Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Nejočekávanější strategie roku 2012

Strategický žánr sice neprožívá nejšťastnější roky, ale hráči o něj mají stále zájem, a tak se i letos objeví několik zajímavých titulů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Xladi

Port Royale 3

tak to si rád zahraju hrál jsem předchozí díly a líbilo se mi to. Podle toho co má letos vyjít si každý přijde na své :-)

0/0
23.1.2012 11:22

KOČÍ -> jenom přesmyčka ÍČKO

Martin Skála

Hrál v AoE2 za Egypťany, to je ale majstr..;-D

0/0
20.1.2012 23:23

vojcek_p

Re: Martin Skála

A všechny porazil, protože má 1000x lepší skill;-D

0/0
23.1.2012 0:33

Bédavlihu

ehm?

HoMM VI jsou sice pěkné, ale určitě nejsou kvalitní hra. Uznávám, není to propadák jako Stronghold 3, ale i na patchi 1.2 jsou zabugované jak sviň. Navíc ten pitomý Ubisoftí DRM, který při výpadku sítě shodí hru, etc... Vysoce kvalitní budou tak za pět patchů a dvě rozšíření (což je u Heroes tradice už od trojky).

+1/0
19.1.2012 18:54

RumFighter

ten Král Artuš mě docela zajímá...

Přepnutí do bojů, diplomacie, výstavba království... Zní to jako vylepšená verze Knights of Honor a to mě docela hodně bavilo. R^ Jinak nemůžu si pomoct, ale ne... Heroesy 6 nejsem ani celkem povedený. To je taková strašná NUDA :-(

+2/0
19.1.2012 17:51

Lolinator

Re: ten Král Artuš mě docela zajímá...

Aj mna. To vyzera najlepsie asi z toho vyberu - pretoze Heart of the Swarm urcite kupovat nebudem a Command and Conquer : Generals v ziadnom pripade nevide v roku 2012, takze to neviem preco tam dali.

0/0
19.1.2012 21:31

vilemk

Re: ten Král Artuš mě docela zajímá...

Taky nechápu, proč to tu je. Že by na to redaktoři pozapomněli anebo změna a hry se dočáme už tento rok? Pochybuju

0/0
21.1.2012 15:21

OskarPokorny

Re: ten Král Artuš mě docela zajímá...

No - jestli to bude pokračovaní prvního dílu tak to bude série Total war říznutá (silně) RPG a ještě dalšími žánry. Jednička byla milé překvapení ale trochu pokulhávala v mechanice boje na taktické mapě.

0/0
20.1.2012 19:16

Witty1

Tak sup sup Jaged sem...

to jsem zvedav.

0/0
19.1.2012 16:54

Glock Mark XXIII

Hele, už vyšly ty Panzer Corps?

Vím, že loni bylo demo ....

0/0
19.1.2012 15:58

hr0p

Re: Hele, už vyšly ty Panzer Corps?

uz daaaavno hraji torrent verzi

0/0
19.1.2012 19:02

Glock Mark XXIII

Re: Hele, už vyšly ty Panzer Corps?

aha, dík.

0/0
20.1.2012 9:13

daffy.d

Settlers 2

Nejlepší jsou stejně Settlers 2. Hraju je v edici 10. výročí a je to úplně skvělé.

0/0
19.1.2012 15:55

Heisenberg

Re: Settlers 2

je to skvělé, ale je to krátké a lehké. Evidentně mě ale starcraft strašně předělal, takže hraju úplně jinak, než můj kámoš "budovatel". Když člověk rychle expanduje a obětuje všechno ve prospěch zlatých mincí, tak kompa přeběhne během "chvilky" (i když je to tříhodinová chvilka).

0/0
19.1.2012 15:58

Heisenberg

Re: Settlers 2

Abych to upřesnil. Hra mě extrémně bavila, ale byla jen na týden. Od okamžiku, kdy člověk najde zlato, což je obvykle dost brzo, už je to ale jen o tom, zatlačit nepřítele za  přijatelnou mez, dopřipravit vojáky a úplně nepřítele přejet.

0/0
19.1.2012 16:12

Veska, kamarád Smrti a Boha

Zase zaspamovaná diskuze....

