Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Pro Evolution Soccer 2010 nutně potřebuje posílit kádr

Každá hegemonie jednou končí. I ta na poli fotbalových her.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Host

trapne lahka fifa

chcem sa opytat niekoho kto hra fifu na nezda sa vam to byt lahke?

0/0
17.1.2010 9:30

Host

Re: trapne lahka fifa

Diky manualnim moznostem je fifa nejtezsim fotbalkem co kdy vysel.. Pokud se samozrejme ptas na konzolovou verzy..

0/0
17.1.2010 14:27

Host

Re: trapne lahka fifa

Vis jak zapnout manualni strelbu, prihravky a tak? Myslim, ze pokud si presel z PES, tak ti bude stacit nastavit strelbu a prihravky na semi a hned hra bude zajimavejsi.. I tak bych te chtel vydet vyhrat triple v Premier League.. OMG :D

0/0
17.1.2010 14:36

Host

Re: trapne lahka fifa

Těžká obtížnost a vypnutí automatických pomůcek = mnohem těžší hra než Pro Evo 2010.

0/0
23.1.2010 20:50

Host

Historie pocitacovych a konzolovych fotbalku..

http://www.youtube.com/watch?v=ZIkBscD28mE&feature=related Opravdu to stojí za to..

0/0
7.1.2010 15:15

reactt

Jako PES 5 pořád vypadá daleko reálněji než PES 10.. A to je prostě to nejsmutnější..

To já občas vzpomenu na PES 5. Tenkrát to prostě bylo super a je opravdu smutné, že PES 6 už moc pokrok neudělala a pak už jen přišel ten smutnej pád.. http://www.youtube.com/watch?v=a1qD_15pc0M

0/0
7.1.2010 11:08

Host

PES

Takhle to u me zacalo

http://www.youtube.com/watch?v=hH_OK6PzBLw

a letos jsem poprve od konami odesel.....

0/0
6.1.2010 2:28

emilio13

Tydenni vymena

Ahoj, je tu nekdo z Prahy, co pari Fifu 2010? Ja mam doma pro evo 2010 a vsude slysim na fifu chvalu. Rad bych si ji zahral, ale nechci ji hned kupovat, vymenil by nekdo hry treba na jeden tyden? Diky za info

0/0
1.1.2010 13:12

emilio13

Re: Tydenni vymena

samozrejme mam na mysli PS3 verzi

0/0
1.1.2010 13:13

Host

PRO EVO 2O10 II.část

Další věc co musím zmínit je detailní grafika obličejů v PESR^. Vždyt tohle je naprostá nádhera,každý hráč má xicht dle skutečnosti-o tom si ve Fifě můžou nechat zdát. A není to jen u největších hvězd. Souhlasím,že velká útrapa je v podobě licencí,ale ty se dají stáhnout přes patch,německá liga,dresy,soupisky. Takže jedinou výhodu vidím u Fify u množství lig atd. Ale at se se mnou nikdo nehádá ohledně grafiky a hratelnosti. Fifa se může snažit sebevíc,může to ovládání odkoukat,ale prostě je to pro mě neustále arkáda;-O. A to prostě netvrdím jako  zapřísahlý PES-šílenec,tak to prostě je!. Fifa není špatná,ale prostě mi tam neustále něco chybí,prostě skutečný fotbal vidím u konkurence. A to už se vůbec nemluvím o licenci na ligu mistrů a evropskou ligu. U mě prostě vyhrává PES jako vždy na celé čáře !!!AŤ ŽIJE REALITA !!!:-)

0/0
31.12.2009 15:16

Host

Re: PRO EVO 2O10 II.část

ja ti nevim,.hraju pes asi stejne dlouho jako ty a porad se mi libilo..az tedka na ps3 se mi to moc nezda..napriklad - sprintuju z hracem, chci zaseknout, ale hrac udela jeste jede predkop - jakoby hra obcas reagovala zpozene..taky se mi nelibi slozitejsi master league, ja chci hrat fotbal, nee se starat o kazdou kravinu - na to jsou prece hry jako Fotball manager..proste tohle novy mi nevyhovuje..pes je jedina hra, kterou jsem vzdy vydrzel hrat celej rok, ale tahle verze mne fakt  celkove zklamala..

