Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Zaklínač 2 je výborným a temným fantasy zážitkem

Druhý díl Zaklínače je ve všech směrech moderní hrou na hrdiny, která se ale nepodbízí za každou cenu. Vypráví poutavý příběh a dává hráčům možnost rozhodnutí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

,palič

n00b plays Witcher2

http://www.youtube.com/watch?v=lCjzA-C647o

0/0
7.6.2011 17:52

Infractus

vynikající zážitek

Pro mě osobně je tohle RPG skutečným zážitkem, určitě to umocnilo ještě to, že jsem taky přečetl všechny Sapkowskeho knihy o Geraltovi, Ciri a Yennefer. Mouchy tam samozřejmě jsou, ale vzhledem k tomu, že se učím na státní zkoušky a hra mě přesto pohltila tak, že jsem učení dokázal odložit (ne tím se nechlubím) a ponořit se do příběhové linie a naplno si užívat si side questy, které často právě doplňují informace milovníků knižní předlohy, nemůžu hodnotit jinak než velice pozitivně. Na co by se nemělo podle mého zapomínat je to, že vývojáři si dali práci s tím, aby se hra dala dohrát 3x a pokaždé jinak (vlastní zkušenost) a také nepatří mezi extrémně zkušené vývojařské studiu jako např. BioWare které za sebou má už řádku titulů, více či méně úspěšných. Ovládání je kapitola sama pro sebe, jak tu píše LadyManson není to úplně snadné, ale jakmile se to člověku dostane pod kůži, tak je to naopak vynikající a člověk má z boje daleko lepší prožitek než v prvním díle, kdy Geralt=fantasy rambo, který místo kulometu likvidoval nepřátele po desítkách ocelovým nebo stříbrným mečem (chudáci utopenci). Naproti tomu je druhý díl daleko realističtější, surovější a pro mě jako snílka i živější. Nezapomenu na to, když mě ve třetí kapitole umlátili 2 knechti halapartnami, protože jsem se nanicovatě nechal obklíčit a oni mě potom už nenechali zvednout :). Po dohrání na základní verzi nemůžu pro sebe hodnotit jinak než 9.5/10, po optimalizování, vydání dalších DLC, datadisků atd. bych se 10/10 vůbec nebál, takhle jsem v minulosti hodnotil a prožíval snad jen sérii Baldur's Gate

0/0
30.5.2011 12:31

Virgl

Re: vynikající zážitek

R^

Jen je škoda té třetí kapitoly a uspěchaného závěru...Nilfgaard a Yennefer už zpátky vůbec tahat nemuseli...

0/0
30.5.2011 18:43

Infractus

Re: Re: vynikající zážitek

To mě osobně nijak nevadilo, spíš naopak díky tomu, že jsem četl knížky. Nechali si tím krásně otevřená vrátka pro spoustu možných variací a budoucích zodpovězených otázek - Proč je unesl Hon, jak to vypadá v Nilfgaardu, sejdou se nakonec s Ciri atd... Mě se to líbí, nejvíc mě na tom mrzí spíš jen to, že bych rovnou bral třetí díl :)

0/0
30.5.2011 19:57

Virgl

Re: Re: Re: vynikající zážitek

Právě že jsem také četl knížky, a jestli nás čeká opět válka s Nilfgaardem, ve které severní království na poslední chvíli opět zachrání nějaký zázrak, putování na jih do Nilfgaardu, a hledání Yennefer, tak to potěš...Dvojka aspoň mohla zodpovědět na nějaké otázky. Dokonce ani nebylo vysvětleno, kdo byl vlastně ten vrah z konce jedničky.

Spíš bych dal přednost pořádnému závěru, nebo naopak takto krátkému, ale nejasnému, s nějakou tajemnou organizací, která ovládá lóže přes Fillipu + Shealu atd., atd...místo toho vymysleli tu nejjednodušší variantu - Nilfgaard.;-( Navíc, pokud si dobře vzpomínám, Emhyr útočil na sever mimo jiné kvůli Ciri, tak proč najednou útočí znovu? Ale je pravda, že už je to nějaký ten pátek, co jsem knihy četl...

