Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Battlefield 3 nadchnul i zklamal. Recenze kampaně

Jestliže je Call of Duty velkolepou akcí ve stylu letních filmových trháků, měl být Battlefield 3 strhujícím zážitkem srovnatelným se snímkem Černý jestřáb sestřelen.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

jien

Že nejde BF3 na XP mě štve

alespoň si konečně vyměním winXP na W7 :-)

0/0
8.11.2011 8:33

genchiskan

Re: Že nejde BF3 na XP mě štve

A proto hraju RPG nez tyhle bezduche strilecky,protoze v RPG se s postavou vetsinou stotoznim,uz aby tu byl ten skyrim hra roku jednoznacne!!!!!!R^

0/0
8.11.2011 9:21

danhar1

Re: Že nejde BF3 na XP mě štve

Na Skyrim jsem také zvědavý ale aby to zas nedopadlo špatně jako vždy

0/0
12.11.2011 0:31

who_cares

Recenze kampane

Tohle je recenze kampane, takze se nebudu vyjarovat k multiplayeru - na to je tu jina rcenze. Kdyz pominu graficke zpracovani (protoze to samo o sobe nedela ze hry zabavu), tak o cem ta kampan je? Dej je konstruovan prakticky stejne jako v nejakem neposlednim CoD (vyslech + flashbacky). Zadna moznost stotoznit se s postavou - je vam vnucovan predem dany postup. Rozhodnuti typu klikni ted na mysitko nebo game over je opravdu uchvatna zabava. To uz mohla byt dobre polovina hry jen filmecek, bez toho obcasneho kliknuti. Zkusil sem nepritele flanknout - smula, return to warzone. Stejne tak onen v recenzi zminvany sniper... celou cestu pres strese vas netrefi,  ale na konci staci misto sebrani raketometu se zkusit po nem prvne podivat a jste KO. Naopak kdyz ten raketomet vezmete, tak voala, opet sniper neumi mirit.  Na to aby to byl film, je tam trochu moc rozpylujiciho klikani a na to aby to byla hra je tam trochu malo moznosti jak si hrat. Takze za co to hodnoceni?Za to ze to je dalsiCoD?

+1/0
8.11.2011 8:25

who_cares

Jeste koukam na recenzantovy klady:

velmi silné momenty v příběhu - budiz ; absence výrazných dějových klišé - neni pravda

pestrá herní náplň, absence stereotypu - tak ono to neni az tak tezky vymyslet ruznorodou napln na 2h hrani (zbytek filmecky a spomaleni kvuli obtiznosti)

výtečná optimalizace systémových nároků - hned me ta hra vic bavi :-/

hudba téměř bez orchestrální pompéznosti - taky vylozene prida na hratelnosti, zejmena kdyz je to otazka vkusu

0/0
8.11.2011 8:30

genchiskan

Re: Recenze kampane

A proto hraju RPG nez tyhle bezduche strilecky,protoze v RPG se s postavou vetsinou stotoznim,uz aby tu byl ten skyrim hra roku jednoznacne!!!!!!

0/0
8.11.2011 9:21

who_cares

Re: Recenze kampane

souhlas :)

I kdyz treba ted novy DeusEx take vubec nebyl spatny.

0/0
8.11.2011 9:29

Tomas_2002

Re: Recenze kampane

Naprosto přesně. Teď jsem to rozehrál - mise se sniperem. Jsem na střeše, čekám až vystřelí, abych se hned po tom mohl podívat, kde tedy vlastně je. No a najednou hned jak se zvednu tak game over. Prostě se nikam dívat nebudeš, dokud ti neřeknu. To mě tak neuvěřitelně vytočilo......schválně jsem se šel podívat na diskuse a nejsem evidentně jediný, komu to vadí. 

Tímto s touto hrou končím do té doby, dokud opravdu nebude vůbec co hrát.

+1/0
11.11.2011 22:55

jien

průměr akčních her bývá 6-8 hodin.

To je sice pěkné, ale MOH 2010 se dá dohrát za 3 hodiny a to je Rv 

Uvidíme co BF3, každopádně se těším :-)

0/0
8.11.2011 8:20

Michal-X787

Dotazník!!!

