Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

V české RPG Inquisitor budete upalovat kacíře

Hra zaujme především herní veterány, ale ani ostatní hráči nemusí hned ohrnovat nos.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

BartSilver

Nechápu vás

Všichni nadáváte na špatnou grafiku, zdlouhávé texty a špatný bojový systém. Ale koukněte na www.inquisitor.cz. Jsou tam napsány 4 hodnocení recenzí. Nejhorší je 76%. A teď řeknu něco k vaašim stížnostem.

Špatný bojový systém: Tahle hra je o příběhu a ten je v porovnání s ostatními hrami vynikající. Boje jsou někdy nudné a kdyby jich bylo míň, asi by to nikomu nevadilo, ale když se do toho pořádně "zažerete", je vám to úplně jedno.

Zdlouhavé texty: Bez nich by to byla nuda.

"Špatná" grafika: Tohle je to vůbec nejhorší co můžete napsat. Diablo 2 se taky všem líbilo a hraje se do teď. Podle mě je práce na grafice znamenitá. Takhle si představuju RPG z temného středověku. A řekněte si upřímně, chtělo by se vám hrát Inquisitora s grafikou například Titan Questu? Jak by asi Inq. vypadal na                 Cry Engine 2. Chtělo by se vám takovou hru hrát? Mě teda NE. 

0/0
27.2.2010 21:09

Daryl Walker

!

Já to koupil za 600 a prodal za 150. Fakt dobrej kšeft ;-O!

Kdyby tam nebyly souboje, tak by to jako adventura šlo, ale takhle ne ;-€!

0/0
1.2.2010 9:34

sajmoska

Fakt Lamovina

Takhle strasny ovladani jsem snad nezazil, jednou kliknete levym tlacitkem na potvoru, zacnete bojovat, z repraku se linou zvuky jako kdyby nekdo rozepinal zip u bundy, podruhy kliknete pravym tlacitkem jako kouzlo a vase postava se natoci uplne na druhou stranu, stoji a nic nedela. Po nekolika pokusech hrani jsem to vzdal, odinstaloval a hru uz asi nenainstaluju, vyhozenych 7kil oknem. Chapu, ze nebyla vydana DEMOVERZE. Tahle hra by byla asi lepsi jako GAMEBOOK s obcasnymi obrazky. Kdyby byly recenzenti BW objektivni, tak by rozhodne tato hra 79% nedostala, že by podpora kamarádů?? Grafiku by ani nevadila, nedavno jsem si zase po letech zahrál a dohrál FF7 a paráda. nechápu tak dobré hodnocení..

0/0
31.1.2010 23:03

Host

zkažené ovoce

nekolikrát jsem se pokoušel hrát,, ale nedokázal jsem ..

nebudu popisovat, jak hodně příšernou grafiku hra má jelikož je prostě to nejhnusnější co jsem za poslední dobu viděl... a to zahrnuju i textovky :)

příběh ? středně slabý bez zlomového nápadu ... bohužel samotné dialogy i interface jsou tak špatně provedené a přehuštěné že člověka nutí obsah proklikat a nečíst... bohužel

klady se sem nevejdou bonusweb mne buzeruje ze je text moc dlouhy tak jsem je smazal ..

Pán prstenů režie Troška

0/0
24.1.2010 18:03

Host

Souhrn

Jak to tu tak všechno čtu, došel jsme k názoru, že tuhle hru měli spíš udělat pod infinity enginem Balduru, protože BG2 je pro mnoho lidí stále nepřekonaným vrcholem RPG a jediné s čím přišli tvůrci Ingizitoru je vlastní(a pochybuji že lepší)soubojový systémem a děj. Nebál bych tvrdit, že bandička nadšenců (kodér, scénárista, grafik a tester) by dali za rok do kupy mnohem úspěšnější projekt.

Předpokládám že tahle hra bude pro vetšinu majitelů stejným sklamáním jako Konung

0/0
18.1.2010 15:35

Host

Re: Souhrn

Jo tak něco podobného v infinity enginu s herními principy Baldurů... za to bych jim asi zlomil ruce, jak bych jim to horlivě s těch pařátků vyrvával. To by bylo super!

