Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Závody Need for Speed Shift 2 naplňují původní ambice jen částečně

Vášniví závodníci si tuto hru jistě vychutnají, ale běžným hráčům stojí v cestě několik nezanedbatelných překážek. Zmiňme až vysoký důraz na realismus, těžkopádné ovládání vozů, obtížný úvod hry a až příliš rozsáhlé ladění vozů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

bitkar

uz jsem to videl na vlastni volant

jsem se ptal lidi nize jaky maj zkusenosti. Zajmal me hlavne jizdni model, coz je proste nejdulezitejsi u zavodni hry. Na tom ty zavody stoji. A muj zaver? Opravdu je to simulator - motorovych clunu a vznasedel. Kdo tvrdi, ze to je jako simulator trosku at si da facku. Nema to s pozemskou fyzikou aut nic spolecnyho. Je to naprosto stejna bida jako je Shift1. Ale u jednicky jsem vydrzel nekolik hodin. Dvojku jsem dal asi hodinu. Nejdesivejsi byl ten zacatek s GTR (tam me dostal i ten forcefeedback - pretahovat se s volantem pri kontra kdyz se ma vracet do stredovy polohy je fakt mazec). Nasledny zavod s Hondou Civic SI byl trosku lepsi. Dal zas des. Je to CISTA arkada. Defakto se to snad ani nevyplati hrat na volantu. Reakce na pohyby volantem jsem uplne nesmyslny.

Jediny co muzu chvalit je zpracovani - grafika, videa, hudba, menu apod. Az na ovladani. Opravdu je to skoda casu. Kdyby ta hra  mela dobrou fyziku, byla by asi opravdu dobra. Ale takle je to zavodni hra, ve ktery se neda zavodit.

0/0
5.4.2011 10:51

genchiskan

Re: uz jsem to videl na vlastni volant

nemas pravdu,hra uz rozhodne neni cistokrevna arkada,to je proste blbost,bez volantu je to takrka nehratelne,pokud ma clovek vse off,obcas mam pocit ze hraju GTR2 nez NFS a to uz je co rict,a casem do toho bude zase kopa novich au a trati  od komunity.takze co si vice pratR^

0/0
8.4.2011 15:22

bitkar

Re: Re: uz jsem to videl na vlastni volant

problem je, ze je to nehratelny jak bez volantu tak s nim. Je pravda, ze musis do zatacek brzdit. Ale to je tak vse.

0/0
13.4.2011 10:45

Kuski

Re: uz jsem to videl na vlastni volant

Dávám plně za pravdu "bitkar". Beru to, že serie NFS je prachsprostá arkáda. Některé tituly mě i opravdu bavily. Ale Shift, ať je to jednička nebo dvojika je totální otřes. V 1. dílu jsem silou vůle dokázal dojet 2 závody, než jsem to odinstaloval z PC. 2. jsem si dnes zkusim na PS3 a otřesnější reakce a ovládání vozu jsem ještě nezažil. Po první zatáčce jsem vypl všechnu asistenci a než jsem jsem dokroužil kolo, tak se ještě 2x pohledem do nastavení ujistil, jestli jsem opravdu vše vypl.No abych pravdu řekl, že kdybych za toto vyhodil 1399Kč, tak bych si dal facku. Na pecky tipu GT5 nebo FORZA tato hra absolutně nemá.

0/0
13.4.2011 17:46

richi77

Nastav si volant joudo [;-D]

Stačí si pohrát s nastavením volantu a jestli nemáš nějakou sra*ku od čínanů ale pořádný volant, třeba G27, tak si zajezdíš, problém není ani tak v hře jako v tom že prvotní nastavení volantu je špatné.

Pak je tady druhá možnost, že chyba není ani ve hře ani ve volantu ale v rukou ;-)

0/0
18.4.2011 18:02

genchiskan

nevim,nevim

akorat by mne zajimalo jestli je ve hre opravdu tech 145 aut,nebo je to mysleno tak,ze se da udelat tolik verzi,napriklad zmenou kastle atd,pac se mne nezda ze by tam bylo tolik aut sice mam zatim 62%,takze hadam ze se zbytek odemkne az tak nejak kolem tech 90%...

0/0
4.4.2011 12:13

Leftism and censorship killer

Dobrá hra, nevhodně zvolený recenzent

Zajímalo by mne, jestli recenzent někdy hrál LFS nebo rFactor. Můj názor je, že je to zarytý  konzolista, co simulátor ani pořádně neviděl (protože ty jsou jen na PC).