Hrál jsem na docela vysoké úrovni, jak AoE II, tak i Sc II. Teď už na to nemám čas. Práce, škola atd. A skutečně AoE je v tatice mnohem snažší na naučení než Sc II, popřípadě Sc. V AoE člověk nemuže dělat 6pool, 6 rush, 8 rush, marine rush, tanks rush. Může taktizovat, ale v omezené míře. Já jsem třeba v AoE, když se jela klasika, nikoliv deathmach či king, tak jsem je jendoduše rytíři+katapulty a skoro vždy to stačilo. Navíc jsem prostě těžil jako o závod a většinou vyhrával ten, co se dostal do Imperiální doby jako první, v Sc je to krapet složitější. V AoE jsem málodky dělal scoting, abych veděl, co vůbec staví a jak staví, prostě jsem přišel, viděl hradbu, rozložil katapulty, před to rytíře a tak pořád dokola. AoE je nádherná a skvělá hra, která se stala nesmrtelnou. Ale rozhodně je na multi mnohem snažší než Sc či Sc II.

0/0
19.1.2012 15:50

IARK - Skleněný Králíček

Re: Zase zaspamovaná diskuze....

V tom pripade jsi AoE 2 na vysoke urovni nikdy nehral a nebo jsi hral jen arenku - pekne kecas s tou imp - vetsina her se do imp ani nedostane, nedelat scouting je taky nejvetsi nesmysl co jsem slysel, taktik mas asi 20, takze vykladat, ze rytire i katapulty je totalne nesmysl - jak rikam, dle toho co pises jsi hral akorad arenky, kde mas dopredu kolem zakladny zdi a tak muzes jet FC, pak BOOM - ale pak mas uplne jine taktiky na ostatnich typech mapach, mas jine taktiky pro 1v1, pro 2v2 ci 3v3 - treba 3v3 1 na kraji jede obranou, druhy jede rush a ve prostred jede FC. a tech rasu mas taky spousty - mas DRUSH, TRUSH, TCRUSH, podle naroda rushujes se scoutama, pechotou, ostepari ci lukostrelci atd. scouting v takovychto mapach je dulezity - najit ovce, najit prase, najit zakladnu a vybrat misto pro rash - ci sabotovat jeho sber prasete. dale utoky dle civilizaci (kterych je cca 15) protoze s kazdou jedes jinak - a nestaci umet jednu civku, protoze dost casto se jede FR

0/0
20.1.2012 7:17

IARK - Skleněný Králíček

Re: Zase zaspamovaná diskuze....

Coz je full random - narod a mapa, takze nestaci umet jednu mapu a nestaci umet civku - dale jsou dosti specificke souboje na mori, kde je totalne jina taktika - pojedes lode? Vylodovani? atd. atd. Ted je napr oblibena taktika s monkama - napsat, ze mas omezene taktizovani a ze se hry odehravaji v impu muze napsat pouze clovek, ktery hral jen arenky za jednu civilizaci. Nic proti, je videt, ze o tom aspon trochu vis, ale nerekl bych, ze jsi to hral na vysoky urovni, mozna si byl dobry, to nepopiram - ale s jednou civkou a jednou mapou by jsi nemel srovnavat cely SC2

0/0
20.1.2012 7:21

KOČÍ -> jenom přesmyčka ÍČKO

Re: Zase zaspamovaná diskuze....

Prej vůbec nescoutoval, přišel, viděl hradbu, rozložil katapulty.. Ty jsi hrál teda setsakra nízkou úroveň..

0/0
20.1.2012 23:16

slanecek

Martin Skála

Ty jsi v SC2 v Master lize? Dej nick, vyzkouším si tě :P

+1/0
19.1.2012 15:30

Chironex.Fleckeri

Re: Martin Skála

...obavam se, že se toho nicku nedočkáš. To je zdejší velký kecálista ;-D

+2/0
19.1.2012 21:37

Yerm

UFO

Hele jak je to s tím ufem, já měl pocit že jsem před časem viděl plánovaný vydání nějakýho ufa, který mělo bejt hozený do 50tejch let, nebo tak nějak. Obrázky z tohohle na mě působí mnohem moderněji. To to jen tak vypadá, nebo jde o jiný ufa?

0/0
19.1.2012 14:33

super_jerk

Re: UFO

ja jsem dneska to ufo googlil a nic jsem nenasel, tez by me to zajimalo

0/0
19.1.2012 14:34

Gemars Moše Dajan

Re: UFO

řek bych, žes našel, ale ne hru.