Čau lidi,potřebuju prosim vyplňit tenhle dotazník,je to pro PCčkáře i konzolisty a je to ale jenom pro kluky od 12 do 25 let.

http://login.oursurvey.biz/2364

Moc Vás prosim o vyplnění,potřebuju to do školy na výzkum.Je to jenom 7 krátkejch otázek.Díky předem Všem :)

0/0
5.11.2011 23:40

pravy_spartan

Re: Dotazník!!!

Hej, mne je 30 let, nemas tam na me kolonku :o) A s tou herni dobou je to osemetny, ja k tomu sednu tak 3x do mesice a proparim noc :)

0/0
6.11.2011 14:12

gramatikFZS1000

zklamani

Verim, ze multiplayer ma potencial, ale ten single, to je opravdu zklamani. Hra vas vede temer koridorove za rucicku a moc prostoru vam nenecha. Kazdou chvili nejaka par minutova cut scena, kde se od Vas chce zmacknout jeden cudlik, to je fakt malo. Pouzivat mozek proto nemusite a o nejake strategii nemuze byt vubec rec. Rekl bych, ze cilova skupina je od 12-15 let. Skoda.

+1/0
5.11.2011 10:09

Tib3rian

ovladace

Hru som si kupil a po 5 hodinovom trapeni s instalaciou ako to uz u hier od EA byva mi napisalo, ze hra vyzaduje najnovsie ovladace, ktore su pre moju kartu Geforce 9600 GT iba v beta verzii. Hru som vratil, samozrejme distributor to odmietol, ako jediny doteraz (samozrejme zase EA). Tak si za rok kupim novy komp a potom si to mozno zahram. Ale nove drivery nebudem instalovat, pretoze su s tym len problemy. Nikdy v historii pocitacovych hier som nezazil aby hra na spustenie vyzadovala najnovsie ovladace.

0/0
3.11.2011 11:03

Budosek

Re: ovladace

Přeložím do češtiny:

"Hru jsem si koupil a jelikož jsem totální lama, tak po 5 hodinovém trápení s instalaci mi napsalo, že hra vyžaduje nejnovější ovladače. Díky mojí neschopnosti jsem si ovladače nenainstaloval a tak jsem se hru pokusil vrátit. Distributor se jen pousmál a poslal mě do ....."

+2/0
3.11.2011 12:44

Gamehoror

Re: ovladace

Lamy jsou EA když potřebné instalační balíčky nutné pro chod hry nepřiloží ke hře s autodetekcí a auto doinstalováním. Ty to víš co nainstalovat ? Jestli hra vyžaduje poslední directX 11 , MVC++ 2011, NVidia PhysicX 2011, OGL nebo update MiSQL ?

Jestli hra po nainstalování nechodí je někde u prodejce chyba a ne že si na to musíš sjednat technika od microsftu.

0/0
3.11.2011 21:12

Budosek

Re: ovladace

To jestli hra automaticky nainstaluje nebo nenainstaluje directX 11, MVC++ 2011, atd. nevím, protože jsem je měl již nainstalované. To, že hra nejede na starších grafických ovladačích je blbost. Před instalací hry jsem měl ovladače z června a hra jela. Sice mě to před spuštěním hry upozornilo, že mám staré ovladače a ať si stahnu nové, ale vše bylo OK. Navíc NVidia 2x vydala nové ovladače přímo na Battlefield před spuštěním bety a pak těsně před datem vydání.

0/0
4.11.2011 10:53

Gamehoror

Re: ovladace

Já tak dvakrát do roka formátuju HDD a dělám instalaci novou a s problémy spouštěných her se setkávám každou chvíli. Někdy hra neběží, nainstaluješ dvě hry jiný a najednou se rozběhne i hra co do té doby se odmítala spustit.

Je to chlív když si najednou programátoři usmyslí že použijí nějakou nestandartní utilitu a nepřiloží ovladač.

Ne každý má nainstalovány SDK net framework nebo Javu. Někdy hledat proč ti něco neběží je fakt pro pokročilé techniky co z toho maj maturitu a i ti kolikrát krčí bezradně ramenama, teď nemám na mysli zrovna jen hry.