0/0
31.12.2009 19:26

Host

Re: PRO EVO 2O10 II.část

Když jsem přecházel minulej rok z PES na FIFU, tak to bylo trochu zajímavé.. Jako každý rok jsem měl PES nejdříve a fifu 09 jsem se rozhodl koupit díky recenzím.. Hru jsem zahrál, posoudil a zůstal u PSA, protože se mě zdál lepší.. Pak po měsíci přijel kámoš z Walesu a samo sebou jsme si zahrály i fotbal (byl vždy stejně věrný fanoušek PES série stejně jako já..). Vložim normálně PES do konzole a naběhne logo.. V tom momentu mě kámoš zaraženě říká.. Ty ses na to ještě nevybodl? A já mu říkám jak to myslíš? FM bohužel nemám.. A on na mě jestly nemám Fifu? A já mu řekl, že je někde vzádu ve skříni a že se ji chystám prodat.. On na mě, jestly jsem se náhodou nezbláznil.. Hru sme tam daly a on mě jen řekl ať se dívám.. Že do naprosto stejné situace se dostal i on v UK.. :) Hodil tam zápas a já jen z otevřenou hubou koukal co se to děje.. Věci, které jsem vždycky v PSU chtěl a nepřišly již čtyři roky tu byly.. Práce s míčem od chůze až po předkopávané míče, obhození , plynulost přihrávek, hlavičkové souboje to vše prostě bylo neuvěřitelné.. Nastavení taktik (které v PSU ještě ani minulej rok v takovémto formátu nebyly..).. Prostě to chce člověka, kterej to umí hrát a ukáže Vám jak na to.. Protože ovládání FIFY je asi desetkrát těžší díky desetkrát větším možnostem, co v danou situaci provést.. V této druhé části s tebou souhlasím v kvalitě obličejů, opravdu moc pěkné jsou i cutscenes.. Evropská liga i Champions League je také moc pěkná věc, ale pokud si vzpomeneš na situaci dříve konkrétně u PES 6, tak tam to bylo ještě horší s těma licensema, graficky na tom byl o trochu hůře než konkurence a přesto to byl nesrovnatelně lepší fotbal a fifa mu nemohla konkurovat.. Nyní je však situace opravdu tak vážná, že ani nevím co s tím chce Seabass dělat.. PES nemá ani na FIFU 09.. Což je opravdu velkej průser. Pokud si nepochopil kouzlo fify, tak najdi nějakého kámoše, kterej to ovládá a pochopíš o čem je tu řeč.. R^

0/0
2.1.2010 16:37

emilio13

Re: Re: PRO EVO 2O10 II.část

diky..prodavam pes 2010, kupuju fifu :-P

0/0
2.1.2010 20:55

Host

Messi, Ronaldo, Torres a PRO EVO 2010

O vánočních svátcích jsme s partou kamarádů pořádali turnaj ve FIFA 2010 na PS3. Shodou okolností jsme měli s sebou i PRO EVO 2010. Turnaj probíhal zajímavě. Někdo začal na FIFU nadávat jiní zase tvrdili jak je parádní. Turnaj skončil a abychom srovnali oba fotbalové simulátory tak jsme pak vyzkoušeli i PRO EVO. No neuvěřitelné se stalo skutečností a po pár zápasech začala horlivá debata. Nakonec většina lidí uznala, že PRO EVO je opravdu co se týče hratelnosti úplně někde jinde. FIFA je pořád jen z větší části jako fotbalový manager. Strojové přihrávky jsou na denním pořádku a obrana je jako jeden děravý pytel. Strategie pokulhává a ať si každý říká co chce z hlediska hratelnosti bylo u většiny lidí vychvalováno právě PRO EVO 2010.

Samozřejmě každý z obou simulátorů má něco pro a proti. FIFA (kompletní licence, všechny ligy světa a propracované stadiony, diváci i atmosféra). Na druhou stranu si řekněmě, kdo bude hrát tureckou, irskou nebo MLS??? Četl jsem, že si ovladač jde nastavit, ale to samé jde udělat i v PRO EVO. PRO EVO (nekompletní licence, propracované stadiony i diváci. Atmosféra sice pokulhává, ale doporučuji si potom zahrát zápas Ligy Mistrů a pak všem spadne čelist. Když nastupují hráči stadion burácí a atmosféra je úžasná. V lize je to zase slabší. Fanoušci už nejdou tolik slišet, ale začít hrát ligu a v průběhu ligy hrát i pohár a Ligu Mistrů nebo Evropskou ligu, tomu říkám paráda. A teď si položme otázku: můžeme hrát jak většina tvrdí v dokonalé FIFĚ během sezóny LIGU MISTU nebo EVROPSKOU LIGU??;-O 

Děkuji nemám dalších připomínek.....:-/ FORZA INTER

0/0
5.1.2010 16:39

emilio13

Re: Messi, Ronaldo, Torres a PRO EVO 2010

abych rekl pravdu, tak ja nepotrebuju licence, nepotrebuju ani ligu mistru, jde mi o hratelnost a zabavu..fotbal je jediny hra, kterou hraju cely rok a chci, aby  mne bavila..tento ukol plnilo od ps1 pro evo..bohuzel 2010 se nevyvedlo - jaktoze Torres neumi vystrelit z prvni a Xavi ihned nezpracuje prihravku? to je jen par z mnoha chyb cele hry..hodne kamosu prebiha k fife a neni nahodou, ze ma tak obrovske trzby..proste fife se posledni dva rocniky neskutecne povedly (i kdyz minulej rok jsem ji jeste nepodlehl), tak tento rok to uznat musim..

0/0
5.1.2010 18:27

Host

Re: Re: Messi, Ronaldo, Torres a PRO EVO 2010

Já měl v Fify pocit, jako by hráči měli v prdelích vrtlky. Celá hra strašně rychlá a nechutně přesná. :(

0/0
5.1.2010 19:45

Host

Re: Re: Re: Messi, Ronaldo, Torres a PRO EVO 2010

dal sis nahravky, centry atd na manual? uznavam, ze pokud si vse mel na auto, tak potom je to o dost jednodusi..

