Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Nejdrsnější herní chlípník Duke Nukem se brzy vrátí. Jako národní hrdina

Trvalo to sice třináct let, ale ta chvíle se konečně přiblížila. V květnu se skutečně vrátí legendární Duke Nukem, a to ve hře, která dá vzpomenout na pět až deset let staré akce.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

PajkCZ

Všude čtu, jak nás ta hra ničím nepřekvapí

Ale to nemusí, nás překvapil už samotný fakt, že Duke žije! A co nevidět se dokonce objeví na našich mašinách. Na to se snad musí těšit každý, kdo hrál aspoň DN3DV ;-).

0/0
28.2.2011 0:25

krt3kk

DNF

DN3D byla jedna z prvnich her co jsem na PC hral, potom jsem jich hral jeste stovky, ale na na DN vzpominam a doted si pamatuju i nektery cheaty, ktery pokud se to tak da rict, zlidovely. Kdyz jsem zjistil ze DN Forever asi opravdu konecne vyjde, dostal jsem nahoraznou chut na DN3D... skoda ze se mi ho zatim na Win7 nedari rozjet :(

Na to, ze poslednich par let sem hral jen MMO, sem tam nejaky RPG nebo adventuru na odreagovani, protoze 1) neni cas a 2) me ty dnesni FPS moc nebavej... takze jestli ma bejt novej Duke ve stylu staryho, ja jsem jedine pro a nemuzu se dockat az to vyjde.

btw posledni dobou vychazi dost filmu ve stylu '80s a jsou taky mnohem zabavnejsi nez to co nam Hollywood cpe poslednich par let... to jen tak pro srovnani, ze i jinde sklizej stary znacky uspechy

0/0
18.2.2011 16:34

LoudYczech

Re: DNF

Tak ho zkus rozjet přes Dosbox. Musíš si zadat příkaz cycles 15000 možná více. Další příkat mem 32. To ti nastaví paměť. A jak namountuješ virtuální disk to najdeš na každý fun stránce o starých hrách.

0/0
19.2.2011 0:00

LoudYczech

Re: Re: DNF

Nebo vlastně spíš zkus program eDuke. Ten ti to spustí ve woknech a má to 3D akceleraci a 3D modely. To je asi nejlepší možnost ale na mém kompu to blbne.

0/0
19.2.2011 10:30

mirRa

Re: Re: Re: DNF

Dá se koupit na GOG.com (Good Old Games) - jde rozjet i na W7/64bit. Je možné, že jsem musel nastavovat nějaký režim kompatibility nebo tak podobně, ale jede to.

0/0
21.2.2011 10:41

pablo_arospede

parafráze

Ostatně, v to, že se David Sillmen stane objektivním autorem, jak měl cca před

deseti lety v plánu, doufají jen nenapravitelní optimisté. :-/ Rv

0/0
18.2.2011 13:59

Ten kdo viděl dozadu

Shake it baby

Když vynechám nostalgické řeči, které již byly 100x zopáknuty a klidně bych je zvopáknul, tak ta hrá má něco co dnešním hrám prostě chybí. Takový jednoduchý až primitivní smysl pro humor. Nadsamec který zachranujě Zemi kde si chtěj emzáci "natankovat" ženský je docela úsměvné. Bojuje svým egem, které si zvedá čůráním do hajzlíku, zmenšuje se do mini autíčka. Dyť to je bomba. Dnešní střílečky si co nejvíc hrají na realitu, ale je to potřeba ? Dyť to je hra od sloha hrát si. Trošku toho humoru a nereálnosti dnešním FPSkám chybí.

0/0
18.2.2011 8:20

bitkar

Re: Shake it baby

ja vidim dnesni problem v tom, ze ty 3d strilecky co si hrajou na realitu moc realny nejsou, ktaze ve finale je to bezmek. a strilecky, co jdou ciste po zabave a arkadovosti zas tolik neni. Duke bude doufam ukazkova zabavna arkada.