Ciri a yennefer už bych do toho vůbec netahal, za 1) je Ciri jakožto dítě starší krve něco jako bůh, takže by do temného rpg ani moc neseděla, a yennefer docela dobře nahradila Triss, navíc jsem ji z knížek nikdy moc neměl rád ;-D

0/0
30.5.2011 20:40

Infractus

Re: Re: Re: Re: vynikající zážitek

Tak ono to k najití Ciri spěje nejspíš od začátku, protože jestli sem dobře pochopil poslední rozhovor, tak Hon jsou elfové z jiného světa a jediní elfové z jiného světa které známe jsou právě ti ke kterým se dostala Ciri v Tor Zirrael a kterým uprchla s pomocí toho jednorožce. A jelikož oni mají částečnou schopnost procházet světy, tak jsem Hon pochopil jako družinu červených jezdců či jak to bylo v knihách. Proto bych se nedivil tomu, že důvodem únosu Geralta a Yennefer bylo jen to aby se dostali blíž k Ciri případně je použili jako "výkupné" jenže Geralt uprchl a tak začíná první díl. No uvidíme :). Tak Emhyr je dobyvatel a Sever měl po bitvě u Brenny pokoj jen proto, že Emhyr dobýval ekonomicky, proto jeho vojáci pálili pole, města atd... aby nebylo na čem vybudovat ekonomiku. Varianta s Nilfgaardem možná nejjednodušší byla, ale stejně mě to na konci překvapilo když jsem to zjistil a zklamaný jsem nebyl :-)

0/0
30.5.2011 22:42

Virgl

Re: Re: Re: Re: Re: vynikající zážitek

No ano, ale je to takové pořád dokola...překvapený při závěru jsem byl taky, protože něco tak jednoduchého jsem prostě nečekal...

Třeba kdyby v Koviru vznikla nějaké organizace, která vlastně ovládala Lóže, přikázala vybít krále, pak převzala vládu a ze Severu zaútočila, to by bylo podle mě mnohem zajímavější :-)Ani by nemusela nutně útočit vojenskou silou...

No to je jen moje nostalgie, vývojáři už stejně rozhodli, tak nemá smysl to řešit ;-(

0/0
31.5.2011 18:29

Bédavlihu

Re: Re: Re: Re: vynikající zážitek

Ad. vrah z konce jedničky

!!!!!!SPOILER ALERT!!!!!!

Letho na konci vysvětlí, že královrazi jsou zaklínači ze školy Zmije (jako je na Kaer Morhen škola Vlka; z knih víme ještě o dvou dalších školách), která je někde v Nilfgaardu a kterou jim za to Bílý Plamen Tančící Na Mohylách Nepřátel slíbil obnovit.

0/0
2.6.2011 23:46

Virgl

Re: Re: Re: Re: Re: vynikající zážitek

Jenže kdybys dával pozor i na začátku hry, tak zjistíš, že ten útočící zaklínač z jedničky amulet zmije neměl ;-) Taky se celou tu dobu mluvilo jen o Lethovi a těch dvou, protože jen JE zajali Nilfgaarďani...

0/0
4.6.2011 14:02

Nannius

autor recenze

nemohl autora nekdo donutit precist si alespon jednu Sapkowskeho knihu o zaklinaci? Treba by pak recenze nebyla tak mimo, co se prostredi tyce...

0/0
28.5.2011 2:03

Virgl

Re: autor recenze

Co máš konkrétně na mysli?

0/0
29.5.2011 21:45

Nannius

Re: Re: autor recenze

napr. napoje jsou lektvary, zaklinac vladne nikoli zaklinadly, ale znamenimi. Zaklinac nikdy nebude magem (zajimava predstava vzhledem ke vstahu magu a zaklinacu :). Ze nezminuje fakt, ze zaklinac je obecne povazovan za jen o neco malo mensi zrudu, nez jsou monstra, ktera lovi (pripadne, ze je vlastne jen najemny zabijak monster), ze se v Z2 vyskytuji zname postavy z knih (Triss, Foltest, atd...), ze Sapkowski totalne zboural "elfsky stereotyp" a z Tolkienovych vznesenych krasnych bytosti udelal jinak vypadajici lidi (co se rozmanitosti charakteru tyka), to uz nechavam byt uplne...

0/0
2.6.2011 15:56

Virgl

Re: Re: Re: autor recenze

Jo tak, s tím souhlasím, jen jsem nevěděl co máš přesně na mysli...

Jen mě ve hře překvapuje, že každý, kdo na Geralta narazí, ví že je zaklínač...přece jen, na celém severu jich zbylo jen pár a většina zůstává v Kaer Morhen.

