Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

The Elder Scrolls V: Skyrim překypuje možnostmi a velikostí

Milovníci dobrodružných fantasy titulů, zejména pak ságy The Elder Scrolls, mohou slavit. Skyrim je obří hrou, která zabaví aspoň do konce roku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

George63

velké zklamání

Dvakrát jsem to instaloval a podruhé jsem to smazal ještě rychleji než poprvé. Dvakrát proto, že po přečtení snad všech recenzí, kde to lidi vynášeli do nebes, jsem si říkal, kde jsem udělal chybu... ale ne. Podle mne to je jen velká grafická prezentace.. nic víc. Nelíbila se mi ta hra, vyhozené peníze!! Nenapadám všechny, co uchcávají blahem nad touto grafickou peckou, píšu jen svůj dojem ať je ta kritika vyvážená. Je to podle mne jen vyšperkovaný Gothic (taky nic moc). Takže jsem vyhodil velkým obloukem do pryč... zlatý Amalur, to je hratelný jak sviňa. A nebo Tetris, taky lepší volba.. skyrim = 50% za multimediální podívanou, ale to není hra.Rv

0/0
21.2.2012 21:17

majkl1

Zdravím hráče Skyrimu.

Akorát jsem začal a první dojem byl hluboký. Perfektní grafika i atmosféra. Jenže pak došlo na jenže. Rozhraní je dle mne zoufalé. Proč zmizela obrazovka hrdiny, kde člověk jedním pohledem zjistil, jak je vybaven, co má v batohu, jaké mé vlastnosti atd. Prostě klasika RPG? Metoda pokusu a omylu mne dost otravuje. Stačí třeba jednou špatně kliknout a věc zmizí z inventáře. Manuál nesouhlasí s obrazovkou. Chtěl bych požádat o radu na mail mislav@volny.cz jak obchodovat. Dle manuálu má být oddělen inventář obchodníka a hrdiny dělicí čarou, ale žádná není ani na obrazovce, ani na obrázku v manuálu. Podobné je to s "oblíbenými". Jak tam dostat třeba meč a štít, obouruční meč a na třetí luk? Navíc samozřejmě chybí na obrazovce příslušná lišta. To pro mne bylo velkým zklamáním.

0/0
28.1.2012 18:05

Kaacz

Re: Zdravím hráče Skyrimu.

Perfektní grafika ?!?! WTF? možná oproti original Oblivionu (ten komunitou vylepšený vyopadá lépe). Před Skyrim jsem hrál Risen a TwoWorlds (nejmene rok stare tituly) a dojem z grafiky byl nesrovnatelně lepší. Dokud budou ve Skyrim ty strašné papírové stromy a podobná zvěrstava, tak vúbec nemám chuť tam chodit. Jsem z toho zhnusem. Ostatně John Carmack z idSoft se vyjádřil k engine Bethesda ... je strašný. Ale protože obě firmy teď spadají pod jednoho vlastníka, těším se na příští Elder Srolls jiz na engine od idSoft. A doufám, že ustoupí od toho stupidního konzolového ovládání. Nebo to nekonečné skrolovaní v inventáři je tam schválně, aby reflektovalo jméno hry ? :-D

0/0
2.3.2012 15:32

generallz

Daggerfall

Nejlepší byl stejně Daggerfall! Kam se na něj tyhle nové díly hrabou.

0/0
21.1.2012 22:28

phaneuf

....

Po mesici hrani musim rict ze hra je dobra a bavi me. dulezite u her je aby po uvodnim nadseni neprestali bavit. nastesti ty lokace a questy jsou hodne pestre, jednou lezete do klastera na kopci kde bojujete s vetrnymi demony, pokecate s drakem, pak v jeskyni na vas vyblafne obrovska tarantula, pak zas delate tajneho agenta na velvyslanectvi elfu, atd

0/0
20.1.2012 12:05

majkom

Zdravim znalcov

svet elders scroll nepoznam, ani jednu hru serie som nehral, ale skyrim ma laka... navazuje to nejak na predchadzajuce hry? alebo je to uplne separatne dielo a nenavazuje na predchadzajuce hry?