0/0
18.2.2011 10:26

BcJazz

Duke

Já jem doufám, že ta hra bude vypadat alespoň jako na tomto videu. DNF si koupím, i kdyby to byl šit... mám k té hře citový vztah, a to jak jedničce a dvojce, tak ještě více k 3D samozřejmě :). Chlapců a děvčatům z Gearbox věřím, umí dělat hry... jen ať ještě chvilku leští, ale i tak je tato hra pro mne jako téměř pamětníka jako dělaná :)... taků jsu dlouho hledál :D. A taky doufám, že to není poslední Duke Nukem... jak "sám" řekl ...I'll be back... (ano (Schwarzenegger to řekl jako terminator, ale Duke to řekl taky :)

0/0
18.2.2011 5:00

Mad_Igor

Dolace

Mam dojem ze by Duke mal navstivit autora, vytiahnut par zelenych papierov a zahlasit mu "shake it baby!", len sa obavam ze uz bude az druhy v poradi a autor ma uz "plne kapsy". Ergo mu asi zade raz ostane len ten "Kick some ass" Rv

0/0
17.2.2011 23:55

typeonegatigve

jsem na to zvědav

No jestli mohu soudit dle screenshotů, tak mi to graficky nepřipadá jako deset let stará záležitost. Příšerky a postavy působí docela moderně, ani okolí se nemá za co stydět, byť to není žádná bomba. Nechme se překvapit. Na jednu stranu od toho nic moc neočekávám, ale na druhou stranu doufám, že tak dlouho vyvíjená hra by přeci neměla být odfláklá. A čert vem horší grafiku, aspoň si to zahraje víc lidí s horšími stroji, tedy v případě že to bude dobře optimalizované.

0/0
17.2.2011 19:43

Falewick

Doufám že to nebude kvůli fakanům...

...všechno kostičkovaný. Já hrál DN3D v sedmý třídě, a ty smrady dneska nic nerozhází. Moc se těšim...

R^R^VR^R^

0/0
17.2.2011 18:23

holubrider

Re: Doufám že to nebude kvůli fakanům...

Jedna z věcí so se mi např libila na dead space

0/0
17.2.2011 21:05

Falewick

Re: Re: Doufám že to nebude kvůli fakanům...

To je pravda. Škoda dvojky, tu už vydali pro děti.. EA nečekala že bude DS1 moc výnosný tak nechala Visceralu volnou ruku a byl z toho úspěch. Po jedničce to začalo smrdět penězma, tak už si to pohlídali, aby náhodou nepřišli o 60 babek od malého Billyho. Škoda. Jsem v Chapteru 6 a zatím jsem se nebál o nic víc než u Bioshocku.

0/0
17.2.2011 21:13

holubrider

Re: Re: Re: Doufám že to nebude kvůli fakanům...

to je vážně škoda protože kdyby jednička nebyla taková uchylárna tak by to byl jen "suprovej surival" ,jak to nemá čim šokovat tak to neni ono ale stejně si tu dvojku skusím

0/0
17.2.2011 22:45

flames828

...

Bídný článek, ale jenom bych dodal, že DN3D měl ve své době taktéž poměrně hnusnou grafiku a ničemu to nevadilo.

0/0
17.2.2011 18:13

typeonegatigve

Re: ...

Těžko říct, grafika starého Duka 3D byla taková malovaná a komiksová. Žádná bomba to nebyla, ale na slušenějším rozlišení tehdá bylo na co koukat. Ale vemte si třeba takovej Terminator Skynet, ten byl přeci asi o rok, či dva roky starší, ale díky 3D protivníkům a termnýmu prostředí působil graficky podle mě líp, než Duke.

0/0
17.2.2011 19:46

Ten kdo viděl dozadu

Re: Re: ...

Malovaná a komiksová ? To sem hrál asi jinou hru .....

