Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Alan Wake je na PC technicky zastaralá, ale atmosférická hororová akce

Trvalo to dva roky, než se hororová akce Alan Wake dostala z Xboxu 360 na počítačové monitory. A po pravdě, na hře je to docela znát.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

kevin356

alan wake

Hele vyzni to blbe ale kdyz chci si zahrat hororovku tak si spustim amnesii a jeto!! Podle me alan wake je stereotypni uz po 30minutach dost me to zklamalo!!!

0/0
19.4.2012 7:34

jeremiasz

neni to prece jen o grafice

Tohle je hra, kde podle me jde zabavnost strme dolu. zacatek a prvni kapitola super, druha kapitola trochu zadrhla, treti uz je jen odrhovacka, pribeh docela ujde, ale hraci pasaze jsou po chvili NUDAAAAAA. jdete koridorem, tma kuzel svetla a cekate kdy odkud na vas vyskoci vidlak a jaky ze to drevorubecky nastroj bude mit v pazoure (pripadne jestli to po vas hodi nebo ne. Vas ukol je pobihat, zamerit svetlo a nasazet do nej tolik projektilu, kolik vydrzi (pripadne kolik jich mate) dalsi zabavne kratochvile jsou hledat svetlo, nahodit generator atp.

Proste po chvili hratelne pasaze upadnou do strasnyho stereotypu kdy uz to ani grafika nezachrani

+1/0
14.3.2012 15:29

GhosTT

Re: neni to prece jen o grafice

Souhlasim, je to nudna stereotypni sracka a to dost brzo.

0/0
23.3.2012 18:47

pali.č

Mně

ta hra velice bavila a připadla mi i vizuálně výborná. I když jsem hrál na Xboxu a ne na PC, tak pochybuju, že se herní zážitek může tak lišit. Leda by zprasili ovládání. Každopádně tady jak se něco nejmenuje Call of duty nebo Mass effect, tak to nemá šanci, takže pohoda.

+3/0
14.3.2012 14:02

IARK - Skleněný Králíček 2

Re: Mně

R^R^R^

0/0
14.3.2012 14:29

net.Xtreme proti diskriminaci

Docela nízké hodnocení čtenářů

jsem nevěděl, že má DD tolik fanoušků;-) A že to na svých stránkách schytal:) Ale vážně, zajímalo by mě, kolik hodnotících to hrálo, není to hra, která by si zasloužila 10/10, ale jít pod 50%???

Ok, nemá to DX 11.1 grafiku, některé textury byly horší, na druhou stranu celková grafická atmosféra byla dost povedená, zvlášť to "zhoustnutí" atmosféry před útokem...

Pokud jde o hratelnost, ano je to koridor, ale je to dáno tím, že to je hra, kde se hraje na (béčkový) příběh, a volnost nemá moc smysl, uhýbání mně osobně nebavilo a vlastně až někde do čtvrté epizody jsem ani moc nevěděl, že to jde:-) Jinak postava sice nebyla žádný sprinter s kočičími reflexy, ale úplně nemotorná taky ne, s vypnutou akcelerací myši to bylo docela hratelné.

Za mě tak 8/10 a to jeden bod strhávám za nedostatečný závěr, na mě je moc otevřený...

0/0
14.3.2012 13:41

misho8723

???

Nielen, že recenzia je vcelku mimo - hra je úplne nádherná (áno pár textúr je zlých, ale ako celok je to nádhera a tie obzory nad krajinou, to je proste lahôdka a hra vypadá aj v porovnaní takých hier ako Crysis, Battlefield 3 alebo Zaklínač veľmi, veľmi dobre.. toporné animácie som nenašiel.. a to vyhýbanie mňa osobne bavilo.. jedine čo by potrebovalo vylepšiť je mimika tvárí, ale to sa dá hovoriť skoro pri každej hre.. a tie textúry sa dajú odpustiť - pretože je ich aj málo, väčšina je vo vysokej kvalite, naopak pri ME3 sú ÚPLNE ale fakt že ÚPLNE úbohé (hlavne oblečenie a zbroje)..ale tam sa to samozrejme odpustí, všakže, však to je hra od "BOHOV" z Bioware..a čo fakt nechápem, je aj hlasovanie ľudí - prečo má každá hra od ľudí pod 50 % ? Prečo má momentálne AW tu 40 % ? Prečo? Fakt by som to chcel vedieť.. či sú ľudia fakt už taký ignoranti alebo ja neviem

0/0
14.3.2012 13:25

net.Xtreme proti diskriminaci

Re: ???

Taky to nechápu, mě snad jen napadá, že na začátku dal někdo nízké hodnocení a pak spousta lidí bezmyšlenkovitě dává OK, protože nejen na metacritic má vysoké hodnocení, co jsem četl diskuze u jiných recenzí tak jen minimum lidí bylo vyloženě nespokojených...