Je fakt, že auta trochu plavou, ale jinak mě Shift2 příjemně překvapil.Odjel jsem sice asi 20 závodů, ale že by to byla nuda se mi nezdálo. Žeby autor raději "závody" ala GTA? No tak nějak mi to zní.

-

Chce si to pohrát s nastavením volantu a pedálů a dá se jezdit vpohodě. A je to podle mě docela zábavný. Asi nejvíc se mi líbí jak jsou zpracovány nárazy - opravdu jsou nepříjemný a je to další důvod se jim vyhnout :-)

0/0
2.4.2011 8:50

bitkar

Re: Dobrá hra, nevhodně zvolený recenzent

narazy jsou neprijemny, to je dobre... ale do simulatoru to ma daleko asi jaky my do australie. A auta neplavou trosku, je to simulator motorovych clunu!

0/0
5.4.2011 10:59

prosím o BAN vy šašci

cajk

Stručně a jasně je to v porovnání s ostatníma autohrama na PC dobrá gameska. 75% odpovídá. Luxus v porovnání např. s TDU2. Na volant reaguje perfektně citlivě. Těžkej začátek je pravda, odmítl jsem si snížit PRO difficulty a hned první závod jsem musel jet asi 4x. Realismus je dost dobrej, kolizní model v pořádku, damage se dá nastavit.

0/0
1.4.2011 10:39

genchiskan

podle mne se povedl.

Tak ted si mne rozesmal,jasne NFS je nejakou dobu arkada,ale nato tady mas NFS U1,U2,NFS HP2,a ja nevim co jeste,Shift1 a Shift2 uz nejsou 100% arkady,takze deti ktere jsou zvykle z jinacich NFS zastavit ve vysoke rychlosti na petniku a projizdet zatacky tak ze se budou odrazet od mantinelu,asi zaplacou,takze ocividne to neni hra pro tebe,tak tu nani nenadavej kvuli sve neschopnosti,ja osobne jsem z Schiftem2 spokojen,a budu jen rad kdyz se znacka bude ubirat timto smerem,arkady uz mne nudi viz. TDU2 ci NFS HP2,des a hruza,tady mam aspon trosku pocit ze si vitezstvi musim opravdu zaslouzit a vybojovat,jezdim bez vsech pomocniku,na volantu Driving Force GT,AI mam na medium,a nekdy da docela zabrat predjet oponenta,kdyz se treba drzi na spici a vy zanim jedete treba 2-3 kola nez se vam povede ho predjet,pac tady se spise vyplati jet cistou jizdu ,drzet stopu,zbytecne nenarazet ,hlavne ne do oponentu pac to odnesete spis vy,jak je psano v recenzi,parkrat se mne ale povedlo oponenta prevratit i na strechu,jinak graficky hra rozhodne neurazi,jeste se mne na hre liby ze kdyz se tam nekdo totalne vyboura,znici si uplne cele auto tak jsou tam treba pneumatiky a zustava na trati i auto + karbonove kousky.ulomky z auta.podle mne je celkove hra lepsi jak Schift1 tot muj nazor.R^

0/0
1.4.2011 10:20

genchiskan

Re: podle mne se povedl.

timto jsem reagoval na uzivatele buffalo007.alep reklik jsem se.

0/0
1.4.2011 10:20

h.c.DrKr.Monika.Rossi.Csc

Re: podle mne se povedl.

R^

0/0
2.4.2011 7:11

Buffalo007

50%

Mě tohle absolutně zklamalo. Prostě nfs bylo odjakřiva arkáda. Simulátorem tuhle sérii definitivně pohřbili. Když budu chtít simulátor tak je tu spousta jiných titulů, který si vůbec nevedou špatně. Naopak driftování v Undergroundu 2 mě fakt bavilo, což se nedá říc o tomhle dílu. To ovládání je strašný. To je opravdu pro někoho kdo nad tim chce i přemýšlet. Já se chci uvolnit a bavit.

0/0
1.4.2011 8:54

bitkar

Re: 50%

zase mladas co.... NFS zacinalo pomerne simulacne. NEBYLA to odjakziva arkada. Pokud chces arkadu, tak si zahraj Hot Persuit2 a neremcej. Shift je samostatna serie, ktera ma bejt vic simulacni, bohuzel se jim to moc nedari. Ackoliv ocenuju napad rozdeleni serie na simulace a arkady. Akorat to meli fakt rozdelit a ne delat arkadu vetsi a mensi.