0/0
22.12.2011 10:49

Milovník Bzučavky jarovské

Re: Zdravim znalcov

Že jsi nehrál předchozí díly vůbec nevadí. Společným prvkem je jenom svět Tamriel, kde se série odehrává, ale příběh je pokaždé jiný.

0/0
22.12.2011 10:56

majkom

Re: Zdravim znalcov

a nie su medzi hrami nijake ine prepojenia (postavy, ich historia a podobne). Proste by som nerad bol ochuzen:)

0/0
22.12.2011 11:54

klukcz

Re: Zdravim znalcov

vzhledem k tomu , že jednotlivé díly od sebe dělí stovky let tak těžko.

0/0
19.1.2012 10:22

phaneuf

Re: Zdravim znalcov

bez problemu. ma to samostatny dej.

0/0
20.1.2012 12:01

dhj7

Morrowind

jsem hrál asi půl hodiny , Oblivion asi 60 hodin : )) takže objektivně nemůžu posoudti ale TES IV mě bavilo hodně.

A jinak si trochu zavzpomínáme , takový MaM VI nebo VII když bylo u LEVELu, tak to sou klasiky: )

0/0
30.11.2011 15:47

vidocqcz

hm

Starý zlatý Morrowind ...

0/0
29.11.2011 19:52

nemozny

Skyrim vs Demon/Dark souls

Jsem velkym fanouskem serie TES, presto musim podotknout, ze Skyrim stejne jako Oblivion maji s RPG spolecne tolik asi jako CoD. Je to pekna hra na zkoumani sveta a dobreho pocitu z plneni (casto az zbytecne) velkeho mnozstvi questu. Nicmene obtiznost je az smesne nizka a vlastne se jedna o takovy fantasy sandbox (jako napr GTA IV, ktere pro me bylo zklamanim, uplne o nicem krome velkeho mesta). Zacal jsem NG+ v Demon souls a nemohu nez doporucit! Adrenalin vas pri hre drzi po CELOU dobu hrani, s napetim nahlizite do kazdeho zakouti, souboje s bossy jsou ultimatnim zazitkem. Srovnejte s tim jizdu na koni po Skyrimu.. asi tezko.

PC hraci - mate smulu, ale vanoce tu jeste nejsou, jeste je cas si prat PS3 ;-)

Jestli tu nekdo jste, kdo jste hrali Souls a Skyrim, porovnejte prosim.

0/0
26.11.2011 14:31

jures81

Skyrim - Fallout

Ahoj všem

Na Skyrim jsem přešel rovnou z Falloutu - New Vegas a musím jen kroutit hlavou. Nemůžu se prostě zbavit dojmu, že hraji středověký Fallout, podobnost lokací, podsvícení sklepení, dungeony, všechny mi to prostě přijde nějak povědomé..:-) Tím nechci říct, že hra je špatná. Naopak, hodiny a hodiny strávené v lesích a v kopcích jsou toho důkazem, jen se mi zdá, že se tu vlastně nic nového neděje..:-)

Ale i tak, království zdar a řvounům zvláště.

Jura

0/0
26.11.2011 11:41

Astaroth

Re: Skyrim - Fallout

No a kdyz prisel Fallout 3, tak si mnozi mysleli, ze hraji postapo Oblivion ;-D Taky tomu zle jazyky rikaly Foblivion 40 000 :-)

0/0
6.12.2011 7:51

Hexempo plex

trochu zklamání

Těšil jsem se na důstojného pokračovatele Morrowindu, jelikož prý Bethesda přihlédla ke stížnostem fanoušků na mouchy Oblivionu. Skyrim je sice po dlouhé době pořádná gamesa, ale přesto docela zklamání, stále dost kráčí ve stopách Oblivionu a celá hra je nepříjemně jednoduchá. Hardcore RPG se asi špatně prodává, opravdových hráčů je asi málo. Vadí mi totální vodění za ručičku, vadí mi absence teleportace (možnost přeskočit cestu na koni narozdíl o recenzenta nepovažuji za teleportaci) a spousty dalších magických disciplín, vadí mi konzoloidní menu, vadí mi nedostupnost zmáklejších itemů na nižších levelech, strašně mi vadí lvl scaling protivníků, u Morrowindu mě bavilo muset se 20 hodin namakávat než jsem si troufl na nějakýho ubermoba. Rozlehlost taky nic moc. Na druhou stranu bych vyzvedl fatalitky u zbraní, pěkně provedený systém kouzel a možnost využít obě ruce a samozřejmě draky. Každopádně platí, že nic lepšího v oboru momentálně není.

