Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Fable 3 je krásnou pohádkou, ale ne pro herní veterány

PC verze Fable 3 nezklamala, naopak naplnila předpoklad skvělé hry na hrdiny pro masy. Nikoliv však pro ostřílené hráče.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Veska je prostě nesmrtelný

Pro lidi bez mozku fajn

Ostatní nebrat. Víc jak 60% bych tomu v životě nedal. A kdy se dočkám té recenze Zaklínače? V únoru příštího roku?

0/0
24.5.2011 14:03

Skjoldr

Re: Pro lidi bez mozku fajn

Raději pozdě a kvalitně než nějakou 'bonuswebárnu' - viz recenze prvního dílu, taky síla.

0/0
24.5.2011 14:39

Veska je prostě nesmrtelný

Re: Re: Pro lidi bez mozku fajn

To sice máte pravdu, ale na druhou stranu hra už je skoro týden na trhu a to se podlě mě dá už dost kvalitně zahrát a udělat si představu:)Mohli být už v polovině hry( v 1/3 pokud se budou kochat a dělat vedlejší úkoly:))

0/0
24.5.2011 16:06

arnie2

Re: Pro lidi bez mozku fajn

aky si ty znalec osobnosti, predpokladam ze mas nastudovanu kopu psychologickej literatury, niekolko rocne skusenosti a odborne clanky...

... nesnaz sa ludom nanutit ako sa maju zabavat, niekoho mozu zabavit aj miny vo windowse viac ako zaklinac .. nie je nikde ziadne pravidlo ze je to najlepsie co sa tebe zda ;)

0/0
24.5.2011 19:29

Rusov

Podprumer

V soucasnosti jedina hra, kvuli ktere jsem zvazoval koupi Xka.

Jeste, ze jsem to neudelal a pockal az na PC verzi, protoze bych horce litoval.Stupidos RPG pro americke deti, kam se to sere na Deamon's Soul.

0/0
24.5.2011 13:16

vaclavj1

Re: Podprumer

Tak pro nactilete hárdkór borce nekde z vychodni Evropy to asi primarne urcene neni, to je pravda.

0/0
24.5.2011 14:56

KyleBroflovski

hm

78% pro rpg, kterou dohrajete za 15 hodin a která je i na nejtěžší obtížnost srovantelná s easy u DA2?? Chápu, že F3 je určeno hlavně pro ty, co rádi farmařej na Facebooku a jejich největším herním zážitkem je, když se jim narodí dítě v Sims, ale i tak je 78% prostě moc. Neskutečně stupidní ovládání mně lezlo krkem hodně, to zaměřování je prostě hrůza. Je to příliš infantilní, bezzubé, hloupoučké a naivní. Fable bylo sice pohádkové, ale furt to bylo rpg (příběh a úkoly byly proti trojce ultra dospělé a sofistikované), tohle je hra pro děti do 10 let (obtížnost by tomu odpovídala). A jestli si autoři myslí, že když si ze sebe a ze hry budou dělat legraci, tak z ní najednou udělají dobrý titul, jsou mimo. F3 ani neví čím chce být, je od 16 let, a přitom je tak neskonale primitivní a hloupé, že by ji dohrál i člověk po lobotomii. Za sebe bych tomu dal tak 50%, víc ani ťuk.

0/0
24.5.2011 11:15

IamShy.Not_Scared

Re: hm

quote: A jestli si autoři myslí, že když si ze sebe a ze hry budou dělat legraci, tak z ní najednou udělají dobrý titul, jsou mimo.

Tak ze sebe i ze hry si autoři dělali legraci už v jedničce, nevím jak dvojka, tu jsem nehrál. Proto tak nějak nevěřím, že je ten humor prvoplánový a "naschvál". To je prostě Fable.

