Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Unikátní Portal 2 je žhavým kandidátem na hru roku

Pokračování úspěšných předchůdců to nemívají jednoduché. Obzvlášť, pokud jde o takřka kultovní záležitost, jakou byl první Portal. Vývojáři z Valve ale ukázali, že kdo umí, ten umí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

danhar1

super

vinikající hra nějake bezduché střílečky se mohou jít zahrabat R^

0/0
3.7.2011 19:49

Jeffy

Výborné

Táák dohráno. 8,5 hodin čisté zábavy. Byl jsem malinko skeptický jak moc se mohli zlapšit po výborné jedničce, ale tohle je o 2 dvě třídy lepší. Jinak ten maník je šíleně vtipnej (hláškou: "some of my best friends are orphans " mě naprosto odrovnal;-D), miluju ten jeho anglický přízvuk a způsob mluvy. Příběh super, soundtrack fantastický, grafika boží (všechno na max, šíleně obrovský mapy, přitom hra ani necukne - vývojáři cod a crysisu se mají co učit) a samátná hra je opravdu jen zábava. Překvapilo mě, že jsem všechno dal bez pomoci internetu (první hru jsem tak 3-4 kouknul), ale opravdu to není tím, že je hra lehčí, právě naopak (v posledních test kolech se mi mozek málem uvařil) a nápadů je ve hře hrozně moc, nikdy jsem se nezačal nudit (jako s pitomým gravity gunem). Nemůžu se dočkat až s kámošem prubnu cooperative (z ukázky vypadá o dost těžší). Celkově 90%, hra roku pro mně ne (já jsem na rpgsexuál ;-D), ale doporučím to každému. R^

0/0
29.5.2011 4:56

George63

je to nejlepší letošní hra, zatím

musí se u toho používat i něco jiného než prstíky na rychlé klikání abyste vymlátili nějaké krýčrs, není to podbízivé, autoři hry tam nemuseli propašovat vyprsené partyzánky pro puboše a je to humorné... you monster R^

0/0
23.5.2011 11:10

Riker007

portal

Recenze je trochu přehnaně rozjuchaná. Moc se mi Portal 2 líbil, to jo. Originální, pěkné, vtipné. Zvlášť to oživení v podobě další "postavy". Ale to, že se tam nedá nic moc zkritizovat je taky proto, že koncepčně je to dost jednoduché a opravdu lineární. 95% je až moc. Mimoto narozdíl od Portalu 1 mě to ani neláká si zahrát znova.

0/0
16.5.2011 20:24

IamShy.Not_Scared

Hm

Hele, nejsem génius, ale inteligentní jsem, natolik si věřím. Mám rád neotřelé věci, novinky. Přesto mě Portal nebavil. Jsem exot??

0/0
13.5.2011 19:18

Paulos

Re: Hm

Jo, možný to je :-) Mluvíš teď o prvním nebo druhém Portalu?

0/0
14.5.2011 10:23

IamShy.Not_Scared

Re: Re: Hm

O prvním :-)

0/0
15.5.2011 8:52

GlaDOS

Re: Re: Re: Hm

No tak ti hra nesedla, to se stane. Když se tomu dá 10, neznamená to, že všichni hru musí milovat.

0/0
15.5.2011 16:49

danhar1

Re: Re: Re: Hm

mě také první díl portálu vůbec nebavil ale za to dvojka ta mě úplně dostala R^

0/0
28.8.2011 16:04

GlaDOS

Dlouhá diskuze

Tak jsem si přečetl opravdu výživnou diskuzi. Netušil bych, že diskuze k Portal 2 se otočí k rozebírání pojmu kvality, C&C, RPG, strategií a kdoví čeho.

Nicméně ke hře. Portal 1 byl báječný a Portal 2 je ještě lepší. Nové prvky v hratelnosti, příběh s plno zvraty, a grafika se smyslem pro detail. Source není nejnovější ale i teď dokáže překvapit. Je právem kandidátem na hru roku.