A Sapkowski sice zboural ten stereotyp, ale jedna část elfů (Aen Shedin?) je pořád brána jako takoví ti vznešení, důležití atp. Ale nevzpomínám si už, jak byli popisování v knize, takže možná je to tak jen ve hře - viz Iorweth.

Ale mám pocit že v povídce v Dol Blatanna byla nějaká elfí bytost podobná např. Galadriel z LoTRa...ale je to už dlouho, co jsem to četl.

0/0
4.6.2011 14:07

vrkacek

HW nároky

Hrajete někdo tuto hru na notebooku? Mám Core2duo 2Ghz a GF9600 GT 512DDR. Zkusil to někdo rozchodit na podobné sestavě? Jak to běhá? Díky

0/0
26.5.2011 19:33

Virgl

Re: HW nároky

Na noteboku odzkoušené nemám, ale zrovna dneska vyšel patch vyvažující optimalizaci, ale....zázraky od toho nečekej, i v minimálních nárocích je procesor C2D 2.2 Ghz...ale neříkám že to nepůjde.

0/0
26.5.2011 20:49

LadyManson

Re: HW nároky

Mám notebook ASUS G53JW-SX080V = dvoujádro Intel Core i5 2,53GHz, NVIDIA GeForce GTX 460M a běží mi to akorát na střední nastavení, při vyšším se hra šíleně seká.

0/0
26.5.2011 23:04

_Thorus_

Re: HW nároky

Mám stejnou specifikaci co tu píšeš (Acer Aspire 5930G) a bohužel je to nehratelné i na nejnižší detaily. Čekám na nějaký patch, nebo lepší Nvidia ovladače ;-(

A přitom Crysis 2 nebo Dragon Age 2 mi šlo s přetaktovanou grafikou na vysoké detaily :-/

0/0
29.5.2011 1:08

Lolinator

Re: HW nároky

Ja som celu hru hral na 3,4 GHz P4 HTT s 1.5 GB ram a 512mb 9600 GT , jak 90% veci som mal vypnutcy, ale pamet grafickej som mal na strednej urovni a hra bezala bez problemov - ziadne dlhe nahravania pri LOADe (asi 10-15 sekund max) a pocas hri bez problemov taktie - stihalo nahravat pocas behu. A pritom hra vyzerala dost podobne ako oni maju to na obrazkoch - aj ten eroticky kupel som mal taky isty - som myslel ze ten vytrisk vody ma vyzerat lepsie.

Jedine 2 problemy boli - 1.  ze asi po 3-4 hodinach neustaleho hrania som musel vypnut hru a vymazat asi 60 SAVEov ktore sa mi vzdy nahromazdili, ktore hra automaticky vytvara a vyzera ze nejako spomaluju hru. Vzdy ked som ich vymazal a znova spustil tak hra bezala fantasticky(teda okrem aktualnych save a Quick save).

A 2.  este to trochu dost sekalo pri druhej casti bitky o Vergen , kde so Saskiou a Zoltanom branite hradby.

0/0
30.5.2011 12:19

Matajus

Prilis dialogu a "videi"?

 Osobne jsem ze hry nadmiru zklaman a po chvile jsem ji odinstaloval a koupe docela lituji (vcera jsem to odinstaloval). Mozna sem jen nemel den ale nahral jsem priblizne asi hodinu prologu a prislo mi to k smrti nudici.

 RPG s kvalitnimi dialogy a ruznymi cesty me opravdu bavi a mam je rad ale ze zaklinace 2 jsem nejaky rozladeny.

Chci se tedy zeptat zda-li je tam vsude takove kvantum dialogu a je to proste jen interaktivni rpg?

0/0
26.5.2011 16:34

misho8723

Re: Prilis dialogu a

Však len prolog je taký lineárny zo začiatku.. potom sa to začne vetviť, a to hlavne, keď človek príde do prvej kapitoly a potom je to už len skvelé RPG

0/0
26.5.2011 16:37

KyleBroflovski

Re: Prilis dialogu a

Jo. Není RPG jako RPG. Sáhodlouhé dialogy k tomuto typu RPG patří jako ruka k tělu. Bez nich by neexistovaly klenoty jako BG, PT, V:MB atd.