0/0
5.1.2010 20:17

Host

Re: Re: Re: Re: Messi, Ronaldo, Torres a PRO EVO 2010

..hraju proevo uz od ISS(jeste nez se to zacalo jmenovat pro evolution) a byl jsem zakonej PESkar respektive Winningar:)(nejlepsi byl podle me WE9)a na fifu jsem jen nadaval..z tohohle ohledu bych rek,ze jsem clovek kterej dokaze porovnavat kvalitu zrovna tehlech dvou titulu a muj letostni verdikt je to, ze jsem utratil svoje penize za fifu. Sice chce trosku nastavovani(slow,vse na manual,vypnout komentar-i kdyz je prvnich par zapasu docela fajn),ale pak to zacne bejt fotbalek jak ma bejt. Hraci sice zpracovavaj fakt rychle(kdyz dostanou prihravku na nohu - kouknete na yt na video ze zapasu jakyhokoliv nejznamejsiho teamu,jak dlouho zpracovavaj oni),ale naproti tomu zpracovani v pes,10 i treba messiho nebo torrese obcas nepatri ani do blsan..to k tomu zpracovani...nerikam,ze pes10 je nejaka spatna hra...uz jsem v ni stihnul vyhrat i dva turnaje,ale tak nejak se nemuzu zbavit strojovosti a useckovityho,kolejnickovyho hrani(ktery clovek uz zna vic nez nazpamet z drivejsich dilu a tak podle toho i ovlada) a celkove to neni tak prijemne plynuly jako letosni fifa. Driv bych takovej nazor nazval rouhanim, ale dneska uznavam,ze ea sli spravnym smerem a ze vytvorili neco co se v ramci cca 5-20minutovych zapasu vic blizi k fotbalu..

0/0
6.1.2010 2:11

gisopo

Re: Re: Messi, Ronaldo, Torres a PRO EVO 2010

můžeš vystřelit z první ale nesmíš k tomu mačkat tlačítko k přesný střele RT myslim

0/0
1.2.2010 5:20

Host

Re: Messi, Ronaldo, Torres a PRO EVO 2010

Tímhle nepřistupuju na hru tohle má tohle a tam to má tamto.. Protože kdyby za to PES po herní stránce stál, tak by tam nemusel bejt jedinej realnej znak a jméno. Představ si, že ve Fifě během sezóny Evropská liga i Champions League je.. :D Pokud si dáš sezónu za Chelsea tak v první sezóně se sice do evropských pohárů nedostaneš, ale přez to na tebe čeká Carling Cup, ale také i královský FA CUP.. Na tohle téma seš uplně mimo.. Souhlasim s tebou ale v jedné věci.. Samozřejmě je PES lepší, pokud se sejde banda lidí, která je ráda, že udrží gamepad v ruce.. Je to lehká hra, kterou pochopí i uplnej blb.. ISS PRO až po PES 6 měl jednu opravdu důležitou věc.. A to naprosto precizní přístup pro detail.. Každej hráč byl naprostý unikát. Když člověk v iss nasadil k sprintu a rozhodl se změnit jen maličko směr, tak mu míč klidně i upláchl (Bylo deset nejlepších hráčů, kteří to dokázaly jak v realitě, tak v PES.. Nyní je to jojo, které má hráč přivázané k noze, takže 99 procent hráčů v PES jen konstantně drží sprint, protože tu žádná ztráta balónu pomalu neexistuje.. Takové ty drobné detaily, které PES měl, jsou od Šestky pryč.. Oslavy se od PES 6 prakticky nezměnily (Co tam jako ty čtyři roky ten tým pro boha dělal??). Bohužel se prostě PES vydal cestou v jednoduchosti je krása.. To bohužel člověka, kterýmu je 25 a hraje od první ISS pro nemůže stačit.. Bohužel.

0/0
5.1.2010 23:57

Host

Re: Re: Messi, Ronaldo, Torres a PRO EVO 2010

jedinej rozdil od toho kdybych to psal ja je v tom,ze me je 27_:D.....

0/0
6.1.2010 2:17

Host

Re: Re: Messi, Ronaldo, Torres a PRO EVO 2010

haha ten kdo drží v pes 2010 nemá šanci se pořádně dostat ani k bráně hodně lidí to tak hraje ale je to shit v pro evu je složitý přejít jednoho obránce pokud hraješ na top Nevim jak můžeš napsat že pes je jednoduchej když ve Ffifě se dělaj triky a dokáže to i malý děcko ale v ProEvu musíš mít perfektní timing oproti soupeři a musíš mít nakročeno i správnou nohou lol to ve fife zatočíš páčkou a udělá 3 triky jednoduše se našprtáš a je to vo ničem v pro evu je to pořád výzva ve fifě každej spracuje jakoukoliv přihrávku v pro evu a ve skutečnosti to ale takhle lehké neni PES je prostě nářez sic s chybkama ale rozhodně opravdová kvalitaR^

