Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Majesty 2: skvělá strategie s nepřímým ovládáním

Tahle strategie jednoznačně potvrzuje status černého koně žánru, který ji věci znalí hráči přisoudili ještě před vydáním.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Host

nazor

mno hru mam ze 3/4 dohranou chybej me 4 mise a zatim neomrzela jak se tu hodne diskutuje pravda cek dela stale to same ale je to tak silny ze to neomrzi. Stale ceka neco zene kupredu neco ve stilu TO DAM!!! ma uz svou nakou strategii ale kazda mise vypada jinak jiny ukoly atd. jinak vse stejne ale neohrane a zabavne!!! Ted shanim Majesty 1 Gold edition uz se nemuzu dockat az ji sezenu. Perfektni hra!!! Pamatuju si doted jak sem hral jednicku DEMO slintal sem poty hre ale nako se ktomu uz nedostal videl sem ted ze vysla dvojka vzpomel sem si a hned sem si ji sehnal. Tahle hra je pro me proste GOOD. Neomrzi neomrzi a neomrzi........ Kam se hrabou naky komerecni tituly hral sem Comand and Conquer General bo jak se to pise a vpulce hrani me to prestalo bavit. sic nehraju tento stil her hraju Oblivion. Two Worlds, Gothic apod ale tadle hra me dostala

0/0
27.11.2009 14:30

Drtikoll

fear flag

ahoj, nevíte na co je nebo jak se používá fear flag?

0/0
24.11.2009 12:51

typeonegatigve

Cena

Asi si to koupim, ale ta cena mi připadá přemrštěná. Běžně za to chtějí tak sedm, osm kil, tolik se mi do toho vrážet nechce. Pamatuju si, že tenkrát když vyšli HoMM V, tak za českou verzi chtěli asi pětikilo a to je titul s velkym T.

0/0
6.11.2009 15:54

typeonegatigve

prostředí

Mám otázku pro ty, kteří to hráli, či dokonce dohráli. Podle všech možnejch screen shotů to vypadá, že prostředí hry bude skoro stejné. Trochu se toho bojim. Jediná větší změna je tam nějáká poušť, ale to je asi tak všechno. Bylo by fajn, kdyby se to mohlo odehrávat třeba v horách, nebo v zimě. Může mi někdo pls říct, esli je tam těch druhů prostředí víc? Díky.

0/0
1.11.2009 23:05

pavliik_

Re: prostředí

No, mám za sebou asi 5 misí, ale nějaký změny prostředí nepozoruju. Ano, občas je teda na části mapy třeba poušť, ale jinak mi prostředí přijde docela stejný.

A rozhodně souhlasim s komentářema níž - hra strašně rychle omrzí. Ze začátku jsem byl tim systémem nadšenej - vypíšu quest, hrdina se ho vydá plnit, vydělá si, nakoupí lepší výbavu atd. Ale když se to takhle dělá po stý, tak už to taková sranda neni. Navíc hrdinové jsou blbější než lemmingové a stejně ochotně jdou na smrt :)

To co je v recenzi v mínusech - tj. občasná frustrace - se u mě projevilo jako permanentní nas*anost aneb "kde se ty blbci flákaj", "proboha zdrhej", "proč tam nikdo nejde???" apod.

Ale možná jsem jen chabrus na nervy

0/0
2.11.2009 9:13

typeonegatigve

Re: Re: prostředí

No taky jsem si všiml, že občas dělaj uplný prd, místo toho, aby pomohli zlikvidovat draka, co útočí na věž, což jsem jim vytičil jako úkol. To samý se děje u stráží. Choděj kolem dokola a vedle mezitim kostlivec vraždí civilisty. Ještě s tou koupí chvíli počkám:D No jinak nápad hry je dobrej, ale nějákym způsobem mohli tvůrci hry až moc svobodnou vůli hrdinům zatrhnout. Třeba rekrutovat rize královskou jednotku hrdinů, která by dostávala pravidelný plat(samosřejmě asi vysoký) a musela by za to ale splnit cokoliv jim zadáte a ne že pokud jim nevoní cena, tak se na to vys.rou. Anebo aspoň mohli tvůrci hry ponechat uplné ovládání stráží.

0/0
2.11.2009 14:16

Host

Re: Re: Re: prostředí

oni utíkají z jednoho prostého důvodu. Dostat pár babek za to, že jdeš na jistou smrt asi nikdo moc nechce. Povětšinou stačí udělat dvě silné party na párty v hospodě a je po problému. Hrdinové získají sebedůvěru a hraje se jedna radost...