0/0
26.5.2011 16:38

Cubky

Re: Prilis dialogu a

Ono se tomu rika prolog z jisteho duvodu vis. :)

0/0
26.5.2011 17:12

Skjoldr

Re: Prilis dialogu a

Občas mi příjde, že prostě je třeba vytáhnout cokoliv, co je na hře "špatně". Moc dialogů a videí? Tý jo, to by mne vážně u RPG zaměřeného vyloženě na příběh ani ve snu nenapadlo. Že na těžkou obtížnost jsou protivníci docela silní a je to výzva? Taky fakt absolutně nečekané...

0/0
26.5.2011 17:42

Veska je prostě nesmrtelný

Re: Prilis dialogu a

Jestli soudíš hru podle prologu, tak potěš. A ty jsi nehrál Zaklínače 1? Pokud ano, tak jsi snad počítal s tím, že některé rozhovory byli další. Navíc pokud jsi typ hráče, co odkliká všechno a nečte, tak nechápu, proč sis to vůbec kupoval:) Když si něco už koupím, tak vím, co od toho očekávám a rozhodně jsem očekával, že rozhovor nebude stylem Ano, Ne, Možná, Uvidíme se příště:)

0/0
26.5.2011 17:48

Matajus

Re: Re: Prilis dialogu a

 Co se tyce recenzi tak jsem se nikde nedobral k body kde by nekdo psal

ohledne delky dialogu. Ano vim od ceho je prolog a jak by mel byt

pojaty, ono ale nejspise bude problem ten ze ze zkusenosti s hrami za

poslednich par let jsem nic podobneho nevidel a tudis me to zarazilo.

 Nicmene diky za komenty, zkusim se prokousat tim prologem. 1ku jsem nehral nejak to slo mimo me..

0/0
27.5.2011 8:02

genchiskan

Re: Re: Re: Prilis dialogu a

Taky jsem jednicku vynechal,dvojku jsem chtel spis skusit,pac hodne lidi pise jak je to dobra hra,tak i proto,proste bych nemohl klidne spat pokud bych si hru nevyzkousel.a zatim mne hra bavi R^

0/0
27.5.2011 11:32

Gamehoror

Re: Re: Re: Re: Prilis dialogu a

Když se zrovna nudíš, tak je dobrá hra i tetris.

0/0
27.5.2011 11:51

LadyManson

Re: Prilis dialogu a

Taky mi připadá, že se spíš dívám na film než že hraju hru, na druhou stranu, protože pořád nemůžu dostat ovládání do ruky, první díl mi šel hrát v pohodě, tady umírám a umírám... :( No, beru ty videa a dialogy jako odpočinkové chvíle během nichž se můžu vyvztekat a popřípadě zkoušet vymyslet nové nastavení kláves. Připadá mi, že tahle hra byla prvotně dělaná pro konzole, asi jsem si jí na konzoli měla taky pořídit. :(

0/0
26.5.2011 23:09

Veska je prostě nesmrtelný

Re: Re: Prilis dialogu a

Hra je primárně utvářena na pc a konzole je pouze jako doplněn. Navíc mi systém více vyhovuje než třeba u DA. Myslím, že je to spíše o zvyku. Snad se ti to podaří překonat.  A navíc autoři jasně říkali, že to nebude jako jednička, kdy byl pomalu svátek, že člověk umírá:)A už v 1. kapitole je filmečků méně a dialogy jsou na normální úrovni:) Pokud přežiješ prolog a zvykneš si na quicksave a užívaní lektvarů a jiných pomocných věcí, tak nebudeš umírat tak často. Rozhodně to vidím jako veliké plus oproti jedničky, kdy jsem poprvé umřel snad ve 3. kapitole a to ještě vlastní blbostí(tenkrát hráno na normal, později znovu dojeto na nejtěžší) Dvojku jsem zatím projel jenom jedu časovou linii na normal a zemřel jsem přibližně o 2/3 více než když jsem hrál Zaklínače 2. Na "konzoloidní" ovládání si budeš bohužel muset zvyknout. Tudíž přeji spoustu úspěchů v neumírání a hlavně užívej si pořádnou RPG, protože osobně si myslím, že dlouhou dobu zase nic podobného nedostaneš:)

0/0
26.5.2011 23:31

LadyManson

Re: Re: Re: Prilis dialogu a

Jo, quicksave používám, nicméně v části s drakem třeba vůbec ukládat nejde a drak mě upaluje a upaluje. Připadá mi, že obtížnost hry je především vystavěná na štěstí. Nemluvě o tom podivném základním útoku s piruetou ve vzduchu, z níž mě každý srazí k zemi, vzápětí mě obklíčí a už nemám šanci se prosekat ven. Přijde mi trochu nelogické, když provedu kolmý sek v hloučku nepřátel a zraním pouze jednoho. No, zkusím to ještě jednou od začátku, pro lepší prožitek a pokud bude výsledek stejný, tak končím - odinstalovávám a prodávám.

