Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Age of Empires Online naznačuje děsivou variantu herní budoucnosti

Král strategických her se vrátil. Má jednu nohu, zuby mu už neslouží a řada civilizací mu dnes neříká pane. I tak si dokázal zachovat kus své majestátnosti a existují chvilky, kdy se člověk rozpomene na důvody jeho předchozí popularity. Od dob Age of Empires 2 je však o poznání otravnější a zdá se, že řadě lidí již v dnešní době nemá co nabídnout.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

top87

...

Už zatim hlavně nestojí ensemble studios, tohle je proste uplně něco jinýho.

0/0
21.9.2011 9:42

Normandy

j*bat tuhle hru

Nejdriv nefunguje registrace na windows live, a kdyz uz konecne po par dnech se podari zaregistrovat tak ta hra chce product key, pricemz se musi clovek lognout na windows live marketplace a tam to ZASE hazi chybu pri logovani a nepusti me to dal. Uz na tyhle stupidity nemam trpelivost

0/0
18.9.2011 19:42

jarous76

Nechapu

Muze mi nekdo vysvetlit, proc uz je tady asi 4ty clanek o tehle zoufalosti?

0/0
18.9.2011 11:14

Kolenovrt

Plus

Redakce u me ma velke a bezvyznamne plus za to ze napsali pravdu a ne promo kecy typu "navrat legendy" a "perfektni hra pro coop" - (chacha coop pro dva lidi a jeste kazda druha mise) BTW strategie ma mit skirmish a hru vice hracu (ne dvou). Facebookovy trotloviny by mely zustat na facebooku. P.S. free to play ale nemuzes tohle tohle ani tohle ;-D

+1/0
15.9.2011 16:10

Walldstein

ach jo...

Návrat legendy RTS sem si představoval jinak...stejně jako jsme si jinak představoval jinak návrat legendy jménem Duke Nukem...AoE:online sem si vesele stáhnul...zahrál a po cca. třech promarněných hodinách se slzami v očích smazal a nainstaloval AoE2+AoE2:C abych si zpravil náladu...

Dlabu jim na líbivou 3D grafiku..10% a to jen proto, že je to AoE, dost zmršený AoE, ale stále AoE...

+1/0
14.9.2011 3:06

Thadone

Chybí verze pro OSX

Škoda, že vzhledem k Windows live! se Microscope vykašlal na verzi pro Mac. Hru jsem se začal hrát, ale proces, který je mezi zapnutím PC a hraním hry zvaný Windows 7 mi působí pokaždé šok. ;-D

0/0
13.9.2011 20:41

dtx

Re: Chybí verze pro OSX

tak to jsi cool, že máš mac !!

+3/0
13.9.2011 21:33

slanecek

Re: Chybí verze pro OSX

Proč je cool? Já taky mám Mac a podle mě je to normální spotřební zboží.

0/0
13.9.2011 22:22

vtech

Re: Chybí verze pro OSX

?

0/0
13.9.2011 22:39

Martin Skála

Super hra

Je to super hra. Mam premium pack, hraju to denně a jsem první v žebříčku (skóre 160-4). Budu to určitě hrát dokud nevyjde Diablo 3, které navždy pohřbí všechny ostatní hry :-)

+1/0
13.9.2011 20:30

luke777

cena

jen chci rict v kamenem obchode cena 365kc za civilizaci osobne kupoval v kamenem shopu no omalovanky bych prezil troksku slozitejsi stema stavbama ale jinak jako oddychovka docela pohoda

0/0
13.9.2011 20:20

Xoul

...

Vyzkoušel si autor článku vyšší level než 10 nebo premium hru ??