0/0
12.5.2011 13:51

jack_holborn

Pokud

tahle zhovadilost má být hra roku, tak ať už je honem rychle Silvestr.

0/0
11.5.2011 10:47

Copa-k

Re: Pokud

ano tahle zhovadiolost muze bejt hrou roku. To ze ty jsi tak neinteligentni a TUHLE zhovadilost nechapes je tvuj problem. Zahraj si jinou zhovadilost at vis co je zhovadilost. Pak mozna nebudes tady psat zas jinou zhovadilost. PAaaa

0/0
11.5.2011 12:42

milouch.k

Re: Pokud

Ne, zhovadilost nemá být hrou roku... tou má být Portal 2 :D

0/0
12.5.2011 22:14

Veska je prostě nesmrtelný

Bohužel příliš krátké

Nezbývá než se vrhnout na fanouškovské módy.

0/0
10.5.2011 21:18

net.Xtreme bojuje s eXtrémismem

97%

GlaDOS je dokonalá, víc takových herních "postav"

jinak chybělo mi pár prvků z ukázkových videí, přitom vypadaly výborně, no nic, snad v Portalu 3:-) A mohlo by to být těžší, nějaké advanced místnosti přidat nebo komplexnějších hlavolamy ve větších prostorách.

0/0
10.5.2011 20:16

marco.polo

...

kašlu na portal 2, já chci postal 3

0/0
10.5.2011 20:02

IARK - Králíček ušáček

Re: ...

No, po shlednuti videa postalu 3 jsem se na nej prestal tesit

0/0
11.5.2011 7:52

Odulin

portal 2

Pro mě výbornááá hra...jsem zatím v Chapter 7 a hraju jen nárazově, když mám chuť doma po práci přemejšlet. Hlášky neskutečný a hádanky super. Že je hra kratší mi nevadí, protože mi to vynahrazuje kvalitka ;-)

0/0
10.5.2011 16:37

vhelsing

Ja jsem nadsenej :)

Hraju to kdyz mam naladu..takze pro me to je vic nez jen tech par hodin....co vsichni pisou...

Nechapu dnesni cast herni populace,ktera si honi prirozeni nad tim,kdo to za jak dlouho dohral....

Nerikam,ze to je tezka hra...je celkem jednoducha,ale v dnesni zaplave tupych strilecek, spatnych RPG a pres kopirak hozenych strategii je to krasna zmena.... Kdybych chtel neco slozitejsiho,tak si vytahnu treba takovy Majesty....

Hlasky psychotickeho robota s zenskym hlasem, narazky jak jsem v .... se me neskutecne libi a pridava to k atmosfere a pocitu ze jsem jen mys v bludisti :))

btw.. pro ty co pisi,ze za litr par hodin....dneska to je normalni...99% her je za velke penize a malo hodin....Me jde hlavne o to jak moc se u toho bavim.. :)

0/0
10.5.2011 13:16

IARK - Králíček ušáček

Re: Ja jsem nadsenej :)

Nevim, ale nejak si te predstavuju jako capka s sedivou hlavou, holi v ruce a s taskou z lidlu co krmi ptacky a rve na deti at tak nekrici. Zhruba takovy je tenhle prispevek

0/0
10.5.2011 13:20

vhelsing

Re: Re: Ja jsem nadsenej :)

Proc myslis...jen kvuli vete, ze nechapu lidi kteri pisou,ze to dohrali za 5,6 hodin? A nejen u tyhle hry ale skoro u vsech?

Ja jim to neberu..at si to tak hrajou a pak se predhani..jen to z meho pohledu nechapu :)

Ale stezovat si,ze je hra kratka,kdyz 95% her ktere vychazi se daji dohrat za max 2 vecery...to uz je obehrana pisnicka...Holt takova je dnesni doba...Maj si pockat na budget no...kde v dnesni dobre konci novinky uz treba po 2,3 mesicich od vydani...kolikrat i drive :)

0/0
10.5.2011 14:19

IARK - Králíček ušáček

Re: Re: Re: Ja jsem nadsenej :)

Precti si po sobe 2, 3, a 5ty odstavec.

