Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Detektivka L.A. Noire tvoří herní dějiny

Tato hra vyvolává dvě otázky a dvě odpovědi. Je mezníkem herní historie? Svým způsobem ano. Je perfektní? Ne, to rozhodně není.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

kocurstvo

...

tak tady čtu ty názory a zdá se mi, že spousta lidí LA chválí jen proto, že se opičí po světových recenzentech, nebo se drží hesla "každý má tu svou za jedinou"... Když už dám za něco tolik peněz, tak na to nebudu nadávat... LA je nedodělaná a vcelku nudná hra, která občas postrádá to, co je její esence, tj. logiku... Nejdenou se mi stalo, že jsem nejel podle nalinkovaného skriptu a vyslýchal jsem osoby, které mluvily o tom, co jsem řešil až později s jinou osobou. Nebo, že jsem schválně výslech s některou osobou neudělal (ve slumu) a později se borci bavili o tom, jak tam byli. Taky se stává, že ohledáváte mrtvolu a bavíte se s koronerem o mrtvole, o strangulačních rýhách, času vraždy atd. Pak k němu příjdete znova a on na vás vybafne: Jé, dobrý den detektive, máme tady tělo mladé ženy, ohledejte si ji... Dále pak rozhodování u výslechu občas vázne jak prase... Vyslýchanému řeknete nějakou ne moc podstatnou věc, on na to odpoví ještě nepodstatněji a vy se hned máte rozhodnou, zda lže, mlží, nebo mluví pravdu. Kolikrát bez jediného důkazu, nebo je to prostě tak bezvýznamné, že nechápete, proč se dialog utnul zrovna teď... a s nějakou mimikou ať na mě tvůrci nechodí. Dělají z nás akorát dementy. Postavy se kolikrát chovají tak okatě (neuvěřitelně přehnané škrábání, poletování očima sem a tam), že je to spíš trapné a každému je jasné, že takhle by to v reálu asi nebylo... Prostě LA není simulace detektivky, ale spíše navození atmosféry poválečného LA, plného zločinu a krásných aut...

0/0
10.6.2011 12:42

kocurstvo

Dvoustranný meč...

Na jednu stranu je technicky ta hra perfektní, jak animace, tak dialogy. Na druhou stranu je docela nudná, případy jsou skoro stejné, na můj vkus je neskutečně dlouhá (vzhledem k nezáživnosti). A čím taky trpí, tak je nedostatečná lokalizace. Angličtina je tam na velice vysoké úrovni a pokud někdo neumí anglicky tak, že se v pohodě dívá na americké seriály a filmy bez titulků, neměl by ji ani hrát, protože hrát takovou hru podle návodu je totální pitomost, stejně tak, jako zkoušet odpovědi metodou pokus, omyl, load, pokus, správně, jdu dál... Pro mě 7/10, víc ani prd. Radši si znova zahraju RDR

0/0
10.6.2011 12:22

Cibek

PC verze

Sry,sem trosku neinformovanej, ale zajimalo by mne, jestli L.A. Noire vyjde na PC

0/0
1.6.2011 18:30

vojst11

Re: PC verze

Vydavatel nic neohlásil a vzhledem k RDR pochybuji že to bude.

0/0
1.6.2011 18:42

Blackened Halo

tvori herne dejiny?

strasne zavadzajuci nazov clanku

0/0
1.6.2011 12:25

misticjoe

Re: tvori herne dejiny?

No on ten nadpis byl ještě včera úplně jiný. A řekl bych, že jiná byla i předmluva a některé pasáže v recenzi. Zřejmě zasáhla "boží ruka" a provedla drobné úpravy :-)

0/0
1.6.2011 17:07

Blackened Halo

Re: Re: tvori herne dejiny?

vsak to je ake divne ..podla nadpisu som cakal aku fenomenalnu hru, a pozeram vysoke, ale nijak zvlast obrovske hodnotenie 80% ..je to sice pekne cislo ale na hru ktora ma tvorit herne dejiny je to trocha malo nie? ..a k tomu stlpcek minusov je jasne vacsi ako stlpcek plusov ..och

0/0
2.6.2011 12:03

pavliik_

Dobrá recenze

Souhlasím s autorem recenze. L.A. Noir mám doma, líbí se mi hodně, ale to neznamená, že budu nekriticky přehlížet chyby, které ve hře jsou a v recenzi jsou zmíněné.

Taky jsem rád, že autor zmínil absenci lokalizace a nutnost rozumět anglicky - myslím, že jako jediný z recenzentů na českých herních webech. Řekl bych, že u téhle hry je dobrá znalost AJ opravdu nutná.

Trochu se bojím, že pod vlivem osalvných recenzí spousta hráčů hru koupí s očekáváním akční hry typu Mafia (zvláště ti, co nečtou text recenze, ale stačí jim obrázky :) ) a najednou zjistí, že mají vlastně adventuru, které vůbec nerozumí.

