Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Nový Deus Ex splnil sliby a jde ve stopách legendárního originálu

Jedna z nejočekávanějších her současnosti se povedla. Až nečekaně silně se drží odkazu prvního dílu, jenž se nesmazatelně zapsal do herní historie. Z výrazně větší části je to dobře, ale vyšší míra invence by přeci jen neškodila.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

LegionXERIS

Video

http://www.youtube.com/watch?v=WHYJnZPObI8

0/0
20.9.2011 20:53

thomas789

hodnocení

Před třemi dny jsem to dohrál. Hrál jsem jak jedničku, tak dvojku (každý díl několikrát). Stručně řečeno: je to lepší než dvojka, ale na jedničku to prostě nemá, ta byla mnohem lépe propracovaná. Tady mi to připadá, jako kdyby na ně ke konci vývoje dost tlačili, chtělo by to víc propracovat. Způsob augumentací se mi nelíbí, páč defacto lze vylepšit skoro všechno (chybělo mi pár praxis pointů na konci k vylepšení všeho na max.) V jedničce jsem si musel mezi vylepšením augumentací vybírat, jaký typ budu chtít, tady můžu vylepšit skoro všechno. Moc se dějově vycházelo z jedničky, což možná bylo na škodu. Defacto skoro stejné lokace (místo N.Y. je Detroit, ale rozdíl veškerý žádný, Čína prakticky stejná, stalý systém klubů, gangů, opakuje se metro atd. chybí mi inovace). Každopádně i tak je to hodně dobrá hra, kterou stojí za to vyzkoušet a oproti jedničce zaostává pouze o kousek. pro mě tak 85%

0/0
5.9.2011 17:49

Moonb

:(

Ač nerad, musím souhlasit s kritikou, která tu panuje. Hra se hrozně tváří jako originální se spoustou invenčních prvků, ale faktem je, že je extrémně stereotypní a dost user-unfriendly.

RPG prvky mi přijdou spíše na škodu než k užitku.

Hra celou dobu vytváří dojem volného rozhodování a nutnosti vlastní invence, nicméně realita je uplně jiná. Stealth stránka hry dostává pěkně na hubu. I když se maximálně snažíte hrát tiše a neviditelně, v cca 80% případů váš pokus stejně skončí drtivou přestřelkou a to i v případě, hrajete-li na nejnižší obtížnost. Hra zkrátka nedává moc prostoru pro pomalý tichý průchod, přestože po celou dobu se tak tváří. A i když celé své úsilí investujete do toho, abyste jí nehráli jako tupou bezduchou střílečku, stejně se tomu ve výsledku v drtivé většině případů nevyhnete, což je dost smutné.

"Minihry" jako hackování dveří atp. nejsou ani trochu sofistikované a daly by se udělat mnohem inteligentněji.

0/0
3.9.2011 12:39

Andrew_cz

Re: :(

Mam odehrano 15 hodin a muzu rict, ze stealth stranka na hubu vubec nedostava.  80% misi projdu s bonusem za nevyvolani polachu. Hraju na stredni obtiznost. Asi u tebe bude chyba mezi zidli a klavesnici.

0/0
3.9.2011 18:10

Giga Pudding

Re: :(

To je tvůj problém, ne problém hry :)

Hru jsem dneska dohrála bez toho, že by se někdy v průběhu spustil jediný alarm a většinou mě ani nikdo neviděl, jen ke svému nemilému překvapení jsem zjistila, že jsem snad někdy začátkem hry asi někoho omylem zabila, takže jsem se nedočkala pacifist achievementu :).

Že se nedokážeš proplížit nebo najít schovanou cestu není problémem hry, ale tvůj vlastní :).

0/0
4.9.2011 16:27

Veska, anděl Smrti

Měl by být už k dispozici:)

http://doupe.zive.cz/doupecz/patch-pro-deus-ex-human-revolution-zkracuje-nahravaci-doby-slava/sr-1-sc-108-a-141822

0/0
2.9.2011 9:26

Veska, anděl Smrti

78% hodnocení hráčů?