0/0
1.4.2011 10:11

Khelgar

Re: 50%

další dřevo

0/0
1.4.2011 11:09

Eclipse_GSX

Re: 50%

1. NFS od jakživa Electronic Arts za arkádu nepokládali, spíš něco napůl (NFS 2 obsahovalo i "simulační" mód)

2. Loni vyšla überarkáda NFS HP, proč truchlíš?

3. Shift2 není oficiálně NFS

4. Shift2 není není podle všeho (stejně jako jednička) simulátor, ale snaha o semirealistický okruhový ježdění, aby uspokojilo co nejširší publikum.

Chceš arkádový NFS? Nehraj shift, hraj HP. Kde je problém?

0/0
1.4.2011 13:47

genchiskan

Re: Re: 50%

souhlasim.:-)

0/0
1.4.2011 17:43

genchiskan

Re: Re: 50%

Shift2 neni proste uz jen pro deti.

0/0
1.4.2011 17:44

bitkar

Re: Re: 50%

skor souhlas, az na to ze ani 1 ani 2 neni simulator ani trosku. Jen se tak snazi vypada tim pohledem z helmy ridice. Jen to ma navozovat atmosferu. Herne a fyzikalne je to cista arkada oboji. Cimz mi prijde, ze to ani akradovej hrac nezvlada a mysli si, ze je to simulator. V tom pripade je to asi hyperarkada. A taky ze jo, ta fyzika tam nedava absolutne smysl, je to nehratelny.

0/0
5.4.2011 10:54

krab

Re: 50%

Je mi 33 takze mladas nejsem ale 100% s tebou souhlasim. Taky me bavi blbnout v pekny atmosfere, s dobrou hudbou a idealne nakym pribehem, takze zlaty underground a most wanted. A kdyz verohodnejsi, tak ale nejak originalni, jako porsche unleashed. V Shiftu furt jen jedes smykem, trate nezapamatovatelny a o nicem, nuda nuda, sed sed.

Ale je to asi vec vkusu.

0/0
1.4.2011 18:42

Khelgar

boha jeho..

já nejsem zastáncem série need for speed a ani odpůrcem bonuswebu, ale to co tady pan recenzent předvedl je dost otřesný. závodní hry hraju odjakživa a říkám, že jízdní projev Shift 2 je opravdu dynamickej a zábavnej. oproti jedničce se dvojka hratelnostně zlepšila minimálně o třídu. v týhle recenzi je jeden fail za druhým. z jakýho důvodu třeba do mínusů píšete noční závody!? další věc - tahle hra se simulátorem nebude, ani když člověk vypne všechny posilovače, recenzent má asi dost zkreslenej pohled na simulaci jízdy. nevšiml jsem si, že by se u Shift 2 (narozdíl od Shiftu 1) vývojáři chvástali tím, že chtějí vydat hru založenou na skutečný simulaci, tohle už ze strany recenzenta není jen fail, ale čirej výmysl. a co grafický stránky týče, tak panu recenzentovi můžu poradit jedinou věc - nehrajte hry na dnešních konzolích. nebo třeba to s tím zatáčením.. to bude asi chyba na ovladači, na kterým jste hrál, protože na mým volantu je odezva přesná, stejně jako třeba u Forzy. jediný, s čím můžu souhlasit, je výtka ohledně chování soupěřů na trati. sečteno a podtrženo - pokud člověk není úplný dřevo (že, pane recenzente), tak si tuhle tuhle skvěle hratelnou a dynamickou hru skvěle užije. 9/10:-)

0/0
1.4.2011 3:12

prosím o BAN vy šašci

Re: boha jeho..

do puntíku souhlas, recenzent je nějakej dřevěnej cucák

0/0
1.4.2011 10:42

h.c.DrKr.Monika.Rossi.Csc

Re: boha jeho..

R^

0/0
2.4.2011 7:16

Shpaggin

Recenze

Úplně se mi nelíbila všudypřítomná kritika úrovně bonuswebu, ale když si porovnám recenzi tady a na českém eurogameru, opravdu je to hrůza.

Dal bych link na recenzi, ale to tu zřejmě nejde.

0/0
31.3.2011 18:32

DBBS

Proč ?

se do podobnejch her cpe stále lepší grafika, stále lepší interiéry a realiticky vypadající auta, když většině hráčů snad jde o pplně jinou věc, realismus, fyziku. nevím jak je to s touto hrou, ale myslím že v žádné závodní hře není využit PhysX a to je podle mě škoda. Dat z crash testů musí mít automobilky taky dostatek, tak kde je realistické poškození vozidel ? realistické chování vozidel jak ve stavu kdy jsou na 100% v pořádku, tak po kolizích. Všude čtu jak jezdi říkají že se jim ulomito tady křidélko a auto se nedalo ovládat, samo že to už je moc, ale realistické chování podle poškození jsem snad taky ještě nezažil..... holt asi očekávám od závodní hry jiné věci než konzumní společnost....