Ano, je to nenáročná hra, ale občas neuškodí se jen tak svézt. Možná se mi to líbí právě proto, že to vyšlo souběžně se Zaklínačem. S Geraltem jsem si užil tuhé "dospělacké" rpg s fajn "plotem" a tak mi zas tak uplně nevadilo, že jsem ve Fable spíše odpočíval. Možná bych byl víc zklamán, kdybych se nevyřádil v Temerii a Loc Muine xD Takhle mi tohle double combo sice provětralo peněženku, ale náramně sedlo a tenhle týden se prostě bavím. Než vyjde Heroes VI. jsem spokojen:-)

0/0
24.5.2011 12:01

IamShy.Not_Scared

Re: hm

Ad obtížnost: rubačky s Balverínami na nejtěžší obtížnost mně osobně daly víc zabrat než lecjaký bossfight (včetně minionů) v DA2 (na nejtěžší). Ale tak to byla jen výjimka, popravdě zelenáčům to mohlo zatopit ažaž, tak nevím, jestli to spíš nehodnotit negativně kvůli nevyváženosti... No, co jsem chtěl říct: I ve Fable 3 se dalo zapotit.

0/0
24.5.2011 12:06

Skjoldr

Re: Re: hm

Obtížnost? To je fuk. Spíš o tu "prostost" - i v "konverzacích" vždy tak blbé možnosti, oblečení jen na efekt, zbraně taky na efekt, a tak celkově, no. Spíš než akční RPG by to mělo dostat něco jako akční adventura s prvky RPG.

0/0
24.5.2011 14:41

IamShy.Not_Scared

Fajn

Asi tak: Kdo měl rád Fable: The Lost Chapters kvůli jejímu kouzelnému zpracování, komu se líbil umělecký styl a rád "balil" i vdané paničky a zahrnoval je dárky, krkal na typany s nakroucenými kníry a měl rád svérazný humor, tomu se Fable III. bude moc líbit, tak jako mě.

Kdo hrál Fable I. aby mohl metat blesky a klohnit kostry na hřbitově, ten se bude nudit.

Já osobně miluju Molyneuxův smysl pro humor, tu nadsázku. Jakože stát se členem MUHAHAHA EVIL BROTHERHOOD je splněním mého snu xD Mise na záchranu princezny ze spárů zlotřilého Barona s mečem Purifikátor Zlých Baronů +5 ve stolní verzi a pravidel  1.1124545b je dokonaláVV

Nemluvě o hláškách: Nezdá se ti, že si s námi někdo hraje? - Jo, od samého začátku...  NO COMMENT

Koukej na ty Hoby. Dost chytří na to, aby používali magii, ale gatě si prostě musí natáhnout naopak, přes hlavu. No co bys na to řekl...Jediná chyba na kráse trošku zlobivá kamera, ale když to srovnám s kamerou v plíživém modu v Zaklínači 2, tak je na tom ještě dobře. A kdyby to bylo o 10 hodin delší, nezlobil bych se. Ale já hry hraji pro humor, zážitek, pobavení. Ne pro kruhy pod očima a vymlácenou myšku. A Fable III mě bavil náramně.R^R^

0/0
24.5.2011 9:59

IARK - Králíček ušáček

Re: Fajn

Presne, me se trojka po sociologicke strance libila, ikdyz boje byly nejlepsi v jednicce

0/0
24.5.2011 11:00

Dr.Sid

Re: Fajn

Taky jsem si to uzil .. ale nedohral jsem to .. ten konec, kde musim vydelat cca 10 milionu .. a rady na internetu jako: nechej to bezet pres noc, tim se ti nakumuluji penize z nemovitosti .. to si delaji srandu ne ?

0/0
29.5.2011 13:45

vaclavj1

Re: Re: Fajn

ty rady na internetu, to je proste powergaming :-)

0/0
30.5.2011 13:23

interstellar wind

sorry

ale uvadet Dragon Age, Zaklinac nebo Oblivion jako hard-core RPG je trochu mimo. Uz tyto hry jsou RPG pro masy. Hard-core RPG je treba z posledni doby Drakensang

0/0
24.5.2011 9:44

Lupulin

Re: sorry

zaklínač určitě není žádna pussy hra jak jednička tak zvláště dvojak která ještě přitvrdila....

0/0
24.5.2011 9:52

Virgl

Re: sorry

To bych neřekl, Oblivion tě nijak netahal za ručičku, a zkoušel jsi Zaklínače na Hard? To už nebylo zrovna jednoduché, musel jsi dost přemýšlet, taktizovat, vyrábět elixíry etc...a dvojka spíše ještě přitvrdila (Obtížnost, při které ti s jedním úmrtím končí hra je jednoduchá? :-O ) . Dragon Age možná...ale na Nightmare to taky nebyla procházka růžovým sadem ;-)

0/0
24.5.2011 14:33

mike_corp

nic moc

velke zklamani, vypada to opravdu jako spatne predelani z xboxu, no necham to hrat myho brachu a ja zustanu u witcher 2.

