Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Inovativní Trine 2 mísí to nejlepší z minulosti i současnosti. Recenze

Trine 2 je učebnicovým příkladem silných i slabých stránek nezávislého titulu. Herní mechaniky a styl hry jsou svěží kombinací retra a moderní doby, nižší rozpočet na vývoj hry je nicméně na titulu znát. Hra však boduje nízkou prodejní cenou a solidním herním časem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

fiLL-kiLL

Grafika

Nechápu, jak může autor recenze považovat grafiku za postarší. Zvlášť v dnešní době grafické stagnace, vyvolané zastaralými konzolemi, působí tato nádnerná hra jako blesk z čistého nebe. Když Trine 2 má postarší grafiku, tak co potom všechny hry na vousatém unreal enginu či IW 4.0(5.0) enginu z CoD her? Právě v této hře, která je svým charakterem nenáročná, se mohli vývojáři pořádně vyřádit. Je jasný, že tak krásnou vegetaci, textury či funkční fyziku by nebylo v dnešní době možné mít např. v otevřeném RPG či v nějaké městské akci tymu Saint row, ale to neznamená, že si grafická stránka nezaslouží obdiv.

Buď máme každý jiné oči :-) nebo pan recenzent hodnotí grafiku naprosto odlišnými a pro mě podivnými měřítky.

+3/0
21.12.2011 13:13

kil

nic noveho pod sluncem

nemuzu si ted vzpomenout, jak se ta hra jmenovala, ale v 90 letech na 486kach behalo neco podobneho. Taky mel clovek 3 postavicky, taky s ruznymi vlastnostmi , taky tam byla jedna se stitem, druha s lukem.

A zabava u toho byla velka;-) Stary dobry casy

0/0
20.12.2011 8:55

kubexxx

Re: nic noveho pod sluncem

Lost Vikings :-P

+1/0
20.12.2011 9:53

Arnie

Re: nic noveho pod sluncem

A nebo jeste pred nimi Goblins. :-)

0/0
20.12.2011 12:52

GhosTT

Re: nic noveho pod sluncem

A snad jeste pred nim Fury of the furries nebo tak nejak :) takovy ty ctyri chlupaty kulicky, kdy jedna plavala, jedna strilela, jedna se houpala a jedna rozbijela zed :)

0/0
20.12.2011 19:19

Veska verze 1.02

Milý mrtvý Bonuswebe

Doby, kdy jsem Tě považoval za slušné, herní médium, už dávno pominuly. Legendární Mrazíkovy češtiny a další věci, co dělaly Bonusweb Bonuswebem umřely, poslední dvě rány, co jste tomuto kdysi oblíbenému servru uštědřily jsou 1000 dukátů na diskuzi (jo všechny ostatní servry o hrách na tom nejsou tak nemožně jako tady) a katastrofálním vzhledem idnes a logem Bonuswebu. Ale co mně zaráží, je "kvalita" Vašich recenzí. Obzvlášť u Trine 2 by si autor mohl zjisti, že i sami tvůrci tvrdí, že některé logické hádanky jdou řešit více způsoby. Graficky je to nádherné (autorovi doporučuji si zapnout vyšší grafickou úroveň, jelikož co tam s prominutím blábolí o tom, že to lze poznat na nižším rozpočtu, to ani nechce komentář, který by splňoval podmínky diskuze), herně skvělé, na odreagování a používání inteligence dostačující více než dost. A 75%? Opět trapné.....

+1/0
20.12.2011 1:53

Andrej B

Re: Milý mrtvý Bonuswebe

Ale ja v textu uvadim, ze rada obrazovek jde resit vice zpusoby a skutecne nezamenuji vice reseni s moznosti situaci obejit. Ani AAA titulum se nedari pred vydanim "vychytat" veskere mozne zneuziti mechanik a neco takoveho ve hrach zkartka neni novinkou.