0/0
20.1.2012 17:33

IARK - Skleněný Králíček

Re: UFO

To ufo, ktere mas na mysli je FPS, ne strategie a jmenuje se XCOM

http://bonusweb.idnes.cz/xcom-cma-/Karta.aspx?idKarty=13676

0/0
19.1.2012 14:43

cckk

Re: UFO

a jeste ma vyjit ufo s isometrickou grafikou tak jako puvodni dokonala kopie ta hra vypada ze vsech ufo her nejlip akorat jsem zapomel nazev jen vim ze ufo  vnem neni pac to dela nezavisle studio...

0/0
19.1.2012 14:55

super_jerk

Re: UFO

njn, tak budu hledat dal :) z tech her v clanku me zaujalo prave ufo a pak snad jen starcraft

0/0
19.1.2012 15:30

Humiliter

Re: UFO

To bude Ufo Extraterrestrials 2 - jednička byla super

0/0
19.1.2012 16:14

Rodilý Polynézan

UFO

Juchůůů nové UFO!!!;-DR^!!

+5/0
19.1.2012 12:29

dzinda

prosba

Lehce mimo mísu - může mi někdo doporučit hru, která by se hrála podobně jako Warcraft 3, ale s možností zapauzování?

0/0
19.1.2012 12:29

hr0p

Re: prosba

jagged aliance - tu v clanku zminena;-D

0/0
19.1.2012 13:23

Telesma

Re: prosba

Warlords Battlecry 3

0/0
19.1.2012 19:06

master.computer

SC2

Pokud zůstanou plánované multiplayerové jednotky Zergů, tak to bude povedenější datadisk jak  Broodwar. Tedy pro nás Zergy samozřejmě - nové jednotky působí více než zajímavě.R^

0/0
19.1.2012 12:22

Matysek1984

Chtěl bych vidět zfilmovanou StarouCráfu

To by bylo asi vizuální pošušňáníčko hlavně ve 3D :-P

+1/0
19.1.2012 12:05

Ar-ju-ded-jet

Re: Chtěl bych vidět zfilmovanou StarouCráfu

Zfilmované by to bylo určitě dobré, když na to dojde, tak by to ani nemuselo být hrané, ztratilo by to stejně jiskru, nejlepší by bylo, kdyby Blizzard sám udělal film, cinematic videa jim jdou parádně. A ve 3D? Aby z toho byl brak jak ze všech 3D filmů, kde se hraje jen na to, aby ti něco vletělo do obličeje strašně to na tebe "zapůsobilo"? Fuj, radši ne

0/0
19.1.2012 12:18

Matysek1984

Re: Chtěl bych vidět zfilmovanou StarouCráfu

No tak dobře, ve 3D by to nemuselo bejt, já stejně ještě nikdy neviděl film ve 3D ;-D Ale souhlasím, že by to stačilo animované rovnou od Blizzardů R^

0/0
19.1.2012 12:30

Ar-ju-ded-jet

Re: Chtěl bych vidět zfilmovanou StarouCráfu

Mimo Avatara jsou snad všechny 3D filmy neskutečně kýčovité až to bolí. A na čem jsem zatím byl v kině, tak to vždycky mělo utlumené barvy do šediva, tak to taky ztratilo to "kouzlo" (např ona barevnost Avatara, ale to 3D to vyvážilo). Na druhou stranu, jsem z Ostravy a nevím, jestli náhodou v Praze není nějaké eňo ňůňo vybavení, které už nijak tyhle věci neovlivňuje... Přesto, to je jen co se týče kvality sledování, filmy ve 3D pořád zůstávají ve většině případů infantilní :)

0/0
19.1.2012 15:00

daffy.d

Re: Chtěl bych vidět zfilmovanou StarouCráfu

3D a brak? Něco ti poradím. Zkus si někdy při sledování 3D filmu nasadit 3D brýle. Třeba to pak bude lepší ;-)

+1/0
19.1.2012 15:53

Ar-ju-ded-jet

Re: Chtěl bych vidět zfilmovanou StarouCráfu

Na to snad ani odpovědět nejde, strašně jste mě setřel a já si jen poraženě utírám slzičky z očí

+2/0
19.1.2012 16:28

PiPiiiiiK

...

poslední dobrá strategie pro mě byla... AoE II. Jedin škoda, že nešlo hrát na jednom serveru s více jak 500sty vojáky najednou :(:(

+1/0
19.1.2012 11:32

Martin Skála

Re: ...