Vsimly ste si taky, ze i v max detailech je hra takova rozmazana. Vse co udelate je automaticky a nemate zadnou moznost neco ovlivnit :( hmm a nevim proc nemuzu vytvorit profil dalsiho uzivatele ;) Stupidni windows Live. Bych tu hru nejradsi vratil.

0/0
24.5.2011 8:23

Hejtmy5

Veteráni

Veteráni zůstávají u Diabla II, BG II a Gothicu I + II, tyhle barevný moderní vychytávky nejsou nic pro mě...Rv

0/0
24.5.2011 7:56

wraith.d

Re: Veteráni

přesně tak, nedávno jsem skončil v polovině Arcanie - už ta mě odradila od "nových RPG" - tak jsem si zahrál Gothica I, před týdnem jsem dohrál dvojku...no, trocha nostalgie neuškodí :) a ještě jsem někde zahlédl, že v dalším Gothicu by měly střelné zbraně...sakryš, kdo může takhle k****t sérii Gothic??? Meče, sekery, luky, kuše, magie...a stop - to je RPG!!

0/0
24.5.2011 8:36

Everald

Re: Re: Veteráni

"...Meče, sekery, luky, kuše, magie...a stop - to je RPG!!"

No to je spíše taková definice fantasy, RPG znamená 'hra na hrdiny' a jako taková může být klidně ve scifi...

A no a co, že v Gotiku by mohly býs třelné zbraně? Když takhle mohlo dopadnout i Fable III...

A když už píšete něco o veteránech... ti zbožňují Planescape Torment.

0/0
24.5.2011 9:37

IamShy.Not_Scared

Re: Re: Re: Veteráni

respektive vše na Infinity enginu, tehdy hry měly hloubku. Ačkoliv mě osobně občas říkají kámoši, že jsem brzda, protože jako jedinýmu mi nikdy k srdci nepřirostl BG2. Všechny ostatní ano, ale ten BG2 byl na mě příliš.... chaoticky vyprávěný, překotná zápletka, která ne vždy měla logiku. A Irenicus neměl charisma xD

0/0
24.5.2011 9:43

slanecek

Re: Re: Re: Re: Veteráni

Fallout II !! V

0/0
24.5.2011 10:51

IARK - Králíček ušáček

Re: Re: Re: Veteráni

Presne, neplist si pojem RPG a Fantasy

0/0
24.5.2011 11:01

IamShy.Not_Scared

Re: Re: Veteráni

Ty střelné zbraně mají být v dalším Risen. Podle všeho další Gothic již nikdy nebude, tedy pokud Jowood neprodá práva, respektive správce konkurzní podstaty. Bylo by fajn, kdyby místo Risen Piraně koupili TM Gothic a roujeli to znova, vydavatele by určitě našli. Třeba BigPoint, ten teď rýžuje neskutečný chechtáky za franšízu Das Schwarzes Auge.

0/0
24.5.2011 9:39

Yerm

Re: Re: Veteráni

Plazmovky, laserovky, kulomety, gauss rifle, magnumy, desítky, desert eagly, a k tomu mutanti, kentauři, raideři, brootherhood of steeleři, to je RPG!!! A ať někdo řekne že není :-)

0/0
24.5.2011 9:58

IamShy.Not_Scared

Re: Re: Re: Veteráni

Bod!R^R^R^

0/0
24.5.2011 10:00

slanecek

Re: Re: Re: Veteráni

R^V

0/0
24.5.2011 10:51

Blackened Halo

Re: Re: Veteráni

ako keby luk nebola strelna zbran ....

0/0
24.5.2011 11:21

Skjoldr

Re: Re: Re: Veteráni

Když někoho uškrtíš tětivou, tak není.

0/0
24.5.2011 11:36

vaclavj1

Re: Veteráni

tak to jsou celkem chudaci

0/0
24.5.2011 9:01

arnie2

Re: Veteráni

neide o to co hras, ale ako sa zabavis .. neprekryvaj si osobny zivot s hrami, je to len hra a je to len pre zabavu ;)

0/0
24.5.2011 19:26

goblincz

Hruza

Hral jsem to asi 10 minut a pak nasledovala odinstalace. Kamera mi pripadala naprosto silena, prislo mi to az prilis konzolovske a rozhovory, kde si vybiras pouze ze dvou variant "dobro" a "zlo" jsou taky dost o nicem. Musim uznat, ze hra ma vybornou grafiku a clovek se muze kochat, ale co z toho, kdyz te hra porad necim stve a neuzijes si ju.

