Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Shogun 2: Total War slibuje fantastické bitvy i komplexní správu říše

Zahráli jsme si druhý díl slavného Shoguna v rámci ještě slavnější strategické série Total War a musíme říct, že je na co se těšit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

skydream

Nemůžu se dočkat:-)

Ještě nebyla hra ze serie Total War která by mne nebavila a ještě sem krom stradegii od paradoxu nehrál lepší strategii...

Kdybyste náhodou chtěli ukrátit čekání tak tohle je velice zajímavá obchodně politická online strategie

http://www.anno1777.com/index.php?i=121322

0/0
2.3.2011 15:37

odsjezlo

po odehrání dema musím konstatovat - odpad

totální zklamání :-(:-( prakticky nic nového, ubylo typů jednotek, mydlí se mezi sebou  hordy odlišující se jen podle vlaječek na zádech, vrcholem je, že po zásahu zápalným šípem voják shoří, jako by se před bitvou vykoupal v benzínu ;-€;-€

0/0
1.3.2011 17:49

genchiskan

tesim se

Tak ja se na Shoguna2 urcite tesim,ikdyz jsem jednicku nehral,zacinal jsem na prvnim medievalu,pak jsem hral rome,ten mne taky dost bavil.ale s cele serie mne asi nejvic bavil medieval total war2,protoze stredovek je mne tak nejak blizsi,nez napr.starovek,ikdyz take ma sve kouzlo to nerikam,Empire jsem vynechal,moc mne nebere strelny prach atd,to uz proste neni ono nemam toto obdobi nejak moc rad,tak i proto mne tato hra nejak zvlast nezajimala,takze tak. :-)

0/0
1.3.2011 14:48

odsjezlo

první hra ze série TW, kterou si nepořídím

RvRvRv

0/0
28.2.2011 21:10

Tomáš22

recenze

Budou na Bonuswebu jště někdy nějaké normální rezence? ?

0/0
28.2.2011 17:27

Master Yoda

Re: recenze

Toto nie je recenzia ale preview.

0/0
28.2.2011 19:06

cenzor104@seznam.cz

Bude to propadák!!! Raději měli udělat rovnou

Rome 2. Hrát hru, kde se jednotky liší jen barvou, děkuji nechci. Snad je propadák neodradí od Rome2 !!!!

0/0
28.2.2011 12:47

nekromorf

Re: Bude to propadák!!! Raději měli udělat rovnou

Shogun byl ze vsech TW absoloutne nejlepsi..rome byl sice taky jeste dobrej ale ostatni total wary staly za prd a Shogun 2 vypada jako hodne povedej nastupce jednicky tak co to tady placas ty propadaku?

0/0
28.2.2011 13:05

IARK - Návnada nesprávné cenzury

Re: Re: Bude to propadák!!! Raději měli udělat rovnou

Nevim, dle mineni fanousku byl nejlepsi Rome, pokud to hodnotis subjektivne, tak nic proti.

0/0
28.2.2011 13:14

Ragallach

Re: Re: Re: Bude to propadák!!! Raději měli udělat rovnou

Jen by mě zajímalo, kolik z těch, co hodnotili Rome jako nejlepší hrálo i původního Shogunu.

Podle objektivního hodnocení je Rome lepší, ale to je tím, že má výhodu pár let a skvělýho základu, z kterého by čerpal. Co do subjektivního hodnocení bych si radši zahrál Shoguna, kterýho sem hrál fakt hodně, ale na dnešní dobu to už nemá koukatelnou grafiku.

0/0
28.2.2011 13:22

IARK - Návnada nesprávné cenzury

Re: Re: Re: Re: Bude to propadák!!! Raději měli udělat rovnou

Nevim, ja se vzdy ptal jen lidi co hrali oboji, tezko bez hrani jednoho muzes tvrdit, ze to je lepsi. Ja hral jen Rome, takze ja osobne nesoudim

0/0
28.2.2011 13:31

mantor

Re: Re: Re: Re: Re: Bude to propadák!!! Raději měli udělat rovnou

Ono sa to tazko porovnava, kedze shogun bol prvy. Rome uz bolo o hodne neskor a dost ine. Novy shogun ale vyzera ze si zobral tie najlepsie veci z celej serie + nove prvky.