0/0
18.1.2010 16:45

Host

Re: Re: Re: Messi, Ronaldo, Torres a PRO EVO 2010

*ten kdo drží sprint

0/0
18.1.2010 18:34

Host

Re: Re: Re: Messi, Ronaldo, Torres a PRO EVO 2010

Bohuzel vse z PES skoncilo v okamziku, kdy Seabass rozhodl zmenit Engine pro PES 2008.. V ten moment se serie ztratila v nenavratnu a to nejsmutnejsi je, ze PES 6 stale drti PES 08,09,10.. Grafika je jedna vec, ale jak bylo receno prede mnou.. Mozna ze nechces slyset o konkurenci a u mnoha jinych serii by to bylo opravnene.. Ale zrovna tato serie je opravdu hodne smutny pripad, ze ne vse jde vzdy podle naseho prani.. PES 6 je v mnoha vecech stale revolucnim kouskem, ale v nekterych vecech ho uz prekonava Fifa.. Pruser je ale hlavne v tom, ze PES 10 neni schopnej konkurovat PES 6.. A proc? Vzdycky kdyz se nad tim zamyslim, tak me napada jedna vec. Seabass neni hloupej, vzdycky, kdyz mela vyjit nova hra, tak podaval naprosto precizni informace o tom, co zlepsil, co je potreba zlepsit, jak dlouho a jak nakladna je tato operace.. Tento clovek vedel, kolik co zabere a je naprosto nepochopitelne, ze ten samej clovek se pak v roce 2007 rozhodnul, ze to vse vyhodi do kose a zacne od zacatku.. Moc dobre vedel, ze hra formatu, jakym PES 6 bezesporu byl, byla prakticky celozivotnim dilem.. Byla to naprosto nadcasova hra, se kterou mel obrovskej naskok pred konkurenci a to vse se z niceho nic rozhodl zahodit.. Konkurovat EA (s miliardovimi investicemi) a zacit pekne od zacatku? To vse me vede jen k jednomu zaveru. Nedostal nahodou jednu miliardu i samotnej Seabass? Neni tohle vse jen jedno velke divadlo financovane EA? Nyni je Fifa nejlepsim fotbalkem na trhu, ale predstavte si, jak by pes10 vypadal, kdyby se dale piloval PES 6 engine (ktery se dokonce obevil v next gen verzy na xboxu 360). Myslim, ze by dnesni PES nyni vypadal jako realita a ne tragikomedie z horkym koncem. Bohuzel ten skvost nikdy nespatrime a je to opravdu skoda. Nejake vykriky poslednich fanboju, kteri by se FIFY nedotkli ani kdyby je na noze brali je jen smutnym dozvukem toho, co kdysi stalo za to.. ;-( Rad bych si hajil PES, ale tady neni co hajit.. Hra je na urovni Betatestu.. A vize, kam to vse ma smerovat se rok od roku u konami meni (podobne jeste nedavno bloudila i EA). Nyni je to ale EA, ktera jasne kraluje.. A jen uplnej blazen muze tvrdit opak.

0/0
23.1.2010 2:11

Host

Re: Re: Re: Messi, Ronaldo, Torres a PRO EVO 2010

Moje slova.. Taky hraji Pro evo již od jeho začátků a fifu jsem současně s pro evem hrál do ročníku 2004. Od té doby hraji pouze pes a fifu nemužu ani vidět. Až letos jsem si po dlouhých letech fifu zapůjčil od kamaráda ( kupovat ji jsou vyhozený peníze ), protože mi ji vychcaloval a tak jsem si řekl, že to teda zkusim. Zahrál jsem si 3 zápasy a hned jsem to vypnul a musel jsem si zhrát pro evo, abych se uklidnil.. Jo Pro evo neni dokonalé, ale ve srovnání s Fifou neni co řešit. A těm kteří tdy píšou, že vždycky hráli pro evo a ted přešli na fifu bych chtěl vzkázat: Polibte si prdel, když jste takhle zradili.. PES 2010 Je NEJ!!!!! [>-] V

0/0
23.1.2010 14:29

Host

Re: Re: Re: Re: Messi, Ronaldo, Torres a PRO EVO 2010

Nejake posledni vykriky faboju, kteri by se fify nedotkli ani kdyby je na noze brali je jen smutnym dozvukem toho, co kdysi stalo za to.. ;-(

Rad bych si hajil PES, ale tady neni co hajit.. Hra je na urovni

Betatestu.. A vize, kam to vse ma smerovat se rok od roku u konami meni

(podobne jeste nedavno bloudila i EA). Nyni je to ale EA, ktera jasne

kraluje.. A jen uplnej blazen muze tvrdit opak.

0/0
23.1.2010 20:27

Host

Re: Re: Re: Re: Messi, Ronaldo, Torres a PRO EVO 2010

Procital jsem si tuto diskuzi a potrefena husa se nam sama ozvala.. :D Clovek, v predchozim prispevku jasne definoval clovicka, kterej miluje pes a nema cenu to dale komentovat: Nejake posledni vykriky faboju, kteri by se fify nedotkli ani kdyby je na noze brali je jen smutnym dozvukem toho, co kdysi stalo za to.. ;-(

Rad bych si hajil PES, ale tady neni co hajit.. Hra je na urovni

Betatestu.. A vize, kam to vse ma smerovat se rok od roku u konami meni

(podobne jeste nedavno bloudila i EA). Nyni je to ale EA, ktera jasne

kraluje.. A jen uplnej blazen muze tvrdit opak..  