60%

0/0
24.5.2011 7:46

IamShy.Not_Scared

Re: Hruza

Dát něčemu 60% po desetiminutovém hraní - buď jste geniální recenzent s třetím mystickým okem, nebo nevím. Navíc si nejsem jistý, zda hra, které dám 60%, si nezaslouží dohrát... Věc názoru asi.;-)

0/0
24.5.2011 9:45

Lupulin

Re: Re: Hruza

vždyť je to troll co hodnotí warez hry....nereagovat a pomyslet si svoje něco o přirozeních a jít dál.......

0/0
24.5.2011 9:53

IARK - Králíček ušáček

Re: Re: Re: Hruza

Presne R^ miluju hlasky "po 10ti minutach odinstalace", pak je jasne odkud vitr fouka

0/0
24.5.2011 11:02

tkantor81

Re: Hruza

A není to trochu škoda koupit si hru skoro za tisíc korun a pak ji hrát deset minut?

Nebo tady snad někdo ještě nepochopil, že se hry kupují a psát o kradených hrách na herních serverech...X

0/0
24.5.2011 10:16

slanecek

Re: Hruza

Já to nevím... když hraji hru deset minut a pak ji smažu (a dvd prodám v bazaru), tak ji nehodnétím 60%, ale spíš tak 20%.

0/0
24.5.2011 10:53

A.Jey

tak ze co ?

Tak nevim jit dotoho nebo ne ? 1 dil me bavil dost dlouho V

0/0
24.5.2011 1:53

Kallax

Re: tak ze co ?

Jsem taky na rozpacích. První díl se mi líbil vážně moc, ale o Fable 3 jsem zatím četl samé rozporuplné recenze.

http://www.1up.cz

0/0
24.5.2011 7:38

DvorkaM

Re: Re: tak ze co ?

Hrál jsem dohrál jsem, užil jsem si. Doporučuji zkouknout požadavky, přestože nemám nejstarší sestavu musel jsem detaily hodně stáhnout aby se to nesekalo.

Hře je často vyčítaná nízká obtížnost, no nevím, jel jsem to na challenging mode a dal jsem si jako cíl neumírat a procházka to nebyla a když se ve hře objevili balverini, docela jsem se zapotil (než jsem našel ultimátní spell combo). Myslím si že krása Fable 1 zůstala zachována, hlavní příběhová linka se nezastaví a je to poutavě vyprávěné. A vedlejší úkoly?? no podle týhle hry by se měli učit ostatní. Hra si dělá srandu i ze sebe ("Co je to za pitomou hru ve který zabiješ antagonistu jednou ranou").

Co bych jí vytknul je ovládání a typické nešvary způsobené portem. (Kamera dovede být trochu chaotická, klávesy jsou nabindované krkolomným způsobem (jako léčivej lektvar pod F1 to mě zabíjelo (doslova párkrát se mi stalo že jsoem nutně potřeboval lektvar a místo toho jsem přepnul na meč 1))).

Trochu mě zklamala délka hlavní linky, ta je sfouknutá za 14-16hodin (jak jsem to spustil tak jsem to dohrál moc mě to bavilo) ale na druhou stranu jsem se nedotkl hledání klíčů, legendárních zbraní, vedlejších úkolů ....

Za mě ta hra má 80% a kdyby to bylo lépe převedeno na comp tak bych dával i 90%

0/0
24.5.2011 9:00

vaclavj1

Re: Re: Re: tak ze co ?

Pokud chce clovek odemykat vlastnosti legendarnich zbrani, tak to znamena, ze nemuze jen spamovat kombinace kouzel, ale musi i proti vypecenym nepratelum pouzivat klasicke zbrane.

0/0
24.5.2011 9:10

Dr.Sid

Re: Re: tak ze co ?

Souhlasim .. hra je celkem kratka, a ten konec, pokud chces byt kladnak, je na palici, ale rozhodne stoji za to.

0/0
29.5.2011 13:49







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.