu = 360° ovladani, ktery ve FIFE 05 normalne slo, jenom proto, aby ho pak mohli o 4 roky pozdejc znova s plnou paradou uvist ve FIFE 10), tak kopirujou i Konami od EA a PES (PES od 2007 priserne "zarkadovatel") je na PC jen o malinko lepsi shit nez FIFA, zatimco jeste pred 3-4 rokama se ty hry nedaly absolutne srovnavat. Posledni dobrej PES byla 5, mozna 6, od ty doby jdou Konami hodne podobnou cestou jako EA, tzn. absolutni minimum zmen pri uvedeni novyho rocniku (napr. hledani rozdilu mezi 08 a 09 nebo 07 a 08 byl hotovej rebus), letos to podle dema zatim vypada zrovna tak. Pominu-li grafickou stranku hry, ktera jako jedina jde porad dopredu (u FIFY ani tam ne), pak nevim, proc napr. do dneska nebyli Konami schopny vylepsit animace hracu (uroven se od PES 5 temer nezmenila, to samy FIFA od 06), zvysit pocet soutezi (pokud tomu brani drahy license, pak alespon umoznit hracum jednouduchou editaci nebo pridavani vlastnich tymu - ne, aby kazdej rok musel tym fanouskovskych programatoru totalne vsechno znova prekopat). Kdyz pominu hlavni aspekty hry, pak ani vedlejsi veci prispivajici k atmosfere nejdou dopredu - proc napr. nejde nastavit pocasi dle libosti (volba den/noc, jasno/dest je fakt trapna), v pre-next-gen letech byly tyhle moznosti daleko lepsi (PES 5, FIFA 99), proc neni travnik pri spatnym pocasi rozmacenej a rozbitej, proc nejde nastavit, ze chci hrat napr. pred poloprazdnym stadionem (drive taky slo), stale stejny animacky pred zapasem, atd... Pritom spousta z tehle veci byly snad uz ve FIFAch 98/99. Cili jestli si nekdo mysli, ze koupi PESu se nejak lisi od stada, co koupi FIFU, pak se seredne myli a voli pouze mensi zlo.

0/0
14.10.2009 10:21

Host

Re: PEs je taky shit

Nazdar. Zajimavy prispevek, urcite je v nem spostu nepopiratelnych faktu se kterymi musim souhlasit. Ale stejne jsem presvedcen o tom, ze PES je v jadru jina hra, ktera ma mnohem cistci hratelnost nez ta vec od EA. A verim, ze to pocituje spousta fandu, kteri jsou PESU verni uz mnoho let (a vedi proc). Hratelnost je pojem, ktery uz trochu ztraci na svem vyznamu, ale panove od KONAMI urcite vedi jak poskytnout opravdovy zazitek z fotbalovych situaci. To si myslim, ze je nepopiratelny fakt zase z moji strany. Diky, Cau

0/0
14.10.2009 11:02

Host

Re: Re: PEs je taky shit

No já byl kdysi velkým zastáncem PES, nyní mám Sony PS3 a koupil jsem Fifu 10 a musím říci objektivně, že fifa je nyní úplně někde jinde než PES, kde se každým rokem změní jen málo. Ten pohyb o 360 stupňů je úžasný. Konami budou mít co dohánět,o tom svědčí i nadšené recenze ze světa. Kupte si PS3 a uvidíte,Jony

0/0
14.10.2009 17:10

Host

Re: Re: PEs je taky shit

Jo, ve svym prispevku sem to neuved, ale dvema vecma PES stale jasne prekonava FIFU (na PC) - grafika a hratelnost. Tou hratelnosti nemyslim ani tolik zakladni reakce hracu na ovladani a jejich fyziku, ale spis velkou variabilitu, svobodu herniho stylu a celkove daleko lepsi a fotbalovejsi atmosferu. FIFA pusobi priserne umele a herni situace se neustale opakujou, napr. pri samostatnym uniku hrace beziciho na golmana existuje snad jeden jedinej zpusob zakonceni, strela sajtli (teda sajtle to je podle toho, jak je hrac natocenej, nekdy to standardni mavnuti nohou zrovna vyjde jako vnitrni nart).. Navic i nesmyslne polohovany a prolitavajici kamery jen vic navozujou pocit nerealny fotbalovy simulace. V PES ty replaye a zpomalovacky vypadaj uplne jak v TV a tyhle detaily proste delaj na celkovym pocitu a dojmu ze skutecnyho fotbalu fakt hodne. Jenze vsechny tyhle veci mel PES uz v 5. dile (mozna jeste driv) a od ty doby vyvoj tezce stagnuje, viz muj predchozi prispevek.. Je prevelka skoda, ze Konami tak nehoraznym zpusobem promarnili obrovskej naskok, kterej na EA-kommerz-ubersrace meli.:-(