0/0
18.1.2010 18:09

Host

Inquisitor

Uz pomerne dlouho jsem necetl v diskuzi na nejakou hru takto rozporuplne nazory co do jejich pripadnych kvalit ci nedostatku. No, v kazdem pripade za sebe urcite hru vyzkousim (skoda ze nevyslo demo :/), ale az bude tak na 3 stovkach ci prilozena k hernimu casopisu. Prave  ty "tuny" herniho textu me na ni lakaji nejvice, poradny, temny, hutny pribeh na zimni vecery to mam rad.

0/0
5.1.2010 14:41

Host

d

hra je založena na tom v čem bylo diablo II špatné .. diablo I forewer

0/0
4.1.2010 20:07

Host

odpor

srovnání s diablem je asi opravdu nejbližší .. nicméně pred několika lety diablo mělo lepší grafiku než tohle ( 8 pohledů na sprit je hnus ).. ale nebudu povrchní... Hra obsahuje veliké množství textů nejsem liný číst, ale tady jsem se při čtení opravdu přemahal .. celkem jsem se tešil na neco podobného, ale tohle se nepovedlo

0/0
4.1.2010 20:04

Host

Re: odpor

JA SE DA SROVNAVAT AKCNI HRA S PRVKY RPG DIABLO S RPG HROU JAKO JE INGUISITOR TO PROSTE NEJDE S DIABLEM SI TO NENI BLIZKY ANI NA MILE

0/0
6.1.2010 9:16

Host

Re: Re: odpor

kua sem nechtel psat s capsem

0/0
6.1.2010 9:16

Host

Re: Re: odpor

to ne... je to mnohem hnusnejsi a nežářivné :-/

0/0
24.1.2010 17:24

Host

hm tak recenzent kecá

na výpravy sice je potřeba koupit batoh léčivých lektvarů, ale nákup nezabere víc než 1-2 minuty, stačí u prodejce v "inventáři" zamáčknout ikonu koupit a pak jen stačí klikat na vybraný lektvar a ten už automaticky skáče do batohu...je ale pravda že člověk si toho hned nevšimne a třeba já osobně jsem taky Hilbrant a okolí prošel s tím že jsem každej lektvar musel koupit "ručně" tzn. přesunout myší do inventáře...

0/0
3.1.2010 9:47

Host

Nízká úroveň

I když to všichni neustále omlývají, tak i já musím ohodnotit grafiku jeko vysoce nedostačující. Navíc je trochu zavádějící srovnávat hru s diablem když je dělí rozmezí tolika let.

Kdyby by měla hra úroveň zpracování alespoň jako Lionheard tak to mohlo být o něčem ÚPLNĚ jiném. Hlavně animace postav působí naprosto strašně, něco tak děsného jsem neviděl ani u Diabla jedničky který je na mnohem vyšší úrovni než Inquisitor.

Lepší mapu oblastí bych sám nakreslil v malování což je taky docela smutné a texty ačkoliv jsou dobře napsané, jsou naprosto příšerně uvedené. Barvu, velikost i podložení měli zvolit úplně jinak.

.Jestli si toto opravdu zaslouží hodnocení 79 % ( což je jen o bodík méně než například Dragon Age ) tak by autor měl znovu projít všechny své recenze za posledních 10 let.

Někdo mi bude oponovat s tím že jsme v dnešní době všichni příliš závislí na dobré grafice a nedokáže ocenit dobrý příběh nebo něco takového. Na to vám můžu odpovědět jediné. Ani sebe lepší příběh nedokáže obhájit příšerné zpracování a hratelnost. Když už bych tam moc chtěl něco z dobrým příhěm tak si raději místo Inquisitora přečtu nějakou knížku.

0/0
22.12.2009 13:56

Host

Re: Nízká úroveň

Priserna hratelnost ? to si nemyslim hratelnost je super. Zpracovani na tenhle typ RPG dobra tohle by 3d zmrsilo a kdyz sme u Lionheartu tak tam zpracovani je na dost podobny urovni jenom Lionherat me nejak prestal bavit. Jeslti chcete neco rozsahlyho tak zkuste 8 bitovy Tir na nog, Dun Darach a neco Heavy on the magic tam nikdo uz nebude ani vedet ktera bije

0/0
22.12.2009 21:11

Host

Re: Re: Nízká úroveň

Jen si napsal Tir na noga a vybavily se mi nádherné vzpomínky na nekonečné bloudění obrovskými prostory. Na tehdejší dobu výborný nápad s otáčením postavy atd...Kdo hráli ví...:-)