Pročti si třeba diskuse o java emulátoru servru pro lineage kde to na některých počítačích běží hned a na některých to nezprovozníš ani kdyby si se modlil k počítačovýmu svatýmu patronovi Izidoru Sevillskému :-)

0/0
4.11.2011 22:32

genchiskan

Re: ovladace

si radeji nasetri na skyrim a kup si skyrim,ta o kvalite neni pochyb.R^R^

0/0
9.11.2011 11:27

genchiskan

Re: ovladace

Ser nato ta hra zato stejne nestoji..a tak se ztim chvastali ROFL.nj. Hype zije.:-P

0/0
9.11.2011 11:26

r.69

notebook

nevíte jestli hra poběží na přenosném počítači když má všechny potřebně konfigurace? W7 64B, externí grafika Radeon 6370M 1 GB,....

váhám jestli synovi koupit verzi PC nebo PS 3 - má nový notebook a hry které mu šly na starém počítači - třeba Mafie mu nyní nejde....

0/0
3.11.2011 9:28

jjeffrey

Razor1911

Tak nam to kluci hackersky nakrapli tak, aby slo hrat i bez instalace toho spywaru R^:-)

Nenabadam tim ke koupi neoriginalni verze, naopak, jen je fajn mit moznost si nainstalovat pouze hru a ne nejaky **** okolo.

+1/0
2.11.2011 19:08

jjeffrey

Re: Razor1911

*koupi = stazeni

0/0
2.11.2011 19:09

JsemSpicka

BF3

No já si koupil PS3 platformu a jsem spokojený. Jen trochu se zadrhává, ale to je způsobené nejspíše tím, že jsou přehlcené servery, možná začátek hry. Ale jsem spokojený. Mám všechny Battlefieldy a zatím spolu Battlefield 2 (PC verze) a BF: Bad company 2 (PS3) to vede ;-)

0/0
2.11.2011 13:05

Jooky01

BF3

Myslím si, že recenze singleplayeru dopadla poměrně dobře, když si vzpomenu na vysloveně trapný single BFBC2. Navíc v Battlefieldech jde primárně o multiplayer, který je poslední dobou vždy masakroidní. Jen se obávám, že zalehávání učiní ze sniperů prakticky nezasažitelné nepřátele.

0/0
2.11.2011 12:27

kazdy.anonym.je.velky.hrdina.lol

vysvětlení

kdo ma xp nebo starou mašinu, tak ať si nekupuje nejnovější hry, to mě může rozesmát, když si děti stěžují, že jim to nejede na pár let starém PC....nemám nejnovější počítač, jen upgrade grafické karty, ati 5770, absolutně žádné problémy v singlu, coop mně spadl jednou a to ho mám dohraný už pár dní, multiplayer trošku laguje a občas problém s připojením nebo kick, ale to vychytají, stejně jako s bfbc2, to taky nebylo hratelné hned první den....takže bych nepi*oval a radši chvilku počkal. vyšly nové updaty pro grafiky, updatovat punkbuster a je to hratelně a silně návykové...rank 22 atm

0/0
1.11.2011 21:09

tickmaster

Re: vysvětlení

to mám co dělat. Zatím jen rank 13. Jiank opravdu nechápu lidi co chtějí hrát nejnovější hry na 10 let starým systému.Když už koupím grafiku za 10t tak si vezmu i widle.

0/0
1.11.2011 21:53

bitkar

Re: vysvětlení

je to otazka preference, pripadne v pripade lidi, co maj OS legalni, tak by museli kupovat novy win jen kvuli tyhle hre. Sam mam XP64 a bezi to na 4jadrovym Phenomu a grafice ati 4870 a 4Gb RAM. Pocitac funguje naprosto skvele a nemam duvod tam cpat 7cky. Ty mi stacej v praci, diky nechci. Tak jaky deti a jaky stary pocitace. Ze neni na vyber DX9 je zkratka chyba. Pripravili se o dalsi zisky. Ono totiz stale hodne lidi pouziva XP.

0/0
2.11.2011 10:34

cevi

Re: vysvětlení

taky bych do toho šel a nejsem dítě, ale bohužel win xp a nějak nemám potřebu je měnit, teda zatím..