0/0
14.3.2012 13:43

GhosTT

Re: ???

Na hodnoceni lidi se tu vubec nedivej, 99% tech lidi nejen, ze tu hru nehralo, ale ani ji nezna. Proste demence.

0/0
14.3.2012 13:58

danhar1

Re: ???

já ji hral začatek vypadal nadějně a pak to šlo s hrou s kopce prostě dalši nic moc hra na trhu her :-(

0/0
14.3.2012 22:15

5x zabanovany Pusher

Re: ???

Pro mne Alan Wake 85%, a ty drobne nedostatky dokazu odpustit, protoze tu husinu mi to hodi, at jsem v 1. nebo 5.epizode.

Doufam, ze bude dalsi dil.R^

0/0
14.3.2012 16:48

Lupulin

WTF?

Takže:

Alan Wake má: SSAO,FFXA,HD Rays....

ME3 nemá nic z toho takže je mnohem, MNOHEM více technologicky zastaralá hra než Alan.....sem zvědavej zda tohle vůbec zmíníte u recenze......POCHYBUJU.......tragédi.......

+7/0
14.3.2012 7:57

cckk

Re: WTF?

R^

0/0
14.3.2012 8:13

Arnie

Re: WTF?

Je otazkou, co minite pod "technologickou zastaralosti". Jestli to, jak to vypada celkove (pohled na technologii jako celek) nebo vyuziti novych veci  - to je typicky naprd, kdyz se to ve vysledku neprojevi nebo kdyz tam nekdo vyuzije ray tracing jen aby tam byl a prave mohl dostat nalepku "Using edge technology".

0/0
14.3.2012 9:06

net.Xtreme se nevzdává

Re: WTF?

Myslíš jako AvP, kde v DirectX 11 zvládal dokonce antialiasing, zatímco v DirectC 9 ne?;-D

0/0
14.3.2012 22:45

5x zabanovany Pusher

Re: WTF?

Taky nevim o jake hre recenzent pise. U mne na PC to vypada naprosto famozne a je to skvele odladene. alan Wake ja pecka at si recenzent pise co chce.R^

0/0
14.3.2012 12:52

freeman4096

nehoraznost

uz dlhsie vnimam upadok tejto kedysi skvelej stranky, ale po tejto "recenzii" som normalne musel zalozit ucel, aby som si mohol povedat svoje.

toporne animace- nic som teda nepostrehol, v mw3 vam animacie nevadili? pestre prostredi- mne to prislo teda dost monotonne. uzasny pripeh? Napad to ma sice skvely, ale ta vyprava nestoji za nic. hrac ani nepocituje ziadne zadostucinenie po dohrani. cele je to zbytocne zamotane. ma to sice kvalitny dubbing a paru trefne hlasky, ale inac by som povedal, ze taky Max Payne 2 pribeh ma zaujal ovela viac.

a teraz k hlavnemu bodu:

ZE JE TO TECHNICKY ZASTARALE?!!! je nacase kupit novy pocitac, bonusweb! resp. updatovat drivery. neviem, co to ukazuju tie vase screeny. skoda, ze nemozem uploadnut vlastne screenshoty, ved to je totalne nadherna hra. a nazov vazho clanku totalny vysmech profesionalite. z casu na cas sa vyskytne low res textura a modely aut tiez za vela nestoja ale inac fantasticke.

k jazde na autach- v tomto teda jasne suhlasim.

0/0
14.3.2012 1:09

tenchet

Re: nehoraznost

Musím souhlasit. Ta recenze je naprosto přesný opak toho co je ta hra. Technicky je ta hra naprosto dokonalá. Vyždímali z DirectX 9.0 naprosté maximum. Kombinace světel a stínů nemá nikde obdoby.

Bonusweb mne naučil číst recenze na jiných webech. Rubrika "mobil.idnes.cz" mne naučila číst recenze na mobilmanii a bonusweb zase na hrej. No jen tak dál! :-)

+1/0
14.3.2012 1:41

Rudý přízrak fights for freedom

Re: nehoraznost

Maji pravdu, uz jen to, ze DirectX 9.0 = zastarale, ono to ale u konzolovych (rozumej zastaralych) her ani jinak nejde. Spis je otazka, jestli je nutne hry posuzovat podle kvality herni grafiky - Mass Effect 3 je taky technicky zastarala hra a pritom je dokonala.

0/0
14.3.2012 7:46

GhosTT

Re: nehoraznost

V cem je ta dokonalost? Hraju ME3 asi ctyri dny par hodin denne, ale ze by to mela byt nejaka super extra dokonala bomba se mi nezda. Urcite je to nadprumerna skvela hra, ale rozhodne neni dokonala. Dokonala je tam akorat hudba :)

0/0
14.3.2012 12:19





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.