0/0
28.2.2011 14:10

Tomáš22

Re: Re: Bude to propadák!!! Raději měli udělat rovnou

Tak nejlepší je TW- Medieval 2. Ale to je asi věc názoru. ;-)

0/0
28.2.2011 17:29

Arenoth

Re: Bude to propadák!!! Raději měli udělat rovnou

Ááááá desetileté dětsko. Rome byl dobrá hra ale Shogun 2 je lepší. Osobně hraju sérii Total war od Medival:Total War a jediné co jsem vynechal byl Napoleon (protože mě na Empires bavili snad jenom námořní bitvy). Pokud si myslíš že se jednotky liší jenom barvou tak opravdu o hře nic nevíš. Plus odehrává se to ve feudálním japonsku které, kdyby jsi někde četl historické knížky, bylo uzavřeno světu a válčilo čistě občasné války ( až na pár vyjímek kdy vpadlo do Koreje ((že by datadisk?)) ). Plus je prostředí neokoukané, kolik her se odehrává ve středověku-starověku Evropě a kolik v Japonsku. Takže ticho. Aspoň si jdi zahrát to demo a pak suď.

0/0
28.2.2011 16:20

Aladin na Bonuswebu

Re: Bude to propadák!!! Raději měli udělat rovnou

Ano, Rome je pro me take nejlepsi dil serie. Rozhodne bych bral radeji Rome 2 nez Shogun 2. Ale po tak 10 hodinach v demu Shogunu muzu uz ted rict, ze si plnou poridim a vim ze me bude bavit, a to me na zaklade dema hra nerekla uz tak 5 let :). Skoda jen, ze budu maturovat, takze takove to: Jeste kolo a jdu spat se vymeni za: Jeste jednu otazku a jdu na Shogun :D

0/0
28.2.2011 22:01

Reptornicus

Re: Bude to propadák!!! Raději měli udělat rovnou

Bohužel musím naprosto souhlasit. Hrál jsem demoverzi a ta hra je  strašná upřímě se mi vůbec nelíbila. Hrozná grafika hrozný pohyb jednotek. No síla. Ty bitvy kdy se střetnou dvě armády taky síla. Ty jednotky když jsou v boji tak vůbec nedělají pohyby. Stojí v jedné pozici popojde dopředu jeho soupeř dozadu a naopak tak to udělaj třikrát jeden bodne mečem a druhej je mrtvej. Já doufal že ty bitvy budou vypadat jak v medivalu 2. Tam byly ty nejlepší bitvy z celé série(a pořád jsou). Tam ti vojáci normálně bojují. Jedne sekne mečem druhý uhne a bodne ten první to vykryje štítem a vrátí úder čímž toho druhého zraní atd. Takhle má vypadat boj a ne že dva stojí jak přimražení a jeden udělá pohyb zabije toho druhého a end. Takhle to totiž v shogunovi je. A taky v napoelonovi. Vlastně bych si troufl říct že kromě prostředí jsou obě hry naprosto shodné. Upřímě,drzost s jakou CA něco takového vydali je do nebe volající. Že vlastně vydají napoleona znovu jen v jiném místě a čase s tím že to hráči nepoznají protože napoleona který byl hodnocen níže nehráli a aspon na tom vytřískají ještě nějakej kapitál je výsměch hráčům a fanouškům série.Je to demoverze a třeba bude všechno jinak a já budu jásat ale pochybuji že se něco změní takhle přesně bude vypadat i plná hra. Pro ty co hráli napoleona (at už se jim líbil nebo ne) a chtějí si koupit Sho. 2 mám vzkaz. Nekupujte to jsou to vyhozené peníze. Možná by bylo lepší kdyby CA řekli MODařům aby udělali mod který předělá napo. do japonského. Bylo by to tak lepší. Já prostě od šoguna očekával revoluci. Že se autorům podaří zase šokovat a pozvednout skomírající serii zpět na výsluní jako se jim to podařilo s prvním dílem. Ale to se nestalo. šogun na mě působí jen jako další díl do série aby mohli CA vytřískat ještě nějaké prachy. A odbyli co mohli. Jsem zklamán velmi zklamán.;-O

0/0
4.3.2011 14:32

mantor

skvele

Mam uz predobjednavku, lebo Shogun je hra s ktorou som s TW zacinal. V deme uz mam nahrate viac hodin ako mi trvalo v niektorych hrach komplet dohranie (svinska historicka battle na najtazsej obtiaznosti) ;-)

0/0
28.2.2011 11:28

Arenoth

Re: skvele

Taky mám objednávku jenom škoda že se u nás neprodává ta limitovaná edice, jenom sběratelská.