0/0
25.11.2011 11:10

jjeffrey

Rozdil oproti Oblivionu?

Omlouvam se za tupy dotaz.

V cem je Skyrim o tolik uzasnejsi nez Oblivion? Jasne - grafika. A dal? Skyrim jsem jeste nehral, ale z obrazku a recenze mi to prijde Oblivionu sakra hodne podobny. Takze muze mi prosim nekdo shrnout (treba v bodech) v cem je tam takovy pokrok, ze tu spousta hracu vykrikuje, ze je to nejlepsi hra vsech dob? :-)

Neberte to jako provokaci, fakt by me to zajimalo - v cem se ty hry tak lisi?

0/0
23.11.2011 13:45

Gamehoror

Re: Rozdil oproti Oblivionu?

neliší, je to pokračování oblivionu na nových mapách, s novými příběhy, pár věcí nových, pár věcí které oproti oblivionu zpackaly. Prostě pokračování světa na hrdiny.

0/0
23.11.2011 15:01

Sawer

Re: Rozdil oproti Oblivionu?

Hmm, je to dost tezka otazka. Vicemene se jedna o Oblivion na snehu (ne ze by v Oblivionu nebyli kopce), ale:

1. Ten svet Skyrimu je podle mne mnohem precizne udelanej, jo Obliovion byl hezkej, nektery mesta byli nadherny, ale clovek mel pocit ze mimo techto mest a predelanych lokaci nekdo spustil generator terenu a zbohem. Ve Skyrimu ma clovek pocit ze kazdy steblo travy bylo posazeno rucne.

2. Celkove atmosfera Skyrimu je takova hutnejsi, rekl bych az dospelejsi. Mozna je to tim ze Skyrim pusobi mnohem temnejsim dojmem nez svet v Oblivionu a taky jak sem spomenul v prvnim bode realnejsim dojmem cely krajiny.

3. Z Dungeonu neni tolik citit ranom generator, v Oblivionu byli tucty dungu, ale jak pres kopirak. Tady jsou taky ale kazdy se snazi byt necim zajimavy.

4. Draci. Oblivion brany byli fajn. Ale souboj s drakem na Master obtiznosti je fakt neco, je to vyzva, pastva pro oci a neskutecnej pocit zadostucinneni po vyhre. Hlavni roli je slusna AI draku a jejich chovani.

0/0
23.11.2011 21:11

doktor_bota

Re: Rozdil oproti Oblivionu?

5. Společníci, ať už najatí, nebo vyvolaní, mají IQ mechu, což je nejlepší v úzkých tunelech a v jakýchkoliv dveřích.

+1/0
24.11.2011 3:09

jjeffrey

Re: Rozdil oproti Oblivionu?

Diky za odpoved, ale v podstate (aspon v mych ocich) se shodujes s tou prvni reakci - tzn. ze se moc nelisi. Ptal jsem se hlavne proto, ze uvazuju o koupi, ale nevim jestli to za tu tisicovku stoji...

Nejak nechapu, ze nikdo nekrici, ze je to Oblivion akorat v hezcim kabatu - me to tak teda prijde. Ale je fakt, ze me Oblivion hodne bavil, tezky rozhodovani... :-)

0/0
24.11.2011 8:09

shawt

Re: Rozdil oproti Oblivionu?

Ja musim rict,ze jsem zklaman,pro me tohle je jen obyc. pokracovani Oblivionu,lehce neco mozna pozmenili,ale jinak je to to same..holt jiny pribeh,jina mapa,ale jinak je to stejne.napr. hlavni bossi mest sedi podle me ve stejnych domech,jako v Oblivionu. Pro ty co neparili Oblivion je tohle asi nej hra,pro me jen pokracovani neceho u ceho jsem stravil hodiny a tydny hrani a uz me to prestalo bavit,takze tohle asi parit nebudu....:-/

0/0
25.11.2011 18:37

Tomas (Tok)

Re: Rozdil oproti Oblivionu?