No jo oni už zapoměli, jaké je to hrát skoro klasickou FPS. Mně to naopak potěšilo a myslím si, že je to důstojný nástupce, na kterého jsme čeklai. O 100 % lepší výsledek pokračování než u DNF. Osobně 9/10.

0/0
2.9.2011 9:20

Lord_Faramir

...

Další obyčejná střílečka, za mě 3/10 za slavné jméno, jinak je to nudná akce jakých jsou desítky... Už aby byl listopad a vyšel Skyrim, to bude pecka :-) Ale mezi Zaklínačem 2 a Skyrimem nemám prakticky co hrát...

0/0
1.9.2011 22:43

Veska, anděl Smrti

Re: ...

Vyjmenuješ mi aspoň 5 her, které mají podobný koncept jako Deus Ex a vyšli v nedávné době? A Skyrim bude stejná tragédie jako Oblivion, bez módů naprosto nehratelný;-D

0/0
2.9.2011 9:22

Vannin

Re: ...

jinak seš v pohodě ? psát o Oblivionu jako o nehratelný tragédii ? prober se ;-)

0/0
2.11.2011 14:30

misho8723

78 % ? To ako vážne ľudia?

To aký typ ľudí tu hodnotí hry? Aby mal tento Deus Ex v momente písania môjho príspevku iba smiešnych 78 %, to čo má znamenať? Každý samozrejme máme svoj názor, ale podľa mňa keď idem hrať hru s menom Deus Ex, tak očakávam, že budem hrať hru v štýle Deus Ex, a tento diel je presne taký, a dať mu menej ako, dajme tomu 85 % môže len niekto, kto nepamätá dobu, keď najrevolučnejšie hry vznikali na prelome milénia, v dobe vládnutia PC. Hlavne, že každý nadáva na COD alebo MOH, že už chceme hrať niečo inteligentné, konečne taká hra príde, splní čo by mala a ľudia ju ho aj napriek tomu, hodnotia horšie ako tie hry, na ktoré nadávajú.. ach bože, ide to s hráčskou komunitou dole vodou

0/0
30.8.2011 11:33

Scorpy

Re: 78 % ? To ako vážne ľudia?

Je to bonusweb... Informace jakýhokoli typu včetně hráčských skóre jsou tu asi tak spolehlivý, jako pozorování UFO. Pamatuju dobu, kdy jsem se jednou jedinkrát pokusil poslat svoje hodnocení. Ať jsem dal cokoli, poslalo to vždy 39% :-) Takže asi tak. Sem má smysl chodit možná pro zasmání a do diskuzí, ale informační hodnota je na úrovni Blesku.

0/0
31.8.2011 14:49

Blackened Halo

Re: 78 % ? To ako vážne ľudia?

tiez som sa nad tym prave pozastavil ...moje hodnotenie 95%

0/0
1.9.2011 8:11

příšero!!!

Kritika dystopie

Teď jsem si přečetl diskusi a vidím, že jste chudáka autora kritizovali, za použití slovního spojení "dystopické příznaky". Autor tímto šel tak trochu proti proudu, to ano - vzhledem k tomu, že jeho povoláním je srozumitelně vyložit svůj názor na hru široké veřejnosti, ale na druhou stranu...nemyslím, že by zrovna u psaného projevu měla být výrazová "květnatost" či originalita kritizována - a to ani ta přílišná, vzhledem k tomu, že psaný projev bývá poslední baštou "kultivované" a "krásné" češtiny.

I v běžné slovní diskusi se mi již několikráte stalo, že jsem použil některé méně známé slovo, či termín a v tom momentě se na mě sesypaly ironické ohlasy s tím, že jsem intelektuál a proč se s nimi, s nízkými živly bavím apod. ;-D takže se do pozice autora umím celkem věrně vžít.

Jako vážnější bych viděl paradoxně přesně opačný problém, kdy se čeština redukuje na kostru, kvůli tomu, aby každý slovům rozuměl. A když se podíváme realitě do očí a zhodnotíme slovní zásobu "obyčejného" člověka...řeknu to takto, znám spoustu lidí, kteří nepřečetli více, než-li 5 knih za celý svůj život. :-) Pro lidi, kteří knihy příliš nečtou jsou články na internetu (spolu s používanou mluvou) tím, co utváří jejich slovní zásobu a pokud by zde opravdu měly být jen chladné, efektivní a okleštěné věty (navíc s hrubkami :-)), pak by se situace pouze zhoršovala.