0/0
13.9.2011 17:43

lokutus

Jedno odpoledne

Té hře jsem dal celé jedno odpoledne. Dostal jsem se na úroveň 10, pak jsem to vypnul a šel spát. Další den jsem to nezapnul, pak také ne a pak také ne. No, nebudu vás napínat, neláká mě to. Není tam nic, čeho bych chtěl dosáhnout, po pár desítkách "questů" to začne být ukrutná nuda, obzvláště když se některé začnou opakovat (znič 10 trirém, za pár hodin je znič zase). Quest vždy začne někde v přírodě, mám pár baráčků a panáčků. Musím začít těžit dřevo, kámen, zlato, jídlo, postavit kasárna pro dva až tři typy jednotek, pak splnit úkol (znič, najdi, ubraň) a konec. A to pořád dokola. To mě bavilo u starých real-timovek, kterými se zpravidla táhl nějaký příběh a věděl jsem, že ta hra postupně graduje. Představa, že to budu hrát měsíce a nebude to mít konec, mě vážně děsí. Jako bych sledoval dvacet let seriál "Tak jde čas", nebo tak něco. Vážně to někoho baví?

0/0
13.9.2011 15:29

Yen

Hra

Můj pětiletý synek nestrávil grafiku, řekl, že je jako pro děti a vrátili jsme se k AOE 2 a 3.

+3/0
13.9.2011 15:24

Cynyc_

Koncept hrdinů

byl snad naposledy dobře zpracován v sérii Heroes. Od okamžiku, kdy jím naprosto zničili Warcraft 3, se mu vyhýbám jak čert kříži.

+1/0
13.9.2011 14:53

Marfeuzz

Re: Koncept hrdinů

Cim je WC 3 znicili? Ja tu hra hraju uz docela dlouho...a nic a tom nevidim...

+1/0
13.9.2011 16:31

Martin Skála

Re: Koncept hrdinů

Warcraft 3 byla nejlepsi strategie do prichodu Sc2 - koncept grdinu ve W3 byl dokonaly

+2/0
13.9.2011 20:52

Lupulin

Re: Koncept hrdinů

ony se hry totiž vyvyjí a už nejde mít jen stroj jednotek ala Dune 2 - hrdinové sou skvělí a pokud chceš mít i příběh tak hrdiny potřebuješ.....kapiš?

0/0
14.9.2011 9:45

KarelPl

A me by se libila

Nejaka onlajnovka bez nasili (ne typu Sims). Prave neco jako AOE, nebo Caesar, ale bez boju, jednotek etc. zkratka jen budovani. Neznate nekdo?

0/0
13.9.2011 13:22

Mankind

Re: A me by se libila

Absolutni spicka budovatelskych strategii je posledni Anno (Anno 1404). Stovky hodin budovani bez boju(pokud nechces). Ale neni to online. A uprimne prilis nechapu proc  trvas na online? Co od toho cekas?

0/0
13.9.2011 16:45

Nox

Re: A me by se libila

Asi to samé co všichni ostatní co hrají online ;) Soupeřit se nemusí jen bojem... ale Anno vypadá hezky

0/0
13.9.2011 20:36

Mankind

Re: A me by se libila

Souperit v cem? U budovatelskych strategii? Bez boje? Tak maximalne o poctu penez,obyvatel... A ano,takovehle veci tam jdou postnout na svuj online profil,ale to snad uz dneska temer v kazde offline hre. Na to nepotrebujes hrat online hru.

0/0
13.9.2011 21:34

Kveta R.

Asi už nikdy víc

Pod tíhou informací, že je to docela fajn hra a přístupná zadarmo, jsem jí taky chtěla vyzkoušet. Stáhla jsem co jsem k tomu potřebovala, zaregistrovala se tak jak je potřeba, ale už nevím jak přesně se ta aplikace jmenuje, neb hned večer po odpolední instalaci, mi začal zamrzat PC, a ráno, to bylo nejlepší, už nešlo PC spustit vůbec. Bylo nutné zcela naformátovat disk, tím pádem, ztráta dat a aplikací, no prostě můžu konstatovat, že ta hra fakt stojí za to :-D. Už jí ani vyzkoušet nechci a nedoporučuju Rv

0/0
13.9.2011 12:49

Mankind

Re: Asi už nikdy víc

Windows Live? Ano,je to desna,hloupa,nepratelska a nestabilni aplikace. Ale znicit data na disku ti nemuze. Nejspise jsi tam mela nejaky  virus uz mnohem drive. Na hru to nesvadej

0/0
13.9.2011 16:47

burnitoo

profi recenze?