0/0
26.5.2011 23:57

LadyManson

Re: Re: Re: Re: Prilis dialogu a

oprava - vodorovný sek, už u hry sedím několik pár set hodin a začínám být hodně otrávená

0/0
27.5.2011 0:00

genchiskan

Re: Re: Re: Re: Re: Prilis dialogu a

to je rukama,taky jsem to chtel u te kralovny endriag uz vzdat,ale vymyslel jsem na ni taktiku a hned sla do kopru.chce to mit hlavne trpelivost ta je zde velice dulezita.

0/0
27.5.2011 11:42

LadyManson

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prilis dialogu a

A já myslela, že hry mají přinášet hráči zábavu a ne ho duševně ničit. ;-D

0/0
27.5.2011 12:24

Cubky

Re: Re: Re: Re: Prilis dialogu a

Jestli mas na mysli prvotni cast s drakem, tak to neni nic tezkeho. I kdyz musim rict, ze zaverecny boj s nim je hruza.

Co se zraneni jednoho tyce, na zraneni vice lidi je pak skill.

A obtiznost hry neni o stesti, je o tom, ze se MUSIS naucit pouzivat vse, co ti hra nabizi. Tedy signs, traps, bombs prevedsim. Jinak mas sanci mozna tak na easy. A tak to ma byt. ;-)

0/0
27.5.2011 6:16

LadyManson

Re: Re: Re: Re: Re: Prilis dialogu a

Hmmm... No, já končím. Připadá mi totiž, že hraju úplně jinou hru než o které tu mluvíš. Přes draka jsem nakonec dostala až do první kapitoly k šibenici na náměstí. A přestalo mě to bavit, protože jsem nakonec zjistila, že na střední obtížnost vlastně stačí jen dost rychle klikat levé tlačítko myši a mezerník - pak všichni nepřátelé padají mrtví. A pokud ti náhodou zbude minimum života stačí save a load a máš zase plno. :-/ Což mi ve výsledku i s těma hordama filmečků připomíná Final Fantasy XIII, které jsem po dvou hodinách hraní na PS3 šla šupem prodat - stačilo jen dostatečně rychle mačkat jedno tlačítko a pak tě po pár kliknutí čekala sáhodlouhá animace. :-/ Takže konec, tohle není hra pro mě.

0/0
27.5.2011 11:14

Cubky

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prilis dialogu a

Zkus vyssi obtiznost. Ja osobne to na normal nehral, takze netusim. Na hard bych to jen pomoci mysi a mezerniku hral asi sakra dlouho. :)

0/0
27.5.2011 12:07

LadyManson

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prilis dialogu a

Netřeba už se mě snažit o něčem přesvědčovat, je odinstalováno a hra bude ráda, když ji prodám a namísto, abych ji vyhodila z okna. Rv

0/0
27.5.2011 12:26

Cubky

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prilis dialogu a

Tve minus mno. :)

0/0
27.5.2011 12:32

LadyManson

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prilis dialogu a

Asi stejné mínus jako pro Crysis 1, Divine Divinity 2 a Veneticu. Holt budu muset zůstat u Dragon Age 1, Zaklínače 1, starých Final Fantasy, Princů z Persie a Devil May Cry, abych byla spokojená. No, poučení pro příště nespoléhat na "značku" a nejdříve si hru před koupí vyzkoušet.

0/0
27.5.2011 12:51

Stratocaster

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prilis dialogu a

Naprosto souhlasím. Celé to slavné "ovlivňování a rozhodování" spočívá v tom, že si vyberu, jestli se přehraje videjko A, nebo videjko B. A mezitím jen zuřivý clickfest.

Třeba souboj s Kajranem. Zabil mě asi desetkrát, než jsem zjistil, že hra po mě jenom chce, abych vyšplhal po římse, kde se spustí cutscéna, ve které Geralt Kajrana zabije sám.

Královraha porazím v souboji, ale co to? Cutscéna - královrah Geralta sráží k zemi a utíká.

A tahle je to pořád dokola... to je panečku "ovlivňování" děje hráčem. Mimochodem, určitě vyzkoušej Baldurs Gate.