0/0
3.11.2011 15:18

Petr110100

Pár výhrad k recenzi

Pominu tu "výtečnou" optimalizaci, o které tady už zmínka nedávno padla. Autor článku tady opakovaně použil již dosti ohrané rádobyinteligentní slovo "klišé", ovšem obávám se, že ne zrovna vhodně. Například "absence výrazných dějových klišé" - to si snad autor dělá srandu? Děj hry postavený na hodné americe bojující proti rusky mluvícím teroristům. Ne, to opravdu není klišé... Kolik je her s podobným dějovým rámcem? No, docela dost... Rovněž bych měl výhrady k tomu "hudba téměř bez orchestrální pompéznosti" jakožto k jednoznačnému kladu. Tohle je prostě neutrální vlasnost, nelze to takhle zaškatulkovat. Někomu se orchestrální "klišé" líbí, někomu ne, já proti němu třeba nic nemám a třeba v CoD WaW si myslím, že byl orchestrální soundtrack v pokročilých misích dost slušný.

0/0
1.11.2011 18:23

Andrej B

Re: Pár výhrad k recenzi

Recenze je subjektivni zanr a autor ma pravo vyjadrit svuj nazor. Mne vesmes orchestralni doprovody ke hram prijdou bidne. Vetsinou je neskladaji nijak uzasni muzikanti (jasne, vyjimky se najdou viz Hans Zimmer pro COD) a herni soundtracky pak vesmes zneji vsechny stejne. Nemam nic proti orchestralni hudbe obecne, ale ve hrach uz jsem z nich unaveny.

0/0
1.11.2011 19:46

vojcek_p

Re: Pár výhrad k recenzi

Hans Zimmer skládal soundtrack k CoD? Wow, to jsem ani nevěděl. Ale vysvětlovalo by to proč mi hudba z něj tak dlouho zněla v hlavě:-)

0/0
1.11.2011 20:57

Andrej B

Re: Pár výhrad k recenzi

Ano, k Modern Warfare 2. Mimo to se jeste podilel na Crysis 2.

0/0
1.11.2011 22:05

vojcek_p

Re: Pár výhrad k recenzi

Já si myslel, že to byl MW2:-) Holt Zimmer je extratřída, mít takového člověka v týmu, to je záruka úspěchu.

0/0
1.11.2011 22:49

vojcek_p

Re: Pár výhrad k recenzi

ha, tak už jsem našel tu skladbu kterou jsem nemohl dostat z hlavy. Zimmer je holt génius

http://www.youtube.com/watch?v=JW7cjfcuKgk&feature=related

0/0
1.11.2011 23:07

kkuunnyy

ak

Můžete mi někdo poradi? Rozchodil jste to někdo pod Windows XP nebo to fakt pod nime nejde. dík

0/0
1.11.2011 16:00

Gopaz

Re: ak

Hra jede pouze na DX10 a výš. XPčka podporují pouze DX9 ... tzn. nejde ;-)

0/0
1.11.2011 16:17

Jooky01

Re: ak

Osobně doporučuji minimálně Visty se Service Pack 2 a Direct X 11. Na Vistách se Service Pack 1 hra nelze spustit!

0/0
1.11.2011 17:06

mysh.82

Herní doba

Herní doba jen 6 hodin, a to ještě na nejvyšší obtížnost? Je neuvěřitelné, jak šla úroveň singleplayerových částí FPS během pár let tak strašně dolů. Přece se snad najde pořád dost lidí, kteří si prostě chtějí zapařit sami, nebo ne?

+1/0
1.11.2011 13:50

slanecek

Re: Herní doba

Njn, kde jsou časy Half Life 2.

+1/0
1.11.2011 14:26

Matajus

Re: Herní doba

Pokud si pamatuju tak HL2 sel dohrat taky za zhruba 6 - 8 hodin, nemluve o Epizodach ktere byli tragicky kratke... Uz to dlouho neni co to byvalo ...

0/0
2.11.2011 15:48

adis002

Re: Herní doba

6 hodin na vesměs multiplayerový titul je stále celkem dost :-)

0/0
1.11.2011 19:52

Lolinator

Re: Herní doba

Lenze multiplayer nevyvyjaju 2 roky. To su fakt tak neschopny ze nedokazu urobyt poriadny single player? EA je jedna z najbohatsich vyrobcov hier a dovoli si vypustit takyto sh-t.