Co se Inquisitora týče, rozumím rozpolceným názorům. Sám jsem byl překvapen, jak mohlo tohle dílo spatřit světlo světa v dobách plné 3D her a ještě po lidech chtít, aby se za něj platilo tolik peněz. Na druhou stranu skalním fandům RPG to vadit nebude. Sám hltám děj a jestli se postava pohybuje prkenně nebo naprosto realisticky neřeším. Na Systém dialogů si lze dle mého názoru rychle zvyknout, jen jejich zhoršená čitelnost ve vysokém rozlišení člověka zamrzí.Takže za sebe říkám, že jsem za tuto hru rád, jen těch peněz za ni mohlo být míň.. ;-)R^[>-]

0/0
22.12.2009 21:51

Host

Re: Re: Re: Nízká úroveň

a jeste prihodim typickej priklad maximalni hratelnosti s minimalnim zpracovanim CHAOS the battle of wizards dokonale to dilo

0/0
22.12.2009 22:41

Host

Re: Nízká úroveň

Grafika odpovídá hře tvořené 10 let, mně osobně se však líbí. Zatím bych  vytkl dvě věci:   slabá mapa a   neskutečně velké kvantum dialogů, které většinou odklikám, a pak si v poznámkách přečtu, co jsem se vlastně dozvěděl (výtah). 

0/0
26.12.2009 21:23

Host

Grafika

Zase budu roztahávat grafiku. Hráli jste někdo diablo? Určitě všichni co jste tady. Bavilo vás že? A mělo tak úchvatnou grafiku? NE. Diablo 2 LoD se hraje i teď úplně běžně i přes battle.net i přes to, že je 8 let starý (myslím datadisk). Má snad moderní grafiku? Ne. To byste chtěli radši rubačku s grafikou na CRYenginu, která je úplně o ničem a není důvod i hrát?

0/0
20.12.2009 12:23

Host

je to dobre, ale..

Hra je to skvela, ale proc nemohli tu postavu trosk ulepe rozpohybovat? Graficky styl se mi moc libi, ale ty animace chuze a boje jsou opravdu k placi, je to jak sledovat loutkove divadlo. Co me u hrani Inquisitora drzi jsou rozhovory a vysetrovani. Boje beru jako nutnost a osobne bych radsi, kdyby jich bylo dvakrat mene. Takhle to hraji na easy aby utikaly co nejrychleji a nezdrzovaly od lepsich veci na hre...

0/0
17.12.2009 14:39

Host

skoda

no mna to teda asi nelaka... Ja si myslim, ze mali pockat, zohnat sponzorov a prekopat tu grafiku aspon na uroven Dungeon Siege 2... Henta grafika je len klin do hrobu inak mozno dobrej hre, ale asi len pre hardcore hracov! Keby grafika vysla na dnesnej urovni a vyvazili by hratelnost, tak by z toho mohol byt aj slusny konkurent Diabla III, ale takto to uz je len z nudze cnost... Radsej si druhy krat zahram Sacred 2, alebo Titan Quest. Teda, nez dohram skvely Torchlight...

0/0
16.12.2009 11:29

Host

Re: skoda

Si mimo, človeče, pretože to čo si tak pracne vymenovával sú akčné RPG (diablo klony ak chceš), čo je úplne iný žáner. Toto klasiké hardcore RPG zamerané na príbeh, teda herný systém, vzhľad aj zážitok sú aj majú byť úplne iné.

0/0
16.12.2009 21:14

Host

Re: Re: skoda

Souhlas. Ttitan quest, Diablo, dungeon siege, torchlight...všechny akční hry, který zaplevelely rpg žánr. bohužel ;-O

0/0
17.12.2009 12:37

Host

Problém ve hře

Zdar, hra mi přijde hodně zajímavá, bohužel se mi vždy ve hře objeví kolem postavy černý čtverec, stejně tak i v místech, která nejsou prozkoumaná. Změna rozlišení nepomáhá, nevíte, co s tím?? Diky

0/0
15.12.2009 21:23

Host

Re: Problém ve hře

čus, projdi si diskuze na ofiko stránkách inquisitor.cz v sekci technické problémy. Hodně se to tam řešilo, určitě najdeš radu. Je to někde ve starších přízpěvcích. Bohužel, hra je kapku špatně optimalizována a jedny z nejrozšířenějších karet NVIDIA s ní mohou mít problémy. Tedy počítám s tím, že máš NVIDIA. Třba na radeonce to běhá v poho.