0/0
23.1.2010 20:29

gisopo

Re: Re: Re: Re: Re: Messi, Ronaldo, Torres a PRO EVO 2010

ale prosimtě já si chtěl nejdřív pořídit Fifu 2010 kvůli trikům a protože byla tak vychvalovaná oproti Pro Evu který tady dostalo jeeeeeen 60% pak jsem zkusil dema a zezačátku mi fifa přišla celkem fajn triky pěkný sic jednoduchý ale vypadá to hezky ale co říct:-/ no tou hratelností mě prostě nedostala jako to umí pro evo fakt jsem se snažil tomu přijít nachuť už kvůli možnosti multiplayeru víc jak 4 hráčů ale nešlo to. Ale zase abych nekecal tak zpočátku mi nový Pro evo taky moc nesedlo na to pomalý tempo jsem si těžko zvykal ale teď v tom vidim spíš výhody dost lidí co to hraje se snaží až moc sprintovat což je kámen úrazu... ani v živým zápase hráči tolik nesprintujou prostě se snažit kombinovat.. podle mýho letošní pes je hodně vysoko i když s chybičkami jako např nedokážou ponechat výhodu což trošku vadí na atmosféře, brankáři jsou občas mimo zato ale někdy zas zazářej

0/0
1.2.2010 5:13

Host

Re: PRO EVO 2O10 II.část

ano pes je lepsi fifu stale chvalia ale hral som ju 20 min na najtasej obtiaznosti a je to trapas je to absolutne nehratelne pre skusenejsieho hraca PES/ vyhraval som 3:0/!

0/0
17.1.2010 9:23

Host

Re: Re: PRO EVO 2O10 II.část

Manualni prihravky delaji z fify nejtezsi fotbal, ktery kdy vysel..

0/0
17.1.2010 14:29

Host

PRO EVO 201O

Nechápu co to tady všichni vůbec melete za total kraviny;-O !!! Z uvedenou recenzí absolutně nesouhlasím. Recenzent asi hodnotil jinou hru nebo nebo ho podplatili z EA;-€.Tento fotbal hraju od ISS PRO na PSX1 a můžu všem říct ,že za tu dobu se opravdu neuvěřitelně zdokonalil. Jak může někdo nadávat na grafiku a hratelnost!!?. Vždyť je to ubohé až směšné. Ano hra má své mouchy(v podobě horší animace hráčů atd.),ale jinak si takhle představuji reálný fotbal:-P. Prostě skutečnou simulaci fotbalu,kde je každý zápas jiný a kde padají hlavně stále jiné branky atd. A ne jako v konkurenční Fifě,kde mi to připadá bohužel i přes velké zlepšení stále jako umělina !!!Fyzika míče,přehnané náhry přímo na nohu, dementní zmáčknutí trojůhelníku-přihrávka pokaždé projde jako naprogramovaná-tohle ja ta Vaše fifa;-D. Zkuste si zahrát a stačí jen na profesionála Pro Evo a všichni uvidí co je to propracovaná obrana. Dokonce bych řekl,že nechybí ani diagramy(trojůhelníky u hráčů),protože nový systém je nahrazuje.

0/0
31.12.2009 15:15

reactt

Re: PRO EVO 201O

Nemá cenu tě poučovat o věcech jako jsou schopnosti hráče.. Ale raději budu mluvit konkrétně.. Protože v PES nevidím přednosti hráčů jako Drogba, Berbatov.. Oba fotbalisté jsou fyzicky zdatní, dokážou si kolem sebe udělat prostor, přetlačí hráče ve vymezených pravidlech a prorazí i skupinou lidí.. Oba mě v pes přípomínají spíše Ronalda, který ale v PES opět není schopen předvést jeho pohyby a kličky.. Prostě téměř naprosto dokonalý fotbalista, který dokáže hrát od hrotového útočníka až po obránce musí ve hře ve všech bodech opravdu vyčnívat .. V pes neexistují přírodní zákonitosti výšky, váhy a svalové hmoty, které fifa podávála bravůrně již minulý rok a evoluce pozitivním směrem proběhla i u ročníku 10.. Na to je navázaná další třicítka atributů u jednotlivého hráče, jako vyčerpanost, zranění, forma, technické schopnosi a další, které jsou pak ještě vynásobeny 22 hráči na place, taktikou, štěstím, počasím atd. To jak z hráčem naložíš v zápasu záleží hlavně na tobě. Nicméně tvé možnosti jsou redukovány tím, co se před hráčem děje. Každopádně projít přez hráče, najít prostor ve velkém vápně a prosadit se je velké umění.. Nikdy ti nemůže dojít k naprosto stejné situaci, protože jak jsem již výše napsal, hru ovlivňuje desetkrát více faktorů, než u PES 10.. Myslím že na téma stejných situací jsem ti dost vyčerpávajícím způsobem odpověděl. Nyní bych tě rád ještě usměrnil v jednom bodě. Konkrétně ty přihrávky na nohu a trojuhelník.. Představ si, že by v PES byla možnost plně manuální přihrávky, přihrávky do běhu, centru, centru do běhu a střelbu.. Nebylo by to krásné? Já jsem to očekával u PSA každým rokem a stále jsem se nedočkal.. Přez to vše tě musím o jednom faktu radostně informovat.. Ve Fifě tohle jde. Vše můžeš hrát od automatického systému, který rozhoduje o kvalitě jednotlivých kopů z atributů. Semi-auto který je asi to, co by sis představoval. Až po naprosto hardcore manuál, kde záleží na nasměrování, načasování a délce a počtu stisků. Samozřejmě stále záleží na atributech, nicméně nasměrování a načasování kopu je opravdu velmi obtížná věc, při které člověk používá mozek (super počítač) a je jen velmi obtížné tuto funkci propojit z gamepadem přez dvě dlaně z deseti prsty).. Takže o čem to tu vlastně hovoříš? Srovnáváš PES 10 z PES 9, nebo z FIFOU na PC? Nevím, každopádně jedno vím jistě.. Ke konzolové verzy hry si se určitě nedostal a jediné co ti mohu doporučit je mazat pro nejlepší fotbálek od dob PES 5 a 6.. 