Já jsem rád za každé nové slovo a zvláště na internetu, kde stačí pár kliků a znám jeho význam. (A slovo "dystopie" jsem v životě neslyšel - ač význam slova lze zrovna v tomto případě celkem bezpečně odhadnout)

0/0
29.8.2011 15:11

Giga Pudding

Re: Kritika dystopie

"dystopické příznaky" je přiblblé slovní spojení, ale co jsem tak koukala (nečetla jsem to celé), tak tu byl nějakej vykuk, kterej nerozuměl ani slovíčku dystopie a vztekal se, že "obyčejný člověk" tomu za žádnou cenu nemůže rozumět.

Já jsem měla zato, že tohle slovo znají děti na základní škole vzhledem k tomu, že v posledních ročnících základky se nějaký ten obecný přehled literatury učí a neexistuje učební plán, který by vynechal něco jako 451°F, 1984 nebo Zvířecí farmu. A lidi co prošli střední školou už to musí znát tuplem, protože to prostě patří do základního ovládání jazyka.

0/0
29.8.2011 15:59

příšero!!!

Re: Re: Kritika dystopie

Je to určitě nevídané spojení, avšak logické nedostatky v něm rozhodně nevidím.

Jinak, jak jsem říkal, já slovo dystopie taktéž ještě neslyšel, či jsem na to zapoměl (běžnější ekvivalent dystopie je antiutopie), takže je rozhodně možné, že ho nezná i někdo, kdo úspěšně dokončil základní a dokonce i střední školu. Každopádně stačil letmý pohled do slovníku a ihned jsem našel (jak jsem očekával) dystopii vysvětlenou jako synonymum antiutopie, či kakotopie a hned znám o jedno slovo více. :-)

0/0
29.8.2011 16:17

Giga Pudding

Re: Re: Re: Kritika dystopie

Nikdo neřekl, že to slovní spojení je nelogické nebo nesmyslné nebo nesrozumitelně, akorát vypadá hloupě a krkolomně, což by teda nebyl problém, zvlášť na bonuswebu, kde je tenhle styl normální :), ale zarážející je na tom až to, že někdo začne vytvářet "problém" z toho, že nerozumí takhle základnímu slovíčku a obviňuje z toho článek a jeho autora jako ten expert v té sáhodlouhé debatě dole :).

0/0
29.8.2011 16:31

příšero!!!

Re: Re: Re: Re: Kritika dystopie

Osobně bych tuto formulaci také jako problém neviděl, když už nic, tak působila alespoň osvěžujícím dojmem. Možná je na vině nevalná kvalita zdejších článků a tedy zvyk diskutérů obsah těchto kritizovat.

0/0
29.8.2011 16:42

M S P

Re: Re: Re: Re: Re: Kritika dystopie

Vina a zapoměl? Možná, že by bylo lepší se prvně naučit česky a potom se věnovat cizým slovům...

0/0
30.8.2011 17:17

příšero!!!

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kritika dystopie

To snad nemyslíš vážně... Nikdy jsem netvrdil, že nedělám pravopisné chyby - dělám je (ač se je snažím omezit na minimum), ale že by mi toto mělo zamezit v používání cizích slov, či ve vyjadřování se k nim...ehm.

Dále pak považuji za nesmírně odvážné kritizovat něčí gramatiku s tvými znalostmi českého jazyka, protože slovo "cizým" je velice výmluvné...a celkový obraz je pak dokončen tvou revoluční teoríí o "vyně" - pokud jsi chtěl naznačit, že ve slově "vina" jsem selhal ve volbě i/y.

Je obrovská škoda, že na internetových diskusích se člověk musí setkávat s podobnými lidmi, jako jsi ty. Věděl jsem, že se tomuto nevyhnu, ale přesto je to celkem nepříjemný zážitek - ne proto že bych se zlobil, či byl uražen, ale protože je to tak trochu smutné, že někdo má toto zapotřebí...