V dnesnej dobe su prakticky vsetky strielacky na jedno kopito. To mate uplne jedno ci hrate UT2004 z pred 7 rokov alebo najnovsi Battleifield, takmer vobec ziadna inovacia. A ty co tu nariekaju ze im to nejde spustit pod Xp, sa mozu tesit na dalsiu dojnu kravu o tyzden - ta vam pojde aj na Xp, lebo Activision su este vetsi drzgrosi nez Ea a radsej nedaju peniaze ani na grafiku.

0/0
1.11.2011 22:20

tickmaster

Re: Herní doba

Série Battlefield byla vždy hlavně o MP. SP byl jen přidaný aby se neřeklo,pokud někomu zrovna nefungoval internet.

EA s BF3 je stejně neschopný jako Blizzard u WoW . WoW nemá singl.

0/0
2.11.2011 6:40

jikolan

občas výrazné technické chyby - crap

To si autor článku dělá legraci? Stačí se podívat na diskuzní fóra BF3 a zjistí, že početná část lidí, co si koupila BF3 na PC, si tuto hru nemohou vůbec zahrát.

Jsou (velké?) problémy s kompatibilitou s různými GPU (nVidia i AMD). Např. je téměř jistotou pro vlastníky GeForce GTX 5xx = pád hry v rozmezí 10s - 5min a white nebo black screen.

Dle mého názoru tu hru pustili předčasně mezi lidi. Chtělo to minimálně ještě měsíc ladit. Potom možná 80% (teď, ale 15%).

0/0
1.11.2011 10:31

Budosek

Re: občas výrazné technické chyby - crap

Zajímavé je , že mám grafickou kartu, kterou zmiňuješ a stejně jsou na tom i všichni které znám a vše jede bez problémů. Ono to asi nebude tak horké jak to popisuješ. Samozdřejmě BF3 má technické chyby jako každá jiná hra. Ve hře mám nahráno cca 26 hodin ( multiplayer) a hra mě padla asi 3x. Chápu, že by to měli vychytat, aby hra nepadala vůbec, ale musím říct, že cca 8 hodin hraní na jeden crash není tak strašné, že by hra byla nehratelná.

0/0
1.11.2011 12:51

Jooky01

Re: občas výrazné technické chyby - crap

Určitě vydají do měsíce nějakou záplatu.

0/0
1.11.2011 17:08

tickmaster

Re: občas výrazné technické chyby - crap

Pro vlastníky GTX 5xx. Zformátujte si PC. Já vím je to sice blbá rada. Ale převážné problémy jsou způsobeny upgradem ovladačů GK.

Tedy když jsou nový ovbladače tak je potřeba starý odinstalovat a restart, potom nainstalovat nový. Většina lidí ale stáhne nový a pouze to přeinstaluje. A tímto vznikají problémy. Ozkoušeno na GTX 560 Zotac.

A od pátku kdy jsem to tak udělal (hrál jsem od pondělí,teda když to zrovna šlo) mi hra jede naprosto v pořádku.

0/0
1.11.2011 21:52

shocker79

Bugy

Chápu bugy viz recenze, že občas někdo proběhne texturou atd. ale že hra padá jak listí na podzim, Co-op spíš nefunguje (třeba v první misi se někdy člověk prostě nedočká nepřátel nebo jsou pro jednoho z hráčů neviditelní), někdy se jde spojit jindy ne. V MP se hra zřítí co třetí mapu. To jsou prostě naprosto základní chyby a nevim, jak můžou prodávat něco co neni odladěný. To je stejný, jako kdyby si člověk koupil nový auto a zjistil, že nesvítí, občas nenastartuje a sem tam mu to zničeho nic přestane jet....prostě ksindl, kterej ted budou půl roku patchovat, aby se dostali aspon na uroven svýho předchůdce...podobný problemy měl i BF Bad Company 2, ten ze začátku nešel vůbec, tak je fajn, že udělali pokrok....i když hned 28. dopoledne byly taky shozený servery;-O

0/0
1.11.2011 10:26

aljavX

Re: Bugy

musí to prodávat teď, když na dveře klepou Vánoce. To dá rozum, ne ? ;-D;-D

0/0
1.11.2011 11:12

aljavX

mě na MP BF2, co hraji

deptá, že já třeba někoho trefím 3-4x a on skáče dál jak zajíc, a pak mě trefí on jednou a já jsem okamžitě kaput. To je tak depresivní a nespravedlivé  !!!!! :-D

0/0
1.11.2011 9:46







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.