Pozdní reakce ale nedá mi to. V oblivionu bylo hodně věcí (hlavně dungeony) dělány ručně. Proto tolik podobných míst, protože lidská fantazie je omezenější než náhodný generátor, který se stará o o dungeony právě ve Skyrimu.

0/0
2.1.2012 22:23

jeremiasz

gamepad na PC?

lze Skyrim na PC ovladat pres gamepad?

0/0
22.11.2011 15:03

pointless

Re: gamepad na PC?

Myslím, že lze.

0/0
11.12.2011 21:58

Rudysoft

Re: gamepad na PC?

Ale samozřejmě že ano! Stačí mít třeba "Xbox 360 Wireless Controller for Windows" nebo "Xbox 360 Receiver for Windows" a spojit ho s origin. X360 ovladačem. Ja mám to druhy, protoze mam mimo PC i Xbox.

S gamepadem je perfektní hraní, maximalni spokojenost, mnohem lepši a pohodlnějsi, než na klavesnici a myši.

V podstatě všechny hry na počítači hraju už jen na něm a nejen Skyrim viz. např. Mafia II, L.A.Noire, GTA IV, Dead Space 2, Risen, Batman A.City a dokonce i Battlefield 3 - ale tam jsem nad ostatníma v rychlosti míření už trošku v nevýhodě ;-)

P.S. Jinak hraju před LCD-TV s uhlopr. 107 cm ve Full-HD a hry si kupuji převážně na Steamu když jsou v akci, uvedený L.A.N., GTA IV, DS2 jsem koupil kolem 140 Kc za kus, ted tam je momentalně Dirt 2 i s plně funkčním mulťákem, taky za tu cenu :-)

0/0
4.2.2012 23:59

Milda1984

hervni NIRVANA

Hry hraju od konce 80 let myma rukama prosli snad vsechny herni legendy co na PC vznikli. Poslední roky uz moc nehraju. Vsechno ale zmenil Skyrim vratil sem se opet do starych dobrych casu. Skyrim me uplne fascinoval a pohltil. Zcela opravnene se jedna o nejlepsi hru roku (mozna i nejlepsi hru vseobecne) a zveda latku virtualni zabavy o 1000%. Aby hodnoceni bylo objektivni tak by se mela zavest nova stupnice tam kde tupe tunelovky ktere dostavaj 9/10 ci 10/10 by Skyrim mel dostat 20/10. Protože ostatni hry prevysuje o tak strasnej kus. Tech par technickejch nedodelku s radosti odpustim protoze na ne hned zapomenete v navalu tolika pozitiv. A to hodnotim s odstupem a zcela objektivne. Vsechno zahoji patche a hru vylepsi hracska komunita k naproste dokonalosti. Herni NIRVANA ? SKYRIM !!!

0/0
22.11.2011 13:58

Vhelsing3

Re: hervni NIRVANA

Tak to jste asi 5tej takhle odvazanej clovek, kteryho vidim takhle basnit.. :)

My odmerenejsi tomu davame 9/10 prave kvuli tem nedodelkum, protoze hrabat se v konzoloidnim inventari ci v talentovych stromech je prave dost zavazne....a zase to budou zadarmo resit modari....

A hra samotna? na dnesni chudou dobu supr...pokud to vezmu jak rikate vseobecne...tak prumer.. ;-) Na serii Might&Magic to nema...

0/0
22.11.2011 15:22

KO23L

Srovnani

Tak uz jsem u Skyrimu take stravil par desitek hodin a musim rict, ze se jim to celkem povedlo, rekl bych ze uprava levelingu se docela vydarila, i kdyz mi trochu chybi moznost sam si rozdelovat bodiky do jednotlivych attributu (sila, obratnost, odolnost atp.) ale novy system perku to docela vyvazuje bych rekl. Alespon se nestane ze byste meli postavu level 20 a byla neschopna celit protivnikum ktere vam hra postavi do cesty (jako u TES4 diky level scalingu). Jinak co se tyce obsahu je jim hra opravdu preplnena, clovek pomalu nevi co plnit driv, a i vecina questu ma alespon trochu vlastni pribeh, ne jen dones vec z mista a do mista b, nebo prines 20 skretich helem :). A co se tyce grafiky alepson ja si nemuzu stezovat, pruhledy do krajiny jsou opet opravdu kouzelne.