0/0
30.8.2011 18:40

M S P

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kritika dystopie

Zapomněl jsem tam udělat smajíka.... Sorry, přiznávám pochybení....

0/0
30.8.2011 19:52

oldboy

Re: Re: Kritika dystopie

Synku, než začneš obhajovat cizojazyčné termíny, a pasovat se do role sečtělého, rozvitě hovořícího pošuka, proštuduj si pravidla češtiny - zapomněl se píše s mne jako pomni.

0/0
2.9.2011 22:15

příšero!!!

Re: Re: Kritika dystopie

Taťko, děkuji ti vřele za tvůj hodnotný příspěvek. Teprve díky tobě jsem pochopil, že když někdo udělá hrubku, tak je mu tímto znemožněno mluvit rozvitě, či dokonce (nedejbože!) vyjadřovat svůj názor.

Vždy ocením, když na mé příspěvky reagují lidé, kteří mě jak věkově, tak intelektuálně vysoce převyšují. Nemohu jinak, než-li ti opět poděkovat, že jsi se mnou - s takovým nevyzrálým děckem, co navíc hovoří jako pošuk - ztrácel svůj drahocenný čas a upozornil mě na mojí zcela neomluvitelnou chybu, která mě zřejmě zcela vyřadí ze společenského života.

Bohužel...ne každý je takový znalec a milovník českého jazyka, že nedělá chyby - vím, že z výšin tvého postavení mudrce a otce se dolů hledí těžko, ale prosím zvaž ještě svůj rozsudek. Pokud mě ponecháš naživu, pak slibuji, že se pokusím jednou dosáhnout takové moudrosti, jakou nyní (ve tvém požehnaném věku hodném respektu) disponuješ ty...a nenechám rozvinout se žádné z dystopických příznaků...

Važme si oldboye a jemu podobných uživatelů!

0/0
8.9.2011 1:53

UrsusLuin

Re: Kritika dystopie

Jenmže mnohem používanější je antiutopie. Dystopie se téměř neužívá, proto se s ním leckdo nemusel nikdy setkat.

0/0
3.9.2011 11:33

typeonegatigve

CZ lokalizace?

Vyjde to i v češtině?

0/0
28.8.2011 16:30

CZMiki

Re: CZ lokalizace?

Vyjde pro XZONE, tady máš stránky překladu: http://deusex.herniweb.cz/news/

0/0
28.8.2011 18:48

typeonegatigve

Re: CZ lokalizace?

kuju

0/0
1.9.2011 23:28

danhar1

Další

bohužel další bezduchá střílečka graficky nic moc engine tomu se taky moc nechce a celkově nic moc :-( poslední dobou ty hry jdou do kopru

0/0
27.8.2011 14:40

Jolly59

Re: Další

Si doufám děláš srandu?

0/0
27.8.2011 20:11

danhar1

Re: Re: Další

srandu si nedělám hrál jsem to dost dlouho a bohužel nic moc

0/0
28.8.2011 7:47

JJ Joey

Re: Re: Další

Je to jen troll... ...nereagovat.

0/0
28.8.2011 11:43

Giga Pudding

Re: Další

popletl sis článek :) tohle není ta novinka o counterstriku :)

0/0
27.8.2011 21:43

danhar1

Re: Re: Další

counterstrike ani nevím co to je ;-D

0/0
28.8.2011 7:49

Aladin na Bonuswebu

Re: Re: Re: Další

Tak timhle prispevkem jsi ztratil i tech par lidi co si myslelo ze mozna vis o cem mluvis

0/0
28.8.2011 13:45

danhar1

Re: Re: Re: Re: Další

já to myslel ze srandy jinak deus ex z mého pohledu nic moc

0/0
28.8.2011 14:41

Jolly59

Re: Re: Re: Re: Re: Další

Je to věc názoru samozřejmě a jde to hrát jako bezduchou střílečku, přiznávám. Já hlavně oceňuju, že se to hraje podobně jako původní díly. Není to nějakej restart či překopání konceptu série, což mě dneska otravuje u každého zábavního odvětví..