0/0
31.5.2011 9:16

vojst11

Re: Dobrá recenze

To autora šlechtí že znalost angličtiny nebere jako samozřejmost.

0/0
31.5.2011 10:44

Giga Pudding

Re: Re: Dobrá recenze

jo :) taky trošku zaspal :)

0/0
31.5.2011 14:56

vojst11

Re: Re: Re: Dobrá recenze

Nezaspal spíš neni naivní a ví jaká je realita.

0/0
31.5.2011 22:11

Jakkob Killer

Recenze

No, tak po dlouhém čekání sem se dočkal, ale sem krapet zklamán, přeci jen sem čekal recenzi lepší, resp. pochvalnější a hodnocení min. 85%. No co, člověk nemůže mít vše, mě osobně se hra imho líbí, to je to hlavní. Ta osamdesátka ale i tak zamrzí, i když je to pořád moc hezký hodnocení...

0/0
31.5.2011 7:43

Cofola

Re: Recenze

LA Noire je velmi slušná hra, ale ve světě běžná 90% hodnocení jsou přehnaná. Nemám ji ještě dohranou, jsem někde v polovině, ale s recenzí se ztotožňuju, sám bych dal asi 75%.

0/0
31.5.2011 12:17

Jakkob Killer

Re: Re: Recenze

No, tak ve SCORE ji dali 90% a aji ta recenze tam se mi zdála trefnější. No, aspoň kluci ze SCORE mi udělali radost, když už né pánové tady na BonusWebu, ale né že bych jim to vyčítal...

0/0
4.6.2011 7:17

kocurstvo

Re: Re: Re: Recenze

Proč ti tak záleží na recenzích? Snad je v prvé řadě důležité, jestli hra baví tebe, ne? Nebuď jak tupé tele, co žere jen to, co mu chovatel hodí..

0/0
10.6.2011 12:25

Veska je prostě nesmrtelný

Mafia a Mafia II

Ikdyž 2. díl byl bohužel slabší, tak přesto si myslím, že Dtektivka L.A. ani zdaleka nedosahuje jejich kvalit. K čemu je Vám pěkné prostředí a mimiky, když ten zbytek je o ničem? Spousty her dojely právě na to, že měli skvělou grafiku, ale herně naprosto o ničem.

0/0
31.5.2011 2:35

slanecek

Re: Mafia a Mafia II

Jak můžeš srovnávat Mafii a L. A. Noire, když ty hry jsou úplně o něčem jiném?

0/0
31.5.2011 7:35

kubiiiceek

Re: Re: Mafia a Mafia II

Úplně o něčem jiném? To bych zas tak jednoznačně netvrdil... a i kdyby ano, srovnávat se dají i jablka s hruškama ;-)

0/0
31.5.2011 8:35

firkraag

Re: Re: Mafia a Mafia II

protože hráč může hry srovnávat dle mnoha kritérií, nejenom podle toho, jak se ti to zdá

0/0
31.5.2011 11:05

vojst11

Re: Mafia a Mafia II

To trochu pleteš dvě různé hry.

0/0
31.5.2011 8:48

Veska je prostě nesmrtelný

Re: Re: Mafia a Mafia II

Srovnávám žánrově a myslím si, že prostředí Mafie II je mnohem pěknější než u této hry například. Navíc inteligence nepřátel v Detiktivce L.A je na úrovni mateřské školky a umřít je naprosto nadlidský výkon.

0/0
31.5.2011 11:23

vojst11

Re: Re: Re: Mafia a Mafia II

No to je možná tim že tady je akce až na druhém místě. Jistě že v Mafii je AI lepší protože akce tam hraje velkou roli. V každé hře jde o něco jiného a každá je jinak zaměřená.

0/0
31.5.2011 11:55

Cofola

Re: Mafia a Mafia II

Ale LA Noire není "o ničem". Není sice až tak moc o přestřelkách a soubojích, ale je o vyšetřování, vyslýchání a shromažďování důkazů.

0/0
31.5.2011 12:30

Veska je prostě nesmrtelný

Re: Re: Mafia a Mafia II

Což sice zvládá skvěle, ale když dojde už na nějakou tu akci, tak si připadám, že nepřátelé jsou cvičené opice, co mají kvádro od gangstra. Bohužel toto hra nezvládá. Navíc osobně mi mix adventury a akční hry moc nesedí, ale to bude spíše tím, že raději hraji čistčí žánrové hry, které se drží toho, co umí nejlépe:)

0/0
31.5.2011 16:07

A.Jey

Re: Re: Re: Mafia a Mafia II

nic co by mohutny patch neopravil 8-o

0/0
31.5.2011 18:35







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.