0/0
4.1.2010 0:50

Host

Re: Re: PRO EVO 201O

možná jaxi zmínil neexistjící zákonitosti viz výška váha to tam teda je ale rozhoduje tam ještě timing výskoku a kdo má lepší pozici na letící balón. Ve fifě ti každej zpracuje skoro jakoukoli přihrávku jen tak, v PES a ve skutečnosti takhle fotbal nevypadá jestli sis všiml. Prostě když se podívám na reálnej zápas tak je to blíž k pro evu než k fifě nemám na mysli grafiku ale o průběhu. co se týče triků je pro evo hardcore ve fifě je to pro blbce nicméně zkoušel jsem fifu na manuál a to je fakt síla ani já tak dobrej nejsem a to jsem docela dobrej;-D ale ani tato hardcore výstuž mi nedovolila abych koupil fifu zůstal jsem u psa a jsem rádR^

0/0
18.1.2010 17:16

Host

Re: Re: Re: PRO EVO 201O

Predem bych te rad upozornil na jeden detail.. Pokud se ti zda, ze hraci spracovavaji rychle tak si stahni rychlost zapasu na minimalni, myslim ze by ti to mohlo vyhovovat.. Jinak se staci podivat na to, co bylo napsano pred tebou.. PES je arkadovej fotbal.. Nikdy tato hra nemuze mit k fotbalu blize, kdyz uz ctvrtym rokem absolutne postrada jakejkoliv koncept. Konami absolutne nestiha implemntovat novinky.. Neevoluje, kazdy rok se jen snazi najit nejakou novou cestu, protoze kazdej rok si uvedomuje, ze to proste neni ono.. Jestly je fotbal to, ze se mic cvrnka pred hracem (a to vyhradne po zemi) a ten hrac v podstate musi porad behat, nemuze zpomalit na rychlost chuze, nemuze si mic predkpnout, nedochazi k nahodnym odrazenim mice, nedochazi k preciznim soubojum telo na telo v zavislosti na atributech hracu..  Tohle jsou veci, ktere jsem pozadoval od PES 6 kde se dokonce mnoho z techto vecich nachazelo.. Pak se ale preslo na novej Engine a tyhle veci byly pryc.. Nyni tyto veci v PES nefunguji.. Proste je to na to same brdo.. Nevidim rozdil mezi Kuytem a Gerrardem, nevidim rozdil mezi Skrtelem a Royem Ferdinandem, nevidim talent zaloznika Ardy (Galatasaray Istanbul), nevidim Messiho, ktery diky jeho rychlosti, spracovani a prehledu vyhral zlatou kopacku.. Cristiano Ronaldo a Kaka? Zapomente na tyto hrace v PES, protoze jsou si v PES podobni jako vejce vejci.. A mohu pokracovat donekonecna.. Budu mluvit o tymu, kteremu fandim a tim je Liverpool. Kde vim, ze Kuyt je vyborny v hlavickovych soubojich, Gerrard je silovy zaloznik, ktery si telem dokaze udelat prostor, Torresovi staci chvilka nepozornosti v obrane, jeden milimetrik prostoru a je zle.. Kridlovy obrance Johnson, ktery dokaze vyvest mic z obrany diky jeho skvelym vlastnostem s micem.  Ale treba i Voronin, ktery se dostane do spousty sanci, ale jeho strelba i prihravka je bohuzel hodne slaba.. Babel, ktery je takovej vsestranej hrac, Aqualiny, kterej je naprosto briliantni v hlavickovych soubojich.Co je na fife super je prave ta moznost jak postavit tym.Kde v FA cupu nasadite proti Millwall Voronina s Babelem a chapete, ze i to staci na tento celek, nicmene, pokud neni forma tak Vas i tento celek muze potrapit. V semifinale proti tobe nastoupi Chelsea a vis, ze to bude peklo. Snazis se co se da udrzet Osobku na Drogbovi, ktera se ti uspesne dari, v osumdesate minute vedes 2:0 a pak to prijde.. Chelsea priklada do parniku a drti te a ty jen branis, zakopavas, Drogba ma dve sance a je 100 stoprocentni..