Vzhledem k tomu, o jak široce koncipovanou hru se jedná, je dle mého názoru recenze dosti chabá. S vytýkanými nedostatky se dá vcelku souhlasit, hra má samozřejmě chybky malé i větší ale ty jsou zejména kosmetického rázu a jde o porodní bolesti každé nově vzniklé koncepce. Řekněme si narovinu, AOEO přichází s novou myšlenkou online RTS zapracovanou do starého světa a obdobných projektů dnes moc nenajdeme. Odpustil bych proto počáteční chyby, které jistě budou bzy odtraněny. Co se týče recenze, nevím zda měl autor k dispozici alespoň jednu prémiovou civilizaci k plnohodnotnému hraní a tvoření vlastního nezaujatého názoru (dle screenshotů nikoliv). Autor opomíjí důležité složky hry jako je obchodování mezi hráči, globální herní ekonomiku, herní advisory atd.

Volba kresleného grafického zpracování je dle opačných subjektivních názorů příjemná a neurazí ani za pár let. Co dodat, ať si každý udělá vlastní názor a nenechá si znechutit příjemné zpestření herního počinu s názvem AOEO.

+3/0
13.9.2011 11:15

Andrej B

Re: profi recenze?

O advisorech vím, o možnosti obchodovat s předměty taktéž, ale všechno mi to přijde jen jako další střípky té otravné perzistentní nadstavby. Dlouhé texty se na internetu příliš nečtou (je to podložené statistikami) a cílem je tak do přijatelného počtu znaku dostat to podstatné. Rozhodl jsem se proto některé prvky hry nezmiňovat. Nepřijde mi, že by hru nějak zásadně vylepšovaly a negativních stránek jsem zmínil dle mého názoru dostatek.

S teorií o porodních chybách souhlasit nemůžu - hra se v mnoha ohledech mohla inspirovat v řešení, jenž přinesl Stacraft 2, který byl již v době svého vydání precizně vypilovaný. To se o AOEO rozhodně tvrdit nedá.

+1/0
13.9.2011 12:03

filc

Re: profi recenze?

To nejak nechapu. Ze hry se stalo klasicke F2P MMORTS a vy jaksi nezminite, ze se tomu tak stalo, protoze vam toto pripada jako "otravna perzistetni nadstavba"? :-) Nemluve o tom, ze jaksi pouzivate termin perzistetni blbe, co jste vlastne cekal od hry, ktera ma v nazvu "online"? ;-D

Taky by me zajimalo, ktery ze to prvek "facebookových hříček" se ve hre vyskytuje?

+1/0
13.9.2011 13:52

jjeffrey

Perzistentni nadstavba ?

Nejak jsem nepochopil co chtel autor sdelit tim slovnim spojenim "perzistentni nadstavba".

To jako ze nejde vypnout? Nebo to melo vystihovat neco jineho? Pak ale asi autor nezna vyznam tohoto slova...

0/0
13.9.2011 9:43

Andrej B

Re: Perzistentni nadstavba ?

Přesně tak, nejde to vypnout. Hráč musí získávat úrovně, kterými teprve odemyká různé doby, jednotky a vylepšení. Musíte tedy v jednotlivých misích plnit úkoly a teprve se zvyšující se úrovní v rámci této metahry rostou vaše možnosti. První hodiny hraní a řadu misí tak máte k dispozici jen pár jednotek a budov.

0/0
13.9.2011 12:06

jjeffrey

Re: Perzistentni nadstavba ?

Aha, dekuji za vysvetleni. Ale i tak mi to prijde divne - je to nove pridana vec, snaha o novy pristup, tak nejak nerozumim tomu, proc by to melo jit vypnout / zapnout :-)

Kazdopadne me ta hra tedy z recenze moc neuchvatila, mam z ni dojem o presprilisnou snahu vytriskat z hracu co nejvice penez. I presto, ze autori tvrdi, ze je F2P.

0/0
13.9.2011 12:16







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.