0/0
18.2.2011 7:29

typeonegatigve

Re: Re: Re: ...

Hm tak to máš blbý hochu.

0/0
18.2.2011 12:30

Ten kdo viděl dozadu

Re: Re: Re: Re: ...

Ne to nemám ty srandisto. A nemysli si, že zrovna v tomhle článku budeš z těch starších cucáku :-P

0/0
18.2.2011 13:24

Duke..Nukem

....

It’s time to kick-ass and chew bubblegum. And I’m all outta gum...;-€:-)

0/0
17.2.2011 17:17

Amoc

Jestli něco nebudu hrát kvůli grafice , tak ...

Come get some !!! ;-D

0/0
17.2.2011 16:58

Odulin

Duke

Heh, jestli mi po hodně dlouhý době bude zas u zkoušení nové hry bušit srdce, tak právě u Duka.....a za pár měsíců snad i u Diabla 3;) Tyhle značky jsou pro mě prostě lístek do dětství a mládí;) A je mi vcelku jedno jak to dopadne....

0/0
17.2.2011 16:12

bonuSSweb

:/

Tak mám takový pocit že se s duka stala věc co nikdy nechtěl. Senilní děda co má problémy s prostatou :/ bohužel.

0/0
17.2.2011 15:34

květoslav lumír

odpad

nemít to v názvu duke nukem, tak po tom ani pes neštěkne:-PRv

0/0
17.2.2011 15:08

Starochoff

Přečetl si autor recenze aspoň něco?

Teda, to je blábol, neuvěřitelný. Prý lineární střílečka ve starém kabátě. Co si autoři myslí o linearitě je vidět tady: http://www.dnfmods.com/

A dále - grafika není to hlavní pro všechny hráče. Je to s podivem, ale některé z nás na hrách zajímá i hratelnost a zábava, jako celek. Ale to už zřejmě autor recenze není schopen pochopit.

0/0
17.2.2011 12:48

Exni!to

Re: Přečetl si autor recenze aspoň něco?

souhlasim, a nahodou tak grafika neni tak spatna, moc se na to tesim, konecne neco jinyho nez debilni strilecky typu CoD a jeho kopie....Tohle bude aspon zabavna hra se smyslem pro humor, Duka se nemuzu dockat, autor clanky at si jde hrat treba Crysis.....

0/0
17.2.2011 13:33

Glock Mark XIII

Re: Re: Přečetl si autor recenze aspoň něco?

R^

0/0
17.2.2011 15:07

Aurius

čumím...

Takže po tomto představení Duka už opravdu recenze od mr. Sillman nečtu protože větší snůšku keců jsem dlouho neviděl. Spoustu komentářů tady je trefných... moderní autoheal, checkpoint, mačkání tlačítek aby se hrdina podrbal na prdeli, dějové zvraty které člověk čeká od první mise... A takový člověk ještě dopíše, že je hra zastaralá a nebude mít úspěch :D A i za cenu BANu jsem tohle musel napsat;-O!Rv

0/0
17.2.2011 11:36

Glock Mark XIII

Re: čumím...

Mám dojem, že to je ten samý člověk, co psal ty "podivuhodné" recenze do Score v polovině 90-tých let.

0/0
17.2.2011 15:06

BTJ

Kolik je autorovi?

Uznavam, ze se na duka tesim, uznavam, ze jsem pln ocekavani, takze muzu byt trochu zaujaty, ale co je moc, to je moc....... Kvalita hry nema vubec nic spolecneho s grafikou. Zminim treba blooda, ne blood II, ale stareho dobreho blooda. Duka a blooda povazuju za nejlepsi hry historie. Proc? Ne kvuli grafice, ale protoze je to hra. A o hrani jde ve hre predevsim, ne o realitu, ale o hru. Proto mi prijdou hry typu crysis naprosto nudne. Nainstaloval jsem si crysis warhead, prohlidl jsem intro a asi 5 minut hral a patrne dalsi vec, co s ni jeste nekdy udelam bude, ze ji smazu. Proc? Protoze je to nesmirna NUDA! Zavidim generaci, z ktere pochazi autor .... nepoznali poradne hry a tak jim to nevadi. Ja proste potrebuju do hry humor a co se tyce grafiky, tak marne pokusy o co nejvetsi realisticnost (napr. crysis) je jednoznacne na skodu. Nikdy to realne nebude a uz to neni hra. Proboha, hra nema byt realne, pak to neni hra!