0/0
27.1.2010 2:19

gisopo

Re: Re: Re: Re: PRO EVO 201O

hezky si mi tu vypsal schopnosti hráčů ale musim podotknout že pro evo2010 si hrál tak možná 10minut jinak nevim kde si přišel na to že hráč nemůže s míčem jen chodit to by bylo fakt smutný kdyby to nešlo :) jinak si nemysli v Pro evu má taky každej asi okolo30 atributů a je znát každej a né jak to píšeš jako by byli všichni stejný nebo podobný to je úplná ale úplná blbost. Mezi hráčema je obrovskej rozdíl v hratelnosti obránci jsou pomalejší ve zpracování jsou víc nemotorný pomalý kličky neuměj si dobře předkopnout míč atd atd všechno je to v atributech. " nevidim Messiho, ktery diky jeho rychlosti, spracovani a prehledu vyhral zlatou kopacku Nevidim rozdil mezi Kuytem a Gerrardem, nevidim rozdil mezi Skrtelem a Royem Ferdinandem"  kámo ty ses do toho příspěvku tak položil až si úplně oslepl;-D já teda vidim a vim když běžim s Messim proti obráncům co si všechno můžu dovolit narozdíl třeba od Wallcota kterej je sice taky dost rychlej ale technicky se Messimu nevyrovná a hlavičkový souboje jsou hodně znát stačí když hraju s Kollerem a nebo proti  Italii Tonymu. Podle mýho si Pro evo ani pořádně nehrál a snažíš se mi tu  navykládat pár dezinformací ;-D je dost lidí co si nemůže zvyknout na to pomalejší tempo hry kdy byli zvyklí dát si 5,6,7 přihrávek a hurá na střelu jako v pes09 ale teď je to 10,15,20 aby z toho byla dobrá šance

0/0
1.2.2010 4:09

Host

c

Je na fifa 2010 česká liga? Je na PES2010 česká liga? dík

0/0
31.12.2009 1:18

Host

Re: c

Fifa má Českou ligu.. Pes né.

0/0
31.12.2009 9:38

Host

PS3 - pes2010

mam cca mesic ps3..minulych pet let jsem na sve oblibene ps2 nehral skoro nic jinyho nez PESko..takze tenhle rok jsem se tesil, az si konecne poradnej fotbalek zahraju na novy masince..ale ted si rikam, co to je za hnus? jasny, mozna pes2010 vypada realne, ale kam zmizela hratelnost a zabava? kdyt ta hra je neskutecne pomala, hriste spis ctvercovy, zapasy mne nebavej, vypinam to po dvaceti minutach..kazdopadne pomalu zacinam uvazovat o fife..

0/0
28.12.2009 17:26

Host

PES

PES 10 jasný král VVV grafika fify 10 na pc je ohavnost a hratelnost ještě horší RvRvRvRv

0/0
21.12.2009 15:42

Host

Re: PES

Další dement.. Mluví se tu o PS3 verzích..

0/0
21.12.2009 17:07

Host

Re: PES

Běž si hrát ty dvě arkády na PC ;).

0/0
21.12.2009 19:53

Host

Můj názor

Vůbec se mi tato recenze nelíbí, ve spoustě věcí nemá recenzent pravdu a v některých s nim jenom nesouhlasim, ale každej má jinej názor, mně se třeba letošní PES líbí opravdu hodně, protože je to fakt o krok blíž k realitě, zatímco Fifa směřuje spíš k arkádě - fyzika míče je za normálního počasí jako by pršelo, ty triky sou taky dost přehnaný atd.... Ale s nikím se nechcu hádat, já hraju obě dvě hry a sem spokojenej ;-)

0/0
21.12.2009 15:18

reactt

Tak ale už definitivně..

Se na to podíváme..

http://www.youtube.com/watch?v=jmyAnPSODDY&feature=related

Takže kdo mě chce po tomto videu tvrdit, že je PES lepší, tak ať se rovnou staví u Psichiatra.. Fotbal o kterém to všechno je existuje jen ve Fifě.. PES se maximálně snaží dohnat fifu, ale hodně uboze.. ;-) A vy PC hráči se vůbec nevyjadřujte.. Tahle recenze je o konzolové verzy, né o PC..

0/0
17.12.2009 12:36

Host

Re: Tak ale už definitivně..

je vidět žes to Pro evo 2010 ani nehrál, každej čumí jenom na videa a pak porovnává, zkus si to zahrát jestli to zvládneš....

0/0
21.12.2009 15:28

Host

Re: Re: Tak ale už definitivně..

PES 10 jsem si koupil hned jak vyšla.. Protože ač se to nezdá, tak jsem byl velkým fanouškem PES a předešlé ISS PRO.. Poslední díl PES 6 byl nejlepším fotbálkem a stále je to výborná hra.. To co následovalo po něm už je jen k pláči.. Přijde mě, že se hodně lidí, kteří dříve dělaly na PES přestěhovalo k EA.. Někdo tady psal o těch možnostech, které fifa skýtá.. Prostě v Pes jsou jen tři rychlosti běhání.. Nemůžeš si krýt míč.. Pořád musíš někam utíkat.. Pořád člověk drží sprint.. Ve fifě si krásně kryješ míč.. Práce s míčem je rozdíl asi jako mezi 2D (PES) a 3D (FIFA).. PES je dobrej jen kvůly třem věcem.. Cutscenes, Europa League a Champions League. To ale ze hry nedělá lepší. Tenkrát byl PES uplně bez licencí, znaků atd. A přesto jsem ho miloval.. Časy se ale změnily a to na co lákala konkurence nyní láká Konami.. Lidi kteří nyní preferují PES by tehdy na PES ani nešáhly.. Takže asi tak..