0/0
14.10.2009 20:46

Host

FIFA 10

NA PC JE MONSTROZNI SRAjdA!!! nechapu jak muze vyvoj hry takto ustrnout oproti verzich na konzole...to je jako nebe a dudy...hral jsem nedavno verzi na Xbox a to je naprosta bomba! EA sports tak trochu džekyl a hááájd :x... letos na PC jasne PES a na konzole jednoznacne FIFA 10! jinak to nevidim:) ...nevim za koho maji EA sports pocitacove hrace , kteri tuto serii "financovali" do vydani konzoli...ale tento pristup se mi nelibi , a to presto ,ze jsem si naprosto jasne vedom toho , ze hry na PC jsou zjevne mene vydelecne nez ty na konzole...ale ze az takhle?! zaslouzili by 2010 ran na holou :-P

0/0
14.10.2009 9:55

Host

prosim?

vazne netusim jakou verzi autor hral, ale od vikendu hraju pc verzi koupenou v jrc a hra je neuveritelne zabugovana at uz vizualni zpracovani tak gameplay a spatny komentar.... hra neni spatna, jen hraci jsou vazne lini a obcas reaguji nepresne

0/0
14.10.2009 9:47

zenstation

PES vs FIFA

Hmmm,tak musim teda přiznat,že se FIFA opět přiblížila k PES.No je to tak,ať si každý říka co chce.FIFA se přiblížila o kousek k PRO EVOLUTION SOCCER 48-o,ale ještě to není úplně onoRvRvRv

Let ´s go PRO EVO

0/0
14.10.2009 9:37

Host

PS3 verze

Hrál jsem na PC demo a je to tragédie. Na PS3 je to úplně jiná hra o několik úrovní jinde. Nechápu tehle krok EA proč na PC vydává 10 let starou fifu.

0/0
14.10.2009 9:03

Host

nechutnost

Opravdu nechapu jak tyhle sr**ce muze BW dat 62%. Kdyz se prakticky nic nezmenilo, proc by si to melo uzit 62% hracu? Treba ve score daly bez okolku 35% a to nejspis jenom proto, aby na ne komericni d*menti z EA nezanevrely.

0/0
14.10.2009 7:28

Host

Re: nechutnost

takze kdyz pes je to stejne jako minuly rok, btw mozna min zmena tam bude tak tomu taky das 10 protoze se nic nezmenilo ? :-) myslim ze ne

0/0
14.10.2009 20:38

Host

Re: Re: nechutnost

jde o to ze fifa se nezmenila asi 5 let

0/0
15.10.2009 21:38

Host

Trapné

absolutně nechápu, jak tenhle brak můžou vůbec prodávat, to mají rozdávat zadarmo a upozorňovat při tom, že je to děsná sra*ka...jak to řekl kema, když sme zkoušeli hrát proti sobě: "Vypni to, nebudu hrát fifu 2000....."

0/0
14.10.2009 6:48

Host

HAha

A proto buh, no teda Konami, stvoril PES10, tenhle opakujici se kus sracky nelze povazovat za novou hru

0/0
14.10.2009 6:29

bihouy

FIFA 09

ME co posledni dobou orpavdu uz vadi a je to dlouhodoba vec na FIFE je to ze kdyz hrajete Ligu mistru tak tam jsou tymi co by se tam vzivote nedostali....;-O

0/0
14.10.2009 4:52

Host

Re: FIFA 09

;-D jo je sranda kdyz tam potkas Olomouc a 2x Spartu. a kdyz sem hral se Slavkou finale prave proti Sprarte,tak sem se docela bavil. uvidime jak to bude u 10.

0/0
14.10.2009 5:25

Host

PS3

Kupte Playstation 3 a mate vsechno;-) tedy krom Diabla III:-) Spickovy to system.

0/0
14.10.2009 4:05

Host

Re: PS3

ano mame pak WoW, Aion, starcraft, warcraft a dalsi PC exluzivity?