0/0
14.11.2009 18:06

typeonegatigve

Vypadá to slibně

Mě se to líbí, pařil jsem demo a docela mě to chytlo. Určitě si to  koupim. Klasické RTS jako Age of empires nebo Empire earth už mě moc nebavěj, tohle mi připadá zajímavější. Sice se píše o tom, že je to časem stereotypní, ale tak to chodí skoro u všech her. Nadruhou stranu, když vás ten koncept baví, tak vám to stereotypní nepřipadá. Grafika mi připadá fajnová, hezky vyvedené jsou i kreslené obrázky atd. Postavičky mi zde připadají vcelku reálně vyvedené a dobře animované a to přesto, že grafika neni bůhvíco. Ale o to přece tolik nejde.

0/0
1.11.2009 18:55

Host

Omzí

prvních 10 hodin to byla parada, ted uz je to nuda[>-]

0/0
31.10.2009 23:37

Host

Souhlas

0/0
31.10.2009 23:36

Host

Prekvapko

Teda, docela prijmne prekvapko, prvni dil byl jedna z prvnich her, co jsem si koupil, tohle urcite nevynecham, i kdyz to asi nic noveho neprinese...

A ano, je to porad dokola, ale jednicku jsem dohral i tak nekolikrat, protoze to proste i porad dokola bavi :-)

0/0
30.10.2009 20:12

Host

Demo

Hrál sem demo a celkem mě to vzalo možná si pořídím plnou hru to demo je hrozný je tam jen výuka a pekelně těžká mise kterou sem nedal ani na desátý pokus. Přesto je můj názor = R^R^

0/0
30.10.2009 16:28

Host

Re: Demo

Tak ta mise napoprvne.

Sice to bylo o fous, ale da se ;)

0/0
31.10.2009 15:44

Sir Humphrey Appleby

...

Jestli chcete skutečně originální RTS, zkuste radši Battleforge... sice je to on-line, ale to je asi jediná "nevýhoda" .... a navíc teď jde hrát i úplně zdarma a ani nemusíte nic pirátit, mají play4free...

 

http://www.battleforge.com

0/0
30.10.2009 16:16

Host

Re: ...

p4f ale za body za který si můžeš koupit nový karty se platí realnýma prachama, takže play4free ale pay4newcards

0/0
30.10.2009 21:09

Host

Re: ...

batleforge je chujovina:-P

0/0
31.10.2009 9:44

Host

Velmi rychle omrzí

Je pravda, že hra je nadprůměrně chytlavá, tedy aspoň ze začátku, než pochopíte herní princip a trochu se s ním vyblnete. Tato doba je však, aspoň podle mého názoru, velice krátká. Pár dní vás bude bavit objevovat nové jednotky a vylepšení, ale to je tak asi všechno. Na Gamespot.com dostala hra 6.5, to je vhodnější ohodnocení.

0/0
30.10.2009 14:23

velky bratr

Globulation 2

Vypada podobne a je volne siritelna a funguje na drtive vetsine pocitacu a operacnich systemu...nikoliv jako tato omezena chudinka.

0/0
30.10.2009 12:07

Host

Re: Globulation 2

"Vypadá podobně"

To je vtip? Globulation vypadá jako ze začátku 90. let

0/0
1.11.2009 18:12

Host

..

Zakladny princip hry je podla mna dobry a originalny,grafika ujde aj je to celkom zabava zo zaciatku, problem je v tom,ze misie su strasne nudne a jednotvarne-stale robis to iste dokola a nakoniec ponicis vsetkych nepriatelov,takze mna osobne to po troch scenaroch strasne zacalo nudit. Musim ale pochvalit obcas vtipne hlasky radcu ked vysvetluje ulohu..Ale kazdopadne to nie je zela hra, je celkom netradicna a na nejaky ten cas pobavi,lebo tych scenarov je tam dost(skoda ze ich nespaja pribeh)..

0/0
30.10.2009 11:19

Host

.......

je u teto hry nejaky custom? jako ze kdyz dophraju kampan tak at se pak nenudim....v recenzi to samozrejmne neni napsano zdali se tam pak da hrat nejaka volna hra.Rv

0/0
30.10.2009 9:31

Host

Re: .......(Slávek)

Ano je a je pěkně drsnej...

0/0
30.10.2009 9:57

SecondWisdom

Dwarf Fortress

Grafika zadna, ale zabava a promakanost 11/10. Zdaleka nejlepší strategie, co jsem kdy hrála. Settlers jsou oproti tomu Tetris se dvěma tlačítkama. Vygeneruje se celý svět, který žije. Lidé a zvířata se rodí a umírají. Lidé mají přání a sny. Střídají se roční období, což způsobuje plnění jezer rybníků. Řeky opravdu tečou a je možné postavit systémy potrubí, mlýny, pumpy. Je možné formovat vojska se systémem povýšení a trénovat je (nutno stavět i tréningové plochy, kasárny s postelema). Funguje zde obchod s karavanami, na tržním principu. Bomba. Kdo nehrál, nepochopí. Nejlepší strategie co existuje.. .. IMO. ;-D

0/0
30.10.2009 8:59

Host

Re: Dwarf Fortress

ale neprehanej je videt ze si toho za zivot malo nahrala:-),dlem eho nazoru je to pekna blbina.Rv

0/0
30.10.2009 9:23

hedlik

Re: Re: Dwarf Fortress

ona alespon napsala proc se ji to libi, ty jsi jen napsal ZE se ti to nelibi.....pocitam , ze jsi to ani nehral...

mel by ses nad sebou zamyslet , ubozaku...