Jinak uznavam, ze se mi ta grafika taky nelibi, doufam, ze to pujde prepnout do 320x200:)

0/0
17.2.2011 11:30

mechwarrior

Re: Kolik je autorovi?

blood je legenda :) podľa mňa žiadna iná FPS hra nemala tak nápaditých, originálnych a zábavných protivníkov a to nehovorím o prostredí, zbraniach, vynikajúcej hrateľnosti, minime skriptou ale aj vysokej obtiažnosti ... tá hra mala snáď všetko čo mi v tých dnešných chýba.

0/0
17.2.2011 12:58

BcJazz

Re: Kolik je autorovi?

Ale no tak :)... Já jsem (zřejmě) z generace jako ty... na svém počítačí mám pecky jako Blood a Unreal;-). Ale na Crysis bych tak nenadával, to byl přecijenom milník v grafice (pro mne pořád je), sice v hratelnosti nic objevného, ale řád si tu znovu zahraji... Warhead nevím, jelikož u mne s WIN7 a ATI Radeon to moc nekomunikuje (ale na plné detaily to běží asi 56 fps), spíš je problém u hry s prací s pamětí počítače..................... Ale každopádně tě chápu, sám hledám notebook, na kterém spustím všechny ty staré dobré pecky co jsem hrával :)... bohužel na mém novém PC ač za 45.000, žel bohu většinu nespustím ;-(. Chtěl bych býti zase tak mladým a pařit do rána na bratrancově kompjůtru R^V

0/0
18.2.2011 5:08

bitkar

Re: Kolik je autorovi?

tak blood byla pecka, to se musi nechat, naprosty souhlas.

0/0
18.2.2011 10:23

Bogus

Re: Kolik je autorovi?

máte recht, duke3D byl vtipnej, ale u Blooda mi tekly slzy smíchy. obě hry jsem tenkrát otočil snad milionkrát a dodneška, když si vzpomenu na ty vtípky, tak se pořád směju. v bloodu byl tenkrát dokonce texťák, kterej popisoval všechny odkazy na filmy, knížky, divadelní hry, který citoval...to se u těch současnejch tunelovek rozhodně nedá čekat.

p.s. doufám, že budou secrety a na konci levelů ratio splnění...i s časem, zlatý starý ožralecký sprinty durch levely R^:-)

0/0
18.2.2011 15:04

cinclant

To jako vážně...

...nikomu nevadí, že ty screenshoty vypadají totálně příšerně?

(A teď budu ukamenován :-P ...ale myslím to upřímně.)

0/0
17.2.2011 10:04

mechwarrior

Re: To jako vážně...

pre mladých hráčov odchovaných na CODoch ktorý v roku 1996 stláčali maximálne dve veľké tlačítka plnené mliekom bezpochyby áno  ... Oldschool hráčom je to jedno, im ide o zábavu a nostalgiu ;-)

0/0
17.2.2011 10:13

LoudYczech

Re: Re: To jako vážně...

Já jsem mladý hráč. Nic méně Duke Nukem 3d jsem zbožňoval. Hrál jsem i Atomic edition. K té grafice mám asi takový postoj. Hratelnost je bezpochyby důležitější to ano. Ale na druhou stranu. Když už má Duke stát 1399 Kč, Čili jako AAA titul. Tak by měl splňovat i určitou technologickou úroveň. Neřeknu kdyby stál půlku ale takhle... A to není případ jen Duka. To předvedl třeba i Alpha protocol. A kdyby to snad někoho napadlo tak, ne nehodlam Duka stahnout z torrentu. Hodlám ho v případě pozitivních recenzí koupit.