0/0
28.2.2011 17:01

dan.s

Taktické prvky

Tak jsem si stáhl a spustil demo Shoguna 2. Projel jsem si tutoriální tažení a v realtime bitvě jsem se zhrozil. Vytvoření skupiny tří stejných jednotek ještě šlo, ale jejich chování, kdy jsem klikl na planinu před hradem a jednotky namísto k hradu zamířily někam do prčic na kraj bitevní mapy. Myslel jsem že to je nějaká náhodná chyba. Označil jsem lučištníky a poslal je ostřelovat obránce hradeb. Opět skupina lučištníků zamířila někam do frasa a ne na určenou pozici. Jednotky jsem musel posílat jako jednotlivce, aby směřovaly tam, kam jsem klikl. Také jsem neobjevil tlačítka na formování šiků. Japonci nepoužívali bitevní formace?

No snad to jsou jenom nešvary dema a plná verze bude OK.

0/0
28.2.2011 9:52

Amaroun

Re: Taktické prvky

To že to neumíš ještě neznamená, že to tam neni;-)

0/0
28.2.2011 10:04

Aladin na Bonuswebu

Re: Re: Taktické prvky

Presne, bitevnich pozic je tam asi 15 (proc tolik? :D, no vidim ze i tak pro nekoho malo), a kdyz jsi zacatecnik a nevis jak posilat vice jednotek na misto, nesvadej to na hru.

0/0
28.2.2011 11:02

terminator800

Re: Re: Re: Taktické prvky

Pozri ja nie som žiadny začiatočník, ale v tomto by som sa ho zastal. Hrávam od prvého Medievalu a Empire trpel presne podobným neduhom ako tu spomínal...teda totálne nelogickým chovaním jednotiek (Empire som znechutene odinštaloval) .

Práve preto sa bojím, či sa problémy neprenesú aj do Shoguna 2...8-o

0/0
28.2.2011 13:54

Arenoth

Re: Re: Re: Re: Taktické prvky

Ano I já jsem Empire odinstaloval z důvodu AI. V okamžik kdy se mě děla zaliniovala za sebe a odpálila se navzájem. A to jsem jim prosím dal ještě formaci aby se to nestalo.

0/0
28.2.2011 17:03

Master Yoda

Re: Taktické prvky

Skusal si pri zadavani pozicie drzat prave tlacitlo a jemne tahat?

0/0
28.2.2011 19:18

Resurrection

AI

co reagovala na hracovi akce byla zatim v kazdem dile. A to je prave ten problem, protoze hrac obvykle vyuzil taktiku, kterou nemusel opakovat a AI uz tak nedostala sanci svou "skvelost" vyuzit. Jestlize to tady funguje obdobne, tak se prakticky nic nezmenilo. To co je opravdu potreba (a co se castecne podarilo modum pro M2TW a ETW) je, aby AI reagovala okamzite pri provadene akce - typicky snaha zabraneni flankovani nebo vpadum kavalerie dozad. Neuspech je totiz instantni prohra a mass route... Snad to tady bude aspon trochu lepsi uz v zakladu.

0/0
28.2.2011 7:17

slanecek

Re: AI

S tou AI trochu opatrně. Pokud by měla příliš dokonalé reakce, tak by hra byla frustrující. Na každý útok by odpověděla odpovídajícím protiútokem, což by mělo za následek remízu. Trochu mi to připomíná nadporučíka Datu ze Star Trek: TNG, který takhle "porazil" mistra v jakési strategické hře.

0/0
28.2.2011 7:30

Fojtus

Re: AI

Já bych řekl, že se jim povedlo to, co slibovali. Z těch pár bojů, co jsem si v demu vyzkoušel, mám pocit, že AI už opravdu reaguje na mé pohyby. Kupříkladu, v jedné bitvě jsem si dal bokem jízdu (spíš kvůli tomu, aby neměla ztráty, než abych s ní napadl zezadu) a nepřítel na tu jízdu poslal svoji jízdu...což mi přijde daleko lepší než když v Napoleonovi jsem s jednou jízdou objel celou armádu, zničil tři dělostřelecké baterie a nepřítel na mě neposlal vůbec nic.

0/0
28.2.2011 9:16

mantor

Re: AI

No zlepsit AI to nie je nikdy na skodu. V deme sa mi zdalo, ze uz aj celkom reaguje, ale nie vzdy. Jazda supera , ktora mala nalinkovane , ze udrie na mojich lukostrelcov to urobila vzdy , bez ohladu na to, ci jej stali v ceste moji kopijnici vo wall postaveni alebo nie. Ale zase samuraji , ktori mi utocili na lave kridlo si vsimli mojich , ktori sli cez brod a udreli na nich.

0/0
28.2.2011 11:23

Ej.dzej.rimmer

..

Prvni hra po 3 letech ,kdy lituji ,ze jsem prodal herni pc.

0/0
28.2.2011 1:38







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.