Progameři by s tebou jistě nesouhlasili :)

0/0
19.1.2012 12:01

IARK - Skleněný Králíček

Re: ...

Jaky strategie se hrali stejne? Mozna tak SC1 v korei, SC2 v korei a W3, to je tak cele. AoE byla a je spicka, ktera se stale hraje a ma dost turnaju a lig.

Ovsem AoE proti tem ostatnim byla vyjimecna - vsechny ty hry jsou pouze 1v1 - zatimco AoE ma turnaje a ligy v 1v1, 2v2 a 3v3.

0/0
19.1.2012 12:22

Martin Skála

Re: ...

Jsou 2 druhy strategií: 1) špičkové strategie od Blizzardu (sc1, sc2, wc3), 2) všechny ostatní (aoe patří k nejlepším z těchto "ostatních")

0/0
19.1.2012 12:40

IARK - Skleněný Králíček

Re: ...

Tak se pochlub, ktera spickova strategie od blizzardu dostala hodnoceni 99% ;-D

0/0
19.1.2012 12:47

Martin Skála

Re: ...

Jaké hodnocení? Nějaké hodnocení je bezvýznamná věc. Realita je taková - špičkový sc1/sc2/wc3 hráč musí umět mnohem mnohem více, než špičkový aoe hráč (popř špičkový hráč jakékoli jiné strategie). Pokud špičkový sc1/sc2/wc3 hráč bude chtít, tak může špičkového aoe hráče porážet v aoe po krátkém aoe tréninku. Ale naopak to neplatí. Pokud špičkový aoe hráč začne hrát sc1/sc2/wc3, tak bude pouze průměrný hráč.

0/0
19.1.2012 13:00

IARK - Skleněný Králíček

Re: ...

;-D si koukam AoE vubec nehral - ty ses ale nula, pry, ze musi umet vic ;-D Ty vubec netusis jak vypada profi hra v AoE, takovy kydy jak od maleho ditete jsem fakt necekal. sc/sc2/w3 hra netrva dost casto ani 10 minut, celkem casto jde o behani s par jednotkama v zakladne, grindeni potvor a rozjezd ekonomiky. Hra v AoE v 10 minute jeste ani nezacla a ty uz ovladas a rozesilas okolo 20-24 jednotek, ovladani taktik ve hre 1v1, 2v2, 3v3 na vsech mapach jina strategie. Ne 100% profi hrac AoE musi umet vic nez profi hrac strategii od blizardu, ty jsou hlavne o rychlosti a ovladani maleho poctu jednotek - v AoE jich hlidas 60 jenom pri rushi ;-)

0/0
19.1.2012 13:31

Martin Skála

Re: ...

Vůbec o tom nic nevíš. Zeptej se progamerů. Každý ti potvrdí, že na sc1/sc2/wc3 potřebujes 1000x více "skillu", než na jednoduché hry typu AoE nebo CaC.

0/0
19.1.2012 13:38

Martin Skála

Re: ...

např nejznamnejsi cesky AoE hrac "nex_Dratek" vzdy tvrdi a tvrdil, ze AoE jen jen takova sranda hra a starcraft/warcraft jsou jedine opravdove RTS, ktere potrebuje nesrovnatelne vice znalosti nez primitivni aoe

0/0
19.1.2012 13:43

IARK - Skleněný Králíček

Re: ...

;-D to vis, ze jo karle ;-D

0/0
19.1.2012 13:47

IARK - Skleněný Králíček

Re: ...

Ty jses noob ;-D pry jednoduche hry ;-D chlapce - my spoluzaci zalozili klan, ktery patril mezi spicku v CR a ve svete si vubec nevedl spatne - vim moc dobre o cem je AoE - a 100% vim, ze ty ani po roce treninku by jsi jim nesahal kekotnikum. AoE rozhodne neni jednoducha hra a na hry od blizardu rozhodne nepotrebujes 1000x vic skilu ;-) Z tim fanatizmem by jsi mel prestat, aby ti nepraskla zilka. Jak rikam - placej si tu kraviny jak chces, po pul roce v AoE nebudes patrit ani mezi prumer - po tejdnu jses v SC2 nadprumer ;-)

0/0
19.1.2012 13:43





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.