0/0
15.12.2009 22:18

Host

Re: Re: Problém ve hře

Jo, děkuju. Stačilo stáhnout ten nejnovejsi nvidia pack a bezi to v pohodě. Hra mě docela chytla, jen mě štve že je to takové zdlouhavé, než někam postava dojde, než si s někým promluví atd...jinak rozhodně kvalitní rpg

0/0
15.12.2009 23:29

Host

Grafika je pekna

Uz vickrat jsem cetl variace na tema "hra ok, jen ta grafika...". Asi uz jsem stara struktura, ale me se ta grafika libi... Malokdo uz asi zna ci hraje opravdu klasicka RPG, ktera mela o peknych par trid horsi grafiku nez Inquisitor... Tady je pekna detailni kreslena grafika... Lidi jsou strasne rozmazleny...

0/0
15.12.2009 21:16

typeonegatigve

Re: Grafika je pekna

Naprostej souhlas. Mě se grafika taky líbí a lidi sou opravdu dneska rozmazlený, hlavně ty mladší hráči, co nad tim ohrnujou nos:D Ale tak oni za to nemůžou, holt vyrůstali v něčem jiném. Každej správnej pařan by ale měl brát ohledy na jiné faktory a ne jen na grafiku.

0/0
15.12.2009 22:20

Host

Re: Grafika je pekna

Taky musím souhlasit, po první zapnutí jsem byl mile potěšen, na těch obrázcích na webu to nevypadá tak dobře jak na mém monitoru, vše je krásně kreslené, prostě paráda.

0/0
17.12.2009 11:42

Host

LOBOTOMIE

Je to herni LOBOTOMIE !R^

0/0
15.12.2009 13:51

Host

Dojmy

Mno..tedy taky se podělím o dojmy z hraní..tedy hraju to asi 3 dny a zprvu docela nadšení (i díky tomu že je to česká hra atd.) Po delší době zjišťuju, že bude brzo uninstal protože: systém boje stojí opravdu za houby, aktivní pauzu tam fakt chybí, obtížnost je dost nevyvážená, skoro pořád load, hraju za mnicha ketrej má být (jak sem pochopil) nejvíc magicky zaměřenej, ale průser je to, že prakticky žádný kouzlo nefunguje a to jedno útočný co umím se chytne tak z 1/3, ostatní podpůrný jsou dobrý, akorát je nemůžu sesílat na sebe a partáky taky nijak neovlivní, kdo proboha vymyslel to ničení zbraní?? vlítnu od kováře s opraveným mečem na skřeta, dvakrát s ním mávnu, ani ho netrefím a už je zase rozbitej, tak přehodím na sekerku a to samí..když už to teda ve hře je, tak at to platí i u nepřátel, protože takhle je to dost nereálný a nefer, grafika mě nevadí, podle mě je 2d u rpg výhodou, ovšem prodávat to za 600,- mě nepříjde správný protože hra bezesporu zastaralá je tedy souhlasil bych spíše s rezenzí  z tscali= pro běžného hráče tak 50% pro hardcore těch 80= ale s tím, že musejí ledacos překousnout..je to škoda, protože hra má velkej potenciál, ale tohle mě dost odrazuje..pro připadný reakce BG, icewd, fallout, nevery mám dohraný.

0/0
14.12.2009 23:17

Host

Re: Dojmy

A co ze mas dohrany BG atd? Evidente ti to u Inquisitora moc nepomohlo..a ver tomu nebo ne sou lidi co to dohrali..i za mnicha..

Tahle hra nejen ze hur vypada ale taky je jeste navic tezka..v dnesni dobe pro vetsinu lidi velkej problem..ale ten kdo Inquisitora dohraje na nej jen tak nezapomene.A hodnoceni?.Pro dnesniho beznyho hrace tak 10%,vetsina z nich neumi ani pouzit alt pro zvyrazneni predmetu a sou naprosto vydeseny kdyz umrou a je game over..to neznaj..dneska se umirani a game over moc nenosi.Skvele se bavim zoufalejma reakcema hracu..ted je videt kdo je hrac a kdo casual..;-)