0/0
31.3.2011 17:09

Duch Vesky žije dál

Tak ty mínusy mě opravdu dostali

Recenzent už fakt neví, co by do těch mínusů napsáskal. Shift 2 je oproti jedničce mnohem lepší. Pokud k tomu budete přistupovat jako k simulárotu, tak budete zklamaní. Pokud to, ale vezmete jako arkádu, která má mnohé prvky simulárotu a v mnohém se tomu simulárotu přiblíží, tak si hru užijete. Nenechte se odradit touto recenzí:)

0/0
31.3.2011 13:36

Mort77

recenze

Nebudu řešit jestli je Shift2 simulator nebo arkada kazdemu se libi jiny styl hry,ale tahle recenze je opravdu děs dat do minusu hry ze jsou tam nočni zavody?? Rezencent asi nevi o 24hodinovkach kde se jezdi ve dne a v noci.Tak proč ne nočni zavod? hraji na PC mam volant Logitech Driving force Pro a jsem spokojeny jak se auta ve here chovaji a ovladaji mnohem lepe nez Shift 1.Hra si zaslouži minimalne 80%.

0/0
31.3.2011 12:19

pan.klobouk

Re: recenze

"Noční podniky na závodní pohodě nepřidají"

To "pry recenze" na Bonuswebu take ne. Co tim asi autor myslel? Ze neumi ridit diky videu vime, tak mozna chtel rict, ze se boji tmy?

0/0
31.3.2011 12:53

bitkar

Re: Re: recenze

on by pri zavodech proste chtel pohodu. Se svyma levyma rukama chce byt behem dvou zatacek zjevne prvni. Tak asi takle to vidim. Spis meli pro nej udelat simulator jizdy na nakup :p

ty jeho nazory a recenze jsou fakt hrozny. Defakto secko co oznacil za minus ja beru jako plus.

0/0
31.3.2011 14:48

pan.klobouk

Re: Re: Re: recenze

Njn, ale mohlo byt i hur. Klidne se dalo mezi minusy hodit taky hlasite buraceni motoru - hrace rusi a na klidu neprida. Zrovna tak souperi na trati jsou dost otravni, zneprijemnuji jizdu a dokonce mohou hrace porazit. O vecnych strkanicich nemluve. A ze hry bych vyhodil i poskozeni, takhle aby se clovek bal, ze mu upadne kolo a bude muset odstoupit. Pche, to je ale nepovedeny NFS... kde mam Mario Kart? ;D

0/0
31.3.2011 15:30

bitkar

Re: Re: Re: Re: recenze

;-D;-DR^

0/0
31.3.2011 16:05

spliter

Re: Re: Re: Re: recenze

;-DR^

0/0
31.3.2011 21:20

Khelgar

Re: Re: Re: Re: recenze

:-)!!

0/0
1.4.2011 14:44

kocurstvo

Grafika GTX 460, Sandy Bridge a kupa RAM..

..a stejně to nejde na plné detaily a zpoždění to má ikdyž stáhnu antialiasing na půlku. Docela to nechápu, protože HP jede nádherně... Asi budu muset počkat na nějaký patch...

0/0
31.3.2011 10:28

firzen1

Re: Grafika GTX 460, Sandy Bridge a kupa RAM..

Ja mam GTX 280 a ide mi to na full hd vsetko max okolo 35-60 fps.

0/0
31.3.2011 11:16

kocurstvo

Re: Re: Grafika GTX 460, Sandy Bridge a kupa RAM..

Tak to je nějaké divné, když máš horší kartu..

0/0
31.3.2011 11:22

zaq

Re: Re: Re: Grafika GTX 460, Sandy Bridge a kupa RAM..

GTX 260 a jedu na 40-50fps

0/0
31.3.2011 12:38

Meck IV.

Re: Re: Re: Grafika GTX 460, Sandy Bridge a kupa RAM..

Také mám GTX280 OC a 40-60 FPS není problém na full HD

0/0
31.3.2011 13:34

kocurstvo

Re: Grafika GTX 460, Sandy Bridge a kupa RAM..

Tak to fakt nechápu. Jenom jestli trochu nekecáte :) Zkusím to nainstalovat na SSD, uvidím pak

0/0
31.3.2011 13:48

Lotus I.

Re: Re: Grafika GTX 460, Sandy Bridge a kupa RAM..

Já to pařím na netbooku s Atomem, integrovaná grafika a jedu 60-80 FPS.

