Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Beyond Good & Evil HD je herní klasikou ve vysokém rozlišení

Která jiná hra by si více zasloužila remake ve vysokém rozlišení, než tato neprávem opomíjená klasika.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Medard22

Kde je to HD?

Nemějte mi to za zlé. Beyond Good and Evil je bezesporu skvělá hra a já jsem hrdým majitelem originální PC verze. Dnes jsem si ovšem zahrál trial HD verze na Xboxu a nestačím se divit. Hra je graficky totožná s PC verzí. Prakticky jde jen o port Jade enginu na Xbox, který beží ve vyšším rozlišení. Oproti PS2 verzi jasný posun kupředu, oproti PC verzi snad jen vyřešení technických problémů, které má původní hra s 64bitový systémy (díky staré verzi DRM Tages nejde na 64bit Windows nainstalovat).

Od hry s přízviskem HD jsem čekal více :( Budiž BGE přičteno k dobru že na rozdíl od průšvihu jménem Oddboxx se alespoň dá hrát. Nezbývá než se pomodlit za dvojku.

0/0
25.3.2011 22:00

UrsusLuin

Re: Kde je to HD?

Ale vždyť tohle nikdy nemělo být nic víc než převedení PC verze na dnešní konzole. Nicméně lehce jsou tam zabroušené hrany a některé textury jsou vylepšené, ale v mezích mírného pokroku. To HD je jenom o tom, že ta hra teď běží ve vysokém rozlišení, ne že ji předělali engine. Běží v rozlišení, která PC verze zvládala. Proto taky cena 200,- a ne 600,-. Mimochodem hlavní výhodou je, že přibyla podpora xboxového ovladače. PC verzi mám taky a mrzí mě, že nefunguje s gamepadem.

0/0
26.3.2011 0:13

oldboy

Re: Kde je to HD?

Hošku, ty jsi mě rozsekal - "od hry přízviskem HD jsem čekal více, než vyšší rozlišení" - SPOILER ALERT: HD je akronym slov HIGH DEFINITION, v češtině VYSOKÉ ROZLIŠENÍ. Its good to learn something new everyday, aint it?

0/0
27.3.2011 0:06

Medard22

Re: Re: Kde je to HD?

Oh, děkuji za vysvětlení pojmů. Měl jsem za to že Beyond Good and Evil HD měl být remakem ve vysokém rozlišení. Pod pojmem remake (v češtině PŘEDĚLÁVKA ;) si představuji více než jen port hry na novou platformu.

Beru argument že za cenu za kterou se na XBL prodává se asi víc čekat nedalo a uznávám že ta věta s HD je opravdu nešťastně napsaná, stejně si ale myslím že vývojáři měli na víc. Mrzí mě že všechno to předělávání textur a vylepšování herních modelů, které ubisoft proklamoval nejde na Xboxu vůbec poznat.

0/0
27.3.2011 0:59

UrsusLuin

Re: Re: Re: Kde je to HD?

To byl špatný fojem. Beyond nikdy neměl být remakem a nikdy tam nebyl tvůrci ani prezentován. Byla to pouze předělávka hry do vyššího rozlišení pro dnešní konzole. To, že si někteří nevináři mysleli, že dělají to, co Santa Monica u God of War, není problém Ubisoftu!

0/0
27.3.2011 1:18

cimbulin

Re: Kde je to HD?

Kdyby jste měl místo PS2 starý xbox1, tak byste neviděl také žádný rozdíl. V tomto směru to HD byl jen trik, i když pravdivý. Ano, slabé HD to bylo, ale čekali jsme víc. Ale hoši v marketingu uvažují jinak. Tak je to třeba brát. Většinou jsou to jenom pěkní hajzli.

0/0
28.5.2011 0:03

razi

...

ještě by to chtělo Psychonauty... měli takřka stejný osud jako BGaE, geniální hry, ale nedoceněný

0/0
25.3.2011 18:49

DaveMax

Re: ...