A co se tyce grafiky, ta jako celek pusobi vytecne. Kdyz se vsak clovek zameri na konkretni textury, rada z nich zkratka nedosahuje dnesniho vysokeho standardu (i kdyz nejsou vylozene zle). Grafickym nastavenim to opravdu neni, mel jsem hru na "Very High".

+1/0
20.12.2011 10:50

Lupulin

Re: Milý mrtvý Bonuswebe

a jakého standartu pak teda dosahují textury ve skyrimu (určitě ne vysokého dnešního standartu) i když je to jedna z nej her letošního roku tak má textury horší než třeba Trine 2......U Skyrimu se posuzovala u grafiky celková kompozice která je skvělá..tak jako u trine...tak proč u Trine jsou najednou málo detailbní textury chyba a u miliardové hry jako skyrim to je normálka??? Příjde mě to jako dvojí metr....

0/0
20.12.2011 10:56

Andrej B

Re: Milý mrtvý Bonuswebe

Na to bych mohl odpovedet, kdybych recenzoval oba tituly. Dva autori maji pochopitelne dvoji metr. Grafika Skyrimu na mne z obrazku nedela vyjimecny dojem, ale jeste jsem ho nehral. Mam to v planu po lednove vymene herni sestavy. :]

+2/0
20.12.2011 11:33

Khalashnikovf

To jako fakt?!?!

Autor je srandista...

Obejití hádanky bude nejspíše druhá možnost řešení, že?

Koop mise jsou stejné jako ty v singlu?!?!? Ta hra má nějaký singl?!?!? resp. tu hru je někdo tak zoufalej, že bude hrát sám, když má okolo sebe reálné nebo alespoň virtuální přátele?

A pokud už budou virtuální, alespoň nebude pak po netu za blbečka, že je brzdí a kazí jim to.

BW, přeju ti krásné Vánoce a Šťastný nový rok. Třeba ten příští bude ve znamení nevymešlení si nesmyslných pro a proti a taky jednou budou dávat smysl...

0/0
20.12.2011 1:00

Andrej B

Re: To jako fakt?!?!

ano obejit, nikoliv resit jinak. v nekolika situacich jsou v prostredi rozlicne mechanismy, ale mag muze pri trose zkouseni a ctyrech objektech k vycarovani vytvorit absurdni konkstrukce. diky za "konstruktivni" pripominky.

+3/0
20.12.2011 1:25

krikrinožka

Re: To jako fakt?!?!

No popravdě v trine 2 jsem v půlce, ale nevím na co potřebuji 4 krychle, stačí 2 na sobě a mág může pomocí levitace té spodní létat po celé obrazovce v podstatě kamkoliv. To je asi podle mého největší "bug" ve fyzice a hádankách.

0/0
20.12.2011 12:06

krikrinožka

Re: To jako fakt?!?!

jinak k mému hodnocení, hra má podle mne blíže spíše k lost vikings 1,2 než k princi of persia. Zpomněl jste uvést že je možný kdykoliv resetovat talenty což jsem zastím nevyužil ale spíše jen díky té možnosti levitace, jednou jsem se přistihl, že bez plošného útoku, který jsem neměl bych se nedostal k potřebné části potrubí. Jinak na mne hra křičí casual, což vlastně není ani na škodu,. Spousta oživovacích míst, když mi umře jeden člobrda není problém doskákat zpět 1, max 2 obrazovky a oživit ho. Dále možnost hru uložit kdekoliv, dělají z Trine 2 příjemnou oddychovku klidně na 15m. amůžete pokračovat později. Kromě onoho zmiňovaného bugu s mágem mi chybí další módy které se přímo nabízí. Např time atack by z této hry udělal celkem adrenalinovou záležitost, ale co není může být.

0/0
20.12.2011 12:37

Khalashnikovf

Re: To jako fakt?!?!

Bude, bavil jsem se přímo s vývojáři. Čekají nás velmi zajímavé módy :)

0/0
20.12.2011 14:15







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.