Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

The Legend of Zelda: Ocarina of Time je povedenou předělávkou legendy

Není nad to si zahrát nesmrtelnou klasiku a zároveň jednu z nejlépe hodnocených her v historii. A to na cestách s mašinkou, která ji zvládne ve 3D zobrazení. Otázkou však je, jestli to už není jen spíše ždímání peněz.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Laethnes

Recenze

Ačkoliv jsou NDS recenze na Bonuswebu opravdu vzácné, mám je rád, protože bývají pěkně dlouhé, plné informací, rozumné a pro mne splňují přesně to, co chci, musím říct, že tato mi přijde trošku slabší.

První věcí je, že bylo hned několikrát zmíněné, že 3D efekt je v této hře poměrně zbytečný. Ale celou dobu čekám, že mi bude osvětleno proč a tohle mi tu chybí. Hlavně z toho důvodu, že s tím moc nesouhlasím, by mě zajímaly důvody.

Další věcí je to, že když hra nevede hráče za ručičku, je to minus. Tohle nechápu. Chápu, že je to dnešním trendem, ale nechápu, proč je špatně. Osobně to beru jako vlastnost, ne jako klad či zábor. (A když už jsme u toho, tak mi naopak vadí, když tomu tak je. Např. jsem hrál nový Golden Sun a přišlo mi to až otravné. Což je ovšem zase jen moje subjektivní věc.) (A na druhou stranu - možná by stálo za to zmínit, že když delší dobu hráč nejde správným směrem ve hře, Navi přinejmenším naznačí, co dál.)

Každopádně těmito (pouhými? :3) dvěma body nechci říct, že je recenze špatná, to vůbec ne. Jen mi trošičku přijde slabší. Naopak oceňuji, že se poměrně dobře poprala s tím, že se jedná o vydaní staré a značně legendární hry.

A na závěr bych chtěl upozornit, že jsem tuto hru celou prošel na Game Cube verzi (což byla jen emulace N64) a 3DS verzi mám teprve rozjetou. (Jo a pro mne nejlepším dílem byl Wind Waker :3.) Jo a chtěl bych požádat no flame. Kuju.

0/0
7.7.2011 10:23

.;palič:

Re: Recenze

Ten názor na 3D bych autorovi nevyčítal. Tohle stereoskopický 3D je individuální. Údajně jsou lidi, co ho vůbec nevidí. Já ho mám při hraní Zeldy zapnutý a zbytečný mi rozhodně nepřipadá, podle mě to vypadá výborně. Taky mi vadí, když hra vede hráče za ruku a proto jsem rád, že tady to není. I když pokud někdo zakysne a neví jak dál, není nic jednoduššího, než aktivovat šutr hned vedle Linkova obydlí a tam se ukáže názorný hint, co dělat dál. Asi na to autor nepřišel.

0/0
7.7.2011 11:51

Laethnes

Re: Re: Recenze

No, mě spíš vadí, že jsem se nedočetl PROČ by to 3D mělo být zbytečné. O to mi jde, protože - stejně jako tobě - mě zbytečné nepřijde a nepřišel jsem na důvod, proč by tomu tak mělo být. (No a teprve až bych se dověděl ten důvod, dovolil bych si hodnotit, zda ten názor objektivně uznávám, nebo zda bych jej považoval za něco, co je příliš subjektivní, aby bylo tak obecně řečeno v takové recenzi (což neznamená, že mi vadí silně subjektivní věci v recenzích, ale když jsou příliš zobecněny) (a tímhle nechci začít flame "recenze jsou vždy subjektivní", protože jsem si toho vědom, ale vidím, že je lze psát s určitou mírou objektivity).)

O lidech, kteří to 3D vůbec nevidí vím, četl jsem, že je to oční vada, na kterou člověk vůbec nemusí přijít (a až 3DS to odhalí :3). Každopádně počítám s tím, že kdyby to autor neviděl, tak by nepsal, že je to zbytečné, ale že tento aspekt nedokáže hodnotit.

Ohledně toho kamene - původně jsem ho chtěl taky ve svém příspěvku zmínit, ale protože jsem jej sám nepoužil, nechtěl jsem psát o něčem, co "jedna paní povídala", abych tak řekl.