R^

0/0
26.3.2011 14:16

Dr.Sid

Ja to chapu

BGE ma dost pomaly rozjezd. Nez poprve zavitate do baru, je to jednoduche, prilis stylizovane, vodi vas to za rucicku, a nejsou videt vsechny ty moznosti. Ja to 2x vzdal hned na zacatku jako nudnou hru, nez me kamos presvedcil.

0/0
25.3.2011 18:04

lupenn

--

skvela hra...dohral jsem ji kompletne...supr..

0/0
25.3.2011 9:26

pavliik_

Snad to vyjde

Kéž by to tentokrát vyšlo a BGE se dočkal zaslouženýho úspěchu. Za 200 si to snad koupim i víckrát :)

Pořád nechápu, kde se stala chyba, že to tehdy komerčně propadlo. Podle mě je to opravdu jedna z nejpovedenějších her co kdy vyšla (a to zrovna tenhle žánr nepreferuju), ve všech diskusích na to čtu jen chválu, recenze nadšený... tak co bylo špatně?

Marketing? Nedostatečná reklama/hype? Piráti? :)

Možná to byl rozpor mezi tim, jak hra vypadá a tim, jak se hraje. Mám na mysli to, že hardcore hráči si řekli "hra s mluvícím prasetem, kde kopete vojáky do zadku? To bude nějaká blbost pro děti". A děti zase řvaly "mamíí, to je těžký, já nevim co mám dělat".

A nebo byla prostě Jade moc oblečená :)

0/0
25.3.2011 9:07

UrsusLuin

Re: Snad to vyjde

Marketing, marketing a zase marketing. Neprodávají se dobré hry, ale hry s dobrou reklamou. Je to jako u filmů. Lidi ocení kvalitní film, ale většinová masa se půjde podívat na to, co jim hustí do hlavy skrz pet lahve s minerálkou a co vidí v televizi v reklamě a podobně. Někteří tvrdí, že je reklama neovlivňuje - ve skutečnosti si to jenom neuvědomují, což je ještě horší než když si to člověk připustí.

Navíc opravdu kvalitní hry se nikdy neprodávaly až tak dobře. Patrně většinová společnost chce nenáročnou zábavu na oddych. Neprodával se Thief, neprodával se Deus Ex, neprodával se System Shock, neprodával se Planescape Torment, neprodával se Populous, neprodával se Vampire: Bloodlines, neprodávalo se Grim Fandango, neprodávali se Psychonauti, neprodával se ani Beyond Good and Evil. Je to úděl her, které stylizací, komplexností, obtížností nejsou pro každého.

0/0
25.3.2011 9:22

oldboy

Re: Re: Snad to vyjde

Kulový, BGAE jsem dojel i já, totální lamer. To stejný PT nebo DE. Za to na mě byly moc těžký mainstreamový Dragon Age - Origins :) Takže v obtížnosti to nebude. A s reklamou taky nesouhlasím, stačí se podívat na ČR trh, kde žádné reklamy na hry neexistují, a prodejnost kopíruje dění ve světě. Jo, a zapomněls na OUTCAST - to je zase moje hra no. 1 - a přitom stála za krachem Appealu, čímž se dvojky taky nikdy nedočkáme.

0/0
27.3.2011 0:12

UrsusLuin

Re: Re: Re: Snad to vyjde

Otázkou je, co je to obtížnost. Pro mě je nejtěžší hra posledních 5 let, co jsem hrál New Super Mario Bros.

Není to obtížností soubojů atd., ale komplexností atd. Jinak reklamou to je. U nás ta reklama není tak vidět, ale hlavní reklamou jsou u nás recenze, které kopírují hodnocení těch zahraničních, které jsou pod vlivem reklamy. Navíc český trh je velmi malý a dosti specifický, takže podle něj není možné cokoliv hodnotit. Ovšem celosvětově prostě hýbe prodeji hlavně marketing a reklama a tepve pak samotná hra.

0/0
27.3.2011 1:21

Lolinator

Re: Snad to vyjde

To posledne, pavliik_

0/0
25.3.2011 11:29







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.