0/0
14.10.2009 14:51

Host

Re: Re: PS3

Mass Effect 1 a 2, Crysis, Zaklínač pokud vím tak na PS3 taky nejsou :-)

0/0
14.10.2009 16:56

Host

fifa a pc

na konzolích je fifa opravdu konkurenceschcopná, ale na pc je to fakt špatbej vtip

0/0
14.10.2009 0:58

cannigia

Re: fifa a pc

HAHAHA,mno nevim jak si na to přisel,jeste si asi nehral PES10 na PS3,a myslim si ze potom stratis i tuhle iluzi. R.I.P. EA SPORTSX

0/0
14.10.2009 7:09

Host

Re: Re: fifa a pc

ee R.I.P. ee este tu je seR^rie ssx,jediny sport od ea ktery je fakt dobry

0/0
14.10.2009 8:47

Host

Re: Re: Re: fifa a pc

vůůůůůbec, fifa na PS3 je naprosto skvělá záležitost a PES? na ten se*e pes...:-P

0/0
14.10.2009 9:41

Host

Re: Re: fifa a pc

jak tohle muzes napsat strizlivej? :-/tohle fakt nechapu...

0/0
14.10.2009 10:03

Host

Re: fifa a pc

FIFA 10 je na konzoli úžasná, ale na PC je to spíše výsměch dnešního herního světa. Loňskou FIFU 09 jsem miloval a odehrál jsem toho hodně. Neznal jsem totiž nic jiného. Jenže když jsem pak měl pujčený Xbox a vyzkoušel i PES 09 na PC, tak Fifa u mě padla. Byl jsem pln očekávání toho, že když už byl next gen na konzoli v staré 09 a je odzkoušený tak ho dají do nové Fify 2010 na PC. Oni né. Jen něco málo vylepšili starou PC 09 a udělali z toho novou hru, která ani nově nevypadá. Kdyby alespoň obměnili ty videa po golu, při vhazování apod, ale díky těmto stejným videím to vypadá jako stará 09. A jen snad u těchto videí je vylepšená grafika, přitom je potřeba vylepšit grafiku hřiště, hráčů během utkání. Všichni hráči vypadají stejně. To u dema PES 2010 rozeznáte Puyla, Messiho. No paráda. U Fify 10 stejně špatná fyzika míče, který lítá jako pigpongáč.

To co je podle EA nového, to mělo být v nějakém opravném patchi a ne to vydávat za novou hru. Možná to tak prodávat jako datadisk za třetinovou cenu.

Hrál jsem 09, hrál i demo 10 a podle mě nemá cenu kupovat novou 2010. Je stejná. Když si u 09 online zaktualizujete sestavy hráčů, nainstalujete grafický patch a nějaký megapatch s aktualizací dresů, které vytváří různí nadšenci, tak máte stejný produkt.

Žádné nadšení od toho nečekejte. Pokud by to měl být váš první fotbal na PC, doporučuji si týden počkat a koupit novy Pro Evolution Soccer 2010. Ten podle dema vypadá moc dobře. Fifa 10 je arkáda, PES 2010 je simulace fotbalu.

0/0
14.10.2009 11:01

Host

Re: fifa a pc

mas pravdu FIFA nebo NHL na PS3 nebo x360 sou fakt dobry ale na PC sou to totalní šuntiRv

0/0
14.10.2009 16:39

Host

Stokrát fuj

Simulátory masových sportů jsou ty nejhorší hry, jaké vůbec kdy vzniklyRv

0/0
14.10.2009 0:51

Host

Re: Stokrát fuj

Ty jsi to rozsekl, dej si facku a tahni kaspare...

0/0
14.10.2009 11:34

Host

PC verze

Podle mě už by to mělo EA s tou Fifou na PC zabalit jako NHL, NBA a TW PGA. Pro Evo je jasný vítěz (na PC). i kdyby hra oproti loňsku byla poloviční, možná i čtvrtinová kvalita by stačila. O nějakém souboji na PC nemůže být ani řeč, to je, jakoby člověk srovnával úroveň českého fotbalu (= FIFA) s brazilským. Jen nechápu, že se EA dobrovolně ztrapňuje, přestože na konzolích trhá rekordy. Trpělivost už došla hráčům snad na celém světě, stačí se podívat na hodnocení a recenze uživatelů. Slovo shit apod. tam člověk najde často.

0/0
14.10.2009 0:34







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.