0/0
21.11.2011 13:09

KO23L

Re: Srovnani

Kdyz tak premytam o zpusobu hodnoceni ve zdejsich recenzich prijde mi to

trosku nefer, hra jako Skyrim, ktera se oproti predchudci opravdu hodne

vyvinula, po vsech strankach a je slovne hodnocena jako zatim nejlepsi

dil serie zde na bonuswebu dostane nizsi hodnoceni nez jeji predchudce

(Oblivion 95%, Skyrim 90%).

0/0
21.11.2011 13:10

unknown host

Re: Srovnani

tjn, přitom oblivion byl z posledních tří TES jednoznačně nejslabší

0/0
21.11.2011 17:47

Sawer

Re: Srovnani

Jako celek se povedl. Kto pred Oblivionem vedel neco o The Elder Scrolls? A bum Skyrim za 2 dny proda 3,4 Mega kopii. Je pravda ze Morrowind me drzel dyl ale nemuzu rict ze by Oblivion byl nejakej slabej, hlavne pridal do TES takovej ten WoW faktor.

0/0
23.11.2011 21:16

KO23L

Re: Srovnani

Zatimco hra jako novy CoD, ktery je jen opakovanim toho samyho, uz

jednou stravenyho, vyblityho a znovu prezvejkanyho obsahu dostane stejne

vysoke hodnoceni jako hra ktera se v ramci sve serie snazi o jistou

evoluci. (novy CoD 90%, Skyrim 90%), pro porovnani hodnoceni CoD:MW2-PC

(83%), CoD:MW3-PC (90%)

0/0
21.11.2011 13:10

GhosTT

skyrim

Je to skvela hra, svou rozsahlosti zabavi na ohromne dlouho dobu. Nektere questy maji fajn napady. Graficky paradni, ale priznam se, ze Zaklinac 2 me, i i kdyz byl podstatne lineranejsi, bavil o trosku vic, ale to bylo tim, ze byl nekoreknti a take obtiznejsi. Nicmene Skyrim je opravdu vyborna hra a pokud si chcete hru poradne uzit, tak doporucuju jet spise zamereni na magii nez ciste na boj nebo boj/restoration. Za me osobne tech 90% sedi :)

0/0
20.11.2011 20:40

qawadar

A jak je to s hardwarovou narocnosti?

Pokud chci hrat na maximalni detailni, nejvyssi rozliseni?

0/0
19.11.2011 17:28

ejb

Re: A jak je to s hardwarovou narocnosti?

Mám starší dvoujádro intel, starší základovku, 4GB RAM a 460GTX a běhá mi to na 1600* na max detaily stabilně na 30 fps.

0/0
19.11.2011 23:47

qawadar

Re: A jak je to s hardwarovou narocnosti?

Tak to je docela dobry, pokud to teda vypada fakt dobre, jakoze asi jo. Oblivion kdyz vysel, tak byl snad nenarocnejsi hra te doby a zadna karta ho nedavala na max a jeste 2 roky pod vydani slouzil v ruznych hernich testech na mereni vykonnosti karet.

0/0
20.11.2011 15:00

žirafičí krabice

Re: A jak je to s hardwarovou narocnosti?

to je bohužel spíš problém programátorský. skyrim není graficky horší, je i rozsáhlejší a přitom se dá na lehce stáhnutých detailech zahrát i na průměrném notebooku. oblivion není bůhvíjak plynulý ani na současným mašinách, větráky na něm fičí naplno a počítač žere jak tank. graficky předběhl dobu, programátorsky však slabý. :-/

0/0
20.11.2011 23:44

oldboy

Moje zkušenosti

Má herní éra skončila tak před 6 lety, od té doby sice novinky zkouším, ale spustím je asi tak 3-5 krát, maximálně. Deus Ex 3, Witcher 2, velmi pěkné hry, ale nemám potřebu se k nim vrátit. Kdežto Skyrim? Je to jako bych se vrátil do minulosti, a užíval si pařbu tak, jak jsem myslel, že už to nesvedu. 4 dny po sobě do 4 do rána, WTF? :)

Jeskyně, a dungeony úžasně designově zpracované, zatím jsem nenarazil na styl "copy/paste", tak otravný v Morrowindu. Realtime stíny dokáží zejména v noci v blízkosti pochodní vykouzlit úžasnou atmosféru.