0/0
30.10.2009 9:34

Host

Re: Re: Re: Dwarf Fortress

pulku z toho co napsala ta hra nema :)

0/0
30.10.2009 9:56

Host

Re: Re: Re: Re: Dwarf Fortress (Slávek)

Spíše si to popletl..formování vojska myslí party v hostinci, Samozřejmě nejde ovlivnit stavby jako mlýni atd ale staví se to automaticky, ty sny to teda nevím co má na mysli a to umírání taky nevím...

0/0
30.10.2009 9:59

SecondWisdom

Re: Re: Re: Re: Re: Dwarf Fortress (Slávek)

Formování vojska, M + Enter na někom tím mu dám velení a pak enter na lidech, kterým bude velet. Vše samozřejmě staví trpajzlíci, ale já určuji kde. Sny jsem myslela, jako co by rádi a umírání hlady, žízní nebo při bitvě. To bylo na toho nad tebou spíš asi.

0/0
30.10.2009 10:22

Host

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dwarf Fortress (Slávek)

a trzni princip?:)

0/0
30.10.2009 11:41

Host

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dwarf Fortress (Slávek)

No, to po čem je poptávka z mé strany i strany karavany, tak to je dražší. ;-)

0/0
30.10.2009 12:02

SecondWisdom

Re: Re: Dwarf Fortress

Já mluvím o Dwarf Fortress a ne o Majesty 2. Ty ucho. ;-D

0/0
30.10.2009 10:26

Host

Re: Re: Re: Dwarf Fortress

zacal sem dwarf fortres..grafiak uzasna jen bych potreboval pomoc s mining..dam        D pak zase D...ENTER . zacne blikat zeleny krizek..presunu se na protilehly bod ctverce znovu ENTER a nic se nestane..takhle je to popsany na wikipedii a nefunguje me to..nevidel by nekdo co s tim?verzi mam nejnovesi diky

0/0
31.10.2009 0:00

Host

Re: Re: Re: Re: Dwarf Fortress

prej grafika uzasna no ROFL vtip tydne;-D

0/0
31.10.2009 13:18

Host

Re: Re: Dwarf Fortress

jj, je to blbina, hra s asci znakama

0/0
30.10.2009 20:22

Host

Re: Dwarf Fortress

Přesný. R^

0/0
30.10.2009 10:14

Host

Uznání

dobře napsaná recenze R^R^R^

0/0
30.10.2009 1:48

Host

Re: Uznání

R^

0/0
30.10.2009 6:42

Host

Re: Uznání

jo recenze dobra, doplnim jen ze podle Majesty ale prece jenom vzniklo par titulu jako treba Medieval Conquest. A jeste je treba rict ze Majesty 2 celkem srazi nekompatibilita s nekterymi OS nebo dvoujadrovymi procaky

0/0
30.10.2009 8:44

Host

Re: Uznání

Souhlas.

Az na to: "Tedy pokud nemáte uzavřenou mysl a nebažíte jen po tisíckrát omletém." To se mi od autora nelibilo.

0/0
30.10.2009 14:03

Host

Heh

No, nevím ... zajímavé možná pro lidi, co nehráli jedničku. Pro lidi co hráli jedničku je to průměrný remake spíš než pokračování. Ale souhlasím, pokud bych to hodnotil jako samostatnou hru, tak si to těch 85 zaslouží bez debat, bohužel jako druhý díl dobré hry to je celkem propadák.

0/0
30.10.2009 0:26

Host

Re: Heh

Naprosto výstižné. Originál sice nebyl nijak zvlášť komplexní, ale i tak mi dvojka přišla hrozně povrchní a tak nějak nezáživná. Prostě docela zklamání :-(

0/0
30.10.2009 8:46

Host

Re: Heh

vsak tam taky autor uvadi na konci, ze bere hru jako original, protoze jednicka uz je zapadla ;-)

0/0
30.10.2009 8:47

Host

Re: Heh

Majesty 2 je super, sem zkousel Majesty 1 je hodne slozite a ovladani strasne, proto se mi libi Majesty 2 v novem kabate, s lepsim ovladanim. Majesty 2 ma lepsi ovladani a neni to tak slozite.

0/0
30.10.2009 10:18

Dru Zeree

:)

Dobrá RTS, která je výzvou i pro zkušené hráče, zasloužené hodnocení:-)R^

0/0
30.10.2009 0:19







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.