0/0
9.7.2011 14:25

.;palič:

Zrovna

tuhle hru hraju a jsem nadšen. Vypadá to, že díky Zeldě  nacházím ztracenou radost z hraní, o které jsem si myslel, že je nenávratně pryč.

0/0
4.7.2011 16:51

Blackened Halo

ojojoj

heh je zaujimave ze hoc sa dnesni recenzenti a hraci stazuju na to ze ich hry vedu za rucicku, tak ked uz pride hra kde nemate ziadne sipky ukazujuce smer, tak ste uz z toho na větvy a beriete to rozhodne za minus. ...je to remake hry do 3D tak ja neviem co by ste od pojmu remake ocakavali ,...osobne hram teraz ocarinu na N64 a neviem si tu hru vynachvalit, ano je poznat ze je na nej zub casu, no menej nez 90% by som jej nedaval, ..a ked sa pozriem na remake, ktory aj lepsie vyzera, lepsie sa ovlada a je dokonca v 3D a vy jej date 80% tak to mi je uz dost cudne ...

0/0
4.7.2011 9:37

Smileface

Re: ojojoj

Proboha vždyť je to už DRUHEJ REMAKE té samé hry, první remake byl tuším na GameCube!!!Ve skutečnosti by si neměl zasloužit ani plnohodnotnou recenzi jen rozdílovku nových věcí. Dávat této hře 90% je zhovadilost, pseudo 3D efekt má nulovou přidanou hodnotu k hratelnosti. Trochu kritické mysli pro příště!!!

0/0
4.7.2011 12:23

A.Jey

Re: Re: ojojoj

a jasouhlasim s uvodnim komenarem pod 90% bych to nedal. remake neremake R^

0/0
4.7.2011 13:10

Smileface

Re: Re: Re: ojojoj

Já bych to vůbec nehodnotil. U plna her taky nemáš zvláštní recenze pro X360, PC, PS3, Wii atd. ale vždy jen jednu

0/0
4.7.2011 15:37

Blackened Halo

Re: Re: ojojoj

to ze je to remake nema predsa ziaden negativny dopad na hru, uz len preto ze je to remake ....hraje sa to stale tak dobre ako aj povodna hra ..zober si ze aj povodna hra sa dnes hraje bajecne, priam je to adventurovska lahodka, preco by som jej daval nizke hodnotenie ked sa to tak dobre hraje aj na 3DS? a v niektorych pripadoch este lepsie ...ber to ako samostatnu hru !

0/0
4.7.2011 13:29

Smileface

Re: Re: Re: ojojoj

To nemůže bejt jako samostatná hra, když už to všichni 10x hráli, takhle akorát nahráváš nekonečným recyklátům. Jak říkám: Tato hra by ani neměla mít recenzi, protože tu si každej mohl přečíst už u předchozích verzí...

0/0
4.7.2011 15:36

Blackened Halo

Re: Re: Re: Re: ojojoj

preboha urcite nie ...je to hra z roku 1998 a plno mladych hracov nemalo sancu sa s tym spoznat ...a pochybujem ze is budu kupovat Nintendo 64 aby si ju zahrali ked vysla nova verzia, ...recenziu si zasluzi kazda hra, neviem preco by nemala, pan hundroš

0/0
4.7.2011 17:36

Smileface

Re: Re: Re: Re: Re: ojojoj

Ano recenzi si zaslouží každá hra která není recyklátem...Vidíš tady snad recenzi na GoW Collection nebo Sly Collection? Ne, autoři jaksi předpokládali že se o hrách dočteš z jejich samostatných recenzí.

0/0
4.7.2011 22:19

A.Jey

Re: Re: Re: Re: Re: Re: ojojoj

s tim az tak nesouhlasim. verim ze sposta lidi se zabyva pouze svym usekem. takze dejme tomu ze kdyz nekdo hraje ted hry na novem dsku tak nemusi a vtsinou nema prehled co je na psx pc ..a podobne .. minimalne pro ne je ta recenze uzitecna ja osobne kdyz ted mam uz zase jen pc se takxy zajim jen o pc veci R^

0/0
5.7.2011 15:57

Smileface

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ojojoj

Možná že užitečná bejt může, ale dávat 10/10 podruhé zrecyklované hře je zhovadilost. Napsal bych recenzi, ale bez číselného zhodnocení, s čímž si pohrával i recenzant Bonuswebu...

0/0
6.7.2011 10:25







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.