Koně jsou konečně použitelní, nezakopávají o každej oblázek, a lze s nima vylézt na středně rostlou horu. Ovšem - neumějí couvat, což je zejména v úzkých roklinkách k zešílení. Dále, vrhají se do boje! Což taky není zrovna standardní chování. Když Vám pak hrdinný kůň skape, můžete loadovat.

Zpracování wingmana mohlo být propracovanější - nelze ho vybavit podle potřeby, nasadí si vždy, co sám uzná za vhodné. Neumí jezdit na koni.

0/0
19.11.2011 15:27

oldboy

Re: Moje zkušenosti

Ještě ke koni - nemožnost z něj útočit je taky evidentní nedodělávka. Pokud už do hry cpu koně, logicky z nich musí jít útočit! A ne, abych musel kvůli každému krabovi slézat.

Co se týče inventáře, je zde znatelný podpis konzolí - lze jej sice ovládat bez myši, což je nám pcčkářům na nic, ale je zoufale nepraktický, a při větším počtu předmětů absolutně nepřehledný! Pokud se chci dobrat k něčemu vespod seznamu, držím klávesu "S" a vařím si čaj :-( Questové předměty nejsou zřetelně označeny, a ani nemají vlastní kategorii.

0/0
19.11.2011 15:33

MarMares

Re: Moje zkušenosti

S většinou souhlasím, jenom jedna věc - aspoň na xboxu. Společníkům jde dávat lepší věci, nejde jim (aspoň Lydii) vzít jejich základní výbavu, ale když jim dáš něco lepšího, oblečou si to - teďka vedle mě běhá již zmíněná Lydia v ebonitovým/orčím brnění s mečem z daedrickýho úkolu.

A myslím, že by k PC mělo jít přidat ovladač od konzole, což by mohlo řešit hodně problémů, na co teď nadávají PC hráči. Mně zase vadí některý bugy (nedokončitelná linie úkolů u Companionů), ale jinak je to fakt vynikající hra. :-)

0/0
20.11.2011 15:29

TristanTzara

Re: Moje zkušenosti

Proboha, proč bych měl PC hru ovládat konzolovm ovladačem? 8-o

0/0
20.11.2011 17:00

slanecek

Re: Moje zkušenosti

Protože to je jednodušší?

0/0
20.11.2011 20:54

A.A.

Re: Moje zkušenosti

Cituji: "Ještě ke koni - nemožnost z něj útočit je taky evidentní nedodělávka."

To je omyl. V TES hrách nikdy nešlo bojovat z koně a podle mě ještě dlouho toto nepůjde jestli vůbec někdy (stranou modifikace, které to umožňují). Zamyslete se nad důsledky takové možnosti.

Mimochodem, v mnoha hrách jsou k dispozici koně jako dopravní prostředek a znám pouze jedinou, kde lze z koně bojovat (mount and blade).

0/0
20.11.2011 20:10

doktor_bota

Re: Moje zkušenosti

Darksiders...

0/0
20.11.2011 22:00

KO23L

Re: Moje zkušenosti

Co se tyce TES her takl pokud si dobre pamatuju tak v Daggerfallu slo na koni bojovat uplne normalne :). Jinak to slo i ve stare Ultime Online :)

0/0
21.11.2011 12:39

Martin Skála

Nuda

Asi jsem divnej, ale přijde mi to strašně nudný. Asi proto, že už roky a roky hraju jen multiplayer a single mi přijde jako ztráta času. Počkám si na D3.

0/0
19.11.2011 14:00

slanecek

Re: Nuda

Diablo 3, jakožto tupá grindovačka, není nudné?

0/0
19.11.2011 15:04

Martin Skála

Re: Nuda

Ne, není. Já chci co nejvíce klikání. Miluju styl Diablo 2. A D3 bude bomba.

+1/0
19.11.2011 15:49

Martin Skála

Re: Nuda

Diablo není ani hra, Diablo je náboženství. Pokud tohle nechápeš, tak je mi tě líto. U D3 budu od rána do noci.

0/0
19.11.2011 15:54







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.