0/0
21.12.2009 17:17

Host

PES 2010 vs. FIFA 2010

Zdravím všechny fotbalové fanatiky8-o a také kritiky;-O obou fotbalových simulacíEU. Člověk který psal tuhle recenzi je těžký příznivec konkurenčního simulátoru FIFA. Hratelnost posledního dílu je oproti předchozím PES více než slušná. Hratelnost u každého hráče je podstatně jiná. Už tím jak zpracovává míč, jak rozehrává a jak dokáže vystřelit na bránu8-o. Když jsem začal hrát nový díl, zprvu jsem si řekl, že je to pěkný odvar. Ale po sehrání pár zápasů a vyzkoušení multiplayeru jsem musel změnit názor. Hra poskytuje skvělý herní zážitek, ikdyž chybí pár licencí a zvuk není dokonalý. FIFA se od dob svých začátků také hodně změnila a je obrovským konkurentem PES, ale pořád bude až na druhém místě. Ať si kdo chce co chce říká, ale PES je průkopníkem nejlepší fotbalové simulace za posledních pár letR^. FIFA 2010 mi momentálně spíše připadá více jako fotbalový manager:-P.

0/0
14.12.2009 16:26

Host

Re: PES 2010 vs. FIFA 2010

Naprosto s tebou souhlasím.. Ale tady se lidé baví o konzolových verzích.. A tady je jasným králem FIFA.. Hau

0/0
14.12.2009 16:33

poctivý pravicový milion

Re: Re: PES 2010 vs. FIFA 2010 - PES vítězí hratelností

FIFA rozhodně není jasným králem na konzolích. To samé bych mohl říct o PES 2010. Loni bych to o PES říct nemohl, to souhlasim, ale letos je PES zase ve formě a kdo tvrdí, že fífa mu natře, tak nikdy PES pořádně nehrál.

0/0
17.12.2009 11:09

Host

Re: Re: Re: PES 2010 vs. FIFA 2010 - PES vítězí hratelností

Mě spíš přijde, že PES komunita je tak natvrdlá, že i po video snímcích tu Fifu prostě nezkusí.. Nebudeme prebtat.. Začnu fakty..

1) Fifa má vahy a sílu hráčů.. Tj. Drogba je prostě drogba a klidně od sebe odhodí hráče 2m.. Pokud do sebe hráči začnou vrážet, tak vznikne hromadná kolize a nikdo neví jak z toho vyjde..

2) Míč a práce s ním.. Tady je prostě FIFA uplnej král. Kde si můžete vybrat, jak chránit míč, jestly stát s míčem proti hráči, nebo si ho chránit tělem, obhodit si hráče, dělat úkroky atd. Můžete si zvolit kam přesně míč přihrát.. V Pes akorát mačkáte tlačítko a ještě to vypadá ohavně. Centry to samé, prostě chci to na lajnu, dám to tam, chci to na pencku, dám to tam, na zadní tyč atd. Prostě tohle není, že jen zmáčknu a ono se něco stane.. O tom fotbal je a to prostě v PES vůbec neexistuje.. Tam se prostě ovládá páčkou a neustále se musí držet sprint.. Ve fifě je cca 10 rychlostí běhaní, 360 osa ovládání..   A to už vůbec nemluvím o kličkách a různejch akrobatickejch kuriozit, kterýma fifa jen září a pes to vůbec ani nemá..

4) Rozměry hřiště jsou v PES absolutně nesmyslné.. Šířka hřiště je skoro stejná jak délka.. Nechápu, ale opravdu nechápu Seabase (asi už je opravdu děda a oslep nebo co..)

Pro koho tedy PES je? Pro lidi, kteří si svátečně zahrajou fotbal na konzoly a rádi si třeba dají zápas s lidmi, kteří vůbec nehrají.. Pak je to docela sranda. Ale pokud člověk u fotbalu na PS3 tráví nějakej čas, tak ho prostě PES dříve nebo později omrzí.. Není se tam co učit.. Taktiky, kterými se PES vytahuje, FIFA vlastní již druhým rokem.. FIFA je prostě uplně jiná liga, liga pro Hardcore hráče..

0/0
17.12.2009 19:37

Host

Re: Re: Re: Re: PES 2010 vs. FIFA 2010 - PES vítězí hratelností

Svatá pravda. Unavoujou mě lidi, který zapnou fifu na PC a hodnotěj konzolový verze. Neřikám, že je to případ tady borce, mluvim obecně. PES má pro mě spoustu chyb, který fifa NG (Xbox + PS3) prostě nemá. Navíc parádní manager mode. Na PC ať si lidi klidně hrajou co chtěj, fotbal dneska nedostanou. Koho ale PES baví, ať si ho hraje, je to dobře ;). Tisíc jazyků tisíc chutí, fifa forever :).

0/0
21.12.2009 19:51







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.