0/0
15.12.2009 3:20

Host

Re: Re: Dojmy

Rekl sve dojmy z hrani hry a okamzite ho odsuzujes a pomlouvas? To jeste horsi nez zoufaly reakce hracu, jak tu popisujes, pak je videt kdo je charakter a kdo casual..;-)

0/0
15.12.2009 8:03

Host

Re: Dojmy

Mno tak po pár dnech reaguju sám na sebe...už sem chvílí váhal jestli to má smysl ještě hrát, ale dal sem inquisitorovi ještě šanci a musím říct že sem rád, protože od určitýho levelu se to zlomí a postava už není takovej sráč, kterýho sejme každej smradlavej skřet, rovněž sem pronikl do principu hry (kouzla, atd) a ted mě hra neskutečně chytla a musím říct že to opravdu stojí za to..takže opravdu doporučuju k zahrání, jen si musímte protrpět trochu drsnější začátek. In the name of God!!

0/0
16.12.2009 14:26

Host

Zoufalci :D

Každý kdo tu křivě ukazuje prstem na grafiku je zoufalec ať si říká co chce. Jste normálně rozmazlení ;-D;-D;-D;-D

0/0
14.12.2009 17:45

Host

Re: Zoufalci :D

Říkal jsem si, že češi nejsou tak rozmazlení jak třeba amící a na grafice jim nebude tak záležet,ale vy jen potvrzujete,že jste rozmazlení jako celý světa,škoda nás.

0/0
14.12.2009 21:07

Host

LOBO

LOBO je nejlepsi!

0/0
14.12.2009 15:42

Host

to je hnus velebnosti.

pytlovina to muzou hrat jen uplni tragedi.Rv

0/0
14.12.2009 15:32

Host

Re: to je hnus velebnosti.

;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D, Pán se vyzná ;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D

0/0
14.12.2009 17:42

Host

Re: Re: to je hnus velebnosti.

to si pis.ja zato nemuzu ze si asi nic lepsiho nehral:-)

0/0
14.12.2009 18:59

Host

Re: Re: Re: to je hnus velebnosti.

Pojď, zahrajeme Dungeons & Dragons, nebo Dračáka, tam ti ukážu grafiku která,je ta nejhezči ze všech.

0/0
14.12.2009 20:59

typeonegatigve

Re: Re: to je hnus velebnosti.

Další retard, co to ani nezkusil a už je chytrej až na půdu.

0/0
15.12.2009 22:22

typeonegatigve

Re: Re: Re: to je hnus velebnosti.

sry, to nebylo na tebe, ale na toho nad tebou:D Kurfa registrujte se, mě deptá furt číst Host Host Host:D

0/0
15.12.2009 22:23

Host

Re: Re: Re: to je hnus velebnosti.

Určitě toho má nahráno více než ty :)

0/0
17.12.2009 10:37

Host

video

Gameplay video

http://www.youtube.com/watch?v=XvLmyKDPO_o

0/0
14.12.2009 12:35

Host

teenKiller

Tak mě tak napadá, že tohle je vlastně takovej zabiják teenagerů. Představte si, jak musí chudák nevybouřenej chlapec sedět a pozorně pročítat všechny rozhovory, mnohdy zpětně prolejzat poznámky a hlavně přemejšlet, aby ze hry něco měl...

0/0
13.12.2009 23:46

Host

Re: teenKiller

jj ;-D a navyse ked zisti, ze tam nie su palmy, ktore sa pri strielani rozpadavaju a navyse ono tam ani nie su realne zbrane ako v CS-ku!!! to zase vyrasi 10% pupakov viac ako v bezne dni

0/0
14.12.2009 10:56

Host

Re: Re: teenKiller

aha a skama to vis ty ze muzes rozstrilet palmy hmm? hral si urcite Crysis co? a ted tu zesebe delas ze sileneho Intelekta dospelaka ze jsou to hry pro deti se prober ty jeden blbe,jeste k teto hre podle grafiky to vypada ze to nestoji ani za stazeni ap ro vsechny nejsem teenager je mne 27 roku.R^

0/0
14.12.2009 12:57

Host

Re: Re: Re: teenKiller

Tvůj projev rozhodně neodpovídá projevu 27 letého člověka.

0/0
14.12.2009 14:28

Host

Re: Re: Re: Re: teenKiller

tvuj nazor mne je u prdele na lidi seru co si mysli............................

0/0
14.12.2009 14:41







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.