0/0
31.3.2011 15:06

slanecek

Re: Re: Re: Grafika GTX 460, Sandy Bridge a kupa RAM..

Já to včera spustil na Pentiu II, ale když jsem se s tím pochlubil kamarádovi, zavolal na mě psychiatra.

0/0
31.3.2011 20:35

winkja

Re: Grafika GTX 460, Sandy Bridge a kupa RAM..

Phenom X4 a HD5850ka a jedu vše na max... vy nVidiaři jste ořezavatka ;-D

0/0
31.3.2011 23:20

Meck IV.

Re: Re: Grafika GTX 460, Sandy Bridge a kupa RAM..

Užij si ;-DRv

0/0
1.4.2011 12:18

Khelgar

Re: Grafika GTX 460, Sandy Bridge a kupa RAM..

no, brácha má taky 460tku a jede mu to na plno na full hd, akorát má teda vyplej blur

0/0
1.4.2011 3:35

Isamu Tadao

LFS

Může to někdo porovnat s LFS?

0/0
31.3.2011 9:40

zaq

Re: LFS

nemuze pac se to neda :) nic jako LFS,rFactor,SimBin necekej ..

0/0
31.3.2011 11:20

bitkar

Re: Re: LFS

a chovaj se ty auta aspon prirozene? nebo totalne nesmyslne (jako treba v shift1). Muze to nekdo porovnat se shift1??

A stoji to za hrani, kdyz mam rad simracing? (pokud vypnu asistenty a porhaju si s nastavenim, budu se bavit nebo budu nastvanej, jakozto clovek zvykly na rF)

0/0
31.3.2011 11:38

Gašpo

Re: Re: Re: LFS

Hru som ešte nehral, ale napríklad na Sector.sk som čítal aj názory hráčov odkojených rFactorom, že je to oproti Shift1 veľký posun k realizmu a pocit z jazdy je veľmi slušný. Samozrejme k simulácii to má stále ďaleko.

0/0
31.3.2011 12:19

zaq

Re: Re: Re: LFS

shift 1 jsem nehral ale pokud jedes rF tak: auta se nechovaji tak jak jsi zvykly .. spis trochu jako motorovy clun .. od setupu taky moc necekej .. zadna nastavovani v cm, mm, pascalech a pod. .. soupatka doprava doleva, ktere jizdni model sice ovlivni ale neni to ono a ze by jsi kalkuloval s benzinem tak to tam neni vubec a taky typ obuti nenastavujes vubec .. je jedno jakou trat jedes zasne soft, medium, hard, wet ... nic .. pokud nastavujes camber tak ovlivnuje zataceni ale aby jsi kontoroval vnitrni a vnejsi teploty to ne .. proste jen abstraktni soupatka s efektem "zatacej vic - zatacej mene, jed rychleji - zrychluj rychleji"  .. pocit ze mas vuz pod kontrolou na 100% nebo ze vis co od nej ocekavat na zaklade setupu mit nebudes ... paradoxne auta ktere by meli drzet na ceste jako prilepene litaji jak se jim chce .. taky zavody trvaji vetsinou 1-2 kola ... dalsi pruser je ze jakkoliv do nekoho bouchnes, nebo nekdo bouchne do tebe, tak jsi to ty ktery zkonci mimo trate v hodinach .. klido muzes hodit z 6tky 1cku a motor si jen vesele zahoukne a jedes dal (teploty cehokoliv - vozovky, ovzdusi, kol, motoru, vody, oleje jsou uplne vypustene)  .. proste je to uplne klasicky NFS akorat do zatacek musis trochu ubrat (ale zdaleka ne tak jak bys mel) .. taky mi prijdou na okruzich sirsi cesty (ale to soudim jen dle GTR2 .. na okruzich jsem na zivo nebyl)

0/0
31.3.2011 12:36

bitkar

Re: Re: Re: Re: LFS

hm, dik panove... tak nevim no... to ze je ta fyzika zjednodussena by nevadilo. Rad si zahraju neco lehciho. Ale jestli se auta chovaj jako motorovej clun uz je dost zneklidnuje. Od hry zkratka ocekavam logicky reakce auta na podnety. Proste kdyz brzdim moc, ze nastane nedotacivost (pokud mi brzdi predek), apod., dal ze predokolky budou spis nedotacivy, zadokolky spis pretacivy a ne ten chaos co byl v Shift 1. Tam se auta chovaly totalne nelogicky. Mozna ty hre dam sanci. Nevim no, jeslti se to prave vyplati.

0/0
31.3.2011 14:45







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.