0/0
10.5.2011 14:21

vhelsing

Re: Re: Re: Re: Ja jsem nadsenej :)

A? Mam svuj vkus, hraju to co se me osobne libi a podle toho pisu nazory... :)Proto taky recenze neberu vazne...pise to clovek se svym vlastnim zamerenim.

Tobe to pripada duchodcovske,neberu ti to :)Me ne no :)

0/0
10.5.2011 14:31

IARK - Králíček ušáček

Re: Re: Re: Re: Re: Ja jsem nadsenej :)

Tak jinak, konzoloidni stupidni strilecky jeste beru, ale rekni mi neco o tech spatnych RPG a hlavne strategiich pres kopirak. To, ze se zmenil styl neznamena nutne, ze to jsou spatne hry, ty jsi zamrzl u stary, v poradku, ale jeste to neznamena, ze to je lepsi. Proto to "duchodcovske", jde o to, ze ty hry taky driv nebyly dokonale a slo spis o to, ze jich nebylo moc, byla jina doba a hry byly zalezitosti par jedincu, ale co mi to nejvic pripomina, tak duchodce, ktery nadava, ze tohle by se za komunistu nestalo, ze se o tebe postarali a ze se meli vsichni stejne, ale nedoda ti, ze se meli vsichni stejne blbe a ze se o tebe postarali diky nedostatku svobody a ukradeni majetku a staveni na dluh.

0/0
10.5.2011 14:49

vhelsing

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ja jsem nadsenej :)

Neco o spatnych RPG?Klidne reknu... :)

Namatkou - Oblivion..nez se na to vrhli modari, Dragons Age 2 (oproti 1cce rychlokvaska)...Posledni radoby Ghotic...

Strategie pres kopirak? - myslel jsem to hlavne tak,ze az na vyjimky se toci furt to stejny dokola....Jedina "novinka" u RTS typu C&C jsou achievementy..to me zrovna nepripada jako neco revolucniho...Na druhou stranu hry jako CoH, Majesty, Men of War...ja se u toho osobne bavim...jen jich je pomalu..no.

Ja nastesti jen u starych nezustavam...sice mam stale na HDD takove Baldury,nebo Flashpoint ci jine veci...ale i nove..jen jich proste tolik neni... a kdyz uz,tak jsou to odflakle veci,diky marketingu..vse rychle,rychle,aby bylo dost penez...Koupi se ve kseftech nejlepsi plac na prodej, zmanipuluji se nejake recenze a jedem...Ano driv hry nebyly dokonale,engine byl jednodussi, vse levnejsi...na druhou stranu se clovek musi zamyslet,kdyz se podivas ze si lidi zahraji treba takovej Planescape Torment i po 10ty...a nejnovejsi hru zahraji,zalozi a nazdar...Ja merim kvalitu v tom jak se bavim...travim nad tim cas ja a kupuju si to za sve penize...Neberu lidem nazor,ze neco je luxus,nebo hruza...ikdyz ja si myslim opak..kazdej jsme jinaci :)To ze tohle pro tebe znamena duchodcovsky nazor...holt mysli si to dal

Portal 2 me bavi...je to zmena a prijemna zmena...:) pristi tyden zabrednu do Zaklinace 2...takze alespon neco na odreagovani  :)))

0/0
10.5.2011 15:08

Odulin

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ja jsem nadsenej :)

R^!