0/0
17.2.2011 11:37

IARK - Návnada nesprávné cenzury

Re: Re: Re: To jako vážně...

no, asi takhle - ja za nej dam 1399 ikdyby mel grafiku puvodniho Duka a v recenzi dostal 30%, protoze to je !! Duke Nukem Forever !! :-)

0/0
17.2.2011 11:45

Zakov

Re: Re: Re: Re: To jako vážně...

Souhlas. Duke Nukem 3D, serial laplink a 2x 486 dx2/66. Zabava na mnoho, mnoho dni a noci :-)

0/0
17.2.2011 20:35

Bogus

Re: Re: Re: Re: To jako vážně...

ámen bratře, čekám na to od roku 97, atomic edition beru jako puding po jídle...:-)

0/0
18.2.2011 15:07

holubrider

Re: Re: Re: To jako vážně...

no nevím,ostuda to zas taky neni,chapu že dnes je doba kdy stojí dobrá grafická karta par korun a dost lidi si vyloženě musí něco dokazoat (což ty nejsoíš ten typ nejsi),tak mnohdy znamená měně více,kor když ma grafika hry trochu uměleckej charakter,než když je to přeplacany efektama.

0/0
17.2.2011 22:16

Glock Mark XIII

Re: To jako vážně...

Hratelnost nespočívá v grafice. Existují graficky dokonalé ... šity a taky graficky nedokonalé bomby. Pokud se alespoň běžně orientujete ve hrách starých 10-15 let, tak to musíte vědět!!

0/0
17.2.2011 10:20

IARK - Návnada nesprávné cenzury

Re: To jako vážně...

ale jiste, vetsine to vadi, stejne jako jim vadi rasici uhry na obliceji a zitrejsi pisemka z prirodopisu. Pred nedavnem jsem si pustil Duke 3D, kdyby videli tuhle grafiku, tak by jim samou nechutnosti ten uher prasknul ;-)

0/0
17.2.2011 10:57

Glock Mark XIII

Re: Re: To jako vážně...

Wolfensteina 3D R^ To byl panáčku nářez, jako jedna z prvních her šel pustit s hodně ořezanými detaily na 286 !!

0/0
17.2.2011 14:46

Giga Pudding

Re: To jako vážně...

tak vždycky můžeš hrát nudná a bezobsažná enginová dema jako farcry nebo crysis, to tě určitě bude bavit, protože to má přece grafiku :).

0/0
17.2.2011 11:15

IARK - Návnada nesprávné cenzury

Re: Re: To jako vážně...

Tak pozor, mezi tim co vydali za posledni roky jsou tohle zrovna hry, ktere meli vybornou i hratelnostni schranku, prosim nehazet do pytle s hrama jako CoD

0/0
17.2.2011 12:31

Giga Pudding

Re: Re: Re: To jako vážně...

Call of Duty pravděpodobně má i příběh narozdíl do farcry a crysis

0/0
17.2.2011 13:54

IARK - Návnada nesprávné cenzury

Re: Re: Re: Re: To jako vážně...

No me se pribeh v Crysis libil a rozhodne hratelnost s moznosti byly lepsi nez tunel, ktery se hraje pomalu jako Virtual Cop a za 4 hodky mas po hre ;-) a pribeh v CoD? No nevim, kdyz se ti libil, tak proti gustu ... me osobne dosti sklamal a kor ten v BO, schizofrenie byla hezka, to je cele

0/0
17.2.2011 14:18

Giga Pudding

Re: Re: Re: Re: Re: To jako vážně...

o jakém "když se ti líbil" mluvíš? a tunel s širším vjezdem je pořád tunel

0/0
17.2.2011 17:15







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.