0/0
28.8.2011 16:30

Wawer Rewold

Hrůza

Ne jenom, že ta recenze není nic moc, ale ani ty komentáře už se nedají číst. Podle všeho člověk není schopný napsat tři slova, aniž by při tom někoho neurazil...

0/0
27.8.2011 9:09

papuanec23

radsej by som

System Shock 3 .... :-(

0/0
27.8.2011 2:59

Giga Pudding

Re: radsej by som

vzhledem ke konci system shocku 2 radšej ne :)

0/0
27.8.2011 21:45

Leftism and censorship killer

Omlouvám se off topic - Demo PES 2012

Minimálně od včera je oficielně k dispozici demo PES 2012. Tady ani zmínka (anio v krátkých zprávách), když si pšoukne EA vývojář a zní to jako fifa, tak to sem hned nacpou.

Znamenat to může 2 věci - tento portál je nekompetentní a netuší co se děje (nevěřim tomu že až tolik), nebo je placen EA (což bylo vidět u minulé recenzce, kde recenzce naPES 2011 byla vpodstatě rozdílovýá reznece fifa vs pes, kdežto fifa byla v asmostatné rezenci vynášena do oblak i v PC verzi, kde je to nesmysl). Rv

0/0
25.8.2011 21:24

Loneck

Re: Omlouvám se off topic - Demo PES 2012

Z tve prvni vety usuzuju, ze uz vis, ze demo na PES 2012 je venku. Proc se rozcilovat, ze bonusweb nenapsal urcitou informaci, kterou uz mas? Vzdyt je tolik informaci na herni scene, ktere vzdy nemusi dany herni web poskytnout. Proc se rozcilujes, ze urcity herni web nehodnoti hru, ktera se ti libi, stejne vysoce jako ty? Proc nekdy potrebujeme potvrzeni z externiho zdroje, ze neco co se nam libi je fakt dobre? Ja jsem se taky nekdy vztekal, ze nekdo nevidi, ze ta a ta hra je skvela. Co takhle se vykaslat na externi potvrzeni a proste byt spokojeny, ze me se to libi a hotovo.

0/0
25.8.2011 22:35

příšero!!!

Re: Re: Omlouvám se off topic - Demo PES 2012

Já se přidávám k rozhořčení :-) o FIFĚ je tu každá drobnost, co se kde šustne a o PES ani pípnutí. A pak se divte, že všichni hrají jen mainstreamové arkády, když je snad potřeba autorům webů do kapes přímo strkat bankovky, aby se vůbec o vaší hře zmínili :-)

0/0
25.8.2011 23:06

Ej.dzej.rimmer

Re: Re: Re: Omlouvám se off topic - Demo PES 2012

Bacha ,bacha Prisero.PES uz posledni 2 roky nevalcuje Fifu jak to delal driv a jestli 12 bude pokracovat ve zlepsovani a PES bude porad stagnovat ,tak je o fotbalovym krali jasno :o) Samozdrejme ja jsem za PES rad uz jen kvuli te konkurenci vuci EA,ktera se aspon musi snazit delat FIFU poradne.

0/0
26.8.2011 6:24

příšero!!!

Re: Re: Re: Re: Omlouvám se off topic - Demo PES 2012

Tak o úspěšnosti, nebo kvalitě provedení jsem nemluvil. Ale každopádně myslím, že PES je stále dost úspěšný i kvalitní na to, aby si zasloužil pozornost. Stále je to jediná fotbalová hra, co se snaží být co nejvíce realistická (což je neuvěřitelně smutné) a navíc ten nový díl vypadá opravdu dobře. Nechci to zakřiknout, ale možná by to mohl být nejlepší díl... (prosím, prosím vývojáři)

0/0
26.8.2011 9:11

příšero!!!

Re: Re: Re: Re: Re: Omlouvám se off topic - Demo PES 2012

Pokud by se černé scénáře opravdu naplnily a FIFA by měla status opravdu dominující hry (z hlediska kvality, ne oblíbenosti) a PES by zcela ustoupil do pozadí, či rovnou zanikl, pak by to byla dosti nezdravá situace, která by herní trh nesmírně ochudila - představte si, že jediné závodní tituly by byly NFS (ve své kvalitnější inkarnaci samozřejmě) a hry jako GTR2, Gran Turismo apod. by zanikly...