0/0
10.5.2011 16:29

Jumik

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ja jsem nadsenej :)

Tvoje tvrzení mají přinejmenším ďoury, namátkou série C&C, tvrdit, že jediná změna jsou achievementy, může jen někdo po lobotomii a nebo někdo kdo C&C 4 ani neviděl ;-) Nesnáším lidi co soudí a vůbec mluví o něčem o čem nic neví ;-)

0/0
10.5.2011 16:58

Odulin

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ja jsem nadsenej :)

Já jeho názor chápu. Dobře CaC4 je svými mechanismy trochu odklon a možná ho vhelsing nehrál, ale i kdyby ho hrál, tak by to podle mě stejně nezměnilo jeho názor;) Myslím, že vím moc dobře o čem mluví.;-) 

0/0
10.5.2011 17:56

Jumik

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ja jsem nadsenej :)

Mě jsou jeho názory jedno, ale ať neargumentuje něčím o čem ví houby ;-)

0/0
10.5.2011 20:34

Cubky

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ja jsem nadsenej :)

C&C4 opravdu zas tak inovativni neni. A uz vubec bych to nehodnotil kladne. :)

0/0
10.5.2011 21:30

Jumik

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ja jsem nadsenej :)

Kdo to hodnotí kladně? Já jen tvrdím, že šlo v serii C&C k dosti závažné změně. O tom jestli to byla změna k lepšímu nepadlo ani slovo. Mrzí mě, že jsou diskuze pořád plný ubožáků co si musí půlku citací navymýšlet aby měl jejich příspěvek aspoň mizivou váhu :-|

0/0
10.5.2011 23:03

Cubky

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ja jsem nadsenej :)

A ja snad rekl, ze to hodnotis kladne? Mrzi me, ze jsou diskuze porad

plny ubozaku, co si musi pulku citaci navymyslet, aby mel jejich

prispevek alespon mizivou vahu. ;-)

A jak rikam, dosti zavazna zmena to opravdu nebyla.

0/0
10.5.2011 23:40

Jumik

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ja jsem nadsenej :)

Potom vůbec nechápu proč na mě reaguješ irelevantníma poznámkama, dost pochybuji, že jsi to někdy hrál.

0/0
11.5.2011 7:32

Cubky

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ja jsem nadsenej :)

Na tebe jsem reagoval relevantni poznamkou, plus jsem k ni pridal vlastni nazor, to je zakazane? :-/

Klidne pochybuj, ja taky mohu pochybovat, ze jsi to v rukou nikdy nedrzel (a nejspis mel i pravdu). :) Ale tak udelej vycet novinek. Ja si vsiml pouze absence budov, coz mi opravdu svet na hlavu nepostavilo.

0/0
11.5.2011 8:32

Jumik

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ja jsem nadsenej :)

http://screenshot.cz/L3UQF/

0/0
11.5.2011 8:49

Cubky

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ja jsem nadsenej :)

To jsem necekal, ze ti na tom tolik zalezi, ze si udelas fotku. ;-D Ale budiz, v ruce jsi to nejspise drzel. Stale ale cekam na ten vycet.

0/0
11.5.2011 9:51

Jumik

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ja jsem nadsenej :)

Ne, jen se rád chlubím svou sbírkou ;-) Ale přestávám chápat proč tady polemizuju s někým kdo o tý hře očividně nic neví. Na tom mi opravdu nezáleží, přesvědčovat někoho o něčem co vůbec nemá právo soudit.

0/0
11.5.2011 10:02

Cubky

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ja jsem nadsenej :)

No nevim, jestli je cim se chlubit, neco takoveho ma prakticky kazdy fanousek C&C (vcetne me). :) Ale tak ocividne o tom nic nevim. :-/ Pro priste, az ti dojdou argumenty, tak to dej na jevo trochu lepsi zpusobem. ;-)

0/0
11.5.2011 10:57

Jumik

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ja jsem nadsenej :)

Pokud mezi starými C&C a C&C 4 nevidíš zásadní rozdíl, tak pak ano. Pro omezence jako ty jsou i třeba StarCraft a Anno až na drobnosti stejný hry, viď?