0/0
27.5.2011 20:21

LadyManson

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prilis dialogu a

Jo, Baldurs Gate znám, hrála jsem druhý díl a tolikrát, že snad znám nazpaměť i ty hlášky. R^

0/0
28.5.2011 19:01

Skjoldr

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prilis dialogu a

Napřed moc těžké, pak moc lehké? Vyber si tedy jinačí obtížnost. Vše jen pomocí levého tlačítka a mezerníku? To bych chtěl vidět. Moc animací a dlouhé videa? Ano, to naprosto nikdo od téhle hry nečekal...

0/0
27.5.2011 12:35

LadyManson

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prilis dialogu a

Neříkám, že je to moc lehké, ale že je to jen o rychlosti klikání.

0/0
27.5.2011 12:47

JJ Joey

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prilis dialogu a

A proč bych měl po souboji ukládat a nahrávat hru? Je to chybka, která se pravděpodobně opraví s patcherm... ...jinak se tomu říká exploitování (tedy zneužívání chyb ve prospěch hráče - je to to samé jako cheat), čili si nestěžuj, když nehraješ podle herních principů.

0/0
27.5.2011 18:59

LadyManson

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prilis dialogu a

Aha, tak on je to bug. A já už myslela, že je to tam schválně, takže jsem "nevědomě" cheatovala nebo exploitovala či jak se tomu říká a proto jsem měla ze hry špatný prožitek. Já si říkala čím to všechno bude. ;-D

0/0
28.5.2011 19:07

Virgl

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prilis dialogu a

Hrál jsem jen na vysokou obtížnost, takže nevím jak to je na normal, ale každopádně na hard hra tak jednoduchá není (ale ano, uhýbání a queen je klíčem k úspěchu). Je to o tom, jak komu ovládání sedne. To s quick save/load po bitvě je bug.

K těm vodorovným sekům - v "cestě meče" je talent pirueta, který zpřístupňuje útočení na všechny nepřátelé v dráze meče.

Jinak hra asi každému nesedne, ale pochybuju, že se s tak dobrým RPG v nejbližší době setkáme, takže bych tomu dal ještě šanci....Koneckonců, oproti katastrofickému Fable III je to cesta rájem ;-D

0/0
29.5.2011 22:01

genchiskan

Re: Re: Re: Re: Re: Prilis dialogu a

Tak traps jsem zas tak moc nepuzival akorat na kajrana,ale se zbytkem souhlasim.

0/0
27.5.2011 11:44

Bédavlihu

Re: Re: Re: Re: Prilis dialogu a

Nebojte se, na ovládání si po chvíli zvyknete, v prologu umíraj ze začátku všichni. Jo, a používejte Znamení Quen, je to štít na několik zásahů. Větší zkupinky to chce roztahat, obskakovat z vnějšku, ne ze vnitř (jak si necháte sekat do zad, je po vás). A u draka si to chce všimnout a zuřivě klikat, jakmile se na obrazovce objeví pokyn. Nezavrhujte to, když to hned nejde, hra je to vážně strhující! R^

PS: Jo, a mnozí říkají, že úroveň obtížnosti Normal je první půlku hry horší než Hard ;-)

0/0
27.5.2011 11:10

LadyManson

Re: Re: Re: Re: Re: Prilis dialogu a

Myslela jsem tu sekvenci s drakem, jak se probíhá těmi dřevenými domky na náměstí - vždycky mě podpálil. Ta druhá část s pokynem byla lehoučká.

0/0
27.5.2011 11:17

skl1

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prilis dialogu a

vis on uceny z nebe nikdo nespadl...boje v zaklinaci muzou vypadat bud tak, ze clovek zmatene klika levym tlacitkem a kotouluje jako zbesily, seka vpravo vlevo podle toho jak se mu zameri nepritel, nebo se nespokoji s takovou chaotickou rubanici, nastavi si znameni na klavesove zkratky, zjisti jak funguji, zacne pouzivat ,,alt,, na uzamceni nepritele, zacne kombinovat rychle slabe utoky s temi silnymi a najednou je z chaosu elegantni predstaveni, ktere vas nejen ze nenuti pouzivat trapne ,,quick savy,, (na nejvyssi obtiznost to jaksi ani nejde, ze ano) ale hlavne se na to porcovani nepratel velice dobre kouka

0/0
27.5.2011 13:15







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.