A nerozumím tomu, proč se o PES 2012 vůbec nemluví. Vždyť je to stále legendární hra, která má spousty fandů. To, že FIFA je popularizována všude, kam se podívám a PES jako by neexistoval - to je jeden z důvodů té stagnace PES (která snad skončila :-)). FIFA samozřejmě vždy sázela na mohutnou marketingovou masáž, ale to, že o PES se neřekne NIC...to je extrém.

0/0
26.8.2011 9:25

JJ Joey

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Omlouvám se off topic - Demo PES 2012

Tohle je bonusweb - jestli své hledání novinek omezuješ na tento server, pak se nemůžeš divit (to je jak zjišťovat novinky o politice v Blesku).

Na netu jsou myslím si kompetentnější zdroje: http://games.tiscali.cz/oznameni/pes-2012-se-vas-pokusi-presvedcit-pres-dve-hratelna-dema-56738

0/0
26.8.2011 10:35

příšero!!!

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Omlouvám se off topic - Demo PES 2012

V tomto máš naprostou pravdu :-) - já nejsem rozhořčený protože neznám informace o novém PES, jelikož jako fanda jsem prošmejdil celý net, jen abych si demo stáhl, ale svou kritikou jsem chtěl podnítit některého redaktora BW, který si můj příspěvek potenciálně může přečíst, aby se vzpamatoval a proboha něco o PES napsal :-) a to v zájmu obecné popularizace této hry a vzhledem k tomu, že jsou lidé, kteří opravdu chodí třeba jen na BW, nějáké děti například, které až tolik na netu nesurfují (fakt nevím :-)). A dalším důvodem je to, že pro mě je to NAPROSTO nepochopitelné, že pokud existují jen 2 pořádné fotbalové hry, tak se reklama dělá jen na jednu z nich. Představte si, jak budou asi pak vypadat recenze...jak moc budou objektivní. A věřte mi, že hodně lidí na recenzi dá. Minimálně si po přečtení recenze uděláte názor a přes tento názor poté filtrujete své zážitky ze hry - a tedy máte předsudky, které vás zatěžují a nejprve je musíte překonávat a pak teprve se koncentrovat na hru (někdy je to těžší, jindy naopak) - nebo ještě hůře si hru ani nekoupíte...

Jinak samozřejmě, pokud jako základní předpoklad bereme, že BW je žumpa, kterou nemá cenu kritizovat, tak z tohoto úhlu pohledu píšu tyto komentáře  zbytečně...ale přesto jsem si nemohl pomoci. Minimálně toto splnilo účel informovat čtenáře, že k PES je již demo a že vypadá slušně - Konami vždy udělá od dema k plné hře obrovskou spoustu změn, ne jako ostatní společnosti, které tam chyby nechají.

0/0
26.8.2011 12:32

Leftism and censorship killer

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Omlouvám se off topic - Demo PES 2012

přesně to byl cíl mého příspěvku - aby redakce nedělala z hráčů i-ovce, který taky věří jen tomu co prezentuje jejich i-otec. nehaním FIFU jak sis mohl všimnout, ale chci mít pravdivé informace. Chci zdravou a spravedlivou konkurenci. Ne PR portály co se tváří jako "nezávislé".

0/0
27.8.2011 12:25

příšero!!!

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Omlouvám se off topic - Demo PES 2012

Já vím, však jsem se tě také ve tvém rozhořčení ihned podpořil :-)

0/0
27.8.2011 13:22

Leftism and censorship killer

Re: Re: Omlouvám se off topic - Demo PES 2012

Ty se bavíš o hodnocení PES. já se bavím o podávání informací o významném herním titulu, který je tu z prapodivného důvodu ignorován. A to naprosto okatě a plánovitě.

Pokud si zahraješ pes 2012, zjistíš, že se jedná o největší změny k lepšímu od dob PES 6.

Moje poznámky byly k formě "recenze", která bylo od konkurenčního titulu významně jiná. A bavím se pouze o PC verzi.

0/0
27.8.2011 12:22







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.