0/0
11.5.2011 11:58

Cubky

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ja jsem nadsenej :)

Ne, opravdu mezi nimi nejaky zavazny rozdil nevidim. Muzes mi tedy PROSIM ty rozdily ukazat? :-/

Srovnat Starcraft a Anno je asi jako srovnat Gothic a Doom.

0/0
11.5.2011 12:02

Jumik

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ja jsem nadsenej :)

Ne, na tohle opravdu nemám co říct, to bych musel vystudovat jiný obor a jako psycholog amatér nejsem moc zdatný. Mimochodem k tvý poznámce, dost pochybuju o tom, že máš nějaký originál hry. Takový ubožáci co nemají na to si koupit hru (ani ve slevě) a jen na forech roztrubují svoje rozumy jsou ti nejhorší.

0/0
11.5.2011 12:11

Cubky

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ja jsem nadsenej :)

Na vypsani rozdilu mezi C&C a C&C4 potrebujes mit vystudovany nejaky obor? Od kdy? :)

No vzhledem k tomu, ze ja tobe verim, ze jsi vlastnikem tech her, tak bych ocekaval, ze ty se ke me budes chovat stejne. Ocividne jsi nejaky nadclovek, ktery ma vzdy pravdu a jiny nazor neschvaluje.

0/0
11.5.2011 12:14

Jumik

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ja jsem nadsenej :)

Jen nemá smysl plýtvat argumenty, protože je jasný, že člověk co si myslí, že mezi tradičním C&C a C&C 4 není žádný zásadní rozdíl a že mezi StarCraft a Anno je rozdíl jak mezi Doom a Gothic, je stejně neuzná. Mimochodem Gothic mám taky originál od jedničky po trojku včetně dvou datadisků. Já ti to, že máš něco originál opravdu nevěřím ;-)

0/0
11.5.2011 15:33

IARK - Králíček ušáček

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ja jsem nadsenej :)

jo, CaC 4 byl fakt pres kopirak, prasek?

0/0
11.5.2011 7:48

Cubky

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ja jsem nadsenej :)

Potreboval bys, to souhlasim. :)

0/0
11.5.2011 8:33

IARK - Králíček ušáček

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ja jsem nadsenej :)

To je ten obrovsky argument, proc je CaC 4 hra pres kopirak? WoW

0/0
11.5.2011 11:03

Cubky

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ja jsem nadsenej :)

Neptal ses, proc je pres kopirak pokud vim - ptal ses na prasek, na to jsem ti odpovedel. ;-) Plus diskuze je vedena o vlakno vyse a ja stale cekam na vycet tech inovativnich veci. :)

0/0
11.5.2011 11:22

IARK - Králíček ušáček

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ja jsem nadsenej :)

Ne, ale pokud ja ti reknu, ze ta hra neni pres kopirak, tak by jsi mel pouzit logiku a obhajil si svuj revolucni nazor o tom, proc je. Pokud chces vycet, precti si recenzi

0/0
11.5.2011 11:25

Cubky

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ja jsem nadsenej :)

Je jednodussi vyvratit veci, ktere nekdo povazuje za inovativni (logicky jich moc nebude, jinak by to byl novy zanr), nez zopakovat vse, co ma C&C4 spolecneho s ostatnimi hrami.

Nechapes-li to, tak ten prasek asi opravdu potrebujes. :)

0/0
11.5.2011 11:28

IARK - Králíček ušáček

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ja jsem nadsenej :)

Aha, takze argumenty nemas, tak aspon napis kterou hru kopiruje, jinak pokud se bavite pouze o tom, ze strategie neprinasi celkove zadnou novinku a proto jsou pres kopirak, tak vase IQ musi byt hodne maly, protoze to pak jsou pres kopirak - sportovni, zavodni, simulatory, akcni, rpg atd.

